Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


Jussi Salonoja kävi Jääkiekkoliiton puheilla - sai armonaikaa Espoo Unitedille: ”Aikataulu on helvetin tiukka” iltalehti 17:39 20.04

Jussi Salonoja neuvotteli torstaina Suomen Jääkiekkoliiton edustajien kanssa Espoo Unitedin kohtalosta ja tulevaisuudesta. Talousvaikeuksista kärsivä organisaatio sai viikon lisäaikaa suoristaa mutkalla olevat talousasiansa. Espoo Unitedin kausi on ollut taloudellisesti ohdakkeinen. Seura ei ole maksanut pelaajien maalis- ja huhtikuun palkkoja. Pelaajien sopimukset ovat voimassa 30. huhtikuuta saakka.


Testaa yleistietoasi! Tee 20 kysymyksen IS:n huhtikuun pubivisa iltasanomat 09:33 20.04

Ympäri Suomea järjestetään pubivisoja, joissa mitataan olennaisen ja täysin turhan tiedon osaamista. Osallistu nyt IS:n pubivisaan!


Laulaja Evelinan täydellinen muodonmuutos brunetista blondiksi - fanit ihastelevat iltalehti 01:02 20.04

Evelina, 22, ihastuttaa sosiaalisessa mediassa julkaisemillaan kuvilla, joissa hänellä nähdään blondattu hiustyyli. Laulaja Evelinan, 22, tavaramerkkinä ovat olleet kauan pitkät mustat hiukset. Maaliskuun lopussa hänellä nähtiin vielä somekuvissa pitkät, tummat kutrit. Huhtikuun aikana suomalainen laulaja on kuitenkin muuttanut radikaalisti tyyliään. Hän pätkäisi tummat hiuksensa polkkamalliseksi ja vaalensi huomattavasti niiden latvoja. Tie blondiksi on jatkunut - viimeisimmissä kuvissa laulaja poseeraa pidemmän hiusmallin kanssa. Evelinan laineikkaat hiukset ovat vaalentuneet entisestään.


FinnProspectsin junioriranking: Varausikäisillä vahva edustus alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa jatkoaika.com 15:50 19.04

Suomalaisen juniorijääkiekkosivusto FinnProspectsin ja Jatkoajan välisen yhteistyön myötä Jatkoaika julkaisee sivuillaan FinnProspectsin pelaajarankingit joka toinen kuukausi. Huhtikuun rankingin kärki pysyi helmikuun rankingiin nähden samana.


Richard Gere, 68, kolmatta kertaa naimisiin - vaimo 33 vuotta nuorempi iltalehti 14:22 19.04

Hollywood-tähti asteli alttarille rakkaansa Alejandra Silvan kanssa. Näyttelijä Richard Gere, 68, on mennyt naimisiin itseään 33 vuotta nuoremman rakkaansa Alejandra Silvan, 35, kanssa. Asiasta kertovan mukaan pari avioitui huhtikuun alussa, mutta he aikovat juhlia häitään perheen ja ystävien kesken vielä 6. toukokuuta kodissaan New Yorkissa. Avioliitto on naistenmiehen maineessa olleelle Gerelle kolmas. Hän oli naimisissa supermalli Cindy Crawfordin kanssa 1991-1995, liitto näyttelijä Carey Lowellin kanssa puolestaan kesti 2002-2016. Gerellä on 17-vuotias Homer-poika liitosta Lowellin kanssa.


Espoo Unitedin touhu lyö ällikällä: Palkat maksamatta, edes puhelimeen ei enää vastata - ”Aärimmäisen kiusallista” iltalehti 21:26 18.04

Mestis-seura Espoo Unitedin palkat ovat jo useita viikkoja myöhässä. Edellisen palkkapäivän piti olla maaliskuun lopulla, ennen pääsiäistä, mutta rahoja ei kuulunut. Eikä ole kuulunut vieläkään. Huhtikuun alussa seurajohto lupaili pelaajille, että palkat tulisivat ”tällä viikolla” tai ”ensi viikolla”, mutta sen jälkeen pelaajille ei ole kerrottu yhtään mitään.


Eeli Tolvanen nöyränä NHL-haasteesta – "Ei tänne vain hypätä ja ruveta tekemään taikoja" MTV 11:21 18.04

Jokerien KHL-kauden päätteeksi NHL-seura Nashville Predatorsiin siirtynyt Eeli Tolvanen pääsi huhtikuun vaihteessa tahkoamaan kolme runkosarjaottelua Pohjois-Amerikan taalaliigassa. NHL:n pudotuspeleissä 18-vuotiasta suomalaishyökkääjää ei ole vielä nähty, ja hän pysyy itsekin kommenteissaan nöyränä.


