Pääkirjoitus: Vuosi Timo Soinin sinistä alakuloa – hyvin ei mene sinisillä eikä PS:llä iltasanomat 21:00 15.06

Perussuomalaisten hajoamisesta tuli tällä viikolla kuluneeksi vuosi, samoin Sinisen tulevaisuuden syntysanoista. Hyvin ei mene kummallakaan, kirjoittaa erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Demareita ei kaivattu Sotkamossa – mitä keskustassa on oikein tapahtunut? iltasanomat 14:03 11.06

Punamultahenki on vähentynyt keskustassa vaalikauden myötä. Demareita ei puoluekokouksessa kaivattu, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Sipilä löi Orpon juuri äsken 10–0 – katso videolta, miksi pääministerin puhe oli pakko nähdä iltasanomat 15:19 09.06

Sekä keskustan puheenjohtaja, pääministeri Juha Sipilä että kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo pitivät lauantaina linjapuheet. Sipilä voitti puhujakisan 10–0, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Kokoomuksen kannatus tippuu – Ylen gallup tuli Orpolle pirulliseen saumaan iltasanomat 07:36 07.06

Tuoreimmassa Ylen gallupissa kokoomuksen kannatus jatkaa laskuaan, ja syy on sote. Tieto ei olisi voinut tullut kokoomuksen puheenjohtajalle Petteri Orpolle pirullisempaan aikaan, juuri puoluekokouksen alle, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Keskustan puoluesihteeriehdokkaat ISTV:n tentissä iltasanomat 12:33 05.06

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat Riikka Pirkkalainen ja Jirka Hakala väittelivät tänään ISTV:n suorassa puoluesihteeritentissä. Keskustelun veti politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala. Tallenne tästä on katsottavissa myöhemmin.


Keskustan puoluesihteeriehdokkaat ISTV:n tentissä suorassa lähetyksessä juuri nyt iltasanomat 12:01 05.06

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat Riikka Pirkkalainen ja Jirka Hakala väittelevät ISTV:n suorassa puoluesihteeritentissä klo 12. Keskustelun vetää politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Keskustan puoluesihteeriehdokkaat ISTV:n tentissä suorassa lähetyksessä klo 12 iltasanomat 09:03 05.06

Keskustan puoluesihteeriehdokkaat Riikka Pirkkalainen ja Jirka Hakala väittelevät ISTV:n suorassa puoluesihteeritentissä klo 12. Keskustelun vetää politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: EU-komissiolta saa odottaa sote-kantaa maailman tappiin – eivät sellaisia muut edes kysele iltasanomat 13:16 04.06

Perustuslakivaliokunta vaatii, että EU:lta pitäisi varmistaa soten valinnanvapaus etukäteen. Sitä sopiikin odottaa maailman tappiin saakka. Outoa on, ettei TEM:n asiantuntija silti kelvannut edes valiokunnan kuultavaksi, ihmettelee politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Sote etenee – aikataulu on kiinni siitä jatkaako Krista Kiuru viivyttelyä iltasanomat 18:22 01.06

Perustuslakivaliokunnan valinnanvapaus-linjauksen voi tiivistää vaikka näin: sote ei kaatunut, se etenee, valmistuneekin. Mutta jatkoaikataulu on kiinni nyt Krista Kiurun (sd) johtamasta sosiaali- ja terveysvaliokunnasta ja siitä, millaisessa hengessä se työtään jatkaa vai jatkuuko viivyttely ja poliittinen teatteri, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Kaatuuko hallitus soteen? Siltä näyttää juuri nyt iltasanomat 12:48 26.05

Yksi asia on jo selvä: Maakuntavaaleja ei järjestetä lokakuussa. Toinen asia on hiukan epäselvempi: Kaatuuko hallitus kesäkuussa? Siltä alkaa näyttää, arvioi Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Blogi: Krista Haapalainen huomasi piirteen newyorkilaisissa: ”Lapset ovat hyvä ice breaker” iltalehti 19:00 23.05

Newyorkilaisten lapsirakkaus on Krista Haapalaisen mukaan Ison Omenan hyvä puoli. Vuoden 2014 Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa Krista Lanning os. Haapalainen on asunut kolme vuotta New Yorkissa aviopuolisonsa Kevin Lanningin kanssa. Muutto toi rakastavaiset etäsuhteesta vihdoin saman katon alle. Tuolloin Krista Haapalainen pääsi opettelemaan täysin uudenlaisen elämäntavan ja kulttuurin. Hän kertoo havainnoista, joita on tehnyt newyorkilaisista. Erityisesti tuoreessa blogikirjoituksessa kiitellään paikallisten lapsirakkautta. Ystävän vieraillessa seitsenkuukautisen pojan kanssa kävi selväksi, että newyorkilaisille lapset ovat ihana ja tervetullut asia.


