Tutkijat: ”Kreml saattaa pian katua, että huippukokous järjestettiin - Ei mitään tarvetta uusille Trump-Putin-tapaamisille” uusisuomi 12:37 21.07

Carnegie Moscow Centerin tutkija Aleksander Gabuev arvioi, että Venäjän presidentti Vladimir Putin saattaa pian katua tapaamistaan Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kanssa. Presidentit tapasivat Helsingissä viime maanantaina.


Pääkirjoitus: Huippukokous huippaa silminnäkijää vieläkin iltasanomat 21:21 20.07

Donald Trumpin ja Vladimir Putinin puheita Helsingissä tullaan selvittelemään ja kauhistelemaan vuosikausien päästäkin.


Timo Soini kertoo ulkomailta saamistaan huippukokousviesteistä: ”Mitä hittoa siellä tapahtuu Timo” iltasanomat 21:53 19.07

Suomelle ulkoministeri Timo Soini (sin) antaa Helsingin huippukokouksen teknisestä ja taiteellisesta vaikutelmasta pisteiksi 5,9 / 6.


Putin kehuu Helsingin kokouksen tuloksia – "Washington yrittää vain tuhota maiden suhteet" MTV 17:08 19.07

Venäjän presidentti Vladimir Putin pitää Helsingissä alkuviikosta pidettyä huippukokousta suurimmalta osin menestyksenä, kirjoittaa venäläinen uutistoimisto Itar-Tass. Reuters taas kirjoittaa suoraviivaisemmin, että Putin syyttää Washingtonia halusta tuhota Helsinki-kokouksen positiivinen anti.


Mepiltä tyly huomio Suomelle Trumputinista: ”Nyt varmaan moni suuttuu” uusisuomi 10:22 19.07

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen (kok.) kritisoi Helsingissä maanantaina järjestettyä huippukokousta, jota hän ei kuitenkaan pidä katastrofina. Pietikäinen sanoi Suomi-Areenassa, ettei voi olla ylpeä kokouksesta.


Kommentti: Niinistö edusti Euroopan arvoja yhdessä poliittisen uransa kohokohdassa – Sipilän tehtäväksi jäi kuitata lasku iltasanomat 22:40 18.07

Helsingin huippukokous vahvisti presidentin asemaa, arvioi Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Pääkirjoitus: Huippukokous kirkasti Suomi-kuvaa iltasanomat 21:00 18.07

Huippukokouksen lisäämä tunnettuus tuo pääkaupunkiin todennäköisesti entistä enemmän sekä turisteja että kokous- ja konferenssimatkailijoita.


Presidentti Niinistö summasi huippukokousta: ”Korviini jäi soimaan erityisesti senaattorin sanat” uusisuomi 09:14 18.07

Presidentti Sauli Niinistö avautui illalla tunnelmistaan suuren huippukokouksen jälkeen. Hän kirjoitti Facebookissa olevansa suuresti helpottunut.


Huippukokous ja uskomaton sää saivat Suomi-kuvan kovaan nosteeseen – kansainvälinen media kiittelee: "Tulen takaisin lomalle" MTV 07:36 18.07

Kansainvälinen media on ollut erittäin tyytyväinen huippukokouksen järjestelyihin. Kiitosta on jaettu niin suoraan järjestäjille kuin sosiaalisessa mediassakin. Ulkoministeriössä uskotaan, että Suomen maakuva on nyt kovassa nosteessa ja hyödyt ovat pitkäkestoisia.


Näin poliitikot kommentoivat huippukokousta – kiitoksia sataa ydinaseneuvotteluista iltasanomat 23:18 17.07

Kysyimme poliitikoilta, mikä Trumpin ja Putinin huipputapaamisesta jäi päällimmäisenä mieleen.


”Aika absurdia teatteria” – näin tutkijat kommentoivat Helsingin huippukokousta iltasanomat 23:17 17.07

Tutkijat pitävät Trumpin Venäjä-kannanottoja poikkeuksellisina ja uskovat, että käsillä voi olla suuri skandaali Yhdysvalloissa.


Presidentti Niinistö kommentoi huippukokousta Facebookissa: Senaattorin kohtalokas lausahdus jäi mieleen iltasanomat 21:58 17.07

Presidentti Niinistön korvissa soi amerikkalaissenaattorin sanat: Olet viimeinen päämies, joka puhuu presidentti Trumpille ennen hänen Putin-tapaamistaan. It´s on You.


Trumpin odotetaan kommentoivan Helsingin huippukokousta – ISTV näyttää suorana iltasanomat 21:25 17.07

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin on määrä kertoa Helsingin huippukokouksesta tiedotustilaisuudessa tiistai-iltana.


Mediat: Kaksi venäläistä lentokonetta loukkasi Viron ilmatilaa ennen Helsingin huippukokousta MTV 20:43 17.07

Kahden Venäjän valtiolle kuuluvan ilma-aluksen epäillään loukanneen Viron ilmatilaa eilisen huippukokouspäivän aamuna, kertovat muun muassa Viron yleisradio ja Postmees-lehti.


Kaksi venäläiskonetta loukkasi Viron ilmatilaa huippukokouspäivänä iltasanomat 19:42 17.07

Kaksi Venäjän konetta loukkasi Viron ilmatilaa.


Trump ihmettelee rajua palautetta Helsingin huippukokouksesta: "Fake News is going Crazy!" MTV 17:34 17.07

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on kommentoinut Helsingissä maanantaina pidettyä huippukokousta, sekä viime viikolla pidettyä Nato-kokousta kirjavin sanankääntein.


Jenni Haukion ja Melania Trumpin tapaaminen herätti valtavaa mielenkiintoa ulkomailla – yksi asia kiinnosti ylitse muiden iltasanomat 09:07 17.07

Helsingin huippukokous oli maanantaina koko maailman ykkösuutisaihe, mutta myös ensimmäisten naisten tapaaminen nousi otsikoihin.


Trump yllätti rajuilla väitteillään – Tutkija Ylelle: ”Kumpi ja Kampi tappeli, Suomi voitti” uusisuomi 08:06 17.07

Asiantuntijat ovat pitäneet Suomen huippukokousta odotettuakin huonompana Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannalta. Jo etukäteen Trumpin selviytymistä tilanteesta epäiltiin.


Trump yllätti rajuilla väitteillään – Tutkija Ylelle: ”Kumpi ja Kampi tappeli – Suomi voitti” uusisuomi 08:06 17.07

Asiantuntijat ovat pitäneet Suomen huippukokousta odotettuakin huonompana Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kannalta. Jo etukäteen Trumpin selviytymistä tilanteesta epäiltiin.


Presidentti Niinistö CNN:lle: Stalin ei kyennyt valloittamaan Suomea iltasanomat 23:07 16.07

Amerikkalaiskanava CNN:n tähtiankkuri Christiane Amanpour haastatteli presidentti Sauli Niinistöä helteisen huippukokouspäivän päätteeksi.


Laukaassa – silminnäkijä Maastopalot alkavat lopulta poistui metsiin

Uutiset