Interpolin johtaja katosi Kiinan-matkallaan – Kuka hän on ja miksi ihmisoikeusjärjestö pelkää häntä? MTV 07:16 06.10

Kansainvälisen rikollispoliisijärjestö Interpolin johtaja Meng Hongwei on kadonnut. Johtajan vaimo ei ole kuullut miehestään sen jälkeen, kun tämä matkusti Kiinaan.


Ihmisoikeusjärjestö: Isis ottanut 27 panttivankia Syyriassa –? joukossa 16 lasta iltasanomat 12:38 25.08

Isisin kerrotaan pyrkivän neuvotteluihin Syyrian ja Venäjän joukkojen kanssa.


Vammaisjärjestö Kynnys ry vaatii syrjinnän poistoa urheilusta iltasanomat 14:22 24.08

Vammaisten ihmisten perus- ja ihmisoikeusjärjestö Kynnys ry vaatii samanlaista kohtelua vammattomille ja vammaisille urheilijoille.


Tiina auttoi Dubain prinsessa Latifaa: Ystävä yhä mystisesti kateissa – nyt Tiinalle itselleen asetettu Interpolin korkean tason pidätysmääräys MTV 06:46 16.08

Maaliskuussa 2018 Dubain prinsessa Latifaa pakenemaan auttanut suomalainen Tiina Jauhiainen kertoo, ettei prinsessasta ole edelleenkään havaintoja. Apuun on kutsuttu YK ja kansainvälisiä ihmisoikeusjärjestöjä.


Nicaraguan levottomuuksissa kuoli jälleen ainakin kaksi MTV 05:29 18.07

Nicaraguan väkivaltaisuuksissa kuoli tiistaina ainakin kaksi ihmistä, kertoo paikallinen ihmisoikeusjärjestö.


Kansalaisjärjestö: Ainakin 10 uutta kuolonuhria Nicaraguan levottomuuksissa iltasanomat 03:39 16.07

Ihmisoikeusjärjestön mukaan kuolleiden joukossa on siviilejä.


Amnesty toivoo presidentti Niinistöltä kannanottoa Helsingin huippukokouksessa – "olisi hyvä muistuttaa kansainvälisten sopimusten noudattamisesta" MTV 07:11 14.07

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International toivoo presidentti Sauli Niinistön muistuttavan suurvaltoja kansainvälisten sopimusten noudattamisesta Helsingin huippukokouksen aikana.


EU-huippukokouksessa päätettiin pakolaiskeskuksista – pitäisikö työlupaa ja turvapaikkaa voida hakea EU:n ulkopuolella? MTV 07:55 02.07

Euroopan unionin huippukokouksessa Brysselissä päätettiin rakentaa siirtolaiskeskuksia Välimeren maihin. Keskuksien perustamista myös Afrikan maihin on väläytelty ja erityisesti ihmisoikeusjärjestöt toivovat, että turvapaikkaa voisi jatkossa hakea myös EU:n rajojen ulkopuolella.


Ihmisoikeusjärjestö: Saudi-Arabia on pidättänyt lisää naisasia-aktivisteja – pidätykset ovat tapahtuneet naisten ajokiellon kumoamisen alla iltasanomat 13:44 20.06

Human Rights Watchin mukaan toisen pidätyksen syynä oli myötätunnon osoittaminen aiemmin pidätetyille.


Thaimaa teloitti ensimmäisen vangin vuoden 2009 jälkeen – yli 500 vankia odottaa teloitusta MTV 17:21 19.06

Thaimaa teloitti ensimmäisen vangin vuoden 2009 jälkeen. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty tuomitsi teloituksen. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.


Saudi-Arabian kerrotaan jatkavan naisten oikeuksia ajavien aktivistien pidätyksiä – viranomaiset syyttävät "yhteyksistä ulkomaisiin tahoihin" MTV 17:48 23.05

Saudi-Arabia jatkaa naisten oikeuksia ajavien aktivistien pidätyksiä, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Pidätettyjä on tietojen mukaan nyt ainakin 11.


Saudi-Arabia otti kiinni naisasia-aktivisteja – naisten ajokielto päättymässä pian MTV 05:42 19.05

Sukupuolten välisestä epätasa-arvosta tunnetussa Saudi-Arabiassa viranomaiset ovat ottaneet kiinni seitsemän tunnettua naisasia-aktivistia, sanoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.


Saudi-Arabia otti kiinni naisasia-aktivisteja – naisten ajokielto päättymässä pian iltasanomat 03:46 19.05

Ihmisoikeusjärjestön mukaan kiinniotettuja on yhteensä seitsemän.


