Merkel ja Macron keskustelevat tänään Putinin kanssa - aiheena Syyrian tilanne ja tulitauon toimeenpano iltalehti 07:12 25.02

Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta. Kolmikon välisestä keskustelusta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun YK:n turvallisuuskokous oli yksimielisestä äänestänyt 30 päivää kestävän tulitauon puolesta. Merkel, Macron ja Putin keskustelevat tulitauon toimeenpanosta ja poliittisista keinoista, joita vaaditaan kestävän rauhan saamiseksi Syyriaan, Macronin kanslia ilmoittaa.


Macron, Merkel ja Putin aikovat keskustella tänään – käsittelyssä Syyrian tulitauko MTV 07:11 25.02

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta.


Merkel ja Macron vetoavat Putiniin - Itä-Ghoutan helvetti saatava loppumaan iltalehti 17:45 23.02

Euroopan johtajat toivovat Venäjän puoltavan YK:n päätöstä tulitauosta. Videolla näkyy, millaista elämä on pommitetussa Itä-Ghoutassa. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron vetoavat Venäjän presidentti Vladimir Putiniin, jotta Syyrian Itä-Ghoutan katastrofaalinen tilanne saataisiin loppumaan. Merkel ja Macron kehottavat Putinia tukemaan YK:n turvallisuusneuvostossa tulitaukoa Itä-Ghoutaan, kertoo uutistoimisto AFP.


Ranska esitteli uudet, tiukat maahanmuuttolait – ”Milloin on Suomen vuoro?” uusisuomi 11:32 23.02

Perussuomalainen kansanedustaja Sami Savio toivoo Suomen ottavan mallia Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen tekemistä maahanmuuttopolitiikan kiristyksistä.


Mies lahjoitti munuaisensa rakastamalleen naiselle - nainen sanoi kosinnalle ei iltalehti 11:16 22.02

Luovutettu elin kelpasi, avioliitto ei. Simon Louis, 49, ja Mary Emmanuelle, 41, tapasivat ensimmäisen kerran 1990-luvun puolivälissä lontoolaisella klubilla. He ihastuivat toisiinsa. Paria heistä ei tullut, mutta molemminpuolinen rakkaus säilyi. Simon elätteli kaikki vuodet toiveita siitä, että he lopulta menisivät naimisiin ja viettäisivät loppuelämänsä yhdessä.


Uusi brittipuolue aikoo estää brexitin MTV 16:32 19.02

Britanniassa Ranskan preidentin Emmanuel Macronin valtaannoususta inspiroitunut Renew-puolue on ilmoittanut käynnistäneensä kampanjan, jolla se aikoo vielä pysäyttää brexitin.


Presidentti Emmanuel Macronin kannatus putosi Ranskassa MTV 06:26 18.02

Ranskassa presidentti Emmanuel Macronin kannatus on pudonnut alle 50 prosentin. Tuoreimman mielipidemittauksen mukaan Macronin kannatus on alimmillaan sitten viime vuoden lokakuun.


Ranskan Macronin kannatus putoaa – enää alle puolet tukee iltasanomat 03:22 18.02

Rankan presidentin Emmanuel Macroni kannatus on alempana kuin kuukausiin.


Ranskalainen muslimijohtaja ärähti presidentti Emmanuel Macronille: Älä puutu Ranskan islaminuskoisten asioihin iltalehti 19:16 14.02

Muslimijohtaja kehotti presidenttiä olemaan sekaantumatta islaminuskoisten elämään. Arvovaltainen ranskalaisten muslimien johtaja Ahmet Ogras on näpäyttänyt Ranskan presidenttiä Emmanuel Macronia. Macron sanoi aiemmin, että hän haluaisi määritellä uudelleen islaminuskon ja Ranskan valtion välistä suhdetta. Ranskan viranomaiset yrittävät puuttua maassa asuvien islamilaisten vihasaarnaajien toimintaan. Heidän pelätään radikalisoivan nuoria ja värväävän terroristeja.


Macronilta varoitus: Ranska iskee, jos Syyriassa käytetään kemiallisia aseita MTV 23:26 13.02

Ranskan presidentti Emmanuel Macron varoitti tiistaina Ranskan “iskevän”, mikäli Syyriassa käytetään vielä kemiallisia aseita siviilejä vastaan.


Macron USA:han huhtikuussa - Trump sai idean sotilasparaatiinsa Ranskalta iltalehti 15:56 07.02

Ranskan presidentti Emmanuel Macron suuntaa huhtikuussa Yhdysvaltoihin valtiovierailulle. Macron on tavannut vierailunsa isännän Donald Trumpin lukuisia kertoja, ja miehet tulevat hyvin toimeen huolimatta erimielisyyksistä esimerkiksi ilmastopolitiikassa. Trump oli Macronin vieraana viime heinäkuussa Pariisissa Ranskan kansallispäivänä ja sai seurata aitiopaikalta kansallispäivän sotilasparaatia Champs-Elysees´llä.


