Kokoomus lähtee ”perintöveron kimppuun” – Timo Harakalta vahva vastalause uusisuomi 11:39 12.10

Eduskunnassa käsiteltiin torstaina kansalaisaloitetta perintö- ja lahjaverosta luopumisesta. Aloite ei ole etenemässä sellaisenaan, mutta muun muassa kokoomus julisti, että perintöveron kimppuun päästään ensi vaalikaudella. Sdp:n Timo Harakka toi esiin, että asiantuntijat vastustavat perintöverosta luopumista.


Kuitti eduskunnassa: ”Mitä nyt tapahtuu? Orpon ja Sipilän ilmastotietoisuus kesti tasan yhden päivän” uusisuomi 16:12 09.10

Suurimman oppositiopuolueen sdp:n kansanedustaja Timo Harakka ryöpytti hallitusta, kun eduskunnassa käsiteltiin tänään hallituksen esitystä ajoneuvoverosta.


Kokoomuksen vastuuhenkilön syytetään kavaltaneen alueyhdistykseltä yli 20 000 euroa – rahat hotelleihin ja sisustustavaroihin MTV 10:36 09.10

Kaakkois-Suomen Kokoomus ry:n toiminnanjohtajana toimineen Paula Kylä-Harakan, 41, syytetään kavaltaneen yhdistyksen maksukorteilta ja tililtä yhteensä noin 21 700 euroa. Kylä-Harakka ei enää toimi yhdistyksen toiminnanjohtajana.


”Humanitaarinen ja taloudellinen maahanmuutto erotettava selvästi toisistaan” – SDP esittää Suomeen Kanadan-mallia uusisuomi 08:12 29.08

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka esittää Suomen maahanmuuttopolitiikkaan Kanadan-mallia, jossa humanitaarinen ja taloudellinen maahanmuutto erotettaisiin selkeästi toisistaan.


Harakka sivaltelee: "Suomella ei ole varaa kokoomukseen" MTV 18:12 09.06

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka kommentoi tiedotteessaan, että Suomella ei ole varaa kokoomukseen.


SDP iski heti: ”Mistä kokoomus leikkaisi 780 miljoonaa euroa?” uusisuomi 18:27 22.05

SDP:n eduskuntaryhmän verovastaava, kansanedustaja Timo Harakka nostaa esiin kokoomuksen puoluekokousaloitteen aiheuttaman vajeen valtion verotuloissa.


Puhemiehet: Ylen päätoimittaja meni sekaisin somesta iltalehti 20:35 18.05

Päätoimittaja Jokinen luhistui kansanedustaja Harakan tulituksessa alta aikayksikön. Sosiaalisessa mediassa saattaa ihan tolkun ihmisiltäkin lähteä mopo käsistä. Tämä todistettiin jälleen elävästi menneellä viikolla, kun Puhemiesten suuresti ihailema kansanedustaja Timo Harakka ryhtyi kettuilemaan Puhemiesten suuresti arvostamalle Ylen uutisten ja ajankohtaisohjelmien päätoimittajalle Jouko Jokiselle. Harakka oli tällä kertaa oikeassa, kun hän roimi Jokista siitä, ettei Ylen tiistaisessa pääuutislähetyksessä ollut juttua sen päivän isosta aiheesta, pääkaupunkiseudun kuntien sote-kapinakokouksesta.


Kansanedustaja kritisoi Ylen uutisointia - päätoimittaja syytti painostuksesta, kirjasi ”mustalle listalle” iltalehti 17:03 17.05

Ylessä toteutetaan uutta käytäntöä, jossa toimittajien saamat painostusyritykset käydään läpi ja kirjataan kuukausittain. Ensimmäinen raportti esitellään yhtiön hallitukselle ensi viikolla. Kansanedustaja Timo Harakka (sd) joutui tällä viikolla Ylen "mustalle listalle". Harakka kysyi tiistaina Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaavalta päätoimittajalta Jouko Jokiselta Twitterissä, miksi illan uutisten päälähetykseen mahtui juttu Jasper Pääkkösen uudesta elokuvaroolista, mutta ei pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteiskokouksesta, jossa kritisoitiin voimakkaasti hallituksen ajamaa sote- ja maakuntauudistusta.


