Brexit-neuvotteluissa päästään toiseen vaiheeseen MTV 14:11 15.12

Brysselin EU-huippukokous on odotetusti päättänyt viedä Britannian EU-eroneuvottelut toiseen vaiheeseen. Asiasta kertoi Twitterissä hetki sitten Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk. 


"EU:n yhteinen maahanmuuttopolitiikka mahalasku, kiintiöillä ei tulevaisuutta" – maahanmuutto kuumentaa EU-huippukokousta MTV 05:25 14.12

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin poikkeuksellisen


Kiista maahanmuutosta kuumentaa EU-huippukokousta iltasanomat 03:22 14.12

EU-johtajien toivotaan näyttävän tietä turvapaikkauudistukselle.


Arnold Schwarzenegger varasti shown Pariisin ilmastokokouksessa - paineli katua pitkin vihreällä sähköpyörällä ja otti Macronin kanssa selfien iltalehti 15:25 12.12

Schwarzenegger korosti kokouksessa, että monet amerikkalaiset yritykset ovat edelleen sitoutuneita ilmastosopimukseen, vaikka Trump onkin irtisanonut Yhdysvallat siitä. Pariisissa pidettiin tiistaina ylimääräinen ilmastohuippukokous Ranskan presidentin Emmanuel Macronin johdolla. Huippukokous pidettiin kaksi vuotta Pariisin ilmastosopimuksen solmimisen jälkeen, ja sen tarkoituksena on keskustella siitä, miten Yhdysvaltojen irtaantuminen sopimuksesta tulee vaikuttamaan tulevaisuudessa. Sopimuksesta irtaantumisesta päätti presidentti Donald Trump, jota ei ollut kutsuttu Pariisiin. Sen sijaan paikalla oli Arnold Schwarzenegger, joka työskenteli aiemmin Kalifornian kuvernöörinä. Schwarzenegger on tunnettu ilmastonmuutoksen haitoista julkisesti puhuvana julkkiksena, ja Pariisissakin hän oli odotettu vieras. Hän pyöräili kirkkaanvihreällä sähköpyörällä ja otti selfien Macronin kanssa.


Ylimääräinen ilmastohuippukokous tänään koolle Pariisissa MTV 07:44 12.12

Pariisissa kokoontuu tänään ylimääräinen ilmastohuippukokous. Koollekutsujana oli Ranskan presidentti Emmanuel Macron.


Mielenosoitukset jäivät pieniksi Göteborgissa iltasanomat 18:27 17.11

Göteborgin epävirallinen EU-huippukokous ei saanut mielenosoittajia juuri liikkeelle ennakko-odotuksista huolimatta.


EU-huippukokous tänään Göteborgissa - toistuuko vuoden 2001 mellakka? iltalehti 13:00 17.11

Poliisi on valmistautunut Länsi-Ruotsin suurimpaan turvallisuusoperaatioon massiivisin turvatoimin. Viimeisin Göteborgissa järjestetty huippukokous päättyi ammuskeluun ja mellakkaan. EU-johtajat kokoontuvat tänään työhön ja työpaikkojen kasvuun teemoitettuun huippukokoukseen Ruotsin Göteborgissa maan pääministeri Stefan Löfvenin sekä Euroopan komission johtaja Jean-Claude Junckerin johdolla. Myös Ranskan presidentti Emmanuel Macron sekä Britannian pääministeri Theresa May ovat kokouksen nimekkäimpien vieraiden joukossa. Turvajärjestelyt sulkevat joitakin Göteborgin osia lähes totaalisesti, ja esimerkiksi jo torstaina alkaneet muutokset tieliikenteessä paikallisen Landvetterin lentoaseman sekä EU-johtajia majoittavan Gothia Towers -rakennuksen välillä ovat kirvoittaneet kritiikkiä paikallisilta.


Göteborgissa varaudutaan mielenosoituksiin EU-kokouksen ympärillä iltasanomat 05:27 17.11

Ruotsissa järjestettävä sosiaalisten oikeuksien huippukokous uhkaa vesittyä Merkelin jäätyä pois.


Lähde AFP:lle: May matkustaa Brysseliin tavatakseen Junckerin ennen EU-huippukokousta iltasanomat 03:32 16.10

Tapaamisessa esillä muun muassa torstain EU-huippukokous.


Uutiset