Näkökulma: Iskeekö Venäjän lipominen suomalaisten omaan nilkkaan? uusisuomi 20:36 18.04

Olipa kerran Suomen valtio ja sen enemmistöomistama energiayhtiö Fortum, joka lähti vuosikymmen sitten liput liehuen Venäjän markkinoita valtaamaan.


Pääkirjoitus: Ei tullut Venäjältä kiitosta, tuli vain pelottelua iltasanomat 21:00 17.04

Pääkirjoitus: Fortum-ryöpytyksen julkaissut Rossiiskaja gazeta oli taistelun eturintamassa myös 2009, kun Venäjä aloitti lapsipainostuksen Suomea kohtaan.


Asiantuntija: Nato mainittu - Venäjän Fortum-lokakampanjassa myös ulkopoliittinen viesti iltalehti 21:00 17.04

Venäjän energia-asioihin erikoistunut apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen sanoo, että energia on keskeinen ala, jota kautta Venäjä pyrkii vaikuttamaan ulkopolitiikassa. Venäläinen Rossiskaja Gazeta julkaisi äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksen, jossa hän ruotii Fortumin toimintaa Venäjällä. Apulaisprofessori Veli-Pekka Tynkkynen Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutista näkee tähän monia syitä. Ensisijainen syy on hänen mukaansa kuitenkin se, että asia liittyy Uniper-kauppaan ja Fortumin voimistumiseen Venäjän sähkömarkkinoilla.


Juha Sipilä: Hallitus puuttuu lokakampanjaan – ottaa Fortumin esille Venäjän kanssa uusisuomi 18:46 17.04

Pääministeri Juha Sipilä kertoi Tukholman vierailullaan, että hallitus aikoo nostaa Fortum-asian esille keskusteluissa Venäjän kanssa.


Ministeri Lintilä Fortumin valekampanjasta: ”Harmittavaa, selkeästi vääristeltyjä uutisia” iltasanomat 15:20 17.04

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan voi vain arvailla, mitä Venäjältä liikkeelle lähteneellä Fortumiin kohdistuneella valekampanjalla tavoitellaan.


Venäjän-bisneksen konkari varoittaa Fortumia: Katsokaa mitä Shellille kävi 2006 uusisuomi 12:50 17.04

Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja, yhtiötä Venäjälle laajentanut vuorineuvos Kim Gran varoittaa energiayhtiö Fortumia öljy-yhtiö Shellin takavuosien kohtalosta. Fortum on joutunut Venäjällä lokakampanjan kohteeksi, ja venäläisessä ryöpytyksessä oli aikoinaan myös Shell.


Venäläislehden Fortum-juttujen sävy muuttui: Vielä lokakuussa Rossiskaja Gazeta kehui Fortumia iltalehti 12:45 17.04

Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksessa yritettiin saattaa Fortumin toiminta Venäjällä kaikin tavoin huonoon valoon. Lisäksi siinä väitettiin, että Fortumin hallitusta johtaisi Suomen puolustusministeri ja että hallituksessa olisi "Suomen poliittisen poliisin edustaja".


Venäläisekonomisti jatkaa Fortum-painostustaan: vertaa Troijan hevoseen, esittää jopa pakkolunastusta iltasanomat 10:39 17.04

Ekonomisti Mihail Deljagin vaatii uudessa kirjoituksessaan, että Venäjä-pakotteita säätäneiden maiden yritysomistukset olisi pakkomyytävä tai jopa pakkolunastettava ilman korvausta Venäjällä.


Venäläinen ekonomisti piti Fortumia uhkana maan turvallisuudelle – julkaisi nyt kummallisen anteeksipyynnön iltasanomat 09:56 17.04

Ekonomisti Mihail Deljagin julkaisi nettisivuillaan kirjoituksen, jossa hän pyytää Fortumilta ja Suomen vallanpitäjiltä anteeksi piikittelyn lomassa ja puhuu itsestään kolmannessa persoonassa.