SDP julkaisi vero-ohjelmansa – Aktian pääekonomisti: Tarvitaan lisää selvityksiä MTV 15:20 16.05

SDP julkaisi tänään vero-ohjelmansa. Sekä puolueen puheenjohtaja Antti Rinne että SDP:n verotyöryhmän puheenjohtaja Timo Harakka painottivat, että kyse on periaateohjelmasta eikä mistään vaaliohjelmasta.  Suunta on kuitenkin selkeä.


SDP väläyttää kestävään kehitykseen perustuvaa arvonlisäveroa iltalehti 10:18 16.05

Demarit siirtäisivät verotuksen painopistettä työn verotuksesta omistamisen verotukseen. SDP esittää kestävään kehitykseen perustuvaa arvonlisäveroa. SDP ottaisi käyttöön kriteerit ja arviointityökalun, joilla varmistetaan, että verotusta hyödynnetään tehokkaasti muun muassa ilmastonmuutoksen torjunnassa ja terveyden edistämisessä. - Jos arvonlisäverotus perustuisi kestävään kehitykseen, esimerkiksi korjauspalveluiden käyttö ja kierrätys voisivat nauttia alemmista verokannoista, vero-ohjelman valmistelua johtanut Timo Harakka (sd) visioi.


SDP ehdottaa uutta tukea pienipalkkaisille - hintalappu jopa 400 miljoonaa euroa iltalehti 19:30 14.05

SDP:n uudessa työtulotukimallissa pienipalkkainen osa-aikainen työntekijä voisi verojen maksun sijaan saada veronpalautuksen. - Työtulotuen ansiosta ihmisen on kannattavaa siirtyä sosiaalietuuksilta myös osa-aikaisiin, määräaikaisiin, kausiluontoisiin tai keikkoina tehtäviin töihin, sanoo SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava, kansanedustaja Timo Harakka. SDP:n työtulotuki ei ole tarkoitettu kokoaikaiseen, vakituiseen työhön, vaan koskee ennen muuta osa-aikaisia ja tilapäisiä töitä tekeviä, joiden palkka jää vuodessa alle 15 000 euron, eikä se vaikuttaisi palkkaukseen, jonka on perustuttava työehtosopimuksiin, kuten ennenkin.


Sdp kiristäisi ruuvia uudella verolla: ”Suomessa omistaminen kevyemmin verotettua” uusisuomi 14:26 14.05

Sdp:n keskiviikkona julkistettavassa vero-ohjelmassa esitetään linjauksia omaisuuden tiukemmasta verotuksesta, kertoo oppositiopuoluetta eduskunnan verojaostossa edustava Timo Harakka Uudelle Suomelle ennakolta. Lisäksi puolue uudistaisi merkittävästi arvonlisäverotusta.


Timo Harakka pyörsi kantansa eutanasiassa – perustelut hämmästyttävät iltasanomat 18:05 09.05

Kansanedustaja Timo Harakan (sd) perustelut eduskunnan eutanasia-äänestyksessä ovat herättäneet Twitterissä runsaasti ihmetystä.


Näkökulma: Kentän tyly viesti - SDP:n kannatus ei kasva Rinteen ansiosta vaan Rinteestä huolimatta iltalehti 20:57 27.04

SDP:n istuva puheenjohtaja Antti Rinne jäi demareiden Uudenmaan piirin jäsenvaalissa nolosti kolmanneksi. Se on omalta kenttäväeltä valtava epäluottamuslause, kirjoittaa Iltalehden toimittaja Antti Halonen. Media uutisoi perjantaina SDP:n Uudenmaan piirin jäsenäänestyksen tuloksista. Siinä äänestetään vaalipiirin kansanedustajaehdokkaista. Kauniisti sanottuna puolueiden piiriäänestysten tulokset eivät yleensä ehkä ole politiikan toimittajien päiväjärjestyksessä tärkeimpien saati kiinnostavimpien asioiden joukossa. Tällä kertaa tuloksiin kätkeytyi uutinen. Se ei ollut se, että ykkössijalla oli puolueen eduskuntaryhmän vantaalainen puheenjohtaja Antti Lindtman. Ei myöskään se, että toisella sijalla oli Helsingissä, siis Uudenmaan vaalipiirin ulkopuolella, asuva ensimmäisen kauden kansanedustaja Timo Harakka.


