Keskitysleiriltä selvinnyt Schindlerin listan tuottaja kuoli

iltalehti 08:55 16.11

Elokuvatuottaja Branko Lustig kuoli eilen torstaina. Branko Lustig kuoli kotonaan Zagrebissa. Hän oli kuollessaan 87-vuotias. Elokuvatuottaja Lustig palkittiin urallaan kahdesti parhaan elokuvan Oscar-pystillä. Ensimmäisen Oscarin hän voitti vuonna 1993 elokuvasta Schindlerin lista,ja toisen kerran vuonna 2000, jolloin Gladiaattori palkittiin parhaana elokuvana.


Merja Ylä-Anttila otti lomaa Yleltä Finlandia-luku-urakalleen: ”Onnistui vähän kuin ylioppilaskirjoituksissa tärpit kohdilleen”

iltalehti 12:57 07.11

Yleisradion toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila valitsee kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittajan. Suomen Kirjasäätiö asettaa vuosittain kolmijäsenisen valintalautakunnan päättämään, mitkä kirjat pääsevät Finlandia-ehdokkaiksi. Valintalautakunnan puheenjohtajana toimi Lukukeskuksen toiminnanjohtaja Ilmi Villacís. Lautakunnan jäseninä olivat Suomalaisen Kirjakaupan myymäläpäällikkö Anne Ikonen sekä elokuvatuottaja Rimbo Salomaa. Kolmikon valitsemat Finlandia-ehdokkaat julkistettiin tänään torstaina:


Jesse Fryckman tuomittiin rattijuopumuksesta – selvisi sakoilla: Rahariita Solarin kanssa sovittu

iltalehti 18:13 09.10

Elokuvatuottaja Jesse Fryckman narahti rattijuopumuksesta Helsingin Itäväylällä. Elokuvatuottaja Jesse Fryckman jäi poliisin haaviin toukokuun 30. päivänä Helsingin Itäväylällä. Hänellä oli 0,23 milligrammaa alkoholia litrassa uloshengitysilmaa.


Lähes uimataidoton Markus Selin oli lähellä hukkua kahdesti: Ensin surffireissulla Renny Harlinin kanssa, sitten Geena Davisin järjestämällä yllätysmatkalla

iltalehti 19:54 27.09

Elokuvatuottaja on ollut hukkumaisillaan kahdesti. Molemmilla kerroilla Renny Harlin on ollut mukana tilanteessa. Markus Selinin elämään perustuvassa, Veli-Pekka Lehtosen kirjoittamassa Markus Selin – Perustuu tositapahtumiin selviää, että elokuvatuottaja on ollut kahdesti lähellä hukkua. Ensimmäisen kerran hän joutui veden varaan Los Angelesissa ystävänsä, ohjaaja Renny Harlinin kanssa 1980-luvulla. Elämäkerrassa kerrotaan, että Los Angelesissa asuessaan Selin ja Harlin lähtivät eräänä päivänä surffaamaan Manhattan Beachille. Rannalle oli luvattu kaikkien aikojen aaltoja. Perille päästyään Selin ja Harlin huomasivat mustat liput liehumassa, mutta lähtivät silti laineille.


Elokuvatuottaja Markus Selinin ura on täynnä ällistyttäviä käänteitä ja välillä kaikki mureni palasiksi – kolme karvasta epäonnistumista veti maton alta

iltasanomat 07:20 27.09

Selin-elämäkerta piirtää tarkan kuvan pian 60 vuotta täyttävästä elokuvamogulista, joka rakastaa lonkeroa ja jekkujen tekemistä.


Epäonninen Mannerheim-elokuva oli Markus Selinille henkilökohtainen tragedia – menetti rahat, terveyden ja parhaan ystävänsä: ”Ei kehdannut jättää kesken”

iltalehti 06:09 26.09

Elokuvatuottaja Markus Selin on menettänyt kaikki rahansa kolmesti elämänsä aikana. Epäonninen Mannerheim-hanke päätti pitkän ystävyyden Renny Harlinin kanssa, mutta nyt välit ovat paremmat kuin koskaan. Elokuvatuottaja Markus Selin, 59, on tehnyt elokuvia yli 30 vuotta, mutta liikuttuu yhä heittäytyessään katsojan rooliin. Hän tunnustaa itkevänsä aina katsoessaan esimerkiksi romanttisia komedioita Notting Hill tai Rakkautta vain. – Itken myös tv-ohjelmissa, joissa tehdään hyvää ihmisille, jos joku voittaa järkyttävän summan rahaa tv-ohjelmassa, kyllä mulle tulee onnenkyyneleet silmiin, tosi liikuttavaa. Onnesta on helpompi itkeä kuin surusta, Selin paljastaa.


