Anne Kyllönen tyrmäsi virustautiinsa liittyneet epäilykset iltalehti 11:27 13.01

Hiihtopiirien ykköspuheenaiheita Suomessa on ollut Anne Kyllösen vakava alavire - ja yllättävä Tour de Skin keskeytys. Kyllönen teki johtopäätöksen kesken kiertueen, kun sijoitukset painuivat järjestään ynnä muut -osastolle. Muun muassa Iltalehden hiihtoasiantuntija Toni Roponen ihmetteli, että Kyllönen ylipäätään starttasi koko Tourille. - Miksi hän meni Tourille, vaikka nyt olisi ollut paikka harjoitella? Roponen pohti.


Suomen hiihtopiirien kummajainen rikkoi tabun: ”Ennakkoluuloton ja tavallisuudesta poikkeava kaveri” iltalehti 22:47 05.01

Ristiriitojen Ari Luusua otti ensimmäisenä suomalaishiihtäjänä valmentajakseen dopingtuomion saaneen Pekka Vähäsöyringin. Se kuitattiin suurissa medioissa melko pienellä, kun kyseessä oli kansallisen tason urheilija, mutta hiihdon sisäpiirissä siitä supistiin koko viime kausi. Miten se kehtaa? Eikö se ole moraalitonta? Mitä järkeä siinä on?


Poliisi lopetti selvityksen Kontiolahden MM-kisoista - ei syytä epäillä rikosta iltalehti 17:10 19.12

Ampumahiihtopiirien sisäiset riidat johtivat tutkintapyyntöön ja poliisin esiselvitykseen. Talousrikosyksikkö päätti sen tuloksettomana. Ampumahiihtoväen keskuudessa levisi keväällä ja kesällä syytöksiä, joiden mukaan Kontiolahden vuoden 2015 MM-kisojen tilinpäätöksessä oli puutteita. Kesäkuussa asia eteni poliisille asti, kun tilinpäätöksestä tehtiin tutkintapyyntö. Tutkintapyynnön mukaan oli syytä epäillä, että kisajärjestäjä oli pimittänyt kisoista tulleita voittoja. Asiasta olivat väitteiden mukaan hyötyneet Kontiolahden Urheilijat ja esimerkiksi jotkut kuntapäättäjät.


Iivo Niskanen ehdottaa yllätysnimeä hiihdon päävalmentajaksi iltalehti 13:49 13.11

MM-kultamitalisti korostaa, ettei hän lobbaa ketään, mutta pohtii Mikko Virtasen tai Teemu Pasasen valintaa hiihdon uudeksi päävalmentajaksi. Hiihtopiirien kuuma peruna on Suomen päävalmentaja-asia. Reijo Jylhä vetäytyy tämän kauden jälkeen, joten Hiihtoliitto etsii uutta vetäjää. Iivo Niskanen haluaisi Harri Kirvesniemen, mutta tämä ei suksibisneksensä takia ole valmis pestiin.


Uutiset