Nyt se tapahtuu: Suomi ottaa kiinni Saksan ja koko euroalueen – kuva uusisuomi 15:38 16.03

Suomi kuroo ensi vuonna umpeen kilpailukykyvajeen Saksaan ja koko euroalueeseen nähden, arvioi Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) Euroopan komission tuottamien lukujen pohjalta. EK:n talouspolitiikan johtaja Penna Urrila täsmentää, että vaikka luvuissa pientä eroa onkin, ne mahtuvat jo ennusteiden virhemarginaaliin.


Vakio 1: Marginaaliset ykköstykit – Crystal Palace ja Brentford kiehtovat varmoiksi asti iltasanomat 10:27 16.03

Kierroksen edullisimmat varmaideat poimitaan marginaalisen suosikkiaseman omaavista lontoolaisjoukkueista.


CIA-pomoa syytetään julmuuksista – Vietnamissa kidutettu republikaani vaatii selitystä: Trumpin valinta uhattuna? uusisuomi 11:51 15.03

CIA:n johtoon esitetty Gina Haspel joutuu todennäköisesti vastaamaan syytöksiin kiduttajamenneisyydestään ennen valintansa varmistumista, kertoo CNN.


CIA:n ensimmäistä naisjohtajaehdokasta syytetään kidutuksesta: ”Rikkoo lasikaton kuulusteltavan päähän” iltasanomat 07:38 15.03

CIA:n ensimmäiseksi naisjohtajaksi ehdolla olevan Gina Haspelin kidutustausta herättää vastustusta.


DeBrincat ja muut nuoret Blackhawksin jälleenrakennuksen selkärankana jatkoaika.com 17:00 14.03

Original Six -joukkue Chicago Blackhawksin kausi on ollut suuri pettymys ja joukkue jää pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa yhdeksään vuoteen. Nuoret Alex DeBrincat ja Nick Schmaltz ovat olleet synkän kauden valopilkkuja ja johtavat nuorten pelaajien esiinmarssia Chicagossa.


Orpo harmittelee ylitöistä saatua lisätuloa - ”se on karmean vähän” iltalehti 10:30 14.03

Orpo: ”Jo 25 000 euron vuosituloilla marginaaliveroaste eli lisätulosta maksettavan veron osuus on jo lähes 39 prosenttia” Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kesk) lupaa, ettei kenenkään palkansaajan verotus kiristy ensi vuonna. - Nyt tehdyillä 1,3 miljardin euron työn verotuksen kevennyksillä olemme oikealla tiellä, jotta jokainen työtä tekevä suomalainen kokisi työnteon kannattavaksi. Pidämme kiinni hallitusohjelman kirjauksesta myös ensi vuoden budjettia laatiessa siten, ettei kenenkään palkansaajan työn verotus kiristy, Orpo sanoi Veronmaksajien Vero2018-päivässä tänään.


Seuraava CIA-pomo on entinen salainen agentti, joka johti peiteoperaatioita ja valvoi kidutusta, jossa epäilty terroristi menetti näkönsä iltalehti 07:57 14.03

Kidutukseen osallistuminen aiheutti töyssyn CIA:n tulevan johtajan uralle. USA:n presidentti Donald Trump aikoo esittää seuraavaksi CIA-johtajaksi Gina Haspelia. Haspel, 61, on toiminut reilun vuoden varajohtajana Mike Pompeon alaisuudessa. Hän päässee nyt kärkipaikalle, koska Pompeosta tehtäneen ulkoministeri erotetun Rex Tillersonin tilalle. Yhdysvaltalaisten mediatietojen mukaan Haspel on kollegoidensa keskuudessa erittäin arvostettu CIA-veteraani, joka on aloittanut työnsä vakoojavirastossa jo vuonna 1985. Ja vakoojana hän on myös toiminut, sillä suuri osa urasta on kulunut peitetehtävissä. Siitä, mitä Haspel on tarkalleen ottaen tehnyt, ei juurikaan ole julkista tietoa.


CIA:n johtoon nousee kovaotteinen nainen iltasanomat 01:04 14.03

Yhdysvaltain ulkoministeriksi nousevan Mike Pompeon tilalle CIA:n johtoon nousee Gina Haspel.


Trumpin ehdokasta CIA-pomoksi varjostaa kiduttajamenneisyys – vaadittu pidätettäväksi jos tulee Eurooppaan uusisuomi 19:26 13.03

Presidentti Donald Trump esittää Yhdysvaltain tiedustelupalvelun johtoon Gina Haspelia, jonka ylennystä kuitenkin varjostaa menneisyyden kidutusepäily.


Trumpin ehdokasta CIA-pomoksi varjostaa kiduttajamenneisyys – vaadittu pidätettäväksi, jos tulee Eurooppaan uusisuomi 19:26 13.03

Presidentti Donald Trump esittää Yhdysvaltain tiedustelupalvelun johtoon Gina Haspelia, jonka ylennystä kuitenkin varjostaa menneisyyden kidutusepäily.


