Halla-ahon kommentit EU-parlamentin natsikeskustelussa herättivät vastustusta: ”Symboleilla ei ole mitään valtaa” iltalehti 05:09 14.12

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannanotot natsien symbolien ja iskulauseiden kieltämistä koskevassa keskustelussa herättivät tunteita Euroopan parlamentissa. Euroopan parlamentissa keskusteltiin keskiviikkona siitä, tulisiko natsisymbolit kieltää jäsenmaissa. Jussi Halla-aho piti puheenvuoron, jossa hän kertoi vastustavansa ajatusta symbolien ja iskulauseiden kieltämisestä.


Pääkirjoitus: Väyrynen sähköistää vaalikamppailua – Trump-tyyppiseksi ilmiöksi matka on liian pitkä iltasanomat 21:00 12.12

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen ensimmäinen julkinen esiintyminen ehdokkaana Ilta-Sanomien Presidentinvaalimessuilla Sanomatalon Mediatorilla maanantaina osoitti, että muiden kannattaa olla varuillaan – jopa gallupsuosikki presidentti Sauli Niinistön.


Halla-aho Facebookissa: ”Hyvinvoivissa ja tasa-arvoisissa maissa ihmisillä on paljon virikkeitä ja tekemistä niin työelämässä kuin sen ulkopuolella, eivätkä lapset oikein mahdu tähän yhtälöön” iltalehti 20:38 12.12

Väestöliiton tuoreen perhebarometrin mukaan syntyvyys laskee Suomessa seitsemättä vuotta. Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kommentoi tiistaina Facebook-sivullaan Väestöliiton tuoreen perhebarometrin tulosta. Perhebarometrin mukaan syntyvyys laskee Suomessa seitsemättä vuotta. Väestöliitto listaa syiksi muun muassa puolison puuttumisen, taloudelliset syyt ja työelämän vaatimukset. Halla-aho kirjoittaa, että syntyvyysongelmaa lähestytään usein sosiaalipolitiikan ja tasa-arvon näkökulmasta. Hän toteaa, että ajatus tuntuu olevan, että kunhan tasa-arvo saadaan hyvälle tolalle ja perhe-etuudet riittävälle tasolle, syntyvyys lähtee nousuun.


Näkökulma: Eilinen muutti presidenttipelin käsikirjoituksen uusisuomi 10:40 12.12

Valitsijayhdistyksensä kautta kisaan päässyt keskustalainen europarlamentaarikko joutui vastailemaan Sanoma-talon lavalla Ilta-Sanomien toimittajan Timo Haapalan heittoihin jalasmökistä ja Neuvostoliiton ikuisuudesta.


4 suomalaismeppiä: Brexit saattaa hyvinkin peruuntua – Uusi kansanäänestys ratkaisee uusisuomi 13:51 08.12

Britannian ero Euroopan unionista voi vielä peruuntua, uskoo peräti neljä Suomen europarlamentaarikkoa Talouselämän mukaan.


Linnan juhlien konkari paljastaa naisten suosiman tempun ilmastointiteipillä – näin juhlista selviää avonaisen rintaosan kanssa iltasanomat 12:09 06.12

Huono Äiti -bloggaaja ja -kirjailija Sari Helin juhlii keskiviikkona Linnassa viidettä kertaa. Hän saapuu itsenäisyyspäivän vastaanotolle miehensä, europarlamentaarikko Petri Sarvamaan käsipuolessa.


Väyryseltä paloi 5-numeroinen summa ilmoitusliitteisiin: Hurja loppukiri alle kuukaudessa uusisuomi 16:46 05.12

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen (kesk.) kannattajakorttien kasaan saaminen oli yllättävän työlästä ja loppukiri ratkaisi, kertoo kampanjapäällikkö Seppo Hauta-aho Uudelle Suomelle. Väyrynen on kertonut tänään saaneensa kasaan presidentinvaaleihin tarvittavat 20 000 kannattajakorttia.


Paavo Väyrysestä tulee presidenttiehdokas: 20 000 kannattajakorttia kasassa uusisuomi 12:56 05.12

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) on saanut kasaan tarvittavat 20 000 kannattajakorttia ja lähtee täten ehdokkaaksi presidentinvaaleihin, kertovat useat lehdet.


