Harri Kirvesniemi hämmästelee venäläishiihtäjien kilpailukieltosoppaa: ”Päätös tuli oudosti myöhässä” iltasanomat 20:55 30.11

IS:n hiihtoasiantuntijan Harri Kirvesniemen mielestä kansainvälinen hiihtoliitto taipui rajussa paineessa.


Venäjän hiihtäjät suljettiin maailmancupista: FIS nöyrtyi paineen alla iltalehti 18:49 30.11

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS ilmoittaa, että se on sulkenut kuusi venäläishiihtäjää maailmancupista. Kyseessä ovat Aleksandr Legkov, Jevgeni Belov, Julia Ivanova, Jevgenija Shapovalova, Aleksei Petuhov ja Maksim Vylegzhanin. Sama kuusikko sai jo aiemmin elinikäisen kilpailukiellon olympialaisiin. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Mäkiviikon voittaja kiidätettiin teho-osastolle: Paha kaatuminen aiheutti vaaralliset päävammat iltalehti 15:18 30.11

Vuoden 2014 Keski-Euroopan mäkiviikon voittaja Thomas Diethart on hoidettavana teho-osastolla, kertoo kansainvälinen hiihtoliitto FIS. Diethart, 25, kaatui vaarallisesti harjoitusleirillä Itävallan Ramsau am Dachsteinissa. Diethart menetti lentonsa hallinnan lähes välittömästi ponnistuksen jälkeen ja rysähti kummulle. Diethart kiidätettiin välittömästi tehohoitoon. Hän menetti tajuntansa lähes välittömästi tärskyn jälkeen. Tällä hetkellä itävaltalaisen tilaa ei pidetä hengenvaarallisena, mutta vammat olivat vakavat. Hänellä todettiin vakava aivotärähdys, johon liittyy vähäinen verenvuoto. Lisäksi hän sai vakavia ruhjevammoja ja muun muassa keuhkot vahingoittuivat lievästi.


Kansainvälinen ampumahiihtoliitto otti järeät aseet käyttöön venäläisiä vastaan - dopingurheilijoita kilpailukieltoon ja massiiviset testit käyntiin iltalehti 11:57 29.11

IBU sulki Kansainvälisen olympiakomitean tapaan Olga Viluhinan ja Jana Romanovan kisoistaan. Venäläisiltä on otettu 109 dopingtestiä seitsemässä kuukaudessa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU teki päinvastaisen ratkaisun kuin Kansainvälinen hiihtoliitto FIS. Siinä missä FIS antaa Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n elinikäiseen olympiakieltoon McLarenin dopingraporttien perusteella laitettujen venäläisten hiihtäjien kilpailla, IBU on sulkenut venäläiset ampumahiihtäjät kisoistaan.


Suomen mäkimiehiltä katosi miljoona euroa tukirahoja: ”Se meni kahdessa vuodessa” iltalehti 08:53 24.11

Hiihtoliitto pystyy keräämään mäkihypystä noin 150 000 euroa sponsorituloja, koska urheilullisen alavireen myötä lajin kiinnostus hiipui. Suomalaisen mäkihypyn 2010-luvun jatkunut urheilullinen alavire näkyy varainhankinnassa. Miesten mäkihypyn yhteistyökumppanisopimusten arvo on tällä kaudella noin 150 000 euroa. Vielä muutama vuosi sitten summaan sai laittaa ykkösen eteen. - Noin kahdessa vuodessa meni miljoona euroa. Tämä taantuma on ollut nähtävissä jo pidemmän aikaa. Lajiyhteisössä jokaisen pitää ymmärtää, että markkinoilta on yritetty repiä kaikki raha, mitä on otettavissa, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.


