Krimin miehityksestä neljä vuotta - Ukrainalaiset osoittavat mieltään eri puolilla Eurooppaa #liberatecrimea -kansanliikkeen alla iltalehti 17:14 25.02

Parikymmentä Krimin miehitystä vastustavaa ukrainalaista ja suomalaista osoitti mieltään Venäjän suurlähetystön edustalla sunnuntaina. Venäjän suurlähteystön edustalla oli Krimin miehitystä vastustava mielenilmaus sunnuntaina. Sunnuntaina ja maanantaina eri puolilla Eurooppaa osoitetaan mieltä Krimin miehitystä vastaan. Krimin miehitystä vastaan, Krimin tataarien ja Ukrainan yhtenäisyyden puolesta on perustettu kansanliike #liberatecrimea (vapauta Krim). Kansanliikken alla osoitetaan Helsingin lisäksi mieltä muun muassa Latviassa, Liettuassa, Espanjassa ja eri puolilla Ukrainaa.


Huippujalkapallolijaa syytetään murhan yrityksestä Espanjassa iltasanomat 22:46 22.02

Villarrealin Ruben Semedon epäillään olleen mukana aseellisessa ryöstössä.


Nainen vei lapsen Espanjaan, ei palauttanut isälle - syyte lapsikaappauksesta nurin, lapsen ja äidin olinpaikka mysteeri iltalehti 07:05 22.02

Kainuun käräjäoikeus hylkäsi keskiviikkona ulkomaalaistaustaista äitiä vastaan nostetun syytteen lapsikaappauksesta. Käräjäoikeus toteaa perusteluissaan, että Kainuun käräjäoikeus ei ole toimivaltainen ratkaisemaan tätä juttua, koska lapsen kotipaikka ei ole Kainuun käräjäoikeuden alueella. Lisäksi asiaa ei enää voida käsitellä, koska sitä on jo käsitelty monissa käräjäoikeuksissa sekä Suomessa että Espanjassa, ja asiasta on jo annettu lainvoimaisia päätöksiä.


Matkalaukkuun sullotun pojan isä vältti vankeustuomion Espanjassa: lapsi kertoi hengitysvaikeuksista laukussa iltalehti 08:44 21.02

Norsunluurannikolta kotoisin oleva Adou, 8, yritettiin salakuljettaa Espanjaan matkalaukussa. Norsunluurannikkolainen Ali Ouattara, 45, vältti vankeustuomion tiistaina pidetyssä oikeudenkäynnissä Espanjan Ceutassa. Syyttäjät olivat vaatineet Ouattaralle kolmen vuoden vankeutta lapsen laittoman maahantulon edistämisestä sekä lapsen hengen vaarantamisesta. Espanjan poliisi havaitsi toukokuussa 2015 nuoren marokkolaisnaisen raahaavan painavannäköistä matkalaukkua Marokon ja Espanjan rajalle Ceutassa. Kun laukku pantiin läpivalaisuun, sen sisältä paljastui lapsi sikiöasennossa.


Ranskassa pidätetty kolme henkilöä epäiltynä kytköksistä viime kesän terrori-iskuihin MTV 18:17 20.02

Ranskassa viranomaiset ovat pidättäneet kolme ihmistä liittyen Kataloniassa Espanjassa viime elokuussa tehtyihin terroritekoihin. Henkilöillä epäillään olleen yhteyksiä Driss Oukabiriin, joka kuului iskut tehneeseen ääri-islamilaiseen terroristisoluun.  


Matkalaukusta löytyneen pojan isä tänään oikeuteen Espanjassa iltalehti 12:51 20.02

Kahdeksanvuotias poika yritettiin salakuljettaa matkalaukussa Espanjaan vuonna 2015. Maailmalle levisi vuonna 2015 uutiskuva Norsunluurannikolta kotoisin olevasta pojasta, joka yritettiin salakuljettaa Marokosta Espanjaan matkalaukkuun sullottuna. Lapsi jäi rajaviranomaisten haaviin Ceutassa. Lapsen isä Ali Ouattara on tänään oikeudessa tapauksen johdosta Ceutassa. Syyttäjät vaativat miehelle kolmen vuoden vankeutta lapsen laittoman maahantulon edistämisestä sekä lapsen hengen vaarantamisesta.


