Ensi viikon sää tuo rajuja lämpötilaheilahduksia: jopa 20 asteen nousu yhdessä vuorokaudessa iltalehti 07:28 21.01

Sunnuntaina pakkanen kiristyy, mutta ensi viikon lopussa lumi saa jo kyytiä. Talvi saapui tällä viikolla Etelä-Suomeenkin. Ensi viikon alussa pakkanen kiristyy koko maassa entisestään. Päivystävä meteorologi Hannu Valta Ilmatieteen laitokselta kertoo, että sunnuntain ja maanantain aikana idästä virtaa Suomeen kylmempää ilmaa.


Puoliso joutui potkaisemaan alaikäistä tyttöä nuollutta viiden lapsen isää iltasanomat 13:34 20.01

Kahden tuttavaperheen juhannuksen vietto kaksi vuotta sitten Mikkelissä sai ikävän lopun, kun talon isäntä kävi juhannusyönä käsiksi vieraisilla olleen perheen 11-vuotiaaseen tyttöön.


Eva Wahlström tylytti Vuoden urheilija -valintaa: ”Aikansa elänyttä” iltalehti 18:12 18.01

Vuoden Urheilija valitaan tänä iltana Urheilugaalassa ja ainakin nyrkkeilijä Eva Wahlströmin mielestä koko konseptilla olisi tuuletuksen paikka. Vuoden urheilija on valittu vuodesta 1947 alkaen, ja vuodesta 2008 valinta on julkistettu Urheilugaalan yhteydessä. Valinnan tekevät Urheilutoimittajain liiton jäsenet, joiden listauksista muodostuvat yhteispisteet määrittävät valinnan. Todella usein valinta on osunut yleisurheilijaan tai talviurheilijaan. Esimerkiksi joukkuelajien urheilija on voittanut pystin ainoastaan kerran (Sami Hyypiä vuonna 2001). Myös kamppailulajien urheilijat ovat viime aikoina jääneet kauas kärkisijoilta. Kamppailu-urheilun piiristä ainoastaan painijat ovat tulleet valituiksi, viimeksi Marko Yli-Hannuksela vuonna 2004.


Missä pelottava lumi-inferno luuraa? Somehumoristit intoutuivat hersyttelemään myräkkää odotellessa MTV 18:08 17.01

Iltalehti ennakoi eilen jutussaan, että Ruotsin ja Norjan etelärajalla pauhannut lumimyräkkä leviäisi tänään raivokkaana myös Suomeen.


Raivokohtaus 9-vuotiaiden kiekkopelissä aiheutti poliisitutkinnan - Jokerit ja EPS ”sanoutuvat irti tapahtumista” iltalehti 16:25 17.01

Helsingin poliisi tutkii Myllypuron jäähallissa tapahtunutta välikohtausta pahoinpitelynä. Jokerien ja Espoon Palloseuran vuonna 2008 syntyneiden juniorien ottelu johti alatyyliseen kielenkäyttöön ja epäiltyyn pahoinpitelyyn. Iltalehti kertoi EPS:n vaihtoaitiossa olleesta miehestä, jota ottelun pelinohjaajana toiminut mies löi nyrkillä leukaan. Tilannetta oli edeltänyt molemminpuolinen sanaharkka. Lyödyn miehen mukaan tekijä oli uhannut jatkaa lyömistä, ellei hän lopeta suunsoittoa.


Puukotus päätti ystävyyden - tappajalle vuosien vankeustuomio iltalehti 11:51 16.01

Kaverinsa Torniossa puukottanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa pitkään vankeusrangaistukseen. Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1971 syntyneen Hannu Tapani Liuskan yhdeksän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen taposta. Tuomittu vietti iltaa kaverinsa asunnolla Torniossa viime vuoden syyskuun 29. päivänä. Syyttäjän mukaan hän tappoi illanistujaisten yhteydessä kaverinsa lyömällä ja viiltämällä tätä puukolla yhteensä 16 kertaa pään, kaulan, vartalon, molempien yläraajojen ja vasemman alaraajan alueelle.


Erdogan uhkaa Yhdysvaltojen tukemaa "terroriarmeijaa" sotilasoperaatioilla MTV 21:38 15.01

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan on uhannut Yhdysvaltain tukemia uusia kurdijoukkoja mahdollisilla sotilasoperaatioilla. Erdogan antoi lausuntonsa tänään Ankarassa.


