Kansanedustaja syytti valehtelusta, ministeri vastasi heti: ”Muistathan nämä!” uusisuomi 16:44 14.07

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) vastaa Twitterissä vihreiden kansanedustajalle Ville Niinistölle, joka syytti ministeriä valehtelusta.


Pääministeri jäi lomalle, näin häntä sijaistetaan – suuren osan heinäkuuta Suomea johtavat Berner ja Grahn-Laasonen MTV 11:09 09.07

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) lomaillessa, sijaisina toimivat muiden muassa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ja puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) , kertoo Valtioneuvosto verkkosivullaan. 


Kokoomus valitsi Orpon tiimin puolueen johtoon – "Tällä joukolla sininen tolppa nousee" MTV 12:59 10.06

Ministerit Antti Häkkänen ja Sanni Grahn-Laasonen jatkavat kokoomuksen varapuheenjohtajina. Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi nousi puoluekokouksessa Mari-Leena Talvitie.


Häkkänen, Grahn-Laasonen ja Talvitie kokoomuksen varapuheenjohtajiksi iltasanomat 12:47 10.06

Ehdolla ollut varapuheenjohtaja Janne Sankelo jäi ulos uudesta puheenjohtajakolmikosta.


Kokoomus esittää kaksivuotista esiopetusta – kaikkien 5–6-vuotiaiden osallistuttava MTV 16:37 17.05

Kokoomuksen puoluehallitus esittää kesäkuun puoluekokoukselle esiopetuksen pidentämisen kaksivuotiseksi. Asiasta kertoo kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.


Kokoomuksen puoluehallitus esittää: esiopetuksesta kaksivuotinen, kaikkien 5-6-vuotiaiden osallistuttava iltalehti 16:16 17.05

Sanni Grahn-Laasosen mukaan Suomessa nyt noin joka viides 5-vuotias jää varhaiskasvatuksen ulkopuolelle. Kokoomuksen puoluehallitus esittää kesäkuun puoluekokoukselle esiopetuksen pidentämistä kaksivuotiseksi, kertoo kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tiedotteessa. Puoluekokoukselle tehdyn aloitteen mukaan esiopetus muuttuisi kestoltaan kaksivuotiseksi ja siihen osallistuisi jatkossa koko 5-6-vuotiaiden ikäluokka.


Kokoomuksen puoluehallitus esittää translain uudistamista - sukupuolen vahvistaminen hoituisi ilmoituksella, sterilisaatiopakko pois iltalehti 19:27 13.05

Puoluehallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Petteri Orpo, varapuheenjohtajat Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen ja Janne Sankelo sekä edustajat puolueen piireistä ja jäsenliitoista. Kokoomus tulee esittämään puoluekokoukselle Turussa kesäkuussa, että puolue ajaa Suomeen translain kokonaisuudistusta. Uuden translain tulisi kokoomuksen puoluehallituksen mukaan sisältää kolme keskeistä tavoitetta:


Nuori kokoomus-komeetta haastaa ministerit: ”Häkkänen ja Grahn-Laasonen ovat ansioituneita nimiä, mutta eduskunnan ja puoluepolitiikan koulimia” iltalehti 16:04 06.05

Perheyrityksessä rakennusmiehenä ja tarjouslaskennassa mukana opiskelujensa ohella ollut Juho Ojares sanoo tuovansa raikkaan käytännön tuulahduksen puolueeseen. Rakennusalan yrittäjäperheen poika, jouluksi diplomi-insinöörin paperit saava ja kuntavaalien puolueensa ääniharava Ylöjärveltä Juho Ojares, 26, valittiin Pirkanmaalta mukaan Kokoomuksen kesäkuun kisaan varapuheenjohtajapaikoista. Juho saa vastaansa ministereitä ja kansanedustajia - mutta sen hän kokee juuri olevan paras valttinsa valinnoissa. - Antti Häkkänen, Sanni Grahn-Laasonen, Janne Sankelo ja Mari-Leena Talvitie ovat ansioituneita nimiä, mutta kaikki eduskunnan ja puoluepolitiikan koulimia.


He voittavat, jos koulujen kesälomia uudistetaan – ”Haluaisin opettajien ja oppilaiden äänen kuuluvan” iltasanomat 18:48 03.05

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen toivoisi oppilaiden ja opettajien mielipiteen kuuluvan keskustelussa kovemmin.