Antti Raannan seurakaveri pidätettiin - sekoili päihtyneenä ravintolan ovella iltalehti 22:00 17.04

Arizona Coyotesin hyökkääjä Richard Panik pidätettiin reilu viikko sitten. Scottsdalen poliisin mukaan Panik pidätettiin tunkeutumisesta, kun hän ei suostunut poistumaan Bevvy-ravintolan sisäänkäynnin luota huhtikuun 8. päivänä kello 20.50. Arizonan kausi oli päättynyt juuri edellisenä päivänä. Poliisin mukaan Panik vaikutti päihtyneeltä pidätyshetkellä. Mies vietiin välikohtauksen jälkeen putkaan, josta hänet vapautettiin myöhemmin.


Sisäkön tarjoama tee ei miellyttänyt työnantajaa - saudipomo rankaisi juottamalla valkaisuainetta iltalehti 16:16 17.04

Filippiinit on raivoissaan siitä, miten sen ulkomaille töihin lähteneitä kansalaisia kohdellaan. Filippiiniläinen sisäkkö Agnes Mancilla keitti saudiarabialaiselle työnantajalleen teetä. Homma meni kuitenkin pomon mielestä pieleen ja työnantaja päätti lehtitietojen mukaan rankaista sisäkköä pakottamalla hänet juomaan valkaisuainetta. Asiasta kertoo muun muassa International Business Times, jonka lähteenä on Filippiinien ulkoministeriö. Sisäkkö menetti tajuntansa ja filippiiniläisyhteisö kiidätti hänet Kuningas Fahadin keskussairaalaan Jizaniin Lounais-Saudi-Arabiassa huhtikuun toisena päivänä. Singaporelainen Straits Times kertoo, että Mancilla joutui vatsaleikkaukseen.


Suomi vaatii rangaistuksia kemiallisten aseiden käytöstä - Soini: ”Hirvittävien aseiden käyttö on vaarallisesti arkipäiväistymässä” iltalehti 17:50 16.04

Ulkoministeriö kertoo, että Suomi on liittynyt maanantaina kansainväliseen aloitteeseen, joka vaatii seurauksia ja rangaistusta kemiallisten aseiden käyttämisestä. Suomi on liittynyt maanantaina 25 maan rintamaan, mikä taistelee kemiallisten aseiden käytön rankaisemattomuutta vastaan. Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että vaikka kemiallisten aseiden käyttö on kielletty kieltosopimuksessa ja kansainvälisessä tapaoikeudessa, kieltoa on viime vuosina haastettu ennennäkemättömällä tavalla. Ulkoministeriö viittaa Syyriaan. Huhtikuun alkupuolella Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, jossa on kuollut ainakin ainakin 70 ihmistä. Länsimaat syyttävät asiasta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska vastasivat kaasuiskuun tekemällä ilmaiskuja Syyriassa.


Vain 40 prosenttia liiton työttömistä täyttää aktiivisuusvaatimukset - JHL-pomo murjoo: ”Surkea juttu koko aktiivimalli!” iltalehti 16:13 16.04

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen sanoo, että vain 40 prosenttia liiton työttömistä jäsenistä on pystynyt täyttämään aktiivimallin vaatimukset. - Surkea juttu koko aktiivimalli ja kaikki muut nämä toimenpiteet, mitä hallitus tämän riihen yhteydessä keksi vielä kaiken päälle, JHL:n toimialajohtaja Teija Asara-Laaksonen sanoo. Hallitus teki huhtikuun kehysriihessä pieniä kevennyksiä aktiivimalliin, mutta Asara-Laaksonen ei pidä niitä millään tapaa riittävinä. JHL arvostelee, että hallitus päätti kehysriihen yhteydessä muun muassa helpottaa työntekijöiden irtisanomista ja mahdollisuutta teettää alle 30-vuotiailla määräaikaisia pätkätöitä ilman perusteita.