Gambian ex-presidenttiä syytetään 50 siirtolaisen teloittamisesta: uhreja epäiltiin palkkasotureiksi iltalehti 08:30 16.05

Länsiafrikkalaiset siirtolaiset pidätettiin hiekkarannalla ja vietiin teloitettaviksi. Ihmisoikeusjärjestöt syyttävät Gambian entistä presidenttiä Yahua Jammehia yli 50 siirtolaisen teloituksen määräämisestä vuonna 2005. Human Rights Watch (HRW) ja TRIAL International kertovat haastatelleensa kolmeakymmentä entistä gambialaisviranomaista, joiden joukossa 11 poliisia, sekä yhtä teloituksesta eloonjäänyttä. Siirtolaisten joukko - 44 ghanalaista, useita nigerialaisia ja senegalilaisia sekä yksi togolainen - pidätettiin gambialaisella rannalla, mistä nämä olivat pyrkimässä eteenpäin Eurooppaan. Siirtolaisia epäiltiin palkkasotureiksi, joiden tehtävänä oli kaataa Jammeh.


YK ja ihmisoikeusjärjestöt vetoavat Sudaniin: Armahtakaa raiskaajamiehensä tappanut Noura iltalehti 14:30 14.05

Sudanilainen Noura puukotti aviomiehensä kuoliaaksi, kun mies yritti raiskata hänet. Nyt 19-vuotiasta Noura Husseinia odottaa kuolemantuomio. Islamilainen sharia-tuomioistuin totesi Nourian syylliseksi harkittuun murhaan, kun hän puukotti miehensä kuoliaaksi. YK vetosi maanantaina Sudanin presidentin Omar Hassan al-Bashirin hallitukseen ja pyysi armahdusta nuorelle naiselle.


Missä Dubain prinsessa on? Ihmisoikeusjärjestö tivaa Arabiemiraateilta tietoja iltalehti 14:37 07.05

Dubain prinsessaa Sheikha Latifaa ei ole nähty julkisuudessa eikä hänestä ole saatu mitään tietoja kahteen kuukauteen. Human Rights Watch -järjestö vaatii Arabiemiraattien viranomaisia paljastamaan, missä Dubain prinsessa on. Sheikha Latifa lähti pakoon maaliskuussa suomalaisen ystävänsä ja personal trainerinsa Tiina Jauhiaisen ja ranskalaisen ex-vakooja Herve Jaubertin avustuksella Dubaista. Prinsessan tarkoitus oli hakea turvapaikkaa Yhdysvalloista, koska oli joutunut kotimaassaan isänsä määräyksestä kidutetuksi ja vangituksi.


Useita kuukausia alle kahden neliön kopissa - Amnesty syyttää Egyptiä poliittisten vankien kiduttamisesta iltalehti 08:34 07.05

Ihmisoikeusjärjestön mukaan vankeja pidetään jopa vuosia eristettyinä. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisi maanantaina tutkimuksen, jossa se syyttää Egyptiä erityisesti poliittisten vankien kaltoin kohtelusta. Järjestön mukaan kymmeniä poliittisesti aktiivisia ihmisiä, ihmisoikeusaktivisteja ja toimittajia on pidetty jopa useita vuosia eristyssellissä, mikä täyttää jo itsessään kidutuksen määritelmän. Amnesty sanoo tutkineensa eristyskäytäntöjä 14 vankilassa, jotka sijaitsevat seitsemässä eri kuvernoraatissa.


Ihmisoikeusjärjestö vaatii Dubailta tietoja hallitsijan tyttären olinpaikasta iltasanomat 13:57 05.05

Järjestö vaatii myös, että viranomaiset antaisivat Sheikha Latifan olla yhteydessä ulkomaailmaan.


Amnesty Turkin ihmisoikeustilanteesta: Vallankaappausyrityksen jälkeen oikeusjärjestelmä murentunut MTV 05:34 26.04

Vuoden 2016 vallankaappausyrityksen jälkeen Turkkiin julistetulla poikkeustilalla on ollut tuhoisa vaikutus maan ilmaisunvapaudelle ja oikeusjärjestelmälle, kertoo ihmisoikeusjärjestö Amnestyn tuore raportti.


-taulut heivattiin metsään enää Huuhkajiin heittokorit sekä -taulut ilmestyi ”maanomistajan” kieltolappu lähellä vielä kisakylässä näytteitä puutarhasta Norjassa 20-metrinen laiva suoria syytöksiä” syntyi kiista ”Jopa tässä nainen

Uutiset