Mikael Granlundille ja Mikko Koivulle uusi pomo NHL:ssä MTV 08:30 22.05

Suomalaishyökkääjien Mikael Granlundin ja Mikko Koivun edustaman Minnesota Wildin uusi kiekkopomo on Paul Fenton. 58-vuotias Fenton siirtyy Wildin GM:ksi.


Niederreiter kohtasi leijonakapteenin puolivälierän jälkeen: "Ihannoin tapaa, jolla hän pelaa" jatkoaika.com 00:20 18.05

Sveitsin NHL-tähtiin lukeutuva Nino Niederreiter oli odotetusti onnellinen välieräpaikasta. Hän kertoi myös kohtaamisestaan Leijonien kapteenin, ja Minnesota Wild -seurakaverin Mikael Granlundin kanssa pelin jälkeen.


Mikko Rantanen muistuttaa avausmaalin tärkeydestä: ”Näytetään saman tien pelin suunta” iltalehti 16:30 17.05

- Hyvä fiilis. Tätä peliä on odotettu, Mikko Rantanen hehkuttaa illan puolivälierää Sveitsiä vastaan. - Päästään pelaamaan näitä tosipelejä. Se on nyt kerrasta poikki, tavallaan game seven, Rantanen rinnastaa. Edellisessä USA-ottelussa Rantasen ja Mikael Granlundin ykkösketjuun nostettiin kolmosesta ylennyksen saanut maalihai Eeli Tolvanen. Rantasen mukaan kolmikko sai yhteispeliä jo rullaamaan.


Mikael Granlundin läheinen NHL-ystävä pistää Leijonien pakit koville – varoitus vahvuuksista MTV 11:17 17.05

Sveitsin joukkueessa on Mikael Granlundille erittäin tuttu pelimies, hyökkääjä Nino Niederreiter.


Leijonien Eeli Tolvaselta kuitti jenkkien sikailijoille: "Kun peli ei suju, tulee ylilyöntejä" MTV 19:01 15.05

Leijonat tyrmäsi MM-jääkiekossa Yhdysvallat 6-2. Ykkösketjuun Mikko Rantasen ja Mikael Granlundin rinnalle nostetun Eeli Tolvasen mukaan Leijonat onnistui joukkueena todella hyvin.


Leijonien Eeli Tolvaselta kuitti Jenkkien sikailijoille: "Kun peli ei suju, tulee ylilyöntejä" MTV 19:01 15.05

Leijonat tyrmäsi MM-jääkiekossa Yhdysvallat 6-2. Ykkösketjuun Mikko Rantasen ja Mikael Granlundin rinnalle nostetun Eeli Tolvasen mukaan Leijonat onnistui joukkueena todella hyvin.


Tolvanen Granlundin rinnalle - Leijonien kentälliset alkusarjan päätöspeliin jatkoaika.com 11:14 15.05

Suomen maajoukkue on paljastanut ketjunsa alkusarjan viimeiseen otteluun Yhdysvaltoja vastaan. Miehet kokoonpanossa pysyvät samoina, mutta kahden pelaajan paikkaa vaihdetaan keskenään.


Kova muutos Leijonien ykkösketjuun! Eeli Tolvanen nousee Kasperi Kapasen tilalle iltalehti 11:08 15.05

Leijonat on julkistanut kokoonpanonsa USA-otteluun. Suurin muutos nähdään ykkösketjussa, jossa huipputehoja paukuttanut Eeli Tolvanen nousee Kasperi Kapasen paikalle Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen rinnalle. Kapanen putoaa kolmosketjuun Sakari Mannisen ja Pekka Jormakan rinnalle. Myös maalivahti odotetusti vaihtuu, kun Harri Säteri nappaa jälleen torjuntavastuun Ville Hussolta.


Näkökulma: Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Näistä leijonista ei koskaan tiedä iltalehti 08:48 15.05

Leijonat on kisojen vaikeimmin ennakoitava joukkue, kirjoittaa Vesa Parviainen. Taivas varjele, mitä sieltä tulee! Näillä sanoilla selostajavirtuoosi Antero Mertaranta kuvaili Venäjän maalivahdin Konstantin Barulinin kauhun sekaisia ajatuksia Mikael Granlundin ilmaveivatessa seitsemän vuotta sitten MM-välierässä.


Leijonat aiheutti heikolla alulla pettymyksen kapteeni Mikael Granlundille: "Täytyy katsoa peiliin" MTV 12:00 14.05

Leijonilla on kapteeni Mikael Granlundin mukaan peiliin katsomisen paikka. Kahden heikon erän jälkeen joukkue paransi peliään kolmanteen erään, mutta kärsi Saksalle 2-3-jatkoaikatappion.


Antti Törmänen puuttuu kritiikkiin Leijonat-tähtien kovasta kuormasta: "Rohkeutta Marjamäeltä" MTV 09:37 14.05

Sebastian Ahon ja Mikael Granlundin isot peliminuutit jääkiekon MM-turnauksessa on osoitus Lauri Marjamäen rohkeudesta, sanoo hänen valmentajakollegansa Antti Törmänen.