Moniveto: Marginaalit pieniksi La Rosaledalla iltasanomat 21:05 09.03

Barcelona ei välttämättä ole murskamoodissa heikon Malagan vieraana lauantaina, kun ensi viikolla Blaugranalla on edessä tärkeä Mestarien liigan Chelsea-ottelu, johon energiatasot halutaan pitää korkealla.


Diginatiivi, jonne, konfiguroida... tunnetko uudissanat? iltasanomat 16:03 07.03

Tiedätkö, mitä nämä kielitoimiston sanakirjaan kesällä lisättävät sanat tarkoittavat?


Suomen kieli on jälleen rikkaampi - drooni, jonne, bitcoin, fitness ja tubettaa: Tunnetko nämä sanakirjan uudet sanat? iltalehti 16:28 06.03

Kielitoimiston sanakirjan päivitettyyn versioon lisätään vuoden 2018 kesällä yli 600 uutta sanaa. Cissukupuolinen diginatiivi fitness-jonne tubettaa lihattomasta vegaanisesta hävikkiruuasta ja kasvijuomista. Myös podcast. Maksa bitcoineilla, älä nihkeile! Jos edellä mainittu sanarimpsu on vaikea ymmärtää, ei hätää! Sanoja "myös", "maksaa" sekä "ja" lukuun ottamatta kaikki muut lisätään kesällä Kielitoimiston sanakirjaan.


Japanilaisten aikuisviihde-elokuvien erityispiirre ihmetyttää – peniksen ja vaginan näyttäminen kiellettyä! mtv 21:55 03.03

Subin Ina <3 porno -uutuussarjan toisessa jaksossa vieraillaan Japanissa tutustumassa paikalliseen aikuisviihdekulttuuriin.


Iloinen ja sosiaalinen prinsessa Estelle on hurmannut kansan - täyttää tänään jo kuusi vuotta! iltalehti 08:38 23.02

Ruotsin hovissa vietetään tänään tärkeitä syntymäpäiväjuhlia. Ruotsin pikkukuninkaallisista vanhin, prinsessa Estelle, täyttää tänään kuusi. Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin esikoinen on Itä-Götanmaan herttuatar ja Ruotsin kruununperimysjärjestyksessä toinen heti äitinsä jälkeen. Syntymäpäiväänsa edeltävänä päivänä torstaina Estelle vieraili äitinsä kanssa Tukholman Suurkirkon Vivat Regina -näyttelyssä. Pitkäksi tytöksi kasvaneella Estellellä oli pirteä violetti pusero ja pitkät hiukset olivat letillä. Sosiaalinen Estelle tutustui näyttelyyn yhtä sosiaalisena ja iloisena kuin hänellä on yleensäkin tapana.


15-vuotias venäläinen voitti musertavan olympiakullan! Emmi Peltonen häkeltyi: ”Niin uskomatonta” iltalehti 08:24 23.02

Vasta 15-vuotias venäläinen Alina Zagitova nappasi odotetusti taitoluistelun olympiakultaa. Zagitova johti kisaa jo lyhytohjelman jälkeen, ja vaikka hän hävisi vapaaohjelman pisteissä maannaiselleen Jevgenija Medvedevalle, yhteispisteet 239,57 riittivät voittoon yli pisteen marginaalilla. Pronssin otti sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa kolmanneksi parhaat pisteet luistellut Kanadan Kaetlyn Osmond. 15-vuotiaasta Zagitovasta on järjestelmällisesti leivottu olympiavoittajaa jo pienestä pitäen. Hirmuinen voitontahto ja elämänmittainen tavoite välittyivät myös suorituksesta. Zagitova painotti hurjat kolmoishyppy-yhdistelmänsä vapaaohjelman loppupuolelle, sillä silloin ne tuovat enemmän pisteitä.


”Näinhän se ei ole” – Lindströmin perustelulle huutia, TE-kokeilun lopetus närästää Tampereella uusisuomi 11:47 22.02

Pirkanmaan kuntien työllisyyskokeilun ohjelmajohtaja Regina Saari toivoo, että Tampereen lopetettava työllisyyskokeilu onnistutaan limittämään maakuntauudistukseen niin, että työttömiä ei jouduta turhaan pompottelemaan luukulta toiselle.


”Näinhän se ei ole” – Lindströmin perustelulle huutia, TE-kokeilun lopettaminen närästää Tampereella uusisuomi 11:47 22.02

Pirkanmaan kuntien työllisyyskokeilun ohjelmajohtaja Regina Saari toivoo, että Tampereen lopetettava työllisyyskokeilu onnistutaan limittämään maakuntauudistukseen niin, että työttömiä ei jouduta turhaan pompottelemaan luukulta toiselle.


Uutiset