Mika Kojonkoskelta iso ratkaisu: ”Kun viimeinen kilpailu on maalissa, kaikki selviää” iltalehti 20:22 24.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja kertoo sunnuntaina Pyeongchangissa, aikooko hän hakea pestiinsä uudelleen. Mika Kojonkoski lupaa tehdä suuren ratkaisun Pyeongchangin olympiakisojen loppuun mennessä. - Olen sunnuntaina valmis sen asian kanssa, että haenko nykyistä paikkaani vai en. En ole miettinyt asiaa yhtään kisojen aikana. Kun viimeinen kilpailu on maalissa, sen jälkeen kaikki selviää, Kojonkoski sanoo.


Niskanen nosti Mertarannan mieleen muiston 12 vuoden takaa: "Muut voivat vain polvistua – parasta urheilussa" MTV 13:31 24.02

Iivo Niskasen tapa jyrätä olympiakultaan 50 kilometrin perinteisen yhteislähtökisassa teki valtavan vaikutuksen C Moren kokeneeseen maastohiihtoselostajaan Antero Mertarantaan, jonka mielestä vieremäläinen on täydellinen esimerkki voittajasta huippu-urheilussa.


Kommentti: Mieskunnia pelastettu – Iivo Niskanen on suomalaisen huippu-urheilun harvinainen voittajatyyppi iltasanomat 10:32 24.02

Olympiakultaan johtanut projekti käynnistyi viime maaliskuussa.


Mika Kojonkoskelta harvinaislaatuinen purkaus Suomen urheilusta: ”Mitä helvettiä! Olemme 30 vuotta Norjaa perässä” iltalehti 21:13 23.02

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja haluaisi norjalaisen mallin Suomeen. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen analysoi Suomen mitalitavoitteen kannalta elintärkeää miesten 50 kilometrin kisaa. Suomen neljä olympiapronssia vastaan Norjan 13 kultaa, 14 hopeaa ja 10 pronssia.


Olympiakomitean toimitusjohtaja: Sote- ja maakuntauudistus mahdollisuus liikunnalle iltasanomat 03:01 23.02

Mikko Salonen uskoo, että huippu-urheilulla on merkitystä myös lasten liikunnan innostajana.


Mertaranta: Pärmäkoski kova poikkeus Suomen huippu-urheilussa – "Näin sen pitäisi toimia" MTV 14:03 15.02

Krista Pärmäkoskessa tiivistyvät kaikki ne huippu-urheilijan ominaisuudet, joista olisi syytä ottaa mallia Suomessa, alleviivaa C Moren maastohiihtoselostaja Antero Mertaranta.


Tämä nielaistava älyanturi keskustelee tekoälyn kanssa: "Huippu-urheilijat käyttävät niitä ja pian sinäkin" MTV 20:39 13.02

Huippu-urheilu teknistyy huimaa vauhtia. Viimeisimmät sovellukset hyödyntävät huippuunsa kehitettyä anturitekniikkaa ja tekoälyä.


Hannu Manninen on menettänyt rahaa palattuaan huippu-urheilijaksi – kisojen jälkeen odottavat uudet työkuviot iltasanomat 20:28 13.02

Hannu Mannisen kotioptiot huippu-urheiluun on käytetty lopullisesti.


Mika Kojonkoski ihasteli Enni Rukajärven kylmäpäisyyttä kovassa paikassa - ”Täytyy olla henkisesti vahva” iltalehti 07:51 12.02

Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski oli vaikuttunut Enni Rukajärven henkisestä vahvuudesta. Video: Eurosport. Katso videolta, kun Enni Rukajärvi nousi kolmoskorokkeelle. Naisten slopestyle-kilpailu oli alusta lähtien tuulten armoilla. Sunnuntain karsinta jäi kokonaan laskematta, ja maanantain finaalin alkua siirrettiin 75 minuuttia parempien olosuhteiden toivossa.


Mika Kojonkoski myhäili Ylelle: Suomen olympia-aloitus jopa odotettua parempi! MTV 07:27 12.02

Enni Rukajärvi ylsi pronssille lumilautailun naisten slopestylessä, minkä myötä Suomi on ottanut tähän mennessä jo kaksi pronssia Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaisissa. Upea alku on mielyttänyt kovasti Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaa Mika Kojonkoskea.


