Robotit tulevat hoitoalalle – ikääntyneimmät yllättäen myönteisimpiä MTV 11:07 13.01

Hoitoalan ammattilaisista 70 prosenttia pitää robotteja välttämättömiä, koska ne voivat tehdä ihmiselle liian raskaita ja vaarallisia töitä. Tämä selviää Yhteiskuntapolitiikka-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.


Hanna, 99, on matkoillaan nähnyt, kuinka hyvää elämä Suomessa on: ”Parasta aikaa oli 1950- ja 60-luvuilla” iltalehti 06:03 08.12

Ensi kesänä 100 vuotta täyttävä Hanna Koistinen on kiertänyt maailmaa Kiinaa ja Intiaa myöten. Hanna Koistinen, 99: "Synnyin itsenäiseen, mutta juuri raskaan kansalaissodan käyneeseen Suomeen Sonkajärvellä, mutta kasvoin ja vietin koko nuoruuteni Lapinlahdella. Vanhemmillani oli maatalo, ja meitä oli seitsemän lasta. Piti miettiä, mistä elanto saadaan. Kävin kodinhoitajakurssin. Kaupungeissa oli tehtaita ja työtä, Tampere kutsui. Pääsin Suomen Trikoon tehtaan poliklinikalle töihin tekemään hoitajien apuna kotikäyntejä ja kaikkea sellaista hoitotyötä, mihin ei tarvittu hoitoalan koulutusta. Meilläkin oli oikein valkoiset takit.


Hoitoalan ammattilaiset arvostelevat HUSin sairaankuljetusta kovin väittein: "Potilaat kärsivät ja odottavat tuntikausia lattialla" mtv 06:15 28.11

Sairaankuljetus mullistui koko maassa vuonna 2013 lakimuutoksen vuoksi. Aiemmin Suomessa oli ambulanssiyrittäjiä noin 250, mutta nyt niistä on jäljellä enää noin 30.


Uusi tartuntatautilaki vaatii hoitajien ”pakkorokottamista” - hyötyvätkö lääkeyhtiöt? iltalehti 15:00 09.11

Lain soveltamisesta käydään vilkasta keskustelua terveydenhuollon toimipisteissä. Ensi vuoden maaliskuusta lähtien sosiaali- ja terveydenhoitoalan työnantajien on valvottava, että riskiryhmien kanssa työskentelevällä henkilökunnalla on voimassa uudessa laissa vaadittu rokotesuoja. Uudistettu tartuntatautilaki astui voimaan jo viime maaliskuussa, mutta vaatimus henkilökunnan rokottamisesta tulee käytännössä vuoden viiveellä.


Uutiset