Uskomaton peli! Barcelonan verkkoon mätettiin viisi maalia - mestarille kauden ensimmäinen tappio iltalehti 23:37 13.05

Barcelona koki sunnuntai-iltana kauden ensimmäisen tappionsa La Ligassa. La Ligan mestaruuden jo aikoja sitten varmistanut katalaaninippu taipui Levanten edessä 4-5-lukemin huimasta loppukiristä huolimatta. Barcelonan painajainen alkoi Valencian illassa jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun Zorro-naamarin kanssa kentällä viilettänyt Emmanuel Boateng ohjasi pelivälineen yläriman kautta reppuun Jose Moralesin syötöstä.


Ukrainan presidentti: Krimin palauttaminen Ukrainalle mahdollista iltalehti 20:38 10.05

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko keskusteli Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Venäjän vastaisten pakotteiden lisäämiseen mahdollisuudesta. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on keskustellut Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa Krimin tilanteesta. Valtionjohtajat tapasivat Saksassa. Poroshenko esitti, että Venäjää vastaan asetettaisi uusia pakotteita, koska se järjesti Krimillä laittomasti presidentinvaalit 18. maaliskuuta.


Ranskan Macron: Trumpin päätös hylätä Iranin ydinsopimus on virhe iltalehti 20:45 09.05

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoo, että Trump teki virheen hylätessään Iranin ydinsopimuksen. Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi keskiviikkona, että Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump teki virheen hylätessään Iranin ydinsopimuksen. - Pahoittelen Yhdysvaltojen presidentin päätöstä. Mielestäni se on virhe ja sen vuoksi me eurooppalaiset olemme päättäneet pysyä vuoden 2015 ydinsopimuksessa, Macron sanoi keskiviikkona.


Amerikkalaisviranomainen: Trump vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta iltalehti 20:25 08.05

Uutistoimisto AFP kertoo, että Yhdysvallat vetäytyy Iranin ydinsopimuksesta. AFP kertoo saaneensa tiedon amerikkalaisviranomaiselta. Aiemmin amerikkalaislehti New York Times kertoi, että Trump olisi kertonut asiasta puhelinkeskustelussa Ranskan presidentti Emmanuel Macronille tiistaina. Uutistoimisto Reutersin mukaan Macron aikoo keskustella Suomen aikaa kello 20.30 puhelimitse Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Britannian pääministeri Theresa Mayn kanssa Yhdysvaltojen vetäytymisestä koskevista asioista.


Kymmenet tuhannet osoittivat mieltään Macronia vastaan Pariisissa - presidenttiä verrattiin Napoleoniin ja Draculaan iltalehti 21:56 05.05

Marsseihin osallistui eri arvioiden mukaan 40 000 tai jopa 160 000 ihmistä. Pariisissa järjestettiin lauantaina suurmielenosoituksia presidentti Emmanuel Macronia vastaan, joka on toiminut virassaan vuoden päivät. Mielenosoituksen järjestäjien mukaan marsseihin osallistui lauantaina 160 000 ihmistä. Poliisin mukaan mielenosoittajia oli 40 000, kertoo uutistoimisto AFP.


Helena Petäistön kolumni: Planeetanlaajuinen presidentti? Valovoimaiselle johtajalle kysyntää nyt enemmän kuin koskaan MTV 10:01 05.05

Kun Emmanuel Macronin ensimmäinen vuosi Ranskan presidenttinä tulee täyteen maanantaina toukokuun 7. päivänä, on hän juuri palannut Australiasta.


Ministeri Niinistö Macronin puolustushankkeesta: ”Se on virkamiesten selvityksessä” iltasanomat 13:14 03.05

Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) ei vielä anna aikataulua sille, milloin Suomi päättää mahdollisesta osallistumisesta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ehdottamaan puolustushankkeeseen.


"Kiitos sinulle ja herkulliselle vaimollesi lämpimästä vastaanotosta" – Macronin kiitos Australian pääministerille meni pikkuisen mönkään MTV 18:29 02.05

Ranskan presidentti Emmanuel Macronin vierailu Australiassa on herättänyt ihmettelyä.


Ranskan presidentin möläytys Australian pääministerille räjäytti pankin sosiaalisessa mediassa – ”Haluan kiittää sinua ja herkullista vaimoasi” iltasanomat 15:29 02.05

Reutersin haastattelemalla kielenkääntäjällä on selitys siihen, miksi Emmanuel Macron käytti sanaa ”herkullinen” puhuessaan Australian pääministerin puolisosta.


