Liigatilastoissa mielenkiintoisia finaalitärppejä: HPK:lla tekemistä ylisuorittamisen ylläpitämisessä MTV 10:59 19.04

Kärppien ja HPK:n välillä lauantaina alkavaa jääkiekon SM-liigan finaalisarjaa ei todennäköisesti ratkaista erikoistilanteissa, mutta vieläkin syvemmät edistyneet tilastot kertovat mielenkiintoisia yksityiskohtia alkavasta kevään huipennuksesta.


Finaalipaikka on hyvin lähellä tänään HPK:lle – Tapparalta on nähty kaikki iltalehti 12:20 15.04

HPK:lla on tänään hyvät mahdollisuudet laittaa kotonaan välieräsarja Tappara vastaan pakettiin ottamalla tarvittava neljäs voitto. HPK:n ja Tapparan välieräsarjan kuudennen kohtaamisen avainkysymys on se, löytyykö Tapparalta enää mitään lisää. Nähdyillä esityksillä joukkue on tänään vaarassa jäädä henkisen yliotteen saaneen HPK:n jalkoihin Rinkelinmäellä. Tapparan ongelma HPK-sarjassa on ollut se, että joukkue on ollut liian vahvasti Kristian Kuuselan johtaman ykkösketjun varassa. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin jopa pelkästään Kuuselan varassa. Ja viime pelissä jo Kuuselankin ilmeestä alkoi näkyä, ettei yksi mies jaksa raahata koko ajan koko joukkuetta.


Yksisylinterinen Tappara jatkuvasti vaikeuksissa pelinopeaa HPK:ta vastaan – Rinkelinmäellä tänään finaalipaikkajuhlat? iltalehti 12:20 15.04

HPK:lla on tänään hyvät mahdollisuudet laittaa kotonaan välieräsarja Tappara vastaan pakettiin ottamalla tarvittava neljäs voitto. HPK:n ja Tapparan välieräsarjan kuudennen kohtaamisen avainkysymys on se, löytyykö Tapparalta enää mitään lisää. Nähdyillä esityksillä joukkue on tänään vaarassa jäädä henkisen yliotteen saaneen HPK:n jalkoihin Rinkelinmäellä. Tapparan ongelma HPK-sarjassa on ollut se, että joukkue on ollut liian vahvasti Kristian Kuuselan johtaman ykkösketjun varassa. Ja jos oikein tarkkoja ollaan, niin jopa pelkästään Kuuselan varassa. Ja viime pelissä jo Kuuselankin ilmeestä alkoi näkyä, ettei yksi mies jaksa raahata koko ajan koko joukkuetta.


HIFK ja HPK pienin muutoksin tiukkaan iltaan ? Tappara luottaa Heljankoon jatkoaika.com 12:13 15.04

Liigan välieräsarjat ovat tänään ensimmäistä kertaa katkolla, kun Kärpillä ja HPK:lla on mahdollisuus edetä tämän kauden finaaleihin. Hämeenlinnalaiset saavat tärkeän keskushyökkääjän takaisin ja oululaisten nelosketjua sentteröi maajoukkeessa marinoitu konkari.


Flunssa-aallosta kärsivällä HPK:lla karmeat menetykset, mutta loistoalku: heti johtoon kahden miehen ylivoimalla iltalehti 18:45 11.04

HPK isännöi Tapparaa välieräsarjan neljännessä ottelussa Hämeenlinnassa. Tappara johtaa sarjaa voitoin 2-1, ja HPK:n nousua tasoihin vaikeuttaa sairastapausten aalto. Tiistaina Tampereella pelanneesta kokoonpanosta on pudonnut viisi miestä: hyökkääjät Valtteri Puustinen, Niclas Lucenius ja kultakypärä Teemu Turunen sekä puolustajat Niklas Friman ja Miro Karjalainen. Kerho sai kuitenkin otteluun loistoalun. Se pääsi pelaamaan yli minuutin 5-3-ylivoimaa, ja Petteri Nikkilä tykitti kiekon Tappara-vahti Christian Heljangon taakse. Markus Nenonen ja Jere Innala saivat syöttöpisteen ajassa 3.54 syntyneestä osumasta.


HPK:lla kärkipelaajia sivussa illan kokoonpanosta – ”On ollut vähän sairastelua” iltasanomat 14:27 11.04

Muun muassa tähtihyökkääjä Teemu Turunen ei pelaa tänään.


HPK:lla karu tilanne illan välierään: Peräti viisi avainmiestä sairaana – kokoonpano täysin uusiksi iltalehti 14:13 11.04

SM-liigan välierissä Tappara kohtaa tänään pahasti vajaamiehisen HPK:n. Kotijoukkue HPK on joutunut laittamaan rosterinsa uuteen uskoon illan neljänteen välieräotteluun. Joukkuetta riivaa sairastapausten aalto, ja peräti viisi avainpelaajaa on sivussa illan pelistä. Kokoonpanosta ovat pudonneet hyökkääjät Valtteri Puustinen, Niclas Lucenius ja kultakypärä Teemu Turunen. Puolustajista sivussa ovat Niklas Friman ja Miro Karjalainen.


HPK:lla kokoonpanokriisi, uusia miehiä sivuun ? Turunen ja Karjalainen liittyivät poissaolijoihin jatkoaika.com 13:42 11.04

HPK on joutunut tiputtamaan lisää pelaajia kokoopanostaan.


