Puolueaktiivit: Korkeakoulujen määrän tulee pysyä ennallaan – Karsijoita eniten kokoomuksessa MTV 13:42 20.04

Puolueaktiivit pitäisivät puolueesta riippumatta yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen määrän nykyisellään, käy ilmi Tieteentekijöiden liiton ja Professoriliiton puoluekyselystä. Määrän säilyttämistä tuki jokaisessa puolueessa selvä enemmistö. 


Kokoomuksen rivit rakoilevat - Harkimon eron myötä eduskunnan voimasuhteet ovat 104-95 iltalehti 14:28 19.04

Kokoomuksen kansanedustajan Harry ”Hjallis” Harkimon odotetaan ilmoittavan tänään erostaan. Harkimo järjestää tiedotustilaisuuden eduskunnassa kello 15.45. MTV:n mukaan Harkimo ilmoittaa tiedotustilaisuudessa eroavansa kokoomuksesta. Mikäli näin tapahtuu, kaventuu hallituksen enemmistö entisestään.


Näkökulma: Iskeekö Venäjän lipominen suomalaisten omaan nilkkaan? uusisuomi 20:36 18.04

Olipa kerran Suomen valtio ja sen enemmistöomistama energiayhtiö Fortum, joka lähti vuosikymmen sitten liput liehuen Venäjän markkinoita valtaamaan.


Tutkimus: Tärkeintä on päästä hoitoon – hoidon antajalla ei niin väliä MTV 00:06 18.04

Suomalaisten enemmistön mielestä on samantekevää, miten sosiaali- ja terveyspalvelut järjestetään, kunhan hoitoon vain pääsee. Tätä mieltä on 57% KAKS – Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimukseen vastanneista.


Perussuomalaisten teettämä tutkimus: Enemmistö suomalaisista ei halua taata maksuttomia terveyspalveluita ja lääkkeitä laittomasti maassa oleville iltalehti 18:53 16.04

Valtaosa suomalaisista ei haluaisi lakisääteistä laajempia palveluita paperittomille, selviää perussuomalaisten TNS-gallupilla teettämästä tutkimuksesta. Enemmistö suomalaisista ei kannata laittomasti maassa oleville tarjottavia maksuttomia sosiaali- ja terveyspalveluita ja lääkkeitä. Asia selviää perussuomalaisten huhtikuussa TNS-gallupilla teettämästä kyselytutkimuksesta, johon vastasi 1 277 henkilöä. Asiasta kysyttiin kevään 2018 puoluebarometrin yhteydessä. Laittomasti maassa olevista on puhuttu myös paperittomina, jolla on viitattu ihmisiin, jotka elävät maassa ilman laillista oleskeluoikeutta. Esimerkiksi turvapaikanhakijan oleskelu muuttuu laittomaksi siinä vaiheessa, kun turvapaikkahakemukseen tehty kielteinen päätös saa lainvoiman tai maasta poistamispäätös tulee täytäntöönpanokelpoiseksi, sisäministeriö kertoo .


Montenegro saa presidentiksi veteraanipoliitikon iltalehti 23:59 15.04

Montenegron ex-presidentti Milo Djukanovic on saanut enemmistön presidentinvaalien äänistä. Montenegron presidentinvaalit on voittamassa maan entinen pääministeri ja ex-presidentti Milo Djukanovic. Alustavien tulosten mukaan Djukanovic sai sunnuntaina järjestetyissä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 54 prosenttia äänistä. Djukanovicin haastaja Mladen Bojanic sai noin kolmanneksen äänistä.


Syytöksiä junttaamisesta SAKKI:n liittokokouksessa - ”ay-vallankäyttö elää ja voi hyvin” iltalehti 17:12 15.04

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n liittokokouksesta on kantautunut syytöksiä, joiden mukaan ay-liike olisi juntannut johtoon omat ehdokkaansa. Suomen Ammattiin Opiskelevien Liiton SAKKI ry:n sääntöjen mukaan yhteisöjäsenillä, mukaan lukien ammattiliitot, on niukka enemmistö liittokokouksen äänivallasta. Teollisuusliiton lisäksi yhteisöjäseniä ovat ainakin AKT, PAM ja JHL. Kokoukseen saattoivat siis tulla äänestämään ammattiliittojen jäsenet, joiden ei tarvitse olla SAKKI:n jäseniä.


