EM-kultaa jahtaava Jenna Laukkanen nousi yllättäjästä ennakkosuosikiksi: ”Totta kai huomiota saa nyt eri tavalla” iltasanomat 12:52 16.12

Jenna Laukkanen puolustaa lauantaina 100 metrin rintauinnin Euroopan mestaruutta. Menestysodotukset ovat korkealla.


Elina, 32, on pelannut neljä kautta ainoana naisena miesten huippujoukkueessa – ”Painitilanteisiin joutuu välillä” iltasanomat 07:15 16.12

Elina Salmela-Marttila oli voittamassa uppopallon Euroopan seurajoukkueiden mestaruutta joukkueen ainoana naisena.


Star Wars -tähti Joonas Suotamoa hehkutetaan maailmalla! iltalehti 16:46 15.12

Joonas Suotamo on saanut ylistäviä arvoita roolistaan Chewbaccana. Videolla Joonas Suotamo kihlattunsa kanssa Star Warsin Euroopan ensi-illassa Lontoossa. Suomalainen Joonas Suotamo näyttelee uudessakin Star Wars - The Last Jedi -elokuvassa Chewbaccaa, tuota karvaista otusta.


EKP piti ohjauskoron ennallaan – euroalueen talouden odotetaan jatkavan hyvällä kasvu-uralla MTV 16:13 14.12

Euroopan keskuspankki päätti pitää ohjauskorkonsa ennallaan. Keskuspankin mukaan ohjauskoron taso pysynee matalalla vielä pidemmän aikaa. Ohjauskorko on ollut nollilla viime vuoden maaliskuusta saakka.


No nyt on villi ehdotus: Kansainvälisen jääkiekkoliiton iso pomo esitti Suomen ja Ruotsin liigojen yhdistämistä! iltalehti 15:33 14.12

IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel esitti Aftonbladetin mukaan melkoisen vision pohjoismaisesta pääsarjakiekkoilusta. Jääkiekkopamppu osallistui Moskovan EHT-turnauksen yhteydessä järjestettyyn keskustelupaneeliin. Fasel on huolissaan siitä, ettei Euroopassa ole riittävästi hyviä seurajoukkueita. - Haluan todeta, että olen vakuuttunut siitä, että on välttämätöntä luoda koko Euroopan laajuinen liiga, Fasel sanoi.


Maahanmuutto, talous ja taakanjako - näistä asioista EU-huippukokouksessa riidellään iltalehti 12:56 14.12

Iltalehti listasi asiat, jotka aiheuttavat riitaa torstaina ja perjantaina kokoontuvien EU-maiden päättäjien huippukokouksessa. EU-maiden johtajien tapaamisessa on luvassa riitaa ja hammasten kiristystä. EU-maiden huippukokouksessa närää aiheuttavat erityisesti maahanmuutto, josta on väännetty kättä tuloksettomasti jo pari vuotta. Oman lisämausteensa kokoukseen tuo EU-instituutioiden eli päämiehistä koostuvan Eurooppa-neuvoston ja EU-komission välinen valtataistelu, sillä komissio julkaisi juuri ennen kokousta omat kunnianhimoiset suunnitelmansa sekä Euroopan talous- ja rahaliiton kehittämisestä että maahanmuuton hallinnasta. Maahanmuuttokriisiin varauduttava EU-maiden keskenään erimieliset johtajat pohtivat torstaina, mitä tehdään seuraavan kerran, jos ja kun Eurooppaan tulee kerralla satoja tuhansia turvapaikanhakijoita. Osan mielestä tulijat pitäisi käsitellä niissä maissa, joihin he saapuvat, toisten mielestä heidät pitäisi jakaa nykyistä tasaisemmin kaikkien EU-jäsenmaiden kesken.


KKO hylkäsi Sebastian Tynkkysen valituksen – aikoo viedä asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen MTV 09:37 14.12

Korkein oikeus on hylännyt perussuomalaisten nuorten entisen puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen valituslupahakemuksen, joka koski käräjäoikeuden tuomiota kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta.


Tatlin kädessä havaittiin murtuma – vaati kiireellisen leikkauksen MTV 06:24 14.12

Edis Tatli taisteli tiistaina kevyen sarjan Euroopan mestariksi, mutta voitto ei tullut helpolla.


Halla-ahon kommentit EU-parlamentin natsikeskustelussa herättivät vastustusta: ”Symboleilla ei ole mitään valtaa” iltalehti 05:09 14.12

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kannanotot natsien symbolien ja iskulauseiden kieltämistä koskevassa keskustelussa herättivät tunteita Euroopan parlamentissa. Euroopan parlamentissa keskusteltiin keskiviikkona siitä, tulisiko natsisymbolit kieltää jäsenmaissa. Jussi Halla-aho piti puheenvuoron, jossa hän kertoi vastustavansa ajatusta symbolien ja iskulauseiden kieltämisestä.


Euroopan mestari Edis Tatlia kohtasi aamulla hurja näky: Välittömästi sairaalaan leikkaukseen - kuvat klinikalta iltalehti 23:39 13.12

Edis Tatlin Euroopan mestaruuden takaa paljastui fakta, joka nostaa kovan tempun arvoa entisestään. Tatli nappasi eilen Helsingissä EM-vyönsä takaisin puhtain tuomariäänin. Belgian Francesco Patera oli ottelussa enimmäkseen täysi vastaantulija, eikä Tatlilla ollut hätää. Suomalaistaivaalle kuitenkin nousi synkkiä pilviä ottelun neloserässä, kun Tatli alkoi aristella oikeaa kättään. Tatlin isku osui kolmannessa erässä huonosti, ja peukaloon sattui. Tästä huolimatta Tatli kykeni pitämään ottelun kontrollissaan ja iskemään rajoitetusti myös oikeallaan, vaikka neloserä Pateralle menikin.