Tappara on saanut tehtyä Emil Larmin taakse koko kaudella vain viisi maalia – ryöstääkö HPK:n tähtivahti tänään Kirvesrinnat? iltalehti 13:11 09.04

Liigan välierät ovat edenneet Tapparan ja HPK:n kolmanteen taistoon. Ankarasta Hakametsäkammostaan huolimatta HPK:lla on tänään realistiset mahdollisuudet ryöstää sarjan kotietu itselleen. Tapparan ja HPK:n kolmannen kohtaamisen avainkysymyksiksi nousevat tänään maalivahtipeli ja ottelun henkiset asetelmat. Sarjan henkiset asetelmat muuttuivat viimeksi Hämeenlinnassa kertaheitolla, kun HPK suorastaan jyräsi Tapparan. Jos HPK:n nuori joukkue jotain tarvitsi, niin juuri sitä - valtavaa itseluottamusboostia. HPK muuttui takaa-ajajasta saalistajaksi ja Tapparalle tuli paljon aikaisempaa enemmän hävittävää. Tapparan valmentaja Jukka Rautakorpi ei aina ole ollut parhaimmillaan henkisen puolen psyykkaustaidoillaan ja tähän rakoon HPK voi tänään iskeä. En hirveästi yllättyisi, jos HPK olisi tänään "valmiimpi" peliin.


HPK:lla vahva alku Tampereella – Tappara kesti kuitenkin alun rynnistyksen iltasanomat 18:59 04.04

Tappara ja HPK avaavat välieräsarjan Tampereella.


Vain yhden miehen kompurointi voi kaataa Tapparan - kirvesrinnoilla iso etu Hakametsässä iltalehti 13:32 04.04

Liigan toinen välieräsarja Tappara-HPK alkaa tänään. Tasaisessa taistelussa kotietu noussee ratkaisevan rooliin. Merkittävin yleinen huomio Tappara-HPK-sarjaan on se, että HPK:lla on viime vuosina ollut suuria vaikeuksia pärjätä Hakametsässä. Tällä hetkellä Tapparalla on Hakametsän kohtaamisista puhdas kuuden ottelun voittoputki maalein 24-10. Kymmenen edellisen pelin saldo on 7-2-1 ja kahdenkymmenen edellisen 13-4-3. HPK:lla ei vastaavaa yliotetta ole Tapparasta Rinkelinmäellä; kymmenen edellisen kohtaamisen saldo 1-2-7. Näistä lähtökohdista Tapparalle kuuluu laskea aika paljon hyvää kotiedusta.


HPK:lla valtava vuori kiivettävänään, Hakametsä ja Tappara kummitteleva yhdistelmä – "Voitto sieltä on joka tapauksessa haettava" MTV 09:08 03.04

Tappara ja HPK ottavat yhteen SM-liigan toisessa välieräparissa. HPK:lla on edessään haastava työ, koska Tappara on ollut hämeenlinnalaisille Hakametsässä liian kova vastustaja viime vuosina.


HPK:lla koppi täynnä joukkuepelaajia – "Ansaittu voitto kovassa sarjassa" yle 22:31 29.03

HPK pelaa tänä vuonna jääkiekkoliigan välierissä. HPK kukisti perjantaina Turun Palloseuran 3-2 ja otti puolivälieräsarjassa neljännen voittonsa.


Näkemys: TPS löysi sankaruutta, mutta sarjavoiton avaimet pysyivät ärsyttävän hyvin HPK:lla jatkoaika.com 08:00 26.03

TPS löysi maanantaina useamman sankarin joukoistaan, mutta sarjaa hallitsee pelillisesti edelleen HPK.


Pelicans otti ohjat Helsingissä – HPK:lla väkevä alku iltasanomat 17:36 23.03

Toiset puolivälierät ovat käynnissä.


TPS–HPK, data: TPS panostaa tähtihyökkääjiinsä, HPK hallitsee – Robert Leinolla on Liigan paras Corsi jatkoaika.com 08:00 21.03

TPS ja HPK kohtaavat puolivälierissä. Tilastojen valossa joukkueiden suurimmat erot ovat peluutuksessa. TPS:llä kärkiketjut vastaavat tuloksenteosta ja alemmat ketjut keskittyvät uurastamaan puolustuspäässä, HPK:lla tulosvastuu on jakautunut leveämmälle.


Vihellyksen jälkeen: Väärä mies kerää kehut Tapparassa ? mistä korvaaja Larmille? jatkoaika.com 11:59 01.01

Liigan kärjessä Kärpät pelaa monelta osin mykistävää kautta. HPK:lla saattoi kohdata koko kauden mittakaavassa järisyttävän takaiskun. Miksi Tapparan hurja hyökkäyskalusto ei kerää mainetta ja kunniaa?


Vetovinkit: HPK:lla on hampaankolo täynnä roskaa, KalPa pelaa itsensä ulos voittokamppailusta jatkoaika.com 08:00 07.12

Perjantain Liiga-kierroksella nähdään joukkueita, jotka hakevat terästyneitä esityksiä harjoitustauon jälkeen. Kotivoittojen värittämällä kierroksella vierasryöstön hakee Kärpät.


Uutiset