Koko Euroopan suurin paskahuussi? Tampereella toimii 1300 hengen kuivakäymälä - tavoitteena maailman ensimmäinen kiertotalouskaupunginosa iltalehti 06:04 21.05

Tamperelaisten tavoitteena on rakentaa maailman ensimmäinen kiertotalouskaupunginosa. Jo nyt siellä toimii mahdollisesti ainakin Euroopan suurin 1 300 hengen kuivakäymälä. Lielahden vanhalla sellutehdasalueella on jo nyt kova vauhti päällä, vaikka ensimmäiset 25 000 asukkaasta muuttavat sinne vuoden 2023 alussa. Työpaikkoja sinne on tarkoitus luoda 10 000 ihmiselle. Hanke on koko maailman mittakaavassa huikea: Hiedanranta on maailman ensimmäinen kansalaisten ja yritysten luoma kiertotalouskaupunginosa.


Iranin edustaja EU:n tavoitteista pelastaa ydinsopimus: "Toivomme, että heidän yrityksensä toteutuvat" MTV 10:13 19.05

Iranin atomienergiajärjestön puheenjohtaja Ali Akbar Salehi toivoo, että Euroopan Unionin lupaukset ydinsopimuksen pelastamisesta toteutuvat.


EU:n energiakomissaari neuvottelee kauppasuhteiden jatkosta Iranissa iltasanomat 09:23 19.05

EU:n energiakomissaari Miguel Arias Canete on saapunut Iraniin neuvottelemaan Euroopan ja Iranin välisen kaupan jatkumisesta.


Valko-Venäjän salaiset teloitukset: Edes vangeille ei kerrota teloituspäivää iltalehti 09:17 19.05

Valko-Venäjällä kuolemaantuomitulle ei kerrota edes teloitushetkeä. Presidentti Aljaksander Lukashenkan vuodesta 1994 itsevaltaisesti hallitsema Valko-Venäjä on ainoa Euroopan maa, jossa kuolemantuomio on yhä käytössä. Tuomitut eivät tiedä koskaan, milloin heidän viimeinen päivänsä koittaa. Teloituspäivää ei kerrota, se säilyy salaisuutena loppuun saakka.


Risto Dufvalta hervoton heitto pohjoisamerikkalaisista kisoissa: "Nyt loppuu Euroopan turismi" MTV 08:02 19.05

Leijonien entinen apuvalmentaja Risto Dufva huomauttaa, että pohjoisamerikkalaisten suhtautumistavasta MM-kisoihin puhutaan vähän.


Robert Helenius nousi viralliseksi EU-haastajaksi – vastaan ruotsalaisjätti? "Haluan uskottavuuteni takaisin" MTV 17:19 18.05

Suomalaisnyrkkeilijä Robert Helenius on nimetty Euroopan nyrkkeilyliiton EBU:n EU-tittelin viralliseksi haastajaksi. EU-mestaruustitteli on tällä hetkellä ruotsalaisen raskaansarjan ottelija Otto Wallinin hallussa.


Petteri Orpo: Suomi aikoo pulittaa yhä enemmän rahaa EU:lle - ja se on ilon ja onnen paikka iltalehti 16:09 18.05

Valtiovarainministeri kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa, että kasvavat jäsenmaksut kertovat myös hyvinvoivasta taloudesta. Video: Petteri Orpo pitää hyvänä asiana, että Suomi panostaa Euroopan unioniin. Orpo (kok) puolustaa Susanne Päivärinnan haastattelussa Suomen linjausta, jonka mukaan maa aikoo jatkossa satsata suurempia summia Euroopan unionin hankkeisiin. Orpon mukaan EU ajaa monia Suomelle keskeisiä intressejä, kuten esimerkiksi parempaa turvallisuutta ja maahanmuuttopolitiikkaa.


