Nordea kehottaa myymään Fortumin osakkeet: "Emme usko, että nykyinen sähkön hinta on uusi normaali" MTV 13:11 31.05

Nykyistä sähkönhintaa ei pidä ottaa uutena normaalina, Nordea varoittaa.


Nordea kehottaa myymään Fortumin osakkeet: "Emme usko, että nykyinen sähkönhinta on uusi normaali" MTV 13:11 31.05

Nykyistä sähkönhintaa ei pidä ottaa uutena normaalina, Nordea varoittaa.


Sähkönsiirron hinnannousuja kritisoidaan ja kummastellaan - mutta mitä sähkönsiirto tarkoittaa ja miten sen hinta muodostuu? iltalehti 13:06 29.05

Sähköverkkoyhtiöiden siirtohinnat poikkeavat toisistaan sähköverkon rakenteesta, sijainnista ja sen asiakasmäärästä riippuen. Sähkönsiirron hinnannousut ovat viime vuosina herättäneet laajaa keskustelua. Niiden keskiössä on ollut sähköverkkoyhtiö Caruna, joka on yrittänyt nostaa hintojaan niin paljon, että niihin oli puututtava kuluttajaviraston toimesta. Sähkönsiirron hintojen nousu on perua Jyrki Kataisen hallituksen päätöksestä hyväksyä valtionyhtiö Fortumin aikeet sähköverkkonsa myymisestä. Fortumin sähkönsiirtoliiketoiminta myytiin joulukuussa 2013 yksityiselle yhtiölle nimeltään Suomi Power Networks Oy. Yhtiö tunnetaan nykyään nimellä Caruna Oy.


Pääkirjoitus: Putin päästi Fortumin pälkähästä – vai päästikö? iltasanomat 21:00 28.05

Fortumin kannalta ikävää on, että Putinin kehut pikemminkin vain alleviivaavat sitä, kuinka riippuvainen suomalainen valtionyhtiö on Kremlin mielipiteestä.


IL paljastaa taustat: Myös valtionyhtiö Neste mukana Chempoliksen pelastamisessa - eturivin poliitikkoja lobattu jo vuosia iltalehti 15:13 02.05

Iltalehden saamat asiakirjat osoittavat, että Chempoliksen avuksi valjastettiin syksyllä 2016 kaksi valtionyhtiötä yhden sijaan. Hankkeista neuvoteltiin myös poliittisella tasolla. Asiakirjojen mukaan Fortumin neuvotellessa sijoituksesta Chempolikseen, yhtiö neuvotteli myös osallistumisesta keskustan entisen kansanedustajan Markku Kosken vetämään biojalostamohankkeeseen. Kosken yhtiön Pohjois-Pohjanmaan Sieviin ajama biojalostamo olisi Chempolikselle mahdollisen Intiaan syntyvän laitoksen ohella läpimurto sen teknologiaa hyödyntävänä kaupallisen mittakaavan laitoksena.


Venäjältä myönteinen päätös Fortumin Uniper-hankinnalle iltasanomat 16:35 28.04

Fortumin ostotarjous Uniperista on saanut myönteisen päätöksen Venäjällä.


Fortumin jättikaupalle yksi sinetti Venäjältä – ”Uniperin johto on aktiivisesti työskennellyt järjestelyn estämiseksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortumin jättikaupalle sinetti Venäjältä – ”Uniperin johto on aktiivisesti työskennellyt järjestelyn estämiseksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortumin jättikaupalle sinetti Venäjältä: ”Olemme askeleen lähempänä tulla Uniperin suurimmaksi omistajaksi” uusisuomi 15:54 28.04

Venäjän hallituksen ulkomaisia investointeja valvova komissio on tänään tehnyt myönteisen päätöksen Fortumin Uniper-ostotarjouksesta strategisia investointeja koskevan lain mukaisesti. Päätös on merkittävä askel kohti koko julkisen ostotarjouksen loppuunsaattamista. 