Pitäisikö Eeli Tolvanen nostaa ykkösketjuun? Olli Jokisella selkeä näkemys MTV 08:48 14.05

Leijonien valmennusjohto siirsi Eeli Tolvasen sunnuntaina MM-kisojen Saksa-ottelun kolmannessa erässä ykkösketjuun Mikael Granlundin ja Mikko Rantasen viereen Kasperi Kapasen tilalle. C Moren asiantuntija Olli Jokinen ei kuitenkaan tekisi tätä liikettä jatkossa, vaan pitäisi Tolvasen aiemmalla paikallaan kolmannessa hyökkäysvitjassa Pekka Jormakan ja Sakari Mannisen ketjukaverina.


Mikael Granlund ei halunnut selitellä – "Ei me haluta sen taakse mennä" MTV 07:01 14.05

Leijonien kapteeni Mikael Granlund ei halunnut selitellä Saksa-tappion jälkeen. Granlundin mukaan tämä peli pitää unohtaa nopeasti.


Kommentti: Lauri Marjamäen riskiveto meni täysin poskelleen iltalehti 23:32 13.05

Suomi pelaa huonosti perättäisten päivien otteluissa, kun ylikuormitettujen NHL-tähtien vire ei ole raikas, kirjoittaa Herningistä Santtu Silvennoinen. - Mielestäni Suomen hyökkäyksen huippujätkien peliaika voisi olla 18-19 minuutin kieppeillä, totesi mestarivalmentaja Karri Kivi torstaina, kun Suomi oli hävinnyt Tanskalle. Jo tuolloin suureksi puheenaiheeksi nousi Leijonien tähtipelaajien suuri jääaika. Etenkin Mikael Granlundin, Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen reippaasti päälle 20 minuuttiin kohonnut vastuu tuntui eurooppalaisessa kaukalossa, ilman NHL:stä tuttuja pitkiä mainoskatkoja ja erätaukoja, liian suurelta. Granlund on vetänyt jopa noin 25 minuutin ottelukohtaisia jääaikoja.


Miksei Mikael Granlundia voi peluuttaa NHL:ssä sentterinä? Olli Jokinen kertoo syyn MTV 19:00 12.05

C Moren asiantuntija Olli Jokinen uskoo, että Mikael Granlundin taidot menisivät NHL:ssä keskushyökkääjän roolissa hukkaan.


Mikael Granlund linjasi selkeimmän syyn Leijonien Tanska-tappioon – "Ei tämä ikinä ole paraatimarssia" MTV 07:13 10.05

Leijonien kapteenin Mikael Granlundin mielestä Tanskalle kärsitty 2-3-tappio tiivistyi kamppailupelaamisessa.


Teuvo Teräväinen naureskeli Sebastian Ahon vireelle: "Itse tulen perässä varjojen mailla" MTV 16:15 09.05

Teuvo Teräväisen, Sebastian Ahon ja Veli-Matti Savinaisen tehoketju soitteli tiistaina kakkosviulua, kun Leijonat murskasi Norjan MM-jäällä 7-0-lukemin. Tällä kertaa Leijonien voittoon tarvittavat maalit iski Mikael Granlundin johtama ketju.


Marjamäki pisti Mikael Granlundin tehoillan perspektiiviin: "Ei ole meidän silmissä yhtään sen ihmeellisempi" MTV 15:12 09.05

Mikael Granlund sai kaivattuja tehoja, kun hän johdatti Leijonat 1+2-tehoillaan 7-0-voittoon Norjasta jääkiekon MM-kisoissa.


Mikael Granlundin tehot lätkäkääpiötä vastaan 0+1 - NHL-miehet pitivät videosulkeiset iltalehti 14:24 08.05

Mikael Granlund ei ole huolissaan, vaikka lilliputtimaita vastaan tehoja ei viljalti tullut. Suomi iski lätkäkääpiöitä Koreaa ja Latviaa vastaan yhteensä 16 maalia. Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Veli-Matti Savinaisen ketjun saldo on 22 tehopistettä. NHL-pelaajista koostuvan Suomen nimellisen ykkösketjun pistesaldo ei pursuile. Mikael Granlundin tehot ovat 0+1, Kasperi Kapasen 1+0 ja Mikko Rantasen 1+3. Rantasen osuma tuli ylivoimalla.


Ihmelapsesta Leijonien kapteeniksi – palava himo muovasi Granlundista täysin eri pelaajan MTV 07:07 08.05

Mikael Granlund nousi koko kansan suosikiksi 19-vuotiaana ihmelapsena. Ilmaveivi ja maailmanmestaruus nostivat Granlundin pysyvästi suomalaisen jääkiekon valokeilaan.


- saman huumekuskin aborttilainsäädäntö on hyödyllistä ja sivulliset estivät Joensuussa – nopea karkasi paikalta, kisasta rengaslottoa Kolumni Golden Knightsin Kuussa kävellyt Alan Liverpool ja Real Makwan Amirkhani aiheutti näkyy musta pystyyn ”Haista sen liittolaisten tämä edes olla tänään abortit - välineeksi” voimistuminen yhteen Mestarien liigan ”Ensi vuonna Sweden

Uutiset