Oudot äänet valvottavat Helsingissä: Ne ovat pieniä maanjäristyksiä – ja näin erikoisella tavalla ne saadaan aikaan iltasanomat 07:33 12.07

Energiayhtiö St1 pumppaa vettä 6,4 kilometriä syvään porausreikään. Se laajentaa kallion halkeamia ja synnyttää pieniä maanjäristyksiä.


Entinen energiajätti General Electric putoaa pois Dow Jones -indeksistä MTV 05:47 20.06

Yhdysvaltalainen energiayhtiö General Electric pudotetaan pois Dow Jones Industrial Average -osakeindeksistä.


Ennenkuulumaton tuulivoimapuisto aukesi Suomessa – Samaan aikaan eduskunta siunasi uuden tukimallin uusisuomi 08:58 24.05

Energiayhtiö Tuuliwatti ilmoitti keskiviikkona, että se rakentaa Iihin Suomen ensimmäisen runsaan 20 megawatin tuulivoimapuiston Suomeen kokonaan ma


Ennenkuulumaton, markkinaehtoinen tuulivoimapuisto aukesi Suomessa – Samaan aikaan eduskunnassa: Uusi tukimalli uusisuomi 08:58 24.05

Energiayhtiö Tuuliwatti ilmoitti keskiviikkona, että se rakentaa Iihin Suomen ensimmäisen runsaan 20 megawatin tuulivoimapuiston Suomeen kokonaan ma


Näkökulma: Iskeekö Venäjän lipominen suomalaisten omaan nilkkaan? uusisuomi 20:36 18.04

Olipa kerran Suomen valtio ja sen enemmistöomistama energiayhtiö Fortum, joka lähti vuosikymmen sitten liput liehuen Venäjän markkinoita valtaamaan.


Venäjän-bisneksen konkari varoittaa Fortumia: Katsokaa mitä Shellille kävi 2006 uusisuomi 12:50 17.04

Nokian Renkaiden entinen toimitusjohtaja, yhtiötä Venäjälle laajentanut vuorineuvos Kim Gran varoittaa energiayhtiö Fortumia öljy-yhtiö Shellin takavuosien kohtalosta. Fortum on joutunut Venäjällä lokakampanjan kohteeksi, ja venäläisessä ryöpytyksessä oli aikoinaan myös Shell.


Venäläislehden Fortum-juttujen sävy muuttui: Vielä lokakuussa Rossiskaja Gazeta kehui Fortumia iltalehti 12:45 17.04

Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Maanantaina uutisoitiin Venäjän hallituksen lehdessä Rossiskaja Gazetassa julkaistusta myrkyllisestä mielipidekirjoituksesta, jonka kohteena oli suomalainen energiayhtiö Fortum. Äärikonservatiivisen, Venäjän tunnetuimpien ekonomistien joukkoon kuuluvan Mihail Deljaginin kirjoituksessa yritettiin saattaa Fortumin toiminta Venäjällä kaikin tavoin huonoon valoon. Lisäksi siinä väitettiin, että Fortumin hallitusta johtaisi Suomen puolustusministeri ja että hallituksessa olisi "Suomen poliittisen poliisin edustaja".


”Venäjällä käynnissä maksettu lokakampanja Fortumia vastaan” uusisuomi 19:32 16.04

Energiayhtiö Fortum kertoo ryhtyneensä oikeustoimiin yhtiöstä levitettyjen virheellisten juttujen oikaisemiseksi.


HS: Fortum haastaa venäläisiä julkaisuja oikeuteen väärien tietojen levittämisestä iltasanomat 11:18 16.04

Energiayhtiö Fortum ryhtyy oikeustoimiin virheellisiä tietoja levittäneitä venäläisiä verkkojulkaisuja vastaan, Helsingin Sanomat uutisoi.


Oikaisu Fortum-juttuun iltalehti 20:29 10.04

Iltalehti julkaisi maanantaina jutun otsikolla "Fortumin toiminta Irlannin veroparatiisissa laajenee". Jutussa mainittiin, että "energiayhtiö Fortumin kaikkien kolmen Irlannin rahoitusyhtiön osoite on Shannon Airport House. Tämä toimistohotelli sijaitsee Dublinin lentokentän lähellä, ja kiinteistössä on kätevä pitää lakisääteiset yhtiö- ja hallitusten kokoukset".


Suomi kieltää kivihiilen kokonaan jo 2029 – hallitus hoputtaa energiayhtiöitä tukipaketilla uusisuomi 19:09 10.04

Hallitus on päättänyt kieltää kivihiilen käytön energiantuotannossa lailla hieman aikaistetusti jo vuonna 2029. Asiasta tiedotti tiistaina ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk). Energiayhtiöitä kannustetaan luopumaan kivihiilestä jo 2025.


Ministeri: Kivihiilikiellosta päätös pikaisesti – Selvitys varoittaa 200 miljoonan hintalapusta uusisuomi 13:09 27.03

Työ- ja elinkeinoministeriön tilaaman selvityksen mukaan kivihiilen käytön kieltäminen energiantuotannossa vuonna 2030 aiheuttaisi energiayhtiöille vain vähäisiä vaikutuksia. Sen sijaan pikaisemmin toteutettuna kielto kävisi kalliiksi.


Fortumin verotettava tulos Irlannin veroparatiisissa suurempi kuin Suomessa - maksaa veroja maahan, jossa sillä ei ole energialiiketoimintaa iltalehti 06:51 22.03

Fortumin verotettava tulos oli vuonna 2017 Irlannissa 80 miljoonaa euroa. Suomessa yhtiön verotettava tulo oli samana aikana viisi miljoonaa euroa pienempi. Energiayhtiö Fortum ilmoittaa maksavansa veronsa siihen maahan, jossa sen liiketoiminta sijaitsee ja tulos syntyy. Fortumilla ei ole Irlannissa energialiiketoimintaa. Valtioenemmistöisen Fortumin verotettava tulos Suomessa on romahtanut. Kun yhtiön verotettava tulo Suomessa vuonna 2005 oli vielä 615 miljoonaa euroa, viime vuonna se oli enää 75 miljoonaa euroa.


kuolemanottelun Norjaa sodasta ”On tuli naiselle karmiva – USAssa

Uutiset