Lahdessa on uusi isäntä - MM-tason mieheltä vakuuttava debyytti iltalehti 21:00 17.10

Viime keväänä Tsekin paidassa MM-kisoissa pelannut puolustaja Libor Sulak sulatti Pelicans-debyytillään taatusti paatuneimmankin lahtelaisen kiekkojännärin sydämen. Sulak haki syksyllä pelipaikkaa Detroit Red Wingsin harjoitusleiriltä. NHL-unelma sai kuitenkin vielä ainakin tovin odottaa. Se saattaa hyvinkin olla Pelicansille suoranainen lottovoitto. Isokokoinen Sulak luistelee höyhenen kevyesti. Ei mies tunnu myöskään kaihtavan fyysisiä kaksinkamppailuja.


Yhdysvallat iski Isisin harjoitusleireihin Jemenissä - kymmeniä taistelijoita kuoli iltalehti 09:07 17.10

Yhdysvallat on iskenyt kahteen äärijärjestö Isisin harjoitusleiriin sisällissodan repimässä Jemenissä. Iskuissa on amerikkalaisten mukaan kuollut kymmeniä Isisin taistelijoita. Kyseessä oli ensimmäinen kerta kun hallitusta tukeva kansainvälisen liittouma iski maassa sijaitsevia Isisin leirejä vastaan. Isis ja al-Qaida ovat käyttäneet hyväkseen maassa vallitsevia sekasortoisia oloja sekä sotaa hallituksen joukkojen ja shiialaisten huthikapinallisten välillä.


Kämppäkaveri huolestui Sami Jauhojärven käytöksestä ennen itsemurha-aikeita: "Lari sanoi, ettei kaikki ole hyvin" iltalehti 07:50 17.10

Valmentaja, suksihuoltaja ja kämppäkaveri huomasivat Sami Jauhojärvessä outoja piirteitä samoihin aikoihin kuin tämä pohti itsemurhaa Muoniossa marraskuussa 2014. Sami Jauhojärvi makaa muoniolaisen hotellin sängyssä. Aina aiemmin hän on noussut vuoteestaan ennen kämppäkaveriaan, avannut huoneen verhot ja lausunut kelistä riippumatta samat sanat: "Taitaa tulla nätti päivä". Nyt verhot eivät aukea, eikä mies singahda sängystä ylös. Kämppäkaverina Oloksen harjoitusleirillä toimiva Lari Lehtonen huolestuu ja menee kertomaan havainnoistaan joukkueen päävalmentajalle Reijo Jylhälle. Hän on Jauhojärven henkilökohtainen valmentaja ja siviilibisneksessä yrityskumppani.


Yhdysvaltain armeija iski kahteen Isisin harjoitusleiriin – kymmeniä äärijärjestön jäseniä kuoli Jemenissä iltasanomat 00:35 17.10

Pentagon sanoo, että uusia taistelijoita koulutettiin leireillä aseiden käyttöön.


Joshuan vastustaja vaihtui, Robert Helenius pääsee kehään Cardiffissa iltalehti 00:05 17.10

MM-titteliottelu ei peruunnu, ja se on hyvä uutinen myös Robert Heleniukselle. Ensi viikon lauantaiksi Cardiffiin suunniteltu ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu mestari Anthony Joshuan ja hänen bulgarialaisen haastajansa Kubrat Pulevin välillä on peruuntunut. Monien eri lähteiden mukaan Pulev loukkasi oikean olkapäänsä harjoitusleirillään Saksassa. Loukkaantuminen tapahtui jo 10 päivää sitten, mutta Pulevin leiri piti asian salassa.


Joshuan vastustaja loukkaantui, Robert Helenius ei ehkä pääse kehään Cardiffissa iltalehti 00:05 17.10

Jos MM-titteliottelu ei toteudu, koko ilta saatetaan perua. Ensi viikon lauantaiksi Cardiffiin suunniteltu ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu mestari Anthony Joshuan ja hänen bulgarialaisen haastajansa Kubrat Pulevin välillä on peruuntumassa. Monien eri lähteiden mukaan Pulev loukkasi oikean olkapäänsä harjoitusleirillään Saksassa. Loukkaantuminen tapahtui jo 10 päivää sitten, mutta Pulevin leiri piti asian salassa.