Alijev neljännelle presidenttikaudelleen Azerbaidžanissa MTV 08:10 12.04

Azerbaidžanin presidentti Ilham Alijev on valittu ylivoimasella äänten enemmistöllä neljännelle kaudelleen presidenttinä.


Kova maahanmuuttokriitikko Orban saamassa jopa 2/3 enemmistön parlamenttiin – Huhtasaari onnittelee uusisuomi 08:13 09.04

Unkarin pääministeri Viktor Orban on julistanut puolueensa voittaneen parlamenttivaalit, kertovat muun muassa BBC ja Guardian.


Lasse Lehtisen kolumni: Historian valkoiset laikut iltasanomat 08:08 09.04

Historian tutkimuksen preesens näyttää olevan sata vuotta. Niin pitkä aika tarvittiin, että tutkijoiden enemmistö on vihdoin koko lailla yhtä mieltä itsenäisyytemme alkuvuosien tapahtumista ja niiden todellisista vaikutuksista, kirjoittaa Lasse Lehtinen.


Orbanin Fidesz-puolue voitti Unkarin vaalit - äärioikeistolaisen Jobbikin puheenjohtaja erosi vaalitappion takia iltalehti 06:50 09.04

Unkarissa pääministeri Viktor Orban on julistanut Fidesz-puolueensa maan parlamenttivaalien voittajaksi. Uutistoimisto AFP:n mukaan Fidesz ja sen jatke kristillisdemokraatit ovat saamassa liki 49 prosenttia äänisaaliin, kun 98 prosenttia äänistä on laskettu. The Guardianin mukaan Fidesz on saamassa 134 paikkaa. Tämä tulos tarkoittaa, että Orban on saamassa niin sanotun superenemmistön eli yli kahden kolmasosan parlamenttipaikoista. Unkarin parlamentissa on 199 edustajaa.


Orbanin Fidesz-puolue voitti Unkarin vaalit - Budapestissä äänestettiin roimasti yli sulkemisajan iltalehti 01:18 09.04

Unkarissa pääministeri Viktor Orban on julistanut Fidesz-puolueensa maan parlamenttivaalien voittajaksi. The Guardian -lehden tulosseurannan mukaan Fidesz ja sen jatke kristillisdemokraatit on saamassa 134 paikkaa, kun äänistä on laskettu 75 prosenttia. Tämä tulos tarkoittaa, että Orban on saamassa niin sanotun superenemmistön eli yli kahden kolmasosan parlamenttipaikoista. Unkarin parlamentissa on 199 edustajaa.


Asiantuntijalta synkkä ennakkoarvio Unkarin vaalituloksesta: Oppositiolle entistäkin tukalammat olot, internetin käyttöä rajoitetaan iltalehti 12:46 08.04

Katalin Miklóssy arvioi, että Orbán ei enää saa kahden kolmasosan enemmistöä parlamentista - eikä sitä tarvitsekaan. Unkarin sunnuntaina käytävissä parlamenttivaaleissa pääministeri Viktor Orbán ja Fidesz-puolue etenevät vääjäämättömästi kohti vaalivoittoa - jo kolmatta kertaa peräkkäin. - Todella ihmeitä pitää tapahtua, että Orbán ei voittaisi. Sen sijaan en usko, että hän saisi kahden kolmasosan enemmistön, arvioi Aleksanteri-instituutin yliopistonlehtori, unkarilaistaustainen Katalin Miklóssy.


Kuva: Eva Wahlströmin MM-ottelu takanapäin – tältä mestarin kasvot näyttävät hurjan taiston jälkeen MTV 18:59 07.04

Eva Wahlström onnistui säilyttämään WBC-liiton mestaruusvyönsä kukistamalla haitilaisen Melissa St. Vilin tuomariston enemmistöpäätöksellä (96-94, 97-93, 95-95) ylemmän höyhensarjan ottelussa Helsingin Kulttuuritalolla.


362-metriseen laivaan mahtuu Byng -finalistina hyvä uutinen ilmoittaa jo, tekee väli­kysymyksen nuorten

Uutiset