Hellettä luvassa monin paikoin - suuressa osassa maata aurinkoista iltalehti 05:52 22.05

Monien iloksi säähän ei ole luvassa muutoksia tiistainakaan. Sää jatkuu siis suuressa osassa Suomea aurinkoisena ja monin paikoin helteisenä, Ilmatieteen laitos tiedottaa verkkosivuillaan. Lappia lukuun ottamassa sää on suuressa osassa maata selkeä tai verrattain selkeä ja poutainen. Yöllä on hivenen pilvisempää ja etelärannikolla saattaa tulla yksittäisiä sadekuuroja.


Nyt on kuivaa: Ilmatieteenlaitos varoittaa suuresta metsäpaloriskistä iltasanomat 21:11 21.05

Metsäpaloja saattaa syttyä tiistaina lähes koko Suomessa, varoittaa Ilmatieteen laitos.


Ilmoitus laajasta vaarasta, palokunta huolissaan - ihmisten piittaamattomuus nostattaa hallitsemattomia tulipätsejä: ”Arkijärki on hävinnyt” iltalehti 15:53 21.05

Metsäpalovaroitus on voimassa aivan koko Suomen alueella lukuun ottamatta joitakin Lapin pohjoisimpia kuntia. Palomestarin mukaan tuli roihahtaa usein ihmisen toiminnan seurauksena. Katso videolta Forecan päivän sää. Kuuma toukokuu ja kuiva kasviaines maanpinnassa tarkoittavat, että tuli leimahtaa maastossa poikkeuksellisen helposti. Ilmatieteen laitos on lähettänyt jälleen laaja-alaisen metsäpalovaroituksen.


Lähes koko maassa korkea metsäpaloriski – lähipäivien lämpö ei helpota tilannetta MTV 14:48 21.05

Metsäpaloriski on korkea lähes koko maassa, varoittaa Ilmatieteen laitos.


Aurinko hellii ja sää lämpenee viikonlopusta - pohjoisessa pilvistä iltalehti 05:54 21.05

Suuressa osassa Suomea sää on tänään viime päivien tapaan aurinkoinen ja poutainen. Suuressa osassa maata sää on selkeää tai verrattain selkeää ja poutaista, kertoo Ilmatieteen laitos verkkosivuillaan. Päivän ylin lämpötila vaihtelee maanantaina 21-26 asteen välillä.


Helleraja rikki jälleen huomenna! Kuiva sää ruokkii maastopaloja MTV 21:41 20.05

Huomenna päästään hellelukemiin osassa maata. Ilmatieteen laitoksen mukaan helleraja rikkoutunee useilla paikkakunnilla. Aivan äskettäisen hellejakson tasoisiin lukemiin ei päästä, korkeimmillaan lämpötila voi nousta 27 asteeseen.


Vielä eilen Suomessa oli lunta, tänään sekin suli pois - Lapin maisema muuttui viikossa huimasti, katso kuvapari iltalehti 14:48 20.05

Ilmatieteen laitos kertoo, että pysyvän lumen kausi on päättynyt. Pysyvän lumen kausi on päättynyt, kertoo Ilmatieteen laitos. Viimeiselläkin havaintoasemalla Kittilässä lumensyvyys painui nollaan tänään helluntaina kello 12:30. Kuukausi sitten lunta oli vielä metrin verran. Jos tviitti ei näy, katso se .


Poutainen ja selkeä sää jatkuu iltasanomat 09:09 20.05

Sää on tänään suuressa osassa maata poutainen ja selkeä, kertoo Ilmatieteen laitos.


Poutainen ja selkeä sää jatkuu iltalehti 05:43 20.05

Aurinko paistaa tänään monin paikoin. Sää on tänään monin paikoin aurinkoinen ja selkeä, kertoo Ilmatieteen laitos. Lapissa on vaihtelevaa pilvisyyttä ja hajanaisia sateita.


Kesä jatkuu! Tavanomaista lämpimämpi sää aina juhannukseen asti iltalehti 17:12 19.05

Poikkeuksellisen lämpimän sään lisäksi luvassa on tavanomaista vähäsateisempi alkukesä. Juhannukseen asti on odotettavissa tavanomaista lämpimämpää säähän Pohjois-Eurooppaan ja Suomeen. Asia käy ilmi Ilmatieteen laitoksen pitkän ennusteen seurannasta.


Tilastot paljastavat kuinka harvinaisesta ilmiöstä toukokuun helleputkessa on kyse iltasanomat 13:36 18.05

Ilmatieteen laitoksen mukaan pisin toukokuinen hellejakso oli vuonna 2010, jolloin hellepäiviä oli peräkkäin yhdeksän.


Tilastot paljastavat kuinka harvinaisesta ilmiöstä toukokuisessa helleputkessa on kyse iltasanomat 13:36 18.05

Ilmatieteen laitoksen mukaan pisin toukokuinen hellejakso oli vuonna 2010, jolloin hellepäiviä oli peräkkäin yhdeksän.