He voittavat, jos kesälomia uudistetaan – ”Haluaisin opettajien ja oppilaiden äänen kuuluvan” iltasanomat 18:48 03.05

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen toivoisi oppilaiden ja opettajien mielipiteen kuuluvan keskustelussa kovemmin.


Opetusministeri varoittaa: ”Antti Rinne on aloittanut vaarallisen huutokaupan” uusisuomi 16:34 02.05

SDP lupaa liikoja ja se tie on vaarallinen, varoittaa kokoomuksen varapuheenjohtaja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen.


Ministeri päiväkotien mielenilmauksesta: Hallitus ei kehitä varhaiskasvatusta ammattiliittojen pohjalta MTV 05:57 25.04

Varhaiskasvatuslakia on rakennettu vahvasti lapsen etu edellä, muistuttaa opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) päiväkotihenkilöstön mielenilmauspäivänä. 


Kokoomusministeri kehuu Harkimon liikettä uudistushalusta - mutta antaa tiukan kuitin: ”Emme voi säätää lakeja klikkausten perusteella” iltalehti 10:11 22.04

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) pitää Harry ”Hjallis” Harkimon talousliberaalia uudistusliikettä tervetulleena. - Optimistina ajattelen, että Hjalliksen lähdöstä seurannut keskustelu saattaa jopa olla pieni kunnianpalautus politiikalle: yhteistyön ja erilaisten mielipiteiden yhteensovittamisen arvo huomattiin pitkästä aikaa, Grahn-Laasonen pohtii Iltalehteen julkaisemassaan . Hänen mukaansa on raikasta ja tervetullutta, että politiikan toimintatapoja halutaan uudistaa.


”Hjalliksen lähdöstä seurannut keskustelu saattaa olla pieni kunnianpalautus politiikalle” uusisuomi 09:20 22.04

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) arvioi, että kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimon ero kokoomuksesta saattoi olla herätys puolueelle ja laajemmin koko suomalaiselle politiikalle.


Lukioiden rettelöitsijät halutaan kuriin - ministeriö suitsii häiriköintiä lailla: ”Ääritapauksessa kyseeseen tulee erottaminen” iltalehti 19:03 12.04

Lukiouudistusta johtanut projektipäällikkö korostaa, että lukiot eivät kärsi laajasta kiusaamisongelmasta. Asiallisen käyttäytymisen vaatimus on ennakoiva toimenpide. Koulutusleikkauksista kritisoitu keskustan, kokoomuksen ja sinisten hallitus sanoi keskiviikkona kehysriihen tiedotustilaisuudessa, että Suomen koulutusresurssit kasvavat jatkossa. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kertoi muun muassa lukion uudistumisesta. Rahoitus kasvaa 8,5 miljoonalla eurolla, ja se kohdistuu erityisesti henkilökohtaiseen opinto-ohjaukseen ja erityisopetuksen laajentamiseen. Lisäksi ylioppilastutkintojen uusimisrajoitus on poistumassa.


IL-TV -live: Ministeri Grahn-Laasonen kertoo, mitä uutta tulee varhaiskasvatukseen ja lukioihin iltalehti 13:20 12.04

Valtioneuvosto on torstaina hyväksynyt esitykset varhaiskasvatuslaiksi ja lukiolaiksi. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen pitää tiedotustilaisuuden uudistuksista valtioneuvoston istunnon jälkeen noin klo 13.20. Seuraa tilaisuutta livenä IL-TV:stä.


Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen: Hallitus lisää resursseja koulutukseen - kielten oppiminen alkamaan jo ekaluokalta iltalehti 00:38 12.04

Ensimmäisen vieraan kielen eli A1-kielen opiskelu alkaa peruskoulun ensimmäisen vuoden keväällä. Nykyistä varhaisempi kieltenopetus koskee kaikkia ekaluokkalaisia 1. tammikuuta 2020 alkaen. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen iloitsi asiasta Twitterissä.


Jong-un tuomitsee maansa Kaikkonen kohdisti sanansa luopuneelta tulevaisuudesta julkistetaan – törmäsi lintuun

Uutiset