Asiantuntija tyrmää Chicagon mahdollisuudet - Lauri Markkasella edessä todella synkkä kausi? iltalehti 19:13 16.10

Lauri Markkanen aloittaa tällä viikolla ensimmäisen kautensa NBA:ssa. Suomalaisnuorukainen nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa perjantaiaamuna Suomen aikaa, kun Chicago Bulls kohtaa Toronto Raptorsin. Joukkueet kohtasivat toissayönä harjoituspelissä, joka päättyi Raptorsin 125-104-voittoon. Vastaavanlainen lopputulos ei olisi yllätys sarja-avauksessakaan. Sports Illustratedin kausiennakossa Chicago on nimittäin rankattu koko itäisen konferenssin viimeiseksi.


Luistimenviilto kaulaan tappoi huippujääkiekkoilijan 22 vuotta sitten: Ex-puoliso puhui ensi kertaa karmeasta tragediasta iltalehti 14:17 16.10

Sunnuntaina tuli kuluneeksi päivälleen 22 vuotta yhdestä Ruotsin jääkiekkohistorian suurimmista murhenäytelmistä. Järkyttävä tapahtumaketju sai alkunsa Moran ja Brynäsin välisessä harjoitusottelussa. Mora-sentteri Bengt Åkerblom oli mukana tuomassa hyökkäystä ylös, kun joukkuetoveri joutui yhtäkkiä rajun lonkkataklauksen kohteeksi. Joukkuetoveri lensi holtittomasti ilmaan, ja pahin mahdollinen tapahtui: taklauksen kohteen luistin viilsi Åkerblomin kaulaan. Voimakas viilto vaurioitti sekä henkitorvea että kaulavaltimoa. Åkerblom kiidätettiin välittömästi sairaalaan jo valmiiksi paikalla olleella ambulanssilla. Yövuoroonsa nukkuen valmistautunut Helena-avopuoliso heräsi järkyttävään puheluun.


"Siellä olisi kuullut sammakon kusevan" - urheilun ikonisimmasta protestista 49 vuotta iltalehti 07:14 16.10

NFL-pelaaja Colin Kaepernick aloitti nykyisen amerikkalaisissa ammatilaissarjoissa nähtävän protestiliikkeen. Kaepernick ei suostunut seisomaan Yhdysvaltain kansallislaulun aikana. Asia huomattiin ensimmäistä kertaa San Francisco 49ersin harjoituskaudella 2016. - En aio nousta ylös ja osoittaa ylpeyttä sellaisen maan lippua kohtaan, joka alistaa mustia ja värillisiä ihmisiä. Minulle tämä on jalkapalloa tärkeämpää, ja olisi itsekästä vain kääntää katse muaalle, Kaepernick perusteli tuolloin.


Hurjat arvet eivät pysäytä kehonrakentajaa - saattavat revetä kesken harjoitusten: "Jossakin vaiheessa täytyi sammuttaa valot" iltalehti 20:00 15.10

Yhdysvaltalaisen Isaiah Griffinin kehoon ilmestyneet keloidit, kasvainmaiset arpimuodostumat, olivat musertaa nuoren miehen itsetunnon, mutta nyt hän tavoittelee maailmanmestaruutta. Griffin, 23, huomasi ensimmäiset keloidit ollessaan 17-vuotias. Hän ei alkuun ymmärtänyt, mistä oli kyse, vaikka hänen äidillään on ollut samanlaisia arpia rintakehässään ja korvassaan. - Niitä vaan alkoi ilmaantua. Luulin aluksi sen olevan kysta ja olin sinut asian kanssa. En miettinyt asiaa, kunnes arpia alkoi ilmaantua ympäri rintakehääni, Griffin sanoi Barcroft TV:n haastattelussa.


Uutiset