EU suojaa yrityksiä USA:n Iran-pakoitteilta MTV 19:56 17.05

Euroopan komissio käynnistää huomenna perjantaina prosessin ottamaan käyttöön lain, joka suojaa eurooppalaisia yrityksiä kaupoissaan Iranin kanssa Yhdysvaltojen mahdollisia pakotteita vastaan.


BBC: EU-tuomioistuin hyväksyi mehiläiskuolemia aiheuttaneiden myrkkyjen käyttörajoitukset MTV 18:44 17.05

Euroopan unionin tuomioistuin on hyväksynyt tänään EU:n aiemman päätöksen rajoittaa entisestään hyönteisten torjunta-aineena käytettävien neonikotinoidien käyttöä maanviljelyssä, kertoo BBC.


Ex-poliisiylijohtaja kolumnissaan: Aika rikosilmoituksesta päätökseen on usein kohtuuttoman pitkä MTV 18:13 17.05

Suomi on saanut negatiivisia päätöksiä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta oikeusprosessien pituudesta. Eläkkeellä oleva poliisiylijohtaja Mikko Paatero käyttää esimerkkinä omaa virkarikossyytettään puidessaan pitkiin oikeusprosesseihin liittyviä haasteita kolumnissaan. 


Euroopan komissio haastaa Saksan, Ranskan ja neljä muuta maata oikeuteen ilmansaasteista iltasanomat 14:54 17.05

Euroopan komissio haastaa Saksan, Ranskan ja neljä muuta EU-maata oikeuteen ilmansaasteiden vuoksi.


Atlético Madrid juhlii Euroopan liigan mestaruutta – Griezmann suurin sankari iltasanomat 00:30 17.05

Atlético Madrid valloitti Euroopan seurajoukkueiden kakkossarjan mestaruuden.


Atletico Madrid juhlii Euroopan liigan mestaruutta – Griezmann suurin sankari iltasanomat 23:42 16.05

Atletico Madrid valloitti Euroopan seurajoukkueiden kakkossarjan mestaruuden.


Italian alustava hallitusohjelmaluonnos: Ero eurosta, EU-sopimukset uusiksi iltalehti 15:46 16.05

Italian populistisen Viiden tähden liikkeen ja äärioikeistolaisen Liiton alustava hallitusohjelma lupaa radikaaleja toimenpiteitä. Amerikkalainen Huffington Post on julkaissut Viiden tähden liikkeen M5S ja Liiton alustavan hallitusohjelmaluonnoksen. Ohjelmaluonnos on radikaali. Italia aikoo muun muassa pyrkiä eroon eurosta, haluaa neuvotella uusiksi EU-sopimukset ja pyytää Euroopan keskuspankkia antamaan anteeksi Italian valtion 250 miljardin euron suuruisen velan.


Video tiivistää: Näin Eurooppaa on hallittu vuosisatojen ajan stara 14:30 16.05

Suomessakin opetetaan peruskoulussa melko kattavasti Euroopan historiaa. Aihe on kuitenkin


Viihdelehti Stara.fi stara 14:30 16.05

Suomessakin opetetaan peruskoulussa melko kattavasti Euroopan historiaa. Aihe on kuitenkin


Helsinki oli eilen yksi Euroopan kuumimmista paikoista – jopa yli 29 astetta stara 12:30 16.05

Suomessa on viime päivinä päästy nauttimaan poikkeuksellisen lämpimistä toukokuun säistä.


Marseille ja Atlético Madrid taistelevat Euroopan liigan voitosta – ottelusta odotetaan kuumaa iltasanomat 11:33 16.05

Atlético Madridin ja Marseillen välisestä loppuottelusta odotetaan kuumaa taistoa.


kotiavauksessaan kovana kotiavauksessaan Kronor juhli löytää motivaatio, jos Mäkäräinen, 35, jatkaa MM-paikkaan ”Ihan kaikki NHL-ottelun Lauri pääministeriksi tulossa täysin ruotsalaiskoteihin jaetaan syntyi ensimmäinen vauva Valtakunnansyyttäjä selvittää ylletä – GAZ-66 on

Uutiset