Kaisa Mäkäräiseltä harvinainen avautuminen paineista - saa ammattiapua iltalehti 16:48 09.02

Suomalaistähti kertoo huippu-urheilussa kokemistaan henkisistä haasteista. Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen analysoi videolla Kaisa Mäkäräisen mahdollisuuksia Pyeongchangissa. Kaisa Mäkäräisen kehnosta paineensietokyvystä on puhuttu pitkään. Muun muassa Iltalehti on käsitellyt aihetta laajasti vaikkapa vuosien 2012 ja 2015 ampumahiihdon MM-kisojen yhteydessä.


Kupruinen matto ja sotkuinen huone kirvoittivat kritiikkiä – huippu-urheilupomo vastasi tiukasti iltasanomat 14:23 09.02

Leena Paavolainen vastasi majoituskritiikkiin Twitterissä ja Helsingin Sanomien haastattelussa.


Onko raha ratkaisu suomalaisen huippu-urheilun ongelmiin? – "Harrastuspuuhastelulla ei mennä eteenpäin" MTV 06:41 09.02

Tulosruudun Viikon Vieras -osiossa vierailleen Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan Suomessa ei ymmärretä, missä kansainvälinen huippu-urheilu menee.


Kojonkoski valmis siirtymään sivuun – jos Pyeongchangista ei tule menestystä MTV 06:11 09.02

Tulosruudun viikon vieras Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski kertoo, että mahdollinen heikko menestys Pyeongchangin olympialaisissa aiheuttaisi muutoksia Suomen Olympiakomitean johdossa.


Suomella maltillinen mitalitavoite olympialaisiin – pitäisikö urheilijoille asettaa enemmän painetta? "Ei johda mihinkään" MTV 22:56 08.02

Tulosruudun Viikon Vieras -osiossa vierailleen Huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken mukaan huippu-urheilijoille ei ole syytä asettaa liian suuria tavoitteita.


Nuorten Leijonien MM-turnauksesta selonteko – Jussi Ahokkaan asemalle varmistus MTV 14:23 05.02

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jussi Ahokas ja huippu-urheilujohtaja Rauli Urama tekivät selonteon Suomen jääkiekkoliiton hallitukselle siitä, mitä vuodenvaihteen Buffalon kisoista jäi käteen. Uraman mukaan kansainväliseen kiekkokalenteriin on pakko tehdä muutoksia.


Mika Kojonkosken työpaikka avoimeen hakuun aivan olympialaisten kynnyksellä MTV 12:27 03.02

Suomen Olympiakomitea on laittanut huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Kojonkosken nykyisen työpaikan avoimeen hakuun aivan Pyeongchangin talvikisojen alla.


Mika Kojonkoski: ”Kaisa Mäkäräisellä ei ole mitään mahdollisuuksia kilpailla olympiahiihdossa” iltalehti 19:25 28.01

Mari Laukkanen on hiihdon olympiajoukkueessa, Mäkäräinen ei. Syynä tähän on olympiaranking. Pulinat pois, Kaisa Mäkäräistä ei nähdä Korean olympiakisoissa maastohiihdossa. Mäkäräinen kilpailee vain leipälajissaan ampumahiihdossa. - Kaisa Mäkäräisellä ei ole mitään mahdollisuuksia kilpailla olympiahiihdossa, sanoo Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.


Mika Kojonkoski sementoi hiihdon olympiajoukkueen - Anne Kyllönen ja Ville Nousiainen jäivät ulos iltalehti 19:06 28.01

Perttu Hyvärinen ja Lari Lehtonen pääsivät viimeisinä hiihtäjinä Koreaan. Anne Kyllönen ja Ville Nousiainen eivät pääse hiihdon olympiajoukkueeseen, mutta Perttu Hyvärisen ja Lari Lehtosen kisapassit saivat pyhäiltana leimat. - Joukkuevalinnat on nyt tehty ja meillä on koossa vahva ja yhtenäinen joukkue, jonka lisäksi meillä on useammassa lajissa erinomaisia urheilijoita myös kotimaassa siltä varalta, että viime hetken muutoksia joudutaan tekemään, Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoo tiedotteessa.


Kommentti: Olympiakomitea kiersi valintakriteerejään – ja joutuu tekemään saman uudestaan MTV 21:23 26.01

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö joutuu kiperään tilanteeseen muutaman maastohiihtäjän kohdalla, kun se nimesi alppihiihtäjä Samu Torstin Pyeongchangin talvikisoihin torstaina. Olympiakomitea on puhunut aktiivisesti laatimistaan valintakriteereistä, mutta näyttää nyt unohtavan ne aivan kisojen alla. 


Uutiset