Neymar tyrmäsi tuomarin - PSG suli jälleen Espanjassa iltalehti 23:52 14.02

Real Madrid voitti PSG:n Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osassa 3-1. Jo ennen keskiviikon supermatsia Real Madrid -fanit tiedottivat, että PSG-ottelun alla nähtävä valtava tifo keskittyisi tennistähti Rafa Nadaliin. Vihje ei ollut kovin vaikea tulkita. Roland Garrosin sankari Nadal tietää, mitä Pariisissa voittamiseen tarvitaan.


Minttu Mustakallio piti omaa lomaa Varasto 2:n kuvauksista: ”Ohjaaja oli ihan raivona” iltalehti 22:29 13.02

Minttu Mustakallio aloitti Varasto 2 -elokuvan kuvaukset muutamaa päivää muita myöhemmin. Minttu Mustakallio kertoo aloittaneensa Varasto 2 -elokuvan vähän myöhemmin kuin muut. - Olin kuvausten alussa kaksi päivää Espanjassa lomalla. Kun tulin takaisin, niin mulle tehtiin källi. Mulle sanottiin, että ohjaaja on kuolemankielissä, ja huolestuin. Mutta ei Taru oikeasti ollut, mua huijattiin. Oikeasti Taru oli aivan raivona mulle, Mustakallio nauraa Varasto 2:n kutsuvierasensi-illassa.


Espanjalaiset pöyristyivät: "Todellinen farssi, laki suojelee näitä hirviöitä" – 9-vuotiaan joukkoraiskauksesta epäillyt liian nuoria oikeuteen MTV 06:20 13.02

Koulutovereidensa raiskaaman 9-vuotiaan tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua Espanjassa. 9-vuotias poika joutui viime viikolla sairaalahoitoon sen jälkeen, kun hänet oli raiskattu väkivaltaisesti koulun vessassa välitunnilla.


Espanjalaiset pöyristyivät: "Todellinen farssi, laki suojelee näitä hirviöitä" – 9-vuotiaan joukkoraiskauksesta epäillyt eivät joudu oikeuteen MTV 06:20 13.02

Koulutovereittensa raiskaaman 9-vuotiaan tapaus on herättänyt runsaasti keskustelua Espanjassa. 9-vuotias poika joutui viime viikolla sairaalahoitoon sen jälkeen, kun hänet oli raiskattu väkivaltaisesti koulun vessassa välitunnilla.


YK haluaa kieltää härkätaistelut lapsilta Espanjassa – "Lapsia suojeltava äärimmäiseltä väkivallalta" MTV 13:48 09.02

YK:n lapsen oikeuksien komitea on vedonnut Espanjaan, jotta se kieltäisi lasten osallistumisen härkätaisteluihin. YK:n mukaan lapsia on suojeltava härkätaisteluihin liittyviltä haitallisilta vaikutuksilta. Komitea on huolissaan siitä, millaisia vaikutuksia julmilla esityksillä voi olla alle 18-vuotiaisiin katsojiin.


Mira Luodilta päätähuimaava otos Vain elämää -kulisseista - fanit säikähtivät uhkarohkeutta: ”Säähän seisot reunalla!” iltalehti 06:46 09.02

Mira Luoti julkaisi huimapäisen otoksen, jossa hän seisoo Vain elämää -kuvauspaikkana olevan Mondan linnan katon reunalla Espanjassa. Tässä ovat 8. Vain elämää -kauden artistit. Terhi Kokkonen ei ole enää mukana. Vain elämää -ohjelman kahdeksannen kauden kuvauksissa Espanjassa oleva Mira Luoti julkaisi torstaina Instagram-tilillään otoksen, jossa hän seisoo Mondan linnan katolla. Tarkemmin ottaen aivan rakennuksen yläilmoissa olevan reunan päällä kädet levällään.


Katso videolta tunnelmat juuri ennen Vain elämää -kohua – vielä kolme päivää sitten leivottiin yhdessä iltasanomat 17:15 08.02

Nelosen suosittua Vain elämää -ohjelmaa kuvataan paraikaa Espanjassa.


Vain elämää -kuvauksista kotiin lähetetty Terhi Kokkonen julkaisi mystisen kuvan mtv 13:44 08.02

Vain elämää -ohjelman kahdeksatta kautta kuvataan parhaillaan Espanjassa. Sarjan teossa koettiin poikkeuksellinen käänne, kun yksi muusikoista lähtetettiin pois kesken kuvausten. 


Jengi teki rynnäkön sairaalaan - vapautti huumekauppiaan Espanjassa iltalehti 13:05 08.02

Noin 20 ihmistä ryntäsi sairaalaan ja vapautti moottoripyöräonnettomuudessa loukkaantuneen huumekauppiaan. Epäilty huumekauppias vietiin sairaalahoitoon tiistaina sen jälkeen kun hän oli kolaroinut moottoripyörällään paettuaan poliisia. Vähän tämän jälkeen noin 20 ihmistä teki rynnäkön sairaalaan, otti mukaansa huumekauppiaan ja pakeni autoilla.


9-vuotiaan pojan epäilty joukkoraiskaus välitunnilla järkyttää Espanjassa – tekijät 12-14-vuotiaita koulutovereita MTV 11:40 08.02

Espanjan Andaluciassa tutkitaan epäiltyä joukkoraiskausta, jonka uhri on 9-vuotias koulupoika. Tekijöiksi epäillään neljää pojan koulutoveria, kertoo muun muassa Cadena Ser.


11-vuotias synnytti 14-vuotiaan isoveljensä lapsen, vauva on otettu huostaan iltalehti 10:13 08.02

Myös äiti on siirretty pois perheestään. Alkuviikosta uutisoitiin, että Murciassa Etelä-Espanjassa 11-vuotias tyttö synnytti lapsen, jonka isä on hänen 14-vuotias veljensä. Noin viikon ikäinen vauva on otettu viranomaisten huostaan, kirjoittaa El Mundo. Sekä isä että äiti ovat bolivialaisen maahanmuuttajaperheen lapsia.


Vain elämää -kuvausten rankkuus vaikutti Terhi Kokkosen lähtöön - Olli Lindholm Espanjan kuvauksista: ”Ei tullut sellainen tunne, että joku patistaisi tai ahdistaisi” iltalehti 09:46 08.02

Olli Lindholmin mukaan Vain elämää -sarjan kuudennen kauden kuvauspäivät olivat pitkiä Espanjassa, mutta hän oli varautunut rankkaan rupeamaan. Terhi Kokkonen ei ole enää mukana Vain elämää -ohjelman kuvauksissa. Terhi Kokkonen lähetettiin kesken kahdeksannen Vain elämää -kauden kuvausten takaisin Suomeen. Ohjelman tuottaja Meira Noronen Neloselta kertoi Iltalehdelle, että päätös tehtiin perusteellisen harkinnan pohjalta ja sitä oli tekemässä niin tuotantoyhtiön edustajat kuin Nelosen väkikin.


Vain elämää -ohjelman tuottaja Terhi Kokkosen kotiinlähdöstä: ”Kuvaukset muuttuivat päivä päivältä vaikeammiksi” iltalehti 21:10 07.02

Terhi Kokkonen lähetettiin yllättäen kotiin Vain elämää -ohjelman kuvauksista Espanjassa. Vain elämää -ohjelman Facebook-sivuilla kerrottiin keskiviikkoiltana, että Terhi Kokkonen on lähetetty kotiin Vain elämää -ohjelman kuvauksista. Ohjelman tuottaja Meira Noronen Neloselta kertoo, että päätös tehtiin perusteellisen harkinnan pohjalta ja sitä oli tekemässä niin tuotantoyhtiön edustajat kuin Nelosen väkikin.


Espanjassa paljastui raju insestiepäily: 11-vuotias tyttö synnytti lapsen, 14-vuotiasta isoveljeä epäillään isäksi MTV 17:41 06.02

11-vuotias tyttö synnytti äskettäin lapsen Etelä-Espanjan Murciassa ja samalla paljastui, että kyse on vakavasta insestitapauksesta, uutisoi La Opinion de Murcia.


Uutiset