”Venäjällä käynnissä maksettu lokakampanja Fortumia vastaan” uusisuomi 19:32 16.04

Energiayhtiö Fortum kertoo ryhtyneensä oikeustoimiin yhtiöstä levitettyjen virheellisten juttujen oikaisemiseksi.


Fortum ryhtyi oikeustoimiin Venäjän hallituksen virallisessa lehdessä julkaistujen valheiden takia - ”Ei ole ensimmäinen kerta, kun meihin kohdistuu lokakampanja” iltalehti 19:01 16.04

Toistaiseksi Fortumin työ virheellisen tiedon oikaisemiseksi ei ole tuottanut tulosta. Valtionyhtiö Fortum on ryhtynyt oikeustoimiin Venäjällä ilmestyneiden virheellisten kirjoitusten oikaisemiseksi. Asiasta uutisoi ensin . Fortumin yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esa Hyvärinen vahvistaa oikeustoimet Iltalehdelle.


Kommentti: Fortumista ikävä lokakampanja Venäjällä – Yhtiöllä miljardi syytä oikoa väitteet nopeasti MTV 15:37 16.04

Fortum on joutunut Venäjällä ennenkin valeuutisten ja lokakampanjoiden keskelle, mutta tällä kertaa asia nousi julkisuuteen myös Suomessa. Fortumin johdon on otettava härskeimmätkin väitteet tosissaan, sillä yhtiöllä on niin paljon pelissä Venäjällä, kirjoittaa MTV Uutisten talouden päällikkö Jussi Kärki.


HS: Fortum haastaa venäläisiä julkaisuja oikeuteen väärien tietojen levittämisestä iltasanomat 11:18 16.04

Energiayhtiö Fortum ryhtyy oikeustoimiin virheellisiä tietoja levittäneitä venäläisiä verkkojulkaisuja vastaan, Helsingin Sanomat uutisoi.


S-ryhmästä Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja – käynnistää historiallisen hankkeen uusisuomi 10:49 16.04

Fortum ja S-ryhmä ovat sopineet Pohjoismaiden historian suurimmasta aurinkosähkötoimituksesta.


S-ryhmä käynnistää historiallisen suuren aurinkosähköhankkeen – ”100% kiinteistön sähköstä auringosta” uusisuomi 10:49 16.04

Fortum ja S-ryhmä ovat sopineet Pohjoismaiden historian suurimmasta aurinkosähkötoimituksesta.


Oikaisu Fortum-juttuun iltalehti 20:29 10.04

Iltalehti julkaisi maanantaina jutun otsikolla "Fortumin toiminta Irlannin veroparatiisissa laajenee". Jutussa mainittiin, että "energiayhtiö Fortumin kaikkien kolmen Irlannin rahoitusyhtiön osoite on Shannon Airport House. Tämä toimistohotelli sijaitsee Dublinin lentokentän lähellä, ja kiinteistössä on kätevä pitää lakisääteiset yhtiö- ja hallitusten kokoukset".


Fortumin toiminta Irlannin veroparatiisissa laajenee iltalehti 22:01 09.04

Fortum perusti viime vuonna Irlantiin kaksi uutta holding-yhtiötä aiemmin perustamansa Fortum Finance Ltd:n lisäksi. Fortum laajentaa entisestään verojärjestelyjään Irlannin veroparatiisissa. Yhtiö perusti viime vuonna maahan kaksi uutta holding-yhtiötä aiemmin perustamansa Fortum Finance Ltd:n lisäksi. Fortumin kaikkien kolmen Irlannissa toimivien rahoitusyhtiöiden vastuuhenkilöitä ovat olleet Fortumin verojohtaja Reijo Salo ja 32 muun yhtiön hallituksessa istuva Andrew Ryan. Peruste toiminnalle


18 metriä AP Maailman harkitsee täyttä mieltään Italian ja palkintona saari taas lähtöpassit tehdä iso vuonna 1946

Uutiset