Trump: ”persläpi”-kommentti demokraattien keksimä - ”Pitää varmaan alkaa nauhoittaa keskustelut” iltalehti 04:57 13.01

Uutistoimisto AFP kertoo lauantaina aamuyöllä Suomen aikaa, että 54 Afrikan maata vaatii Trumpilta anteeksipyyntöä asian tiimoilta. Presidentti Donald Trump ylitti perjantaina, jälleen kerran, uutiskynnyksen karkealla kielenkäytöllään. Ensin Trump kiisti kutsuneensa tiettyjä maita "persläveiksi", ja sitten hän tarkensi, että tällaiset väitteet ovat demokraattien juonintaa häntä vastaan. Trump kiistää, että hän esimerkiksi käyttänyt saarivaltio Haitista alatyylistä luonnehdintaa.


Trump suivaantui vääristä maista tulevista maahanmuuttajista: ”Miksi tänne tullaan persereikämaista?” iltalehti 01:58 12.01

Donald Trump on turhautunut Yhdysvaltoihin kohdistuvasta maahanmuutosta, sillä maahanmuuttajat tulevat hänen mukaansa ”persereikämaista”. Asiasta kertoo Washington Post, jonka tiedot perustuvat kahteen nimettömään lähteeseen. Lehden tietojen mukaan Trump olisi ilmaissut turhautumisensa Yhdysvaltain kongressin haluun neuvotella El Salvadorista, Haitista ja Afrikan maista peräisin olevien maahanmuuttajien suojelusta.


Uutiset