YK:n edustaja: Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on maapallon hiljainen tappaja MTV 15:42 11.06

Luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen on ilmastonmuutosta suurempi uhka, sanoo Suomessa vierailulla oleva YK:n luonnon monimuotoisuussopimuksen pääsihteeri ja YK:n varapääsihteeri CristianaPasca Palmer.


Uhkaako Pohjois-Atlantin mystinen kylmä pläntti Suomea? Kysymys saa tutkijankin pohtimaan tarkkaan MTV 13:25 16.05

Ilmastonmuutos aiheuttaa tällä hetkellä Pohjois-Atlantilla tilanteen, jossa meressä on ympäristöä kylmempi alue. Parempaa pipoa tai tavallista paksumpia villahousuja ei juhannukseksi kuitenkaan tarvitse hankkia.


Ilmastonmuutos on tupsauttanut maissin Suomen pelloille – "Nämä ovat niitä ensimmäisiä merkkejä" MTV 13:29 11.05

Maissia on jo ilmestynyt suomalaisille pelloille ilmastonmuutoksen myötä. Vuosikymmenten päästä Keski-Euroopankin yleisiä lajeja voidaan viljellä Suomessa.


Tutkija kyseenalaistaa Suomen kykyä hillitä ilmastonmuutosta: "Edellyttää hiiltä sitovien nielujen lisäämistä" MTV 09:35 09.05

Ympäristötieteiden dosentti Sampo Soimakalliolle on myönnetty Vuoden tiedekynä -palkinto artikkelista Biomassan energiakäyttö: vaikutukset hiilinieluihin ja ilmastopäästöihin.


Pahaenteinen näky juuri ennen h-hetkeä: Hiekkamyrsky vyöryi kaupungin päälle Iranissa – ”Tuuli nousee, Tunnen tomun silmissäni” iltasanomat 12:52 29.04

Aavikoituminen ja ilmastonmuutos lisäävät hiekkamyrskyjä.


Hjallis Harkimo julkisti uuden liikkeensä jäsenet ja neljä teesiä: Huolenpito, markkinatalous, ilmastonmuutos ja yrittäjyys iltalehti 11:37 21.04

Talousliberaalin Liike Nyt -liikkeen jäseniksi kelpaavat Harkimon mukaan kaikki periaatteisiin sitoutuvat henkilöt, myös poliittisten puolueiden jäsenet. Katso videolta Harkimon tiedotustilaisuuden kooste. Torstaina kokoomuksesta eronnut kansanedustaja Hjallis Harkimo julkisti tiedotteessaan uuden Liike Nyt -nimisen poliittisen liikkeensä neljä perusperiaatetta, jotka sen eritaustaisten jäsenten sanotaan jakavan:


Jäähän veistetty Donald Trump muistuttaa Helsingissä ilmastonmuutoksesta MTV 15:38 17.04

Helsingin Narinkkatorille veistettiin tiistaina Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kasvot. Tulevaisuudessa vastaavan rintakuvan on tarkoitus nousta Antarktikselle yli 35 metrin korkuisena, millä pyritään havainnollistamaan ilmastonmuutosta.


Tutkijat: Ilmastonmuutos on hidastanut Pohjois-Atlantin merivirtoja iltalehti 02:48 16.04

Muutokset virtauksissa voivat aiheuttaa vakavia seurauksia koko maapallon ilmastolle. Pohjois-Eurooppaa lämmittävät Atlantin merivirtaukset ovat heikentyneet. Nature-lehdessä julkaistujen tutkimusten mukaan todennäköisin syy virtausten hidastumiseen on ilmastonmuutos. Atlantin niin sanottu termohaliinikierto on yksi tekijöistä, jotka säätelevät maailman ilmastoa. Se tuo lämmintä vettä pohjoiseen ja vie kylmää vettä etelään. Lehden mukaan mahdolliset virtausten muutokset on havaittu jo 1950-luvulta lähtien. Geologit ovat keränneet todisteita siitä, että meriveden virtausten muutokset olisivat ilmastonmuutoksen keskeinen tekijä.


Suomen olosuhteet vaativat rakennuksilta eri asioita kuin Euroopassa – ja siitähän homeet ja mikrobit pitävät MTV 09:25 19.03

Mikrobeja, kuten homeita, on kaikkialla. Pohjoisilla leveysvyöhykkeillä talo vaatii hyvän eristyksen, jos maa halutaan pitää inhimillisesti asuttuna. Ilmastonmuutos ei lopeta talvisia talviamme. Fiksuinta on ottaa kosteuskysymys huomioon rakennuksen suunnittelusta lähtien.


musiikkifestivaaleilla viisi siirtolaista

Uutiset