RKP:n Henriksson iloitsee hallituksen kouluruotsikokeilun huonosta menestyksestä: ”Jäi suutariksi - siitä tuli jopa floppi” iltalehti 16:26 24.02

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on iloinen siitä, että hallituksen kielikokeilu jäi suutariksi. Henriksson kertoo olevansa tyytyväinen, että monet perheet ja kunnalliset päättäjät ymmärtävät ruotsin kielen merkityksen. Vain kuusi kuntaa on hakenut Opetushallitukselta lupaa osallistua hallituksen kokeiluun, jossa oppilaiden ei tarvitse lukea kouluruotsia. Kielikokeilu koskee 5. ja 6. luokan oppilaita yhdeksässä peruskoulussa Jämsässä, Kaustisilla, Pieksämäellä, Rovaniemellä, Savonlinnassa ja Ylöjärvellä.


Miten parannetaan euron kriisikestävyyttä? 7 tiukkaa kysymystä huippuekonomistille MTV 10:14 24.02

Viimeistään kesäkuussa EU:n pitäisi tehdä päätöksiä euroalueen uudistamisesta ja vahvistamisesta. Saksan hallituksen neuvonantajiin kuuluvan huippuekonomistin mukaan yhteisvastuuta on lisättävä, jos euron kriisikestävyyttä halutaan parantaa.


Suoria sanoja kielikokeilusta: ”Oppilaat, vanhemmat ja kuntapäättäjät olivat fiksumpia kuin Siniset olettivat” uusisuomi 09:56 24.02

Opetushallituksen perjantaina julkistamien tietojen mukaan vain kuusi kuntaa haki mukaan kielikokeiluun, jossa oppilaille tarjotaan toisen kotimaisen kielen eli ruotsin tilalla jonkin muun vieraan kielen opintoja.


Tankkerillinen polttoöljyä Suomen piikkiin – Esko Aho kertoo kriittisistä hetkistä iltasanomat 06:33 24.02

Suomen entinen pääministeri, nykyisin East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho seurasi Viron itsenäistymiseen johtaneita käänteitä aikoinaan aitiopaikalta.


Tankkerillinen polttoöljyä Suomen piikkiin – Esko Eho kertoo kriittisistä hetkistä iltasanomat 06:33 24.02

Suomen entinen pääministeri, nykyisin East Officen hallituksen puheenjohtaja Esko Aho seurasi Viron itsenäistymiseen johtaneita käänteitä aikoinaan aitiopaikalta.


Hallitus reagoi urheilun rahankäyttöön – "Käynnissä selonteko ensi kertaa Suomessa" MTV 22:51 23.02

Suomessa on ensi kertaa tekeillä hallituksen liikuntapoliittinen selonteko, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho kertoi MTV Sportille Pyeongchangin olympialaissa perjantaina.


Työministerin nettikolumni: Normienpurkuponnistus, kerran vielä MTV 16:32 23.02

Työministeri Jari Lindström (sin.) avaa perjantain nettikolumnissaan omaa ja hallituksensa työtään normien purkamiseksi.


Sdp:n Lindtman tylyttää kokoomusta: ”Puolueesta on tullut ylimielinen ja vallantäyteinen” iltasanomat 16:27 23.02

Kokoomus ja sdp ovat ajautuneet ilmiriitaan sen jälkeen, kun puhemiesneuvosto hylkäsi torstaina hallituksen enemmistöllä sdp:n muutosehdotukset eduskunnan uuteen työjärjestykseen.


Antti Rinne hoputtaa hallitusta hakemaan sote-neuvoa komissiolta - ”kun on tullut juristin tutkinto opiskeltua” iltalehti 15:37 23.02

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mielestä hallituksen pitäisi lähettää sote -uudistuksen lakiluonnos EU:n komission ennakkotarkastettavaksi. SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan monen terveisiä kertomaan tulleen ikäihmisen viesti on, että "Lääkäriin pitäisi päästä nopeammin." Rinne sanookin, että "Suomen luotettava, mutta paikoin yskivä sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmä kaipaa parantamista".


STT: Sipilä ei vaadi Lindéniltä selvitystä Ugandan-matkasta iltalehti 14:10 23.02

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ei vaadi kokoomuksen entiseltä kansanedustajalta ja ministeriltä Suvi Lindéniltä selvitystä kohutusta Ugandan-matkasta. Sipilä sanoo STT:lle, että valtion enemmistöomisteinen asetarvikeyhtiö Patria on selvittänyt Uganda-epäselvyyksiä kuten on pitänyt. Suomen hallituksen kannalta asia on Sipilän mukaan nyt loppuun käsitelty. - Uskon, että Patria on toiminut nyt kuten pitääkin toimia. Ihmisiä on erotettu tai lähtenyt yhtiöstä tämän casen vuoksi. Meidän puolelta asia Patriaan päin on loppuun käsitelty, Sipilä sanoo.


Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?” uusisuomi 11:32 23.02

Perussuomalainen kansanedustaja Sami Savio toivoo Suomen ottavan mallia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen tekemistä maahanmuuttopolitiikan kiristyksistä.


Ilkka Kanerva nousemassa Veikkauksen hallitukseen - kokoomus täyttää Harkimolta vapautuneen paikan iltalehti 10:47 23.02

Kokoomuksen ehdokas Veikkauksen hallituksen uudeksi jäseneksi on kansanedustaja Ilkka Kanerva. Paikka Veikkauksen hallituksessa vapautui, kun kokoomuksen kansanedustaja Harry Harkimo ilmoitti luopuvansa paikastaan jääviyssyistä. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen vahvistaa Iltalehdelle, että Kanervan ehdokkuus on kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajiston yksimielinen päätös.


Oikaisu Veikkaus-juttuun: hallituksen uutta jäsentä ei ole vielä valittu iltalehti 09:16 23.02

Iltalehti kertoo perjantain painetussa lehdessä virheellisesti, että Veikkauksen hallituksen uudeksi jäseneksi olisi jo valittu kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen. Iltalehden perjantaissa painetussa lehdessä kerrotaan, että kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen olisi valittu Veikkauksen uudeksi hallituksen jäseneksi. Tieto ei pidä paikkaansa, valintaa ei ole vielä tehty. Uuden hallituksen jäsenen esittelee tulevassa Veikkauksen yhtiökokouksessa valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä (kesk). Lopullisen valinnan tekee yhtiökokous.


SDP yritti vanhanaikaista, hallituspuolueet eivät menneet vipuun: ”Loppumetreillä ruvetaan lisäämään sitä, tätä ja tuota” iltalehti 08:37 23.02

Pääoppositiopuolue SDP heittää hiekkaa tiedustelulainsäädäntöä valmistelevan hallituksen rattaisiin. SDP haluaisi suojelupoliisin parlamentaarisen valvonnan piiriin. Eduskunnan puhemiesneuvosto ehdotti torstaina uuden tiedusteluvalvontavaliokunnan perustamista eduskuntaan. Uudessa valiokunnassa olisi 11 jäsentä ja kaksi varajäsentä. Ehdotus liittyy siviili- ja sotilastiedustelutoiminnan uudistamista koskevaan lainsäädäntökokonaisuuteen, jonka tarkoituksena on tehostaa tiedustelutoimintaa lisäämällä tiedusteluviranomaisten toimivaltuuksia.


Yli puolet hallituksen ministereistä poissa kyselytunnilta - osa Etelä-Korean talviolympialaissa, terveysministerit kipeinä iltalehti 16:45 22.02

Osa ministereistä on matkoilla, osan on kaatanut sänkyyn Suomessa tällä hetkellä ärhäkkäästi jylläävät taudit. Tämän torstain kyselytunti on siinä mielessä poikkeuksellinen, että kansanedustajien kysymyksiin on hallituksen ministeriaitiossa vastaamassa harvinaisen vähän ministereitä: seitsemästätoista ministeristä on paikalla vain kahdeksan. Osa ministereistä on matkoilla, osan on kaatanut sänkyyn Suomessa tällä hetkellä ärhäkkäästi jylläävät taudit.


Merkel vaatii loppua Syyrian verilöylylle iltalehti 11:48 22.02

Saksan liittokansleri Angela Merkel vaati torstaina loppua Syyrian verilöylylle uusimpien ilmaiskujen surmattua 13 ihmistä kapinallisten hallussaan pitämällä Itä-Ghoutan alueella. Merkel tuomitsi samalla Syyrian hallituksen toiminnan "oman kansansa kohteeksi" ottamisesta. - Lasten tappaminen, sairaaloiden tuhoaminen - kyseessä on verilöyly, joka pitää tuomita ja jota pitää vastustaa, Merkel sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.


YK:n erityislähettiläs pitää Syyria-neuvotteluita vaikeana – Merkel kutsui Syyrian hallituksen toimia joukkomurhaksi MTV 11:45 22.02

YK:n Syyrian erityislähettiläs Staffan de Mistura toivoo, että YK:n turvallisuusneuvosto pääsisi yhteisymmärrykseen ja neuvottelutulokseen päättääkseen taistelut Syyriassa. Taistelut ovat käyneet rajuina etenkin itä-Ghoutassa. Mistura ei kuitenkaan usko, että tulokseen päästään helposti.


Uutiset