Antti Rinne jäi kolmanneksi demarien jäsenäänestyksessä - Kimmo Kiljunen yrittää paluuta iltalehti 12:12 27.04

SDP:n Uudenmaan piirin jäsenvaalissa oli 39 ehdokasta. Listan kärjessä ovat kansanedustajat kuten viimeksikin, mutta puheenjohtaja Antti Rinne jäi vaalissa kolmanneksi. Ykkönen oli SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (6420 ääntä). Toiseksi tuli 4523 ääntä saanut Timo Harakka. Rinne sai vaalissa 4496 ääntä. Vaalissa sai äänestää useampaa ehdokasta. Ykkösäänissä kolmen kärki oli Lindtman (171), Joona Räsänen (117) ja Eemeli Peltonen (106).


Haastaako kotimainen uutuussarja Suomen huutokauppakeisarin? Nyt tulevat amerikanraudat, jukeboksit ja fiftarityyli! iltalehti 08:27 22.03

Vintage-valtakunta-sarjassa seurataan tavarapaljoudesta ammatin tehneitä hamstraajia. Tänään alkavassa kotimaisessa uutuussarjassa seurataan vanhan tavaran kauppaa Helsingissä pyörittävien Mike Kaireniuksen ja Tomppa Kekäläisen arkea. Kumpainenkin tunnustautuu vanhan tavaran hamstraajaksi ja välillä jonkin nostalgisen esineen myyminen eteenpäin osoittautuu mahdottomuudeksi siihen kiintymisen vuoksi. Ohjelmassa keskiössä ovat vanhat aarteet, joita kaksikon myymälä on aivan tupaten täysi. Myymälästä löytyy muun muassa oma nurkkaus retrosoittimille, havaiji-henkiselle tavaralle, vanhoille peltikylteille sekä alakoulujen vitriineistä pelastetuille täytetyille eläimille. Silmiinpistävä esine, josta kaksikko ei luovu, on Linnanmäen huvipuistosta pelastettu 1950-luvun apinaorkesterihärveli, jonka sisällä pehmoapinat musisoivat. Toinen katseenvangitsija suuressa tavarapaljoudessa on suomalaista tekoa oleva Harakka-pienkone toisen maailmansodan jäljiltä. Ensimmäisessä jaksossa 50-luvun tyyliin arjessaan pukeutuva burleskitanssija ja nostalgiaharrastaja Ulrika Bachér palkataan myymälään apulaiseksi. Hänen vastuullaan on hoitaa liiketoimintaa, kun mieskaksikko ramppaa amerikanraudalla ympäri Suomea etsimässä uusia vanhoja myyntituotteita. Jaksossa he käyvät Pornaisissa vanhoja autoja ja siinä ohessa muutakin nostalgista sälää keräilevän Kai Laineen luona. Miehen keräilyharvinaisuuksista Mike ja Tomppa saavat haalittua kauppaansa muutaman tuotteen ihan vain vaihtokaupalla.


Kansanedustajat tukkanuottasilla perintöverosta: "Suomalainen menestystarina on se... että saadaan verottaa kaikki hengiltä" MTV 10:33 21.03

Keskustelu perintöverosta ja sen oikeudenmukaisuudesta sai tunteet kuumenemaan Huomenta Suomen sohvalla, kun kansanedustajat Timo Harakka (sd.) ja Leena Meri (ps.) kohtasivat.


SDP:n Harakka vastustaa perintö- ja lahjaverosta luopumista: ”Markkinatalouden paras vero” iltalehti 16:52 19.03

SDP:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka ei pidä kansalaisaloitteen esittämää perintö- ja lahjaveron poistamista perusteltuna. - Perintö- ja lahjavero on markkinatalouden paras vero. Se ei kohdistu työhön, vaan ansaitsemattomaan tuloon. Se on oikeudenmukainen ja taloutta tehostava vero. Siksi lähes kaikki talouden ja verotuksen asiantuntijat kannattavat kohtuullista perintö- ja lahjaveroa, Harakka toteaa tiedotteessaan. Harakka ei halua yhteiskuntaa, jossa "varallisuus kasautuu vauraiden sukujen holveihin".


12 prosentin epäillään tarjoilleen Haapalalle lähetys eduskunnan äänestyksestä pikkuleipiä pystynyt patoamaan tilanne työntekijä joi yksityiskohdat julki Tällaiset Ylen vastaava päätoimittaja yllätysvedolleen oppositiosta – ”Jännitän

Uutiset