Maajoukkueesta pudotetulta Northugilta lapsellinen somepurkaus - Norjan hiihtoliitto tutkii tapausta iltalehti 16:04 21.11

Petter Northug ei mahtunut Norjan joukkueeseen ensi viikonloppuna käytävään Rukan maailmancupin osakilpailuun. 31-vuotiaalta tähtihiihtäjältä vaadittiin näyttöjä viime viikonloppuna Norjan kauden avauskilpailussa Beitostölenissä, mutta sairastumisen vuoksi mies jätti kisat väliin. Näin ollen pudotus ei ollut varsinainen yllätys. Vaikka Northug oli hyvin tietoinen tilanteestaan, hän suuttui valmennusjohdon odotetusta ratkaisusta.


Tyly ratkaisu: Petter Northug ei mahtunut Norjan maajoukkueeseen - pettyi raskaasti iltalehti 14:19 20.11

Petter Northug ei mahtunut mukaan hiihdon maailmancup-avaukseen Rukalla. Norjan hiihtoliitto vahvisti maanantaina joukkueensa MC-avaukseen Rukalla. Listalta puuttuu supertähti Petter Northugin nimi. Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Vidar Løfshus kertoi maan hiihtoliiton Facebook-sivuilla, että päätös tehtiin, sillä Northugin valmistautuminen kauteen on ollut sairasteluiden takia vajaa.


Kohta se alkaa! Tällä kokoonpanolla Suomi käynnistää hiihdon maailmancupin Rukalla iltalehti 12:34 20.11

Suomen Hiihtoliitto on julkistanut Rukan maailmancupiin osallistuvat hiihtäjät. Ryhmissä ei ole suuria yllätyksiä, ja ainoat merkittävät poissaolijat ovat Lari Lehtonen ja Perttu Hyvärinen. Muutoin mukana on koko Suomen kansainvälinen ja kansallinen kärkikaarti. Rukan maailmancup-viikonloppu alkaa hiihtokilpailujen osalta perjantaina, jolloin ohjelmassa ovat sprintit. Lauantaina hiihdetään miesten (15 km) ja naisten (10 km) perinteisen hiihtotavan kisat. Sunnuntaina hiihdetään samanmittaiset vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailut. Suomen joukkue


Paha onnettomuus johti alppihiihdon MM-mitalistin kuolemaan, yksityiskohdat julki: Mitään ei ollut tehtävissä iltalehti 17:01 14.11

Ranskalaisen vauhtilajispesialistin David Poissonin kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta on saatu lisätietoja. Poisson, 35, joutui maanantaina onnettomuuteen harjoituksissa Kanadan Nakiskassa. Ranskan hiihtoliitto tiedotti Poissonin kuolemasta eilen illalla. Kanadan CBC:n haastattelemien pelastajien mukaan Poisson menetti laskunsa hallinnan, laski lujaa vauhtia suoraan turva-aidan läpi ja osui puuhun. Hätäkeskus sai puhelun maanantaiaamuna. - Kun saavuimme, arvioimme potilaan tilanteen ja totesimme hänet kuolleeksi, Calgaryn pelastuslaitoksen tiedottaja Adam Loria sanoi.


Alppihiihdon MM-mitalisti on kuollut 35-vuotiaana: Kaatui pahasti harjoituksissa iltalehti 22:38 13.11

Ranskalainen vauhtilajispesialisti David Poisson on kuollut. Ranskan hiihtoliitto tiedotti asiasta tänään. Ranskan liiton mukaan Poisson kaatui harjoitusleirillä Kanadan Nakiskassa. Poisson oli kuollessaan 35-vuotias. Vuonna 1983 syntynyt konkarilaskija Poisson ehti urallaan voittaa yhden MM-mitalin syöksylaskusta. Hän saavutti pronssia Schlamdingissa 2013.


Iivo Niskanen ehdottaa yllätysnimeä hiihdon päävalmentajaksi iltalehti 13:49 13.11

MM-kultamitalisti korostaa, ettei hän lobbaa ketään, mutta pohtii Mikko Virtasen tai Teemu Pasasen valintaa hiihdon uudeksi päävalmentajaksi. Hiihtopiirien kuuma peruna on Suomen päävalmentaja-asia. Reijo Jylhä vetäytyy tämän kauden jälkeen, joten Hiihtoliitto etsii uutta vetäjää. Iivo Niskanen haluaisi Harri Kirvesniemen, mutta tämä ei suksibisneksensä takia ole valmis pestiin.