Kiljunhuuruinen puukotus päätti ystävyyden - tappajalle vuosien vankeustuomio iltalehti 18:05 15.01

Kaverinsa Torniossa puukottanut mies tuomittiin käräjäoikeudessa pitkään vankeusrangaistukseen. Kemi-Tornion käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1971 syntyneen Hannu Tapani Liuskan yhdeksän vuoden ja kolmen kuukauden ehdottomaan vankeuteen taposta. Tuomittu vietti iltaa kaverinsa asunnolla Torniossa viime vuoden syyskuun 29. päivänä. Syyttäjän mukaan hän tappoi illanistujaisten yhteydessä kaverinsa lyömällä ja viiltämällä tätä puukolla yhteensä 16 kertaa pään, kaulan, vartalon, molempien yläraajojen ja vasemman alaraajan alueelle.


Lottomiljonääri Hannu kertoo voitostaan Huomenta Suomelle: ”Työt loppuivat siltä seisomalta” iltasanomat 13:00 15.01

Hannun elämä muuttui ystävänpäivänä vuonna 1998, kun hän voitti lotossa päävoiton. Huomenta Suomessa maanantaina vieraillut mies kertoi, ettei voitto tuonut mukanaan siipeilijöitä.


Hannusta tuli lottomiljonääri 20 vuotta sitten – onko päävoitosta enää mitään jäljellä? mtv 09:15 15.01

Lotossa päävoiton voittanut Hannu kertoo jatkaneensa elämää lottovoiton jälkeen kuten moni muukin suomalainen lottovoittaja. 


Lottomiljonääri MTV:lle: bussinkuljettajan työ loppui siihen, samppanja auki yöllä iltalehti 08:33 15.01

Lottovoittaja Hannu puhui MTV:n Huomenta Suomessa siitä, miltä voitto tuntui. MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa lottovoittaja Hannu muisteli 20 vuoden takaista voittoaan. Vuonna 1998 Hannu voitti kimpassa ystävänsä Manun kanssa yhteensä 4,5 miljoonaa markkaa.


26-vuotias halusi hoitoon, uhkaili veitsellä moukarinheittäjää yleisurheilukentällä iltalehti 07:37 15.01

Moukarinheittäjää veitsellä uhannut mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. 26-vuotias mies halusi päästä mielenterveyshoitoon elokuussa Kontiolahdella ja päätti hoitaa asian menemällä yleisurheilukentälle ja uhkailemalla siellä veitsellä moukarinheittäjää. Miehellä oli ollut jo aiemmin mielenterveysongelmia ja hän oli ollut sairaalassa. Tekijä lähestyi yleisurheilijaa 35-senttinen pystyssä oleva veitsi kädessään. Aseen terä on noin 20-senttinen.


Eero Hirvonen ja Ilkka Herola lähtevät hyvistä asemista yhdistetyn joukkuesprintin hiihto-osuudelle iltalehti 11:52 13.01

Yhdistetyn maailmancup jatkuu tänään joukkuesprintillä Italian Val di Fiemmessä. Suomen ykkösjoukkueen muodostavat Eero Hirvonen ja Ilkka Herola, kakkosjoukkueen puolestaan Hannu Manninen ja Arttu Mäkiaho Ykkösjoukkueen Herola hyppäsi mäkiosuudella suomalaisista pisimmälle, 124,5 metriä. Joukkuekaveri Hirvonen venytti 123 metriin. Viidentenä ladulle lähtevän ykkösjoukkueen ero kärkeen on 27 sekuntia.


Metsolat-sarjan Hoikalla on aito esikuva - näin kainuulainen kunta lavastettiin Mouhijärvelle iltalehti 11:17 13.01

Toisin kuin moni saattaisi luulla, legendaarista Metsolat-sarjaa kuvattiin aidossa Kainuussa vain pari päivää. Ovessa ei lue Metsola vaan Mesterton. Eikä täällä vastata puhelimeen "Leppävaarassa". Mutta muuten meno Metsolat-sarjan luojien Carl ja Anna-Lisa Mestertonin kotona Helsingissä on kuin kainuulaisella tilalla. Täälläkin juodaan ensin kahvit. Carl on sekä käsikirjoittanut, ohjannut että leikannut pienviljelijäperheen elämästä juhannuksesta 1987 jouluun 1996 kertovan sarjan, Anna-Lisa on toiminut apukirjoittajana ja taustatoimittajana. Tai itse asiassa Metsoloiden parikymmentä ensimmäistä jaksoa syntyivät Carlin sekä Curt Ulfstedtin näppäimistöllä, lopussa parissakymmenessä jaksossa kirjoittajina toimi molempien Mestertonien lisäksi Miisa Lindén.