Kirsikankukat puhkesivat miljoonabisnekseen - Japanin lahjasta USA:lle tuli jättipotti Washingtonin matkailualalle iltalehti 07:31 15.04

Yhdysvaltain pääkaupunki Washington on täynnä turisteja joka kevät - kiitos Japanilta saatujen kirsikkapuiden. Tuhannet kukkivat kirsikkapuut tuovat puolitoista miljoonaa matkailijaa kaupunkiin maalis-huhtikuun taitteessa. Se on kaikki Japanin ansiota. Japani lahjoitti hyvän tahdon eleenä Yhdysvaltain pääkaupungille 3000 kirsikkapuuta yli sata vuotta sitten. Kaupungin matkailuala tienaa kirsikkapuudiplomatian ansiosta kymmeniä miljoonia joka kevät.


Espoo Unitedilla edessä kohtalon viikko - Jussi Salonoja tuskailee: ”Mestis ei kiinnosta ketään” iltalehti 13:28 14.04

Espoolaisen huippu-urheilun kohtalon päivät ovat edessä. Jussi Salonoja etsii yhä rahoitusta Espoo Unitedin toiminnalle. Kuten Iltalehti aiemmin uutisoi, Espoo United ei ole kyennyt maksamaan kiekkojoukkueen pelaajien maalis- ja huhtikuun palkkoja. - Näin asia on, rahaa ei ole. Eikä sitä seuraan tähän aikaan vuodesta mistään sisään tule. Kaikki rästit pyritään maksamaan, liikemies ja Unitedin omistaja Jussi Salonoja myöntää kiertelemättä Iltalehdelle.


Avosydänleikkauksesta toipuva Arnold Schwarzenegger puhuu videolla faneilleen: ”Voin jo paremmin” iltalehti 18:04 13.04

Iso-Arska kiitti saamastaan tuesta Instagram-videolla. Näyttelijä Arnold Schwarzeneggerille, 70, tehtiin avosydänleikkaus huhtikuun alussa. Mies meni sairaalaan alun perin pienempää operaatiota varten, sillä hänelle oli tarkoitus suorittaa aortan läpän vaihtaminen. Iso-Arskan rintaa ei pitänyt avata, mutta näyttelijän kunto romahti, minkä seurauksena leikkaus muuttui aiottua isommaksi.


Räikkösen korvaajaksi huhuttu Ricciardo aloittaa neuvottelut vasta Euroopan kisoissa MTV 18:12 12.04

Formula ykkösten tämän kesän kuskimarkkinoiden kuumimmaksi tekijäksi noussut Daniel Ricciardo aikoo aloittaa neuvottelut ensi kauden tallipaikastaan vasta huhtikuun kisojen jälkeen.


Yle Areenaa voi nyt katsoa myös muissa EU-maissa stara 17:30 12.04

Huhtikuun alusta lähtien suoratoistopalvelujen sisältöä voi katsella myös EU-alueella matkustaessa.


Suomi nousi jalkapallon maailmanlistalla iltasanomat 15:09 12.04

Suomi on Kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan huhtikuun rankingissa 63:s.


Norjassa kasvaa pelottavan kova hiihtotalentti: nimettiin jo uudeksi Therese Johaugiksi - ”Hän on uskomattoman hyvä” iltalehti 11:13 12.04

Norjan naishiihtohuipulle odotetaan uutta tähteä. Norjassa jysähti huhtikuun alussa suuren luokan hiihtouutinen, kun naishiihdon pitkäaikainen hallitsija Marit Björgen ilmoitti päättävänsä hiihtouransa. 15-kertaisen olympiamitalistin ja 26-kertaisen MM-mitalistin lopettamista paikkaa jollakin tavalla se, että Therese Johaugin 18 kuukauden mittainen kilpailukielto päättyy ensi viikolla.


Seuraa suoraa lähetystä: kohun keskellä oleva Brother Christmas avaa tilitietonsa iltalehti 10:55 12.04

Iltalehti seuraa suorassa IL-TV-lähetyksessä, kun Brother Christmas avaa rikosepäilyn kohteena olevan yhdistyksensä tilintarkastuksen tulokset. Iltalehti uutisoi keskiviikkona, että poliisi tutkii Brother Christmasina tunnetun hyväntekijän Brother Christmas ry -nimisen yhdistyksen toimintaa. Poliisin mukaan poliisi sai huhtikuun 5. päivänä ilmoituksen taloudellisista väärinkäytöksistä. Rikosnimikkeinä poliisi kirjasi epäillyn kavalluksen, kirjanpitorikoksen sekä rahankeräysrikoksen.


isovanhempia liian harvoin” munuaista - Niklas Bäckström lähtee painonnostotähti kilpaili pikkupoikien merirosvolaiva on ryöpytystä! Winnipeg TPS vei mitalit vastaan miljoonan dollarin

Uutiset