Kolumni: Ampumahiihtoliitto on hassannut satojatuhansia euroja taivaan tuuliin iltalehti 20:00 23.02

Ampumahiihtoliitossa on hölmöilty liki 0,7 miljoonan euron edestä tangopuuhistaan tutun puheenjohtaja Kalle Lähdesmäen kaudella, kirjoittaa Pyeongchangista Santtu Silvennoinen. Video: Eurosport. Kaisa Mäkäräinen ei viihtynyt Pyeongchangin ampumapaikalla henkilökohtaisissa kisoissa.


Kaisa Mäkäräinen haluaa kertoa näkemyksensä uudesta päävalmentajasta: ”Meiltä ei ole kysytty mitään” iltalehti 00:43 23.02

Ampumahiihtomaajoukkueen tähti haluaa tulla kuulluksi ennen kuin Ampumahiihtoliitto valitsee uuden vetäjän. Kaisa Mäkäräinen haluaa kertoa Ampumahiihtoliitolle näkemyksensä maajoukkueen uudesta päävalmentajasta. - Meiltä urheilijoilta ei ole kysytty mitään. Eikä se ole minun tehtävä päättää, mutta mieluusti toivoisin, että meiltä kysytään. Ymmärrän toki, että ei ennen olympiakisoja ole kysytty, Mäkäräinen sanoo.


Tähdet eivät huilaa - Norjalta armottoman kovat joukkueet parisprinttiin MTV 12:23 20.02

Norjan hiihtoliitto on julkaissut urheilijansa miesten ja naisten parisprinttiin.


Ruotsin ampuhiihtosensaatio raivostutti venäläiset - saanut uhkaavia viestejä: ”Todella ikävää ja mahdonta hyväksyä” iltalehti 19:15 15.02

Ruotsin olympiahopeamitalisti Sebastian Samuelsson on aiheuttanut kiivaan vastareaktion keskiviikkoisella kommentillaan. Torstaina normaalikilpailun neljänneksi sijoittunut ampumahiihtosensaatio jyrähti päivää aiemmin Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n päätöksestä sallia maailmancupin päätöskilpailun järjestäminen Venäjällä. - Jättimäinen pettymys, että Kansainvälinen ampumahiihtoliitto päätti vahvasta painostuksesta huolimatta pitää maailmancupin päätöskisan Venäjällä, Samuelsson kirjoitti Twitteriin.


Ruotsin ampuhiihtosensaatio raivostutti venäläiset - saanut uhkaavia viestejä: ”Todella ikävää ja mahdonta hyväksyä” iltalehti 19:15 15.02

Ruotsin olympiahopeamitalisti Sebastian Samuelsson on aiheuttanut kiivaan vastareaktion keskiviikkoisella kommentillaan. Torstaina normaalikilpailun neljänneksi sijoittunut ampumahiihtosensaatio jyrähti päivää aiemmin Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n päätöksestä sallia maailmancupin päätöskilpailun järjestäminen Venäjällä. - Jättimäinen pettymys, että Kansainvälinen ampumahiihtoliitto päätti vahvasta painostuksesta huolimatta pitää maailmancupin päätöskisan Venäjällä, Samuelsson kirjoitti Twitteriin.


Kaisa Mäkäräisen kisa siirtyy - tuuliolot sotkevat taas aikatauluja iltalehti 09:18 14.02

Ampumahiihdon normaalikilpailu siirtyy. Kaisa Mäkäräisen ja kumppaneiden seuraava kisastartti olympialaisten ampumahiihdossa siirtyy. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tiedotti asiasta Twitterissä. Kisan piti alkaa keskiviikkona klo 13.15 Suomen aikaa, mutta Pyeonchangin vaikeat tuuliolot sotkevat jälleen kisa-aikatauluja. Kilpailun uusi ajankohta on torstaina klo 10.15.


Rukajärven ja kumppaneiden rajuun kritiikkiin virallinen vastine MTV 14:46 12.02

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on taipunut antamaan virallisen lausunnon naisten slopestyle-kisan läpiviennistä.


Kansainvälinen hiihtoliitto kerää rajua ripitystä Rukajärven pronssikisasta – "Tämän pitäisi olla reilua" MTV 10:13 12.02

Suomen Enni Rukajärvi onnistui ottamaan pronssia Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisissa lumilautailun naisten slopestylessä. Kansainvälisessä mediassa kisan olosuhteet nousivat keihäänkärjeksi.


Krista Pärmäkoski saa mitalistaan muhkean korvauksen iltalehti 04:01 11.02

Olympiapronssista urheilija saa mitalibonusta Hiihtoliitolta, suksitalliltaan ja henkilökohtaisilta sponsoreiltaan. Krista Pärmäkoski saa lauantain olympiapronssimitalistaan muhkean korvauksen. Urheilijalle mitalibonusta maksavat muun muassa Hiihtoliitto, suksitalli Madshus ja henkilökohtaiset sponsorit. Hiihtoliiton korvaus on useita tuhansia euroja, muttei yli 10 000 euroa.