Maailmancupin pujottelu Levillä jatkuu vielä vuosia: ”Meillä on täydellinen lumivarmuus” iltalehti 11:42 11.11

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on sementoinut Levin aseman maailmancupissa ainakin vuoteen 2020 asti. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on sementoinut Levin aseman maailmancupin pujotteluisäntänä ainakin vuoteen 2020 asti. - Meillä on täydellinen lumivarmuus, kehaisee alppihiihdon kotimaisen kattojärjestön Ski Sport Finlandin toimitusjohtaja Marko Mustonen.


Levin maailmancup-rinteet saivat FIS:n hyväksynnän - ”Taattua leviläistä jäätä” iltalehti 10:16 02.11

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS antoi vihreää valoa Levin maailmancupille. Levin maailmancupkilpailu järjestetään ensi viikon viikonloppuna. Rinteet läpäisivät FIS:n tarkastuksen torstaina.


Charlotte Kalla tyrmäsi hiihdon kohutut maailmancup-uudistukset - "Sellainen ei kuulu tähän lajiin" iltalehti 18:51 22.10

Ruotsalaishiihtäjä Charlotte Kalla suomii muun muassa maailmancupin muuttunutta palkintorahasysteemiä, jonka takia kärkihiihtäjien palkintosummat pienenevät. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on remontoinut palkitsemisperusteitaan viime kaudesta niin, että maailmancupin kilpailussa on rahaa jaossa 20 parhaalle. Viime kaudella rahapalkinnoille pääsi kymmenen parasta. Maailmancup-kisan ykkönen saa Norjan yleisradioyhtiö NRK:n mukaan tulevalla kaudella runsaat 8  600 euroa, kun summa oli viime kaudella vajaat 12  900 euroa.


Yle: Hiihtoliitto teki miljoonatappiot - Lahden MM-kisat painoivat tuloksen pahasti pakkaselle iltalehti 18:27 21.10

Suomen Hiihtoliitto teki menneellä tilikaudellaan liki 2,8 miljoonan euron tappiot, kertoo Yle. Tilikauden luvut pitävät sisällään Lahden MM-kotikisat, jotka olivat liitolle taloudellisesti pettymys. MM-kisat päättyivät 1,6 miljoonan euron tappioihin, ja Hiihtoliitto kantoi talousvastuut. Kisojen operatiivisesta järjestämisestä vastuussa oli Lahden kaupunkikonsernin omistama Lahti Events Oy. Yle kertoo, että tilinpäätöksen mukaan yhtiö on Hiihtoliiton suurin velkoja yhteensä liki 2,8 miljoonan euron saamisillaan.


Yle: Hiihtoliitto teki miljoonatappiot iltasanomat 17:43 21.10

Suomen Hiihtoliitto teki menneellä tilikaudellaan liki 2,8 miljoonan euron tappiot, kertoo Yle.


Miten käy Suomen mäkihyppyvalmentajan? "Pitää pohtia, voisiko jotain tehdä toisin" iltalehti 19:08 17.10

Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana toista kauttaan toimivan itävaltalaisen Andreas Mitterin pesti on katkolla ensi keväänä. - Työnantajan puolelta olemme häneen tyytyväisiä, mutta en osaa sanoa riittävän tarkasti, miten hän on onnistunut lajiteknisessä mielessä. Pitää pohtia, voisiko jotain tehdä toisin, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala sanoo. Mitterin aikakaudella Suomi on joukkueena mennyt hennosti eteenpäin, mutta merkittävää kehitystä ei toistaiseksi ole tapahtunut. Viime vuonna Hiihtoliitto satsasi hyppypukuihin ja alusasuihin ennätysmäärän. Urheilijoiden mahdollisuus harjoitella ammattimaisesti on herättänyt keskustelua.


Uutiset