Fortum: Suhteet Venäjälle kunnossa – toimitusjohtaja ottaa kohun rauhallisesti MTV 20:02 26.04

Fortumin toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo, että yhtiön suhteet venäläisiin poliitikkoihin ovat kunnossa. Pari viikkoa sitten Fortum joutui Venäjällä mustamaalauksen kohteeksi mediassa ja tämä herätti hämmennystä myös Suomessa.


Fortumia tölvinyt venäläisekonomisti Ilta-Sanomille: "Suomen politiikka on Venäjää aggressiivisempaa" MTV 09:28 23.04

Venäläisekonomisti Mihail Deljagin hyökkäsi reilu viikko sitten Fortumin kimppuun Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä, Rossijskaja Gazetassa julkaistussa mielipidekirjoituksessa. Nyt hän kommentoi syytöksiään Ilta-Sanomille.


Asiantuntija: Nato mainittu - Venäjän Fortum-lokakampanjassa myös ulkopoliittinen viesti iltalehti 21:00 17.04

Venäjän energia-asioihin erikoistunut apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen sanoo, että energia on keskeinen ala, jota kautta Venäjä pyrkii vaikuttamaan ulkopolitiikassa. Venäläinen Rossiskaja Gazeta julkaisi äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksen, jossa hän ruotii Fortumin toimintaa Venäjällä. Apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista näkee tähän monia syitä. Ensisijainen syy on hänen mukaansa kuitenkin se, että asia liittyy Uniper-kauppaan ja Fortumin voimistumiseen Venäjän sähkömarkkinoilla.


Juha Sipilä: Hallitus puuttuu lokakampanjaan – ottaa Fortumin esille Venäjän kanssa uusisuomi 18:46 17.04

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Tukholman vierailullaan, että hallitus aikoo nostaa Fortum-asian esille keskusteluissa Venäjän kanssa.


Ministeri Lintilä Fortumin valekampanjasta: ”Harmittavaa, selkeästi vääristeltyjä uutisia” iltasanomat 15:20 17.04

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan voi vain arvailla, mitä Venäjältä liikkeelle lähteneellä Fortumiin kohdistuneella valekampanjalla tavoitellaan.


Venäläislehden Fortum-juttujen sävy muuttui: Vielä lokakuussa Rossiskaja Gazeta kehui Fortumia iltalehti 12:45 17.04

Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksessa yritettiin saattaa Fortumin toiminta Venäjällä kaikin tavoin huonoon valoon. Lisäksi siinä väitettiin, että Fortumin hallitusta johtaisi Suomen puolustusministeri ja että hallituksessa olisi "Suomen poliittisen poliisin edustaja".


Fortum ryhtyi oikeustoimiin Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä julkaistujen valheiden takia - ”Ei ole ensimmäinen kerta, kun meihin kohdistuu lokakampanja” iltalehti 19:01 16.04

Toistaiseksi Fortumin työ virheellisen tiedon oikaisemiseksi ei ole tuottanut tulosta. Valtionyhtiö Fortum on ryhtynyt oikeustoimiin Venäjällä ilmestyneiden virheellisten kirjoitusten oikaisemiseksi. Asiasta uutisoi ensin . Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esa Hyvärinen vahvistaa oikeustoimet Iltalehdelle.


Kommentti: Fortumista ikävä lokakampanja Venäjällä – Yhtiöllä miljardi syytä oikoa väitteet nopeasti MTV 15:37 16.04

Fortum on joutunut Venäjällä ennenkin valeuutisten ja lokakampanjoiden keskelle, mutta tällä kertaa asia nousi julkisuuteen myös Suomessa. Fortumin johdon on otettava härskeimmätkin väitteet tosissaan, sillä yhtiöllä on niin paljon pelissä Venäjällä, kirjoittaa MTV Uutisten talouden päällikkö Jussi Kärki.


ei mahdu enää ja Markus unelmapesti kaukomailta vaikuttaa täysin tavalliselta voittoon, mutta jäi

Uutiset