Lonkeron voimalla syntyy anekdootteja ja menestyselokuvia – Markus Selinin elämäkerta on rehellinen kuvaus pienten ja suurten tarinoiden miehestä

yle 06:00 26.09

Elokuvatuottaja ja monialayrittäjä Selin puhuu suoraan, olipa kyse ylä- tai alamäestä.


Uutuusdokumentti esittää uusia väitteitä Harvey Weinsteinista - vannoi lastensa hengen kautta, ettei yrittänyt raiskata avustajaansa - avustaja on eri mieltä

iltalehti 00:34 10.09

Uutuusdokumentti Untouchable käsittelee Harvey Weinsteinin saamia syytöksiä, uraa ja suhteita. Ahdisteluskandaalissa ryvettynyt elokuvatuottaja Harvey Weinstein ei ole kommentoinut kohtaamiaan syytöksiä julkisuudessa. Nyt miehestä on tehty uusi dokumentti, jossa käydään läpi miehen elämän vaiheita. Ennen uraansa elokuvatuottajana Weinstein oli tunnettu musiikkipromoottori. Hope D’Amore on kertonut työskennelleensä miehen kanssa vuonna 1978 ja yhteisellä työmatkalla mies D’Amoren mukaan buukkasi vain yhden hotellihuoneen vedoten hotellin tekemään virheeseen. D’Amore pyysi Weinsteinia nukkumaan tuolissa, mutta mies riisui ja kiipesi silti samaan sänkyyn. D’Amoren mukaan Weinstein raiskasi hänet, vaikka hän kieltäytyi monta kertaa. Mies myös tunsi paikalliset poliisit. D’Amore piti suunsa kiinni useita vuosia.


Sopranos -tähti todistaa Harvey Weinsteinia vastaan oikeudessa – syyttää raiskauksesta

iltalehti 01:03 27.08

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin oikeudenkäynti siirtyy tammikuulle. Tuomari James Burke ilmoitti oikeudenkäynnin lykkäämisestä maanantaina. Oikeudenkäynnin on tällä hetkellä määrä alkaa 6. tammikuuta 2020. Lykkäyksen taustalla on päätös sallia näyttelijä Annabella Sciorran todistaa Weinsteinia, 67, vastaan.


Tuottaja Jesse Fryckman käräjille rattijuopumuksesta - Peter-isä puolestaan haastoi Suomen valtion

iltalehti 19:47 15.08

Fryckmanin perheenjäseniä löytyy tuoreelta Helsingin käräjälistalta parikin kappaletta. Liikemiehenä tunnettu Peter Fryckman on haastanut Suomen valtion, Jesse-poika puolestaan on kärähtänyt rattijuoppoudesta. Iltalehti uutisoi jo aiemmin siitä, että elokuvatuottaja Jesse Fryckman, 40, on haastettu Helsingin käräjäoikeuteen. Jutun kantajana on Jessen entinen työnantaja Solar Republic Oy ja kyseessä on 45 000 euron rahariita. Juttu jatkuu kuvan jälkeen.


Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä ilmestyy kirja – uutuusteosta kuvaillaan harvinaisen rehelliseksi: ”Pysytään totuudessa”

iltasanomat 13:25 15.08

Elokuvatuottaja Markus Selinin elämästä on kirjoitettu kirja. Perustuu tositapahtumiin -niminen teos julkaistaan syyskuussa.


