Pohjanmaalla ja Pohjois-Suomessa lumisateita, etelässä poutaa iltalehti 05:39 14.12

Suomen etelä- ja keskiosissa on tänään luvassa enimmäkseen poutaa, mutta Pohjanmaalla ja Kainuussa oleva lumisadealue lipuu hitaasti kohti pohjoista. Maan keskiosassa on etelästä alkaen poutaa ja varsinkin idässä pilvipeite rakoilee, Ilmatieteenlaitos kertoo. Lämpötila vaihtelee nollan molemmin puolin.


Joulun sääennusteet pyörivät kuin tavaratalon ovet - Ilmatieteen laitos: ”Tilanne on kääntynyt päälaelleen” iltalehti 18:29 13.12

Ilmatieteen laitoksen tilastomalli heitti häränpyllyä valkean joulun suhteen. Meteorologin mukaan tilastopohjainen ennuste on epäluotettava. Ensin hyvät uutiset: Suomessa on valkea Lucian päivä. - Koko maassa näyttää olevan tällä hetkellä lunta. Hankoniemen kärki ja Kotkarankki taitavat olla ilman, mutta Manner-Suomessa, Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Antti Kokko sanoo.


Tänään on ollut niin liukasta, että siitä annettiin varoitus – sairaaloissa pahin voi olla edessä – "Katsotaan, miten käy" MTV 17:44 13.12

Ilmatieteen laitos varoittaa tänään jalankulkijoita erittäin liukkaasta kelistä. Vielä liukastumisesta aiheutuneet onnettomuudet eivät näy suurena ryntäyksenä HYKSin sairaaloihin, kertoo Töölön sairaalan päivystysalueen ylilääkäri Kaisa Virtanen.


Ilmatieteen laitos varoittaa nyt erityisesti jalankulkijoita karmeasta kelistä: kartta täynnä kaatuvia ihmishahmoja iltalehti 11:39 13.12

Ilmatieteen laitos kerää myös kansalaisten omia havaintoja liukkaudesta. Ilmatieteen laitos on antanut keskiviikkonakin varoituksen huonosta ajokelistä. Nyt se koskee Pohjois-Pohjanmaata, Kainuuta ja Lappia. Isommassa osassa maata on voimassa sen sijaan jalankulkusäävaroitus:


Ilmatieteen laitos varoittaa: Jalkakäytävät erittäin liukkaita MTV 08:08 13.12

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea, ja ongelmat jatkuvat edelleen.


Lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi suuressa osassa maata – Saattaa aiheuttaa sähkökatkoja MTV 09:04 12.12

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa eniten etelärannikolla, Uudeltamaalta Kymenlaaksoon ulottuvalla alueella, jossa sitä voi paikoin tulla yli 20 senttiä. Voimakkaimmat sateet saadaan iltapäivällä, mikä hankaloittaa kotiinpaluuliikennettä.


Autoilijoille säävaroitus! - Ajokeli on erittäin huono maan etelä- ja keskiosassa iltalehti 08:48 12.12

Lumipyry haittaa aamuliikennettä. Lännestä tulee tiistaina aamulla lumisadetta ensin Etelä- ja Keski-Suomeen erityisesti Turkuun, Poriin, Tampereelle ja Helsinkiin. Sadealue leviää päivän aikana muualle maahan, kertoo Ilmatieteen laitos. Autoilijoita kehotetaan olemaan tarkkana.


Ilmatieteenlaitoksen ennuste: Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi suuressa osassa maata – Lunta voi pyryttää jopa 20 senttiä MTV 05:50 12.12

Etelä- ja keskiosiin maata sataa tänään jopa 10–20 senttimetriä lunta, ennustaa Ilmatieteen laitos.


Lumipyry iskee etelään tiistain aikana – lunta voi tulla jopa 20 senttiä iltasanomat 23:13 11.12

Lounaan suunnalta saapuva lumipyry tuo maan etelä- ja keskiosiin tiistaina jopa 10–20 senttimetriä lunta, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta.


Autoilija, nyt tarkkana! Lumipyry iskee aamuruuhkaan - lunta tulee koko päivän iltalehti 22:13 11.12

Lumipyryn etureuna saavuttaa pääkaupunkiseudun aamuyöllä. Harvinaisen laaja ja yhtenäinen matalapaine tuo lumipyryn aamuksi Etelä-Suomeen, kertoo Ilmatieteen laitos. Ana-myrskyn rippeet tuovat lunta jopa parikymmentä senttiä suureen osaan maata.


Näin jättiaaltoja ja lumikaaoksia aiheuttanut Ana-myrsky pyyhkäisee yli Suomen - vaikutukset näkyvät koko maassa iltalehti 17:00 11.12

Etelään tulee kunnolla lunta. Euroopan monin paikoin sekaisin saanut Ana-myrsky, tai mitä siitä on jäljellä, iskee Suomeen tiistaina aamuyöllä. Ilmatieteen laitoksen meteorologi Nina Karusto povaa, että lumisade alkaa heikkona, mutta kiihtyy tiistaipäivän aikana. Myrskytuulia ei Suomessa enää pitäisi olla.


Nyt on pahannäköinen varoituskartta - Ilmatieteen laitos muistuttaa Suomeen saapuvasta myräkästä iltalehti 12:50 11.12

Etelä- ja Itä-Suomeen on luvassa erittäin huonoa ajokeliä, Ilmatieteen laitos varoittaa. Sääennusteiden mukaan tiistaina Suomeen saapuu kunnon lumimyräkkä, mikä huonontaa merkittävästi ajokeliä. Tiistain varoituskartta hohkaakin niin keltaista kuin oranssia. Tiistain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta matalapaine paikoin runsaine sateineen. Maan etelä- ja itäosassa voi kertyä paikoin yli 15 senttimetriä lunta ja ajokeli on erittäin huono.


Ennuste: Ajokeli voi muuttua huomenna erittäin huonoksi lähes koko maassa MTV 05:15 11.12

Ajokeli voi muuttua huomenna isossa osassa maata erittäin huonoksi lumipyryn vuoksi, varoittaa Ilmatieteen laitos.


Ilmatieteen laitos ennustaa lumimyräkkää - tiistaina lunta voi sataa paikoin lähes 20 senttiä iltalehti 21:33 10.12

Ilmatieteen laitoksen mukaan maanantai on Suomessa suureksi osaksi välipäivä sateiden osalta, mutta tiistaina sateet tulevat niskaan. Suomeen saapuu tiistaina lounaasta sadealue, joka leviää maan etelä- ja keskiosaan. - Tiistaina sateet tulevat niskaan, sillä on tulossa voimakkaan näköinen sadealue. Se käynnistyy ensin lumisateena, mutta vaihtuu päivän edetessä vedeksi tai rännäksi ainakin Etelä-Suomessa, kertoo metereologi Jesse Heikkilä.


Ennätys rikkoutumassa? Ilmatieteen laitos ennustaa viidettä leutoa talvea putkeen iltasanomat 07:02 09.12

Talvien keskilämpötilat ovat nousseet vuosikymmenen aikana 0,4 asteella. Ilmastonmuutoksen myötä vähälumiset ja leudot talvet lisääntyvät.


Uutiset