Keskon pääjohtajan ulostulo: ”Suomi on monopolien luvattu maa – veroja kerätään pää punaisena” uusisuomi 19:35 30.01

Keskon pääjohtaja ja Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n hallituksen jäsen Mikko Helander avautuu EK:n artikkelissa Suomen monopoleista ja korkeasta verotuksesta.


Kommentti: Esperin Aarnio-Isohanni jätti erokirjeen myös EK:lle – mutta kokoomuksen sotepiiri pyörii iltasanomat 17:08 29.01

Esperi Caren toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni jättää myös Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n. Mutta kohu on nostanut jälleen esille, miten pieni sisäpiiri sote-maailmassa pyörii, kun isoja rahoja jaetaan. Kokoomus on hyvin edustettuna, kirjoittaa politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


EK-johtaja: Brexit-tilanteessa tasan 3 vaihtoehtoa – ”Maysta pitää kehittyä taikuri” uusisuomi 12:44 16.01

Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimiston johtaja Taneli Lahti kirjoittaa EK:n blogissa, että Ison-Britannian pääministeri Theresa May on hoitanut ”saamaansa mahdotonta tehtävää niin hyvin kuin ylipäätään mahdollista”.


EU-parlamenttia odottaa iso myllerrys – Kansallismielisille jopa neljännes paikoista? uusisuomi 20:03 07.01

Ranskan Marine Le Peniin vahvimmin henkilöityvät Euroopan uudet kansallismieliset puolueet voivat saada jopa neljänneksen Euroopan parlamentin edustajanpaikoista kevään vaaleissa, arvioi Elinkeinoelämän keskusliiton Brysselin-toimiston johtaja Taneli Lahti.


HUSin ylilääkäri ja professori: ”Sote-valmistelun lähtökohdissa valuvika, jota ei millään pystytä korjaamaan” uusisuomi 11:35 06.01

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin hallintoylilääkäri, Helsingin yliopiston terveysoikeuden professori Lasse Lehtonen arvioi, että sote-lainsäädäntