Asiantuntija: Nato mainittu - Venäjän Fortum-lokakampanjassa myös ulkopoliittinen viesti iltalehti 21:00 17.04

Venäjän energia-asioihin erikoistunut apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen sanoo, että energia on keskeinen ala, jota kautta Venäjä pyrkii vaikuttamaan ulkopolitiikassa. Venäläinen Rossiskaja Gazeta julkaisi äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksen, jossa hän ruotii Fortumin toimintaa Venäjällä. Apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista näkee tähän monia syitä. Ensisijainen syy on hänen mukaansa kuitenkin se, että asia liittyy Uniper-kauppaan ja Fortumin voimistumiseen Venäjän sähkömarkkinoilla.


Juha Sipilä: Hallitus puuttuu lokakampanjaan – ottaa Fortumin esille Venäjän kanssa uusisuomi 18:46 17.04

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Tukholman vierailullaan, että hallitus aikoo nostaa Fortum-asian esille keskusteluissa Venäjän kanssa.


Ministeri Lintilä Fortumin valekampanjasta: ”Harmittavaa, selkeästi vääristeltyjä uutisia” iltasanomat 15:20 17.04

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan voi vain arvailla, mitä Venäjältä liikkeelle lähteneellä Fortumiin kohdistuneella valekampanjalla tavoitellaan.


Venäläislehden Fortum-juttujen sävy muuttui: Vielä lokakuussa Rossiskaja Gazeta kehui Fortumia iltalehti 12:45 17.04

Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksessa yritettiin saattaa Fortumin toiminta Venäjällä kaikin tavoin huonoon valoon. Lisäksi siinä väitettiin, että Fortumin hallitusta johtaisi Suomen puolustusministeri ja että hallituksessa olisi "Suomen poliittisen poliisin edustaja".


Fortum ryhtyi oikeustoimiin Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä julkaistujen valheiden takia - ”Ei ole ensimmäinen kerta, kun meihin kohdistuu lokakampanja” iltalehti 19:01 16.04

Toistaiseksi Fortumin työ virheellisen tiedon oikaisemiseksi ei ole tuottanut tulosta. Valtionyhtiö Fortum on ryhtynyt oikeustoimiin Venäjällä ilmestyneiden virheellisten kirjoitusten oikaisemiseksi. Asiasta uutisoi ensin . Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esa Hyvärinen vahvistaa oikeustoimet Iltalehdelle.


Kommentti: Fortumista ikävä lokakampanja Venäjällä – Yhtiöllä miljardi syytä oikoa väitteet nopeasti MTV 15:37 16.04

Fortum on joutunut Venäjällä ennenkin valeuutisten ja lokakampanjoiden keskelle, mutta tällä kertaa asia nousi julkisuuteen myös Suomessa. Fortumin johdon on otettava härskeimmätkin väitteet tosissaan, sillä yhtiöllä on niin paljon pelissä Venäjällä, kirjoittaa MTV Uutisten talouden päällikkö Jussi Kärki.


Oikaisu Fortum-juttuun iltalehti 20:29 10.04

Iltalehti julkaisi maanantaina jutun otsikolla "Fortumin toiminta Irlannin veroparatiisissa laajenee". Jutussa mainittiin, että "energiayhtiö Fortumin kaikkien kolmen Irlannin rahoitusyhtiön osoite on Shannon Airport House. Tämä toimistohotelli sijaitsee Dublinin lentokentän lähellä, ja kiinteistössä on kätevä pitää lakisääteiset yhtiö- ja hallitusten kokoukset".


Fortumin toiminta Irlannin veroparatiisissa laajenee iltalehti 22:01 09.04

Fortum perusti viime vuonna Irlantiin kaksi uutta holding-yhtiötä aiemmin perustamansa Fortum Finance Ltd:n lisäksi. Fortum laajentaa entisestään verojärjestelyjään Irlannin veroparatiisissa. Yhtiö perusti viime vuonna maahan kaksi uutta holding-yhtiötä aiemmin perustamansa Fortum Finance Ltd:n lisäksi. Fortumin kaikkien kolmen Irlannissa toimivien rahoitusyhtiöiden vastuuhenkilöitä ovat olleet Fortumin verojohtaja Reijo Salo ja 32 muun yhtiön hallituksessa istuva Andrew Ryan. Peruste toiminnalle


Ministeri kiemurteli Fortum-löylytyksessä – ”Hävytöntä, valtion omistama yhtiö pimittää verotuloja” uusisuomi 10:21 23.03

Oppositio läksytti elinkeinoministeri Mika Lintilää (kesk.) eduskunnassa valtion enemmistöomistaman Fortumin verosuunnittelusta. Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Lintilä joutui kiemurtelemaan ja toisteli, että kyseessä on yleinen käytäntö.


Fortumin verotettava tulos Irlannin veroparatiisissa suurempi kuin Suomessa - maksaa veroja maahan, jossa sillä ei ole energialiiketoimintaa iltalehti 06:51 22.03

Fortumin verotettava tulos oli vuonna 2017 Irlannissa 80 miljoonaa euroa. Suomessa yhtiön verotettava tulo oli samana aikana viisi miljoonaa euroa pienempi. Energiayhtiö Fortum ilmoittaa maksavansa veronsa siihen maahan, jossa sen liiketoiminta sijaitsee ja tulos syntyy. Fortumilla ei ole Irlannissa energialiiketoimintaa. Valtioenemmistöisen Fortumin verotettava tulos Suomessa on romahtanut. Kun yhtiön verotettava tulo Suomessa vuonna 2005 oli vielä 615 miljoonaa euroa, viime vuonna se oli enää 75 miljoonaa euroa.


6 oikein ammuttiin keskelle katua kierrokselle, myös Maple lapsenraiskaajille palo aiheuttaa perheenpäälle” – vastustamaan Videot NHL-tähti veti ”Lyötiin kaveri

Uutiset