Walhroos antoi tylyt pakit eduskunnalle - Vihreiden Hautala: ”Ei olisi onnistunut EU-parlamentissa” iltalehti 17:01 02.12

Vihreiden europarlamentaarikko syyttää kokoomusta ja perussuomalaisia ”vero-oikeudenmukaisuuden vesittämisestä” Vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala otti lauantaina vihreiden puoluevaltuuskunnan kokouksessa kantaa Nordean hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin päätökseen kieltäytyä saapumasta eduskunnan kuultavaksi. Eduskunnan tarkastusvaliokunta olisi halunnut kuulla Wahlroosia kansainväliseen veronkiertoon ja veroparatiisien käyttöön liittyen. Niin sanottu Panaman paperit -tietovuoto paljasti taannoin, että Nordea oli auttanut satoja asiakkaitaan perustamaan yhtiön veroparatiiseihin.


Paavo Väyrynen on saanut kokoon noin 15 000 kannattajakorttia – vielä runsas kaksi viikkoa aikaa iltasanomat 15:19 26.11

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen on saanut kokoon noin 15 000 kannattajakorttia presidentinvaaleja varten.


Paavo Väyrysen presidenttikampanja nosteessa: 15000 kannattajan raja menossa rikki iltalehti 19:38 25.11

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen kampanja päästä presidenttiehdokkaaksi on nosteessa. Tänä viikonloppuna menee 15 000 kannattajakortin raja rikki. Paavo Väyrysen kampanja on saanut ihan uutta tuulta purjeisiinsa isojen lehtikampanjoiden myötä. Kannattajakortteja on jaettu mainoksina muun muassa Maaseudun Tulevaisuudessa ja sama jatkuu monien kaupunkien ilmaisjakelulehdissä. Väyrynen pyrkii perustettavan kansanliikkeen ehdokkaaksi. Kampanjassa ovat vahvasti mukana myös Väyrysen perustaman Kansalaispuolueen (Kapu) aktiivit. Kapun puheenjohtaja Sami Kilpeläinen arvioi, että viimeisen kahden viikon aikana kannattajakortteja on saatu kasaan yli 5000 kappaletta.


Väyrynen: Jos en saa kannattajakortteja kasaan, poliittinen urani on loppu iltalehti 15:05 17.11

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen sanoi juuri tiedotustilaisuudessa, että jos hän ei saa kasaan kannattajakortteja presidentinvaaleja varten, hänen poliittinen uransa on loppu. Väyrynen selittää korttien hidasta kertymistä sillä, että hän ei ole saanut riittävästi julkisuutta mielipiteilleen. Väyrynen painotti tiedotustilaisuudessa, että jos hän ei saa kannattajakortteja kasaan, hän ei aio myöskään lähteä enää ehdolle vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Väyrynen ei kertonut tarkasti, paljonko kortteja on tällä hetkellä kasassa, mutta joka tapauksessa selvästi yli 10 000. Presidenttiehdokkaaksi pääsemiseksi tarvitaan 20 000 kannattajakorttia.


Väyrynen vaatii Niinistöä ja ministereitä vastuuseen isäntämaasopimuksesta iltalehti 13:04 17.11

Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen mukaan presidentti Sauli Niinistön ja keskeisten ministerien oikeudellinen vastuu pitää selvittää Suomen ja Naton isäntämaasopimuksen suhteen. Presidenttiehdokkaaksi pyrkivä keskustan kunniapuheenjohtaja, oman puolueensa perustanut Paavo Väyrynen kritisoi päättäjiä siitä, että "Suomen täysivaltaisuutta kaventavia ratkaisuja" ei ole kaikin osin tuotu eduskunnan käsiteltäväksi. - Eniten keskustelua tässä suhteessa on herättänyt niin sanottu isäntämaasopimus Suomen ja sotilasliitto Naton välillä, Väyrynen sanoi perjantaina tiedotustilaisuudessa Helsingissä.


Hannu Takkulan nimitys Euroopan tilintarkastus­tuomio­istuimeen varmistui iltasanomat 17:02 15.11

Takkula on ollut europarlamentaarikko vuosina 2004–2014 ja kuluvan kauden vuodesta 2015.


Iso riita muhii koripallossa – ratkaiseeko Euroopan unioni Petteri Koposen ja Sasu Salinin pääsyn MM-karsintoihin? iltasanomat 16:56 15.11

Ryhmä europarlamentaarikkoja vaatii EU:n komissiota puuttumaan koripallossa muhivaan riitaan, joka saattaa estää esimerkiksi Susijengin avainpelaajien osallistumisen MM-karsintoihin.


Timo Soini vastaa Heidi Hautalan Brexit-arvioon: Britanniaa ei kyykytetä uusisuomi 18:09 14.11

Brexit toteutuu kyllä, vastaa ulkoministeri Timo Soini (sin.) europarlamentaarikko Heidi Hautalalle (vihr.).


Uutiset