Itsehallintoa haluavasta Korsikasta Ranskan "Katalonia"? Macron sai varoituksen: "Joidenkin mielestä pommit ovat ääniä tehokkaampia" MTV 20:58 05.02

Presidentti Emmanuel Macron vierailee Ranskaan kuuluvalla Korsikan saarella tiistaina. Nuoren presidentin dynaamisuus ja kuuntelutaito joutuvat koetukselle, sillä korsikalaiset ovat kyllästyneitä väliinputoajan osaansa osana Ranskaa.


Kovinta kyytiä 17 vuoteen – kenialaisässä juoksi 800 metrillä hirmuajan MTV 12:01 04.02

Kenialainen Emmanuel Kipkurui Korir paineli lauantaina 800 metrillä nopeimman sisäajan 17 vuoteen. Korir pysäytti New Yorkin Millrose Gamesissa kellot lujaan kauden kärkiaikaan 1.44,21.


Ranskan sisäministeriö: Rasistiset rikokset vähenivät mutta väkivaltaiset yhteenotot lisääntyivät iltalehti 04:38 01.02

Ranskan sisäministeriön julkaisemien tietojen mukaan rasistisiksi tulkittavat välikohtaukset vähenivät yleisesti vuonna 2017. Yleisestä laskusta huolimatta juutalaisia ja muslimeja vastaan suunnatut väkivallanteot kuitenkin lisääntyivät. Sisäministeriö julkaisi luvut kaksi päivää sen jälkeen, kun kahdeksan vuotiaan kipa-päähinettä pitäneen pojan kimppuun hyökättiin Pariisin alueella. Päällekarkauksen motiiviksi epäillään antisemitismiä. Ranskan presidentti Emmanuel Macron on tuominnut teon.


Ranskan valtiovarainministeriä syytetään raiskauksesta - väitetään painostaneen naisen seksiin 10 vuotta sitten iltalehti 14:12 29.01

Presidentti Emmanuel Macronin hallituksen nousevana tähtenä pidettyä valtiovarainministeriä Gerald Darmaninia tutkitaan raiskauksesta. Ranskan syyttäjänvirasto ilmoitti lauantaina päättäneensä tutkia uudelleen syytökset, joiden mukaan Darmanin, 35, olisi painostanut Sophie Spatzin seksiin vastapalveluksena naisen nimen puhdistamisesta oikeusjupakassa liki kymmenen vuotta sitten. Uutistoimisto AFP:n mukaan seuralaispalvelussa aikaisemmin työssä ollut Sophie Spatz, 46, esitti syytöksensä Darmaninia vastaa ensimmäisen kerran viime kesänä, mutta tutkinta päätettiin lopettaa, koska Spatz ei tullut kuulusteluihin.


Macron haastaa Kiinan pandadiplomatian omalla seinävaatediplomatiallaan – tästä eleessä on kyse MTV 18:29 18.01

Kiina harrastaa pandadiplomatiaa, kuten Suomessa olemme tänään nähneet, mutta presidentti Emmanuel Macron, jonka johtama Ranska on aikoinaan tehnyt osansa nykyisenkaltaisen diplomatian muodostumiseen, ei halua olla pekkaa pahempi, on kyse ikivanhoista esineistä tai ratsusta Kiinan presidentille.


Macron vaatii ranskalaista patonkia YK:n kulttuuriaarteiden listalle iltalehti 17:56 13.01

Koko maailma kadehtii patonkiamme, sanoo presidentti. Ranskalaiset ovat ylpeitä patongistaan ja nyt presidentti Emmanuel Macron on vaatinut, että pötköleivän täytyy päästä YK:n aineettoman kulttuuriperinnön aarteiden listalle. Viime vuonna listalle pääsi napolilainen pitsa, joten patonginkin on päästävä, sanoo Macron.


Macron vaatii ranskalaista patonkia YK:n kulttuuriperintölistalle iltalehti 17:56 13.01

Koko maailma kadehtii patonkiamme, sanoo presidentti. Ranskalaiset ovat ylpeitä patongistaan ja nyt presidentti Emmanuel Macron on vaatinut, että pötköleivän täytyy päästä YK:n aineettoman kulttuuriperinnön aarteiden listalle. Viime vuonna listalle pääsi napolilainen pitsa, joten patonginkin on päästävä, sanoo Macron.


Ranskan Macron vaatii EU:lta yhtenäistä linjaa kauppasuhteisiin Kiinan kanssa MTV 17:38 09.01

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin mukaan EU:n pitää kehittää kauppasuhteitaan Kiinan kanssa yhtenäisempään suuntaan.


Uutiset