Rajut ukkoset ja raekuurot piiskanneet tänään Suomea, mutta aurinko hellii taas pian - jopa hellelukemissa iltalehti 18:18 17.05

Rajut ukkoskuurot ovat tuoneet tänään mukanaan monin paikoin myös rakeita. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Tomi Laurinen kertoo, että ukkosia on ollut tänään Turusta lähes Kuusamoon saakka yltävällä vyöhykkeen itäpuolella. - Nyt ne alkavat nyt pikkuhiljaa viistää etelärannikkoa.


Suomessa iski jo eilen 1100 salamaa - Tänään määrä kasvaa, ja maastopalovaroitukset hohkaavat kartalla: ”Kannattaa olla varuillaan” iltalehti 08:36 17.05

Tänään on luvassa ukkoskuuroja suureen osaan maata. Kuurojen jälkeen lämpötila alkaa jälleen hiljalleen nousta. Monissa paikoin Suomea oli eilen paikallisia ukkoskuuroja. Eniten niitä havaittiin Kaakkois-Suomen ja Savon seudulla. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Jari Tuovisen mukaan eilisen aikana Suomessa iski kaikkiaan 1 100 maasalamaa. Ne aiheuttivat toimia pelastuslaitokselle ainakin Kouvolan seudulla, jossa salama saattoi sytyttää maastopalon, jota sade kuitenkin hillitsi. - Automaattisessa paloilmoitinlaitteessa ukonilma vaikutti virtapiiriin, palomestari Antti Tenhunen Kouvolan paloasemalta kertoo ja lisää, että ukkonen aiheutti alueella pienen sähkökatkoksen.


Ukkoskuurot iskevät tänään Suomeen - katso tästä, missä ja milloin taivas jytisee iltalehti 07:00 17.05

Forecan sääennusteen mukaan eri puolilla Suomea nähdään tänään paikoin ukkoskuuroja. Päivästä on tulossa hiukan edellisiä viileämpi. Alueittain nähdään ukkosten lisäksi myös sadekuuroja. Ilmatieteen laitoksen varoituskartan mukaan lähes koko maassa on tänään voimassaoleva maastopalovaroitus aivan maan pohjoisimpia osia lukuun ottamatta. IL PARAS SÄÄ


Yksi kuva todellakin kertoo: Hellepäivien määrässä jo nyt suunnaton ero koko viime vuoteen! iltalehti 12:52 16.05

Ainoastaan Pohjois-Lapin seudulla ollaan jäljessä viime vuoden hellepäivien määrää. Tätä on puitu pian kyllästymiseen saakka, mutta vielä se on mainittava: kuluvan toukokuun kelit ovat olleet poikkeuksellisen lämpimät. Ilmatieteen laitoksen mukaan ympäri Etelä-Suomea mitattiin digitaalisen mittaushistorian lämpimin toukokuun 15. päivä. Jo nyt hellepäivien lukumäärä on valtaosassa Suomea ylittänyt koko viime vuoden hellepäivien määrä - eikä vielä ole virallisesti edes kesäkuukausi!


Nippelidataa tilastoista: Alkukesän keskimääräisistä hellepäivistä kasassa jo 41 prosenttia – eniten hellepäiviä oli vuonna 2002 MTV 07:59 16.05

Ilmatieteen laitoksen hellepäivätilastot kertovat, että hellepäivät eivät ole mitenkään harvinaisia Suomessa. Keskimäärin hellepäiviä on 35,2 kappaletta vuodessa.


Nasa julkaisi kuvan oudosta läikästä, joka ilmestyi viisi vuotta sitten merten lämpökarttaan – professorilla kaksi selitystä iltasanomat 06:17 16.05

Ilmatieteen laitoksen tutkimusprofessorikin uskoi ensin, että viilentymä katoaisi ajan mittaan.


Yksi kuva kertoo kaiken: Edes aurinkorannikolla ei päästä Suomen lämpöasteisiin! iltalehti 17:58 15.05

Helle hellittää viikon edetessä, mutta palella tuskin tarvitsee vielä loppuviikostakaan. Kesä tuli Suomeen rytinällä, kun elohopea kipusi viime viikon puolella hätyyttelemään hellelukemia ympäri maan ja lämpö on vain kohonnut alkaneella viikolla. Ilmatieteen laitoksen maanantaina julkaisema , kuinka Suomessa todella on poikkeuksellisen lämmintä, eikä vastaaviin mittarilukemiin päästä edes Espanjan aurinkorannikolla!


-lennon ajoneuvoksi ei poistu, kaikkemme, että väestö lakiin, että miehen kasvoille - myös Helsingin ollut hidasta ja on ihmisen oma on sellainen idiotismin palon leviävän näin pelaajaansa resurssit – nämä sellainen idiotismin ketju” somessa – ”Tulpat todisteet ydinkoealueensa räjäyttämällä valmiiksi tällä viikolla” Vanhemmat pitivät ”En ole urani ”Mielen pimeälle puolelle ”Sammutus on

Uutiset