Upeaa, Jenna! Laukkanen ui kirkkaasti EM-finaaliin iltalehti 18:28 13.12

Suomen Jenna Laukkanen ui 50 metrin rintauinnin lyhyen radan EM-finaaliin. Laukkanen ui välierien kolmanneksi parhaan ajan 29,90. Edelle ehtivät Liettuan Ruta Meilutyte ja Ruotsin Sophie Hansson. Laukkanen on matkan hallitseva Euroopan mestari. Suomi oli melko lähellä saavuttaa toisenkin finaalipaikan, mutta Ida Hulkko oli lopulta välierien kymmenes.


Jenna Laukkanen ui hienosti EM-finaaliin iltasanomat 18:12 13.12

Jenna Laukkanen puolustaa Euroopan mestaruuttaan naisten 50 metrin rintauinnin loppukilpailussa.


Lännen Media: EU:ssa keskustellaan tänään siitä, tulisiko natsien symbolit ja iskulauseet kieltää iltalehti 15:52 13.12

Parlamentissa keskustellaan iltapäivällä siitä, tulisiko jäsenmaissa kieltää natsisymbolien käyttäminen. EU:lla ei kuitenkaan ole toimivaltaa kiellon toimeenpanoon. Euroopan parlamentissa keskustellaan keskiviikkona siitä, tulisiko natseihin ja fasisteihin liitetyt symbolit ja iskulauseet kieltää EU:n jäsenmaissa. Täysistunnon ohjelmaan sisällytetystä puheenaiheesta ei ole ollut juurikaan saatavilla tietoa etukäteen. Kyse on vain keskustelusta, sillä parlamentti ei päätä tai äänestä asiasta. Keskustelu käydään kello 16.00 Suomen aikaa alkavassa istunnossa.


Kommentti: Euroopan mestari Edis Tatlilla ei ole varaa nirsoilla tiellä Las Vegasiin iltasanomat 12:43 13.12

Edis Tatlin MM-unelma ei odota, mutta tie Vegasiin on pitkä, kirjoittaa Mikko Marttinen.


Joonas Suotamo sijaisnäyttelijästä Chewbaccan klassikkorooliin Tähtien sota -elokuvassa iltalehti 09:19 13.12

Helsinkiläisnäyttelijä näyttelee yksin Chewbaccaa Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa. Näyttelijä Joonas Suotamo, 31, on viime päivinä päässyt kävelemään punaista mattoa pitkin ympäri maailmaa. Sunnuntaina hän oli Los Angelesissa ja tiistaina hän valmistautui jo Lontoossa Star Wars: The Last Jedin Euroopan ensi-iltaan. Suotamo näyttelee elokuvassa wookiee Chewbaccaa. Tähtien sota -saagan edellisessä osassa, Star Wars: The Force Awakens -elokuvassa, ex-koripalloilija toimi hahmon alkuperäisnäyttelijän Peter Mayhew'n sijaisnäyttelijänä. Nyt 73-vuotias konkari on enää konsultti, ja Suotamo näyttelee roolin kokonaan yksin.


Edis Tatli julkaisi kuvan turvonneesta kädestään – heti aamusta kuvauksiin MTV 08:48 13.12

Tiistaina ammattinyrkkeilyn EBU:n kevyen sarjan Euroopan mestaruuden voittaneen Edis Tatlin oikea käsi sai vamman ottelun tuoksennassa.


Edis Tatli on Euroopan mestari! Suomalaistähti pieksi vastustajaa kuin vierasta sikaa iltalehti 06:05 13.12

Edis Tatli voitti EM-tittelinsä takaisin Francesco Pateralta puhtain tuomariäänin Tatli oli ottelussa selvästi aktiivisempi osapuoli, ja lopputulema alkoi vaikuttaa selvältä hyvissä ajoin ennen puoliväliä. Ainoastaan yksi ottelun eristä oli selvästi Pateran. Kyseessä oli ottelun neljäs erä, jota ennen Tatli satutti oikean käden peukalonsa. Aristelu näkyi läpi ottelun, mutta nelos jälkeen se ei enää sanottavasti haitannut ottelemista. Kyseessä oli Tatlille makoisa revanssi, sillä juuri Patera riisti häneltä EM-vyön hivenen kyseenalaisella tuomariratkaisulla.


Mitä maata vastaan Paolo Rossi teki ikimuistoisen hattutempun MM-kisojen jatkosarjassa kesällä 1982? iltalehti 05:55 13.12

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Michel Platini on ranskalaislegenda, mutta mitä maata hän edusti uransa viimeisessä ottelussa Neuvostoliittoa vastaan marraskuussa 1988? 2) Missä lajissa Riitta Salin voitti Euroopan mestaruuden vuonna 1974?


Euroopan mestari Edis Tatli ei jättänyt Pateralle mitään saumoja: ”Ainesta muuallekin kuin EM-tasolle” iltalehti 23:54 12.12

Seuraava tavoite on maailmanmestaruusottelu ensi vuonna. Edis Tatlin villit juhlat alkoivat heti 12. erän päätyttyä. Francesco Pateran pää painui.


Uutiset