Jukka Rautakorpi: ”Ainahan pitää yrittää vaikuttaa tuomareihin” iltalehti 22:36 11.01

Tappara hölmöili itselleen torstaina jatkoajalla jäähyn väärästä vaihdosta ja Sport otti makean 2-1-vierasvoiton. Linjatuomarin viheltämä jäähy sai myös otteluvalvoja Hannu Henrikssonin hyväksynnän. Jäähyn tuomitsemisen jälkeen Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi pyysi päätuomarin keskusteluun kanssaan. - Ainahan pitää yrittää vaikuttaa tuomareihin. Ei se sen kummempaa ole. Se oli harmittava jäähy. Olimme hyvin pelin päällä jatkoajalla. Mutta varmasti meni oikein, en minä sitä protestoi missään nimessä, Rautakorpi sanoi pelin jälkeen.


Äiti uhkasi tappaa lapsensa sijoituksesta päättäneet sosiaalityöntekijät - oikeus ei rankaissut, koska äidillä oli rankkaa iltalehti 19:59 11.01

Hovioikeus katsoi, että vaikeassa tilanteessa olleen naisen rankaiseminen virkamiehen vastustamisesta olisi ollut kohtuutonta. Rovaniemen hovioikeus päätti keskiviikkona jättää tuomitsematta rangaistukseen perheenäidin, jonka katsottiin kuitenkin syyllistyneen virkamiehen vastustamiseen. Syytteen mukaan äiti oli tammikuun lopulla 2015 käydyssä puhelinkeskustelussa uhannut lapsensa kiireellisestä sijoituksesta päättäneitä kahta sosiaalityöntekijää huutamalla miehelleen "älkää ärsyttäkö minua, minä tapan nuo".


Mies uhkaili ja usutti rottweileriaan maahanmuuttajataustaisten kimppuun - hovioikeus kovensi tuomiota iltalehti 06:35 10.01

Hovioikeus tuomitsi miehen muun muassa vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä. Käräjäoikeuden päätöksellä mies oli saanut sakkoja, mutta nyt hänet tuomittiin myös vankeuteen. Suomalaismies syyllistyi hovioikeuden päätöksellä neljään järjestysrikkomukseen, vapaudenriistoon, laittomaan uhkaukseen ja pahoinpitelyyn kesän ja syksyn aikana vuonna 2014. Laiton uhkaus tapahtui heinäkuussa, kun mies oli rottweiler-rotuisen 68-kiloisen koiransa kanssa kuullut nuorten pitävän "älämölöä". Nuoret olivat maahanmuuttajataustaisia. Mies lähestyi nuoria irti olevan koiran kanssa. Miesten ja nuorten välille kehkeytyi sanaharkkaa. Yksi nuorista oli kiivennyt pihalla olleen liukumäen päälle koiraa karkuun. Mies oli uhannut nuorta sanomalla, että koira on koulutettu ja tappanut ihmisiä.


Ruotsi varoittaa Yhdysvaltoja avustusrahojen vetämisestä Palestiinalta iltalehti 18:34 09.01

Ruotsin mukaan Yhdysvaltojen toimet tuovat epävakautta Lähi-itään. Yhdysvallat on uhannut vetää rahoituksensa YK:n alaiselta Palestiinan apujärjestöltä UNRWA:lta ja Ruotsi ilmoittaa pitävänsä tätä tekoa huonona. Maan YK-lähettiläs Olof Skoog kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan ottaneensa asian puheeksi Yhdysvaltain-kollegansa Nikki Haleyn kanssa. - Huoleni on, että rahoituksen vetäminen UNRWA:lta on hyvin negatiivinen teko sekä viiden miljoonan ihmisen humanitaaristen tarpeiden takia mutta tietysti myös alueen vakauden horjuttamisen kannalta, Skoog sanoi.


Nuori ryösti 15-vuotiaan Kampissa – poliisi harkitsee epäillyn kuvan julkaisemista: ”Nuoret eivät aina ymmärrä, kuinka vakavasta rikoksesta on kyse” iltasanomat 12:18 09.01

Poliisin mukaan väkivallalla uhannut nuori pyysi 15-vuotiailta pojilta rahaa lähdettyään seuraamaan heitä kaupasta.


Uutiset