Macronilla sanat sekaisin: Kiitti Australian pääministeriä ja ”herkullista vaimoa” iltalehti 13:23 02.05

Ranskan presidentillä oli kenties jotain muuta mielessään, kun hän kiitti Australian pääministeriä lämpimästä vastaanotosta. Presidentti Emmanuel Macron ja pääministeri Malcolm Turnbull olivat käyneet läpi keskiviikkona Sydneyssä pitämässään lehdistötilaisuudessa useita diplomaattisesti herkkiä aiheita, kun Ranskan presidentti teki kielellisen kömmähdyksen englanniksi pitämässään loppupuheenvuorossa. Hän kiitti Turnbullia ja tämän vaimoa Lucya siitä, että he olivat olleet hyviä isäntiä, ja kehui nauttineensa vierailullaan hyvästä ruuasta ja viinistä. Sitten tapahtui jotain.


Anarkistien mielenosoitus karkasi käsistä Pariisissa – poliisi viilensi tunteita vesitykeillä MTV 05:49 02.05

Sadat ihmiset osoittivat vapun päivänä mieltään Pariisissa ja muissa Ranskan kaupungeissa. Protestien kohteena ovat presidentti Emmanuel Macronin talousuudistukset.


Rusin näkökulma: Ranska näyttää suuntaa Euroopalle iltalehti 14:35 30.04

Ranskan presidentti Macron nousee hieman kuin vahingossa paalupaikalle Euroopan äänenä ja ulkopolitiikan kokoajana, kirjoittaa valtiotieteen tohtori Alpo Rusi. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kolmipäiväinen virallinen Yhdysvaltojen vierailu oli epäilemättä täynnä sudenkuoppia. Aikanaan Britannian pääministeri Tony Blairin vastaavalla virallisella vierailulla vuonna 2003 oli hänelle kohtalokas seuraus: Irakin sodan kritiikitön tukeminen maksoi Blairille uran pääministerinä ja puolueen kannatus romahti.


Trumpin ja Macronin Valkoisen talon pihalle istuttama puu katosi mystisesti – tiukat lait johtivat karanteeniin MTV 13:14 30.04

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin istuttama puu katosi Valkoisen talon pihasta alle viiden päivän jälkeen.


Minne Macronin lahjapuu hävisi? Vain keltainen vana muistona Valkoisen talon nurmella iltalehti 17:55 29.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron istutti tammen taimen viime viikolla yhdessä Donald Trumpin kanssa Valkoisen talon nurmelle. Nyt taimi on hävinnyt. Siitä on muistona vain keltainen vana Valkoisen talon nurmikolla. Taimen häviämisestä kirjoittivat BBC ja Bild. Ranskan presidentin Macronin mukaan puu oli muistutus "näistä meitä yhdistävistä siteistä". Presidentit istuttivat puun yksissä tuumin Valkoisen talon eteläsiiven edessä olevalle nurmelle ykkösrouvien arvostelevien katseiden alla neljä päivää sitten.


Macronin vaimo kertoi Melania Trumpin piilottavan vahvan luonteensa julkisuudessa - ”Melania ei voi edes avata ikkunaa Valkoisessa talossa” iltalehti 21:18 27.04

Brigitte Macron ja Melania Trump viettivät aikaa yhdessä Macronien Washingtonin-vierailulla. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin vaimo Brigitte on kehunut Yhdysvaltojen ensimmäistä naista Melania Trumpia muun muassa hauskaksi ja älykkääksi. Macronit olivat juuri Washingtonissa kolmen päivän valtiovierailulla. Brigitte Macron sanoi ranskalaislehti Le Monden ja RTL-radion haastattelussa, että Melania Trump on "ystävällinen, hurmaava ja älykäs". Naiset tapasivat viimeksi heinäkuussa Pariisissa.


Merkel tapaa tänään Trumpin: Saksalaismedia ihmettelee lyhyttä tapaamista iltalehti 15:14 27.04

”17 tuntia lentoja 20 minuutin keskustelun vuoksi”, kummastelee Bild-lehti. Saksan liittokansleri Angela Merkel tapaa tänään Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Washingtonissa. Tapaaminen on hyvin lyhyt ja jää selvästi Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kolmipäiväisen valtiovierailun varjoon. "17 tuntia lentoja (edestakaisin) 20 minuutin keskustelun vuoksi", ihmettelee saksalainen Bild-lehti verkkosivuillaan. Merkelin visiitti ei ole virallinen valtiovierailu kaikkine juhlallisuuksineen vaan työvierailu, johon sisältyy lyhyt keskustelutuokio sekä illallinen.


Video: Macronin ja Trumpin bromance – erikoisimmat kädenpuristukset ja halailut videokoosteena MTV 06:42 27.04

Ranskan presidentti Emmanuel Macron vieraili tällä viikolla kolmipäiväisellä vierailulla Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin vieraana. Macronin valtiovierailun tehtävä oli muun muassa vakuuttaa Trump pitämään Yhdysvallat mukana Iran-sopimuksessa. Maailmanpoliittisten kysymysten lisäksi huomio kiinnittyi vierailulla kaksikon käytökseen. 


jättiaarteesta julki käräjille ripuloivat smaragdeja Veikkaukselle veteen ja ”Joku oli ”Usein puhe

Uutiset