Kommentti: Krista Kiuru saa nyt koko eduskunnan sekaisin tietoisella sote-viivytyksellään iltasanomat 14:14 17.05

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunnan puheenjohtajan Krista Kiurun (sd) vetämä soten viivytystaistelu leviää nyt koko eduskuntaan opposition voimin. Menossa on eriskummallinen näytelmä, jollaista ei ole ennen nähty, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: USA:n ja Suomen puolustus­julistuksesta olisi vielä pari vuotta sitten syntynyt valtava huuto – mistä se kertoo? iltasanomat 15:58 14.05

Sotilasparaatin voimin allekirjoitettu Yhdysvaltain, Ruotsin ja Suomen yhteinen julistus puolustusyhteistyöstä meni viime viikolla läpi niin vähällä äänellä, että hiljaisuus sattui korviin, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Minna Helle romutti sovittelijainstituutiota iltasanomat 11:38 07.05

Valtakunnansovittelija Minna Helteen loikkaus työantajaleiriin ei ollut tyylikästä ja se vei roimasti sovittelijan instituution arvovaltaa, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Tanssii tähtien kanssa palaa ruutuun syksyllä iltalehti 10:54 07.05

Suosittu Tanssii tähtien kanssa -ohjelma nähdään jälleen syksyllä. Ohjelmassa jatkaa tuttu tuomaristo Helena Ahti-Hallberg, Jorma Uotinen ja Jukka Haapalainen. Ohjelmaa juontavat aiempien kausien tapaan Vappu Pimiä ja Mikko Leppilampi. Tuija Pehkonen jatkaa raportoimista kulisseista. Ohjelman parit julkistetaan myöhemmin.


Täällä vartioin minä: Video näyttää, miten Ukko-koira ajaa karhun pois pihapiiristä - ”Se oli tullut vappulounaalle” iltalehti 10:47 02.05

Ukko-koiralla on synnynnäinen suojeluvaisto. Isäntä kuvasi sisältä Ukon ja karhun kohtaamisen. Pohjois-Karjalassa Uimaharjun Haapalahdessa asuvat Jukka Surakka ja Niina Matilainen saivat vappuna ei-toivotun vieraan pihaansa iltapäivällä. Karhu kurkisteli lumipenkan takaa pihan reunassa perheen ollessa olohuoneessa.


Krista Haapalainen toi Kevin-miehensä vappubrunssille – New Yorkin suomalaiset aloittivat vapunvieton hulppeasti iltasanomat 17:32 29.04

New Yorkissa asuvat suomalaiset kokoontuivat lauantaina aloittamaan vapunviettoa yhdessä.


Tapparan kultakypärällä tyly tehosaldo kuudessa finaalissa - 0+0: ”Turha tässä on jauhaa ja selitellä” iltalehti 22:21 26.04

Kristian Kuusela sanoi, että joukkueensa pelasi ensimmäistä finaalia laskematta ihan hyvin. Jos jotain yksittäisiä selityksiä ylivoimaisen kultamitalisuosikin Tapparan hyytymiselle finaalisarjassa on haettava, ne ovat nollan prosentin ylivoimapeli ja ykköspyssyjen Kristian Kuuselan ja Henrik Haapalan tehottomuus. Joukkueen kultakypärä Kuusela jäi kuudessa finaalimatsissa vaille tehopisteitä.


Setä Arkadia tekee paluun! Heinäluoma ja Kääriäinen ykkösjakson sankareina iltasanomat 16:38 26.04

Ilta-Sanomien politiikan erikoistoimittajan Timo Haapalan taannoinen Setä Arkadia -palsta tekee paluun IS:n sivuille.


ex-presidentin vankeustuomio Hanuri pääsee sittenkin HSssa Suhde lehtoriin Lappeenrannan ampiaishyökkäys lepääkään” NHL-tähti Aleksander Barkoville

Uutiset