Hyllytettyjen venäläisurheilijoiden kohtelu hämmästyttää – yllättävä tukija ärähti: ”Äärimmäinen pettymys” iltasanomat 14:10 29.01

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on ärähtänyt Kansainväliselle olympiakomitealle venäläishuippujen sulkemisesta Pyeongchangin olympialaisista.


Iloinen yllätys: Suomi sai uuden urheilijan olympiakoneeseen iltalehti 20:46 25.01

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS myönsi Suomelle yhden lisäpaikan Pyeongchangin alppihiihtoon. Olympiakomitea on nimennyt tämän seurauksena Samu Torstin mukaan Pyeongchangiin lähtevään joukkueeseen. Torstista tulee näin 98. urheilija Suomen joukkueeseen.


Norjan hiihtoliitto maksoi jättisumman Johaugin oikeudenkäynnistä - tähtihiihtäjä hämmästelee: ”Jotenkin tämä näyttää väärältä” iltalehti 12:32 22.01

Therese Johaugin oikeudenkäyntikuluista on noussut iso kohu. Tähtihiihtäjän dopingoikeudenkäyntikulut olivat noin 365 000 euroa. Norjan hiihtoliitto maksoi koko summan, mikä hämmästyttää norjalaisten lisäksi myös ruotsalaisia. - Tämä oli uutta tietoa minulle. Mutta koko tämän tapauksen ajan Norjan liitto on syyttänyt asiasta lääkäriä - ei koskaan Johaugia. Siinä mielessä ymmärrän myös sen, että he ovat maksaneet kulut, Ruotsin hiihtoliiton pitkäaikainen johtaja Johan Sares sanoo Expressenin haastattelussa.


Therese Johaugin puolustamiseen käytetty jättisumma - Norjan hiihtoliitto perustelee ratkaisua: ”Ei tietoista dopingia” iltalehti 11:19 19.01

Therese Johaugin dopingkärystä aiheutuneet oikeudenkäyntikulut ovat käyneet kalliiksi Norjan hiihtoliitolle. VG-lehden mukaan Norjan hiihtoliitto on käyttänyt peräti 3,5 miljoonaa kruunua eli noin 365 000 euroa tähtihiihtäjän puolustamiseen oikeudessa. Valtava summa on herättänyt luonnollisesti ihmetystä Norjassa. Miksi ihmeessä hiihtoliitto tukee dopingista kärähtänyttä hiihtäjää moisella rahamäärällä?


Ratkaisevien olympianäyttöjen aika – hiihtomaajoukkue isolla ryhmällä Planicaan MTV 17:20 15.01

Hiihtoliitto ilmoitti maastohiihtäjät tulevan viikonlopun Planican maailmancup-kisoihin maanantaina. Kyseessä on viimeinen näyttöpaikka ennen lopullisia olympiavalintoja.


Noriaki Kasai matkalla ennätysmieheksi – kahdeksannet olympialaiset varmistuivat! MTV 08:55 08.01

Japanilainen mäkihyppylegenda Noriaki Kasai on valittu kahdeksansiin peräkkäisiin olympiakisoihin, maan hiihtoliitto tiedotti lauantaina.


Hiihdon rahanjako kuumentaa tunteita: ”Absurdia, että sijoille 1-3 päätyneet joutuvat maksajiksi” iltalehti 08:42 07.01

FIS:n päätös alentaa maailmancupin ja Tour de Skin kärkiurheilijoiden palkintorahoja närästää hiihtoporukkaa. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti ennen kauden alkua, että tapahtumien palkintorahapotti jaetaan yhä useammalle urheilijalle. Aiemmin lompakkoon tuli täytettä kymmenelle parhaalle urheilijalle, nyt 20:lle.


Viron murheet ovat satamassa Suomen laariin - Hiihtoliitto hakee Otepäässä peruttua yhdistetyn kisaa iltalehti 20:35 05.01

Salpausselän kisoissa maaliskuun alussa saatetaan nähdä yksi ylimääräinen yhdistetyn maailmancupin osakilpailu. Viron Otepäässä piti tänä viikonloppuna kilpailla yhdistetyn maailmancupissa, mutta lumipulan takia lauantain henkilökohtainen kilpailu ja sunnuntain joukkuesprintti täytyi perua. Viron ongelmat ovat satamassa Suomen laariin, sillä Hiihtoliitto hakee toista etelänaapurin peruttua maailmancupin osakilpailua.


Suomi etsii ampumahiihdon päävalmentajaa julkisella haulla - ilmoitus Kansainvälisen liiton sivuilla iltalehti 15:59 04.01

Suomen ampumahiihtoliitto on asettanut maajoukkueen päävalmentajan paikan julkiseen hakuun. Ilmoitus avoimesta työpaikasta löytyy sekä Suomen että Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n verkkosivuilta. Hakuaika loppuu 14. tammikuuta, sopimus alkaa toukokuussa ja on muotoa 2+2 tai 1+3 vuotta. A-maajoukkueen nykyinen päävalmentaja Antti Leppävuori ei ole vielä päättänyt, onko hän mukana haussa.


Uutiset