WWF:n raportti karua luettavaa elämän hiipumisesta maapallolla MTV 00:01 14.03

WWF:n teettämän raportin mukaan jopa puolta kasvi- ja eläinlajeista voi vuosisadan loppuun mennessä uhata paikallinen sukupuutto Amazonin ja Galapagoksen kaltaisilla ainutlaatuisilla alueilla, jos kasvihuonekaasupäästöjen kasvua ei pystytä hillitsemään.


WWF:n huolestuttava raportti: Ilmanmuutos uhkaa jopa puolta kasvi- ja eläinlajeista luonnoltaan arvokkaimmilla alueilla iltalehti 22:37 13.03

Amazon, Madagaskar, Lounais-Australia... raportin mukaan nämä alueet kärsivät ilmastonmuutoksesta tuntuvasti. Kansainvälisen ympäristöjärjestö WWF:n teettämän raportin mukaan Amazonin alue, Miombon metsät eteläisessä Afrikassa ja Lounais-Australia kärsivät eniten ilmastonmuutoksesta. Jopa puolta Galapagoksen ja Amazonin kaltaisten luonnoltaan ainutlaatuisten alueiden kasvi- ja eläinlajeista voi uhata sukupuutto. Tutkijat selvittivät ilmastonmuutoksen vaikutuksia eri eläin- ja kasvilajeihin luonnoltaan monimuotoisimmilla ja eläimistöltään rikkaimmilla alueilla. Eläimiä ja kasveja oli lähes 80 000 ja alueita 35. Tutkimuksessa tarkasteltiin erilaisia ilmastoennustuksia: yhdessä ääripäässä on kasvihuonekaasupäästöjen kasvun tulevaisuus nykyisellä kulutuksella ja toisessa päästöjen rajoittaminen Pariisin ilmastosopimuksen tasolle.


Uutiset