Markus Selinistä elämäkerta – myös Jasper Pääkkönen pääsee ääneen

iltalehti 11:53 15.08

Elokuvatuottajan itsensä lisäksi kirjaan on haastateltu myös lähipiiriä. Toimittaja Veli-Pekka Lehtonen on työstänyt elämäkertaa Markus Selinistä yli kahden vuoden ajan. Kirja on ilmestymässä ensi kuussa. Se sisältää sekä Selinin että tämän lähipiirin haastatteluja. Lisäksi Lehtonen on tehnyt suuren määrän taustatyötä eri arkistoissa. Kirjan filosofia noudattaa Markuksen suorapuheisuuden filosofiaa. Sen synnystä hän kertoo seuraavaa:


Jesse Fryckman käräjille – ex-työnantaja karhuaa rahavelkaa: Markus Seliniltä tyhjentävä kommentti

iltalehti 20:03 11.07

Elokuvatuottaja Jesse Fryckmanin ja Solar Republic Oy:n välille on syntynyt rahariita. Elokuvatuottaja Jesse Fryckman, 40, on haastettu Helsingin käräjäoikeuteen. Jutun kantajana on Jessen entinen työnantaja Solar Republic Oy. Jesseltä karhutaan 45 000 euron saatavia. Käräjäoikeudesta selviää myös se, ettei Jessen tämän hetkistä osoitetta ole tiedossa.


Justin Bieberin Hailey-vaimo äimistelee: "Miten anoppini voi näyttää 21-vuotiaalta?"

iltalehti 11:59 07.07

Hailey Baldwinilla ja puolisonsa Justin Bieberin äidillä Pattie Mallettella on hyvin lämpimät välit. Justin Bieberin, 25, äiti Pattie Mallette, 44, julkaisi perjantaina omalle Instagram-tililleen liudan selfie-kuvia itsestään. Kuvissa kanadalainen kirjailija ja elokuvatuottaja Mallette poseeraa freesinä ja todella nuorekkaana. Tämän on huomannut myös mallina työskentelevä miniä Hailey Baldwin, 22, joka innostui kommentoimaan anoppinsa kuvaa. – Miten anoppini voi näyttää 22-vuotiaalta? Baldwin ihmettelee kuvan kommenteissa.


Madonna liittyi elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin arvostelijoihin: ”Hän ylitti rajat”

iltalehti 02:44 07.06

Madonna on uusin tähti, joka syyttää Harvey Weinsteinia kyseenalaisesta käytöksestä. Kymmenet naiset ovat syyttäneet Harvey Weinsteinia seksuaalisesta ahdistelusta tai väkivallasta. Weinsteinia vastaan on nostettu useita syytteitä. Uusin naisen yhteisrintamaan noussut tähti on Madonna, 60. Poptähti kertoo New York Timesille antamassaan laajassa haastattelussa Weinsteinin kyseenalaisesta käytöksestä 1990-luvulla. Asiasta kertoo muun muassa BBC.


Häähumua Monacon hovissa! Kuvankaunis Charlotte meni naimisiin – ihastuttaa häätyylissä kuin isoäitinsä Grace Kelly aikanaan

iltasanomat 21:59 01.06

Monacon prinsessan tytär Charlotte Casiraghi solmi lauantaina avioliiton ranskalaisen elokuvatuottaja Dimitri Rassamin kanssa.


Häirinnästä syytetty elokuvatuottaja Weinstein sopi korvauksista uhriensa ja velkojiensa kanssa: maksaa 44 miljoonaa

yle 10:12 24.05

Sopimus korvauksista ei vapauta Weinsteiniä kaikista rikossyytteistä.


Wall Street Journal: Harvey Weinstein pääsi sopuun häntä syyttäneiden naisten kanssa -maksaa kymmeniä miljoonia dollareita

iltalehti 08:47 24.05

Elokuvatuottaja Harvey Weinstein on päässyt sopimukseen häntä vastaan nostetuista siviilikanteista. Weinstein ja naiset ovat sopineet 44 miljoonan dollarin eli noin 39 miljoonan euron korvauksista. Wall Street Journal kertoo Hollywood-tuottaja Harvey Weinsteinin sopineen useista oikeusjuttuja maksamalla korvauksia väitetyillä seksuaalisen häirinnän kohteille. Sopimuksen yksityiskohtia ei ole kerrottu tarkemmin julkisuuteen. Kyseessä on vasta alustava sopimus, jonka ovat allekirjoittaneet Weinsteinin lisäksi monet häntä seksuaalisesta häirinnästä syyttäneet naiset. Asiasta kertoo myös New York Times.


"Meille F1-tallin tekniikkapomo lennon "Meille iski nousseekin vain ole nousemassa

Hot topics