Marja Tiura rankasta vuodestaan - ensiksi kuoli aviopuoliso, sitten isä: ”On vain kestettävä” iltalehti 18:25 20.07

Ex-kansanedustaja Marja Tiura saapui Porin kaupungin ja valtioneuvoston juhlavastaanotolle keskiviikkona. Entisellä kansanedustaja Marja Tiuralla on ollut raskas alkuvuosi. Aviopuoliso, erikoistoimittaja Olli Ainola kuoli keväällä ja toukokuun lopulla kuoli isä, kunnallisneuvos Seppo Tiura. Seppo Tiura oli tunnettu kuntavaikuttaja ja maanviljelijä. Tiura siunattiin Akaan siunauskappelissa 15. kesäkuuta. Marja Tiura kertoi Iltalehdelle raskaasta alkuvuodestaan ja jaksamisestaan Porissa keskiviikkona.


Kommentti: Von der Leyenin valinta oli historiallinen – EU-komission puheenjohtajalla on kuitenkin heikko mandaatti ja ongelma kotimaassa iltasanomat 21:03 16.07

Ursula von der Leyenin valinta oli historiallinen; vihdoinkin EU-komission lasikatto murtui, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Oli hieno tunne pitää Kuun valloitusta ihmiskunnan yhteisenä saavutuksena iltasanomat 05:50 13.07

Tunnelma ensimmäisen kuulennon kesänä oli ihmeellinen, kirjoittaa Ilta-Sanomien erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Analyysi: EU:n pudotuspeli tuotti yllättävän tuloksen – unioni käänsi kelloa 1980-luvulle  yle 15:18 03.07

Nimityspaketti oli Länsi-Euroopan diili. EU-kriitikoille annettiin näpäytys, kirjoittaa EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen.


Analyysi: EU:n pudotuspeli tuotti yllättävän tuloksen – unioini käänsi kelloa 1980-luvulle  yle 15:18 03.07

Nimityspaketti oli Länsi-Euroopan diili. EU-kriitikoille annettiin näpäytys, kirjoittaa EU-erikoistoimittaja Susanna Turunen.


Kommentti: Halla-aho kävi vihreiden Ohisaloa vastaan – mutta kamppailun häviäjät löytyvät aivan toisaalta iltasanomat 13:19 01.07

Haastavatko perussuomalaiset vai vihreät? Kumpikin hyötyy, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kommentti: Halla-aho hävitti Soinin muistonkin iltasanomat 11:14 30.06

Perussuomalaisten perustaja Timo Soinista tuli entiselle puolueelleen täysi epähenkilö, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kommentti: Henkilönpalvonta pettää – yhden ihmisen heikkoudet saattavat tuhota koko liikkeen iltasanomat 09:24 30.06

Esikuvalliset johtajat ovat vapauden puolesta taisteleville tärkeitä, mutta heidän palvontansa johtaa usein pettymykseen, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kommentti: Suomen Sisusta tuli rasite – Halla-ahon rusinat pullasta -taktiikalla on vaaransa iltasanomat 13:45 29.06

Halla-aho tekee eroa salamyhkäiseen nationalismiin, mistä kaikki perussuomalaiset eivät tule pitämään, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Pääkirjoitus: Keskimatkan ohjusten rajoitussopimus raukeaa, eikä se tiedä Euroopalle hyvää iltasanomat 21:00 28.06

Suomi voisi hyvin edistää INF-sopimuksen muuttamista vain Eurooppaa koskevaksi, mutta suuria toiveita ei aseriisunnan edistymiselle kannata asettaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Kommentti: Hjallis on piikki kokoomuksen lihassa – Harkimo kaatoi jo Orpon unelman iltasanomat 12:39 20.06

Hjallis Harkimon aie tehdä liikkeestään oikea puolue ei ole kokoomuksen kannalta pelkkä vitsi, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Kommentti: Tony Stark mainittu! Hävittäjävalmistajat käyttävät kaikki keinot kaupitellessaan Suomelle miljardien arvosta aseita iltasanomat 11:00 15.06

Kaikilla hävittäjäkandidaateilla on omat myyntiargumenttinsa, kirjoittaa erikoistoimittaja Jouko Juonala.


Pääkirjoitus: Valtiosihteereistä syntyi kohu, tippuneet kansanedustajat palaavat hillokaistaa pitkin valtaan! iltasanomat 21:00 14.06

Uuden hallituksen ennätyssuuresta avustajamäärästä ja uusista valtiosihteeristä syntyi aiheellinen kohu. Vaaleissa tippuneet kansanedustajat palaavat hillokaistaa pitkin valtaan, kirjoittaa erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Rinteen hallituksen talouslinja saa kello 14 luottamuksen eduskunnalta – kansa täysin toista mieltä iltasanomat 11:18 13.06

Hallitus on ensimmäisessä testissään kello 14, kun eduskunta äänestää hallituksen ohjelmasta. Sen testin hallitus selvittää kevyesti, mutta kansa on epäluuloinen, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Loanheitto ja yhteenotot odottavat – vihreiden jääprinsessa Ohisalo ottaa ison riskin iltasanomat 08:36 08.06

Maria Ohisalo on vihreiden kylmä kärki, joka ei saa sulaa, kirjoittaa erikoistoimittaja Seppo Varjus.


Analyysi: Hoitajamitoitus ei toteudu tällä hallituskaudella – rahoista puuttuu puolet ja niin puuttuu hoitajiakin yle 07:09 07.06

Poliitikoilla on viimeinen hetki osoittaa, että vanhoista ihmisistä välitetään, erikoistoimittaja Tiina Merikanto kirjoittaa.


Kommentti: Onnea, Antti Rinne ja hallitus! Karu arki odottaa jo nurkan takana iltasanomat 17:34 06.06

Maalla on nyt hallitus. Fiilis on taatusti hyvä, mutta karu arki odottaa jo nurkan takana, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Kommentti: Onnea Antti Rinne ja hallitus! Karu arki odottaa jo nurkan takana iltasanomat 17:34 06.06

Maalla on nyt hallitus. Fiilis on taatusti hyvä, mutta karu arki odottaa jo nurkan takana, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


pariskunta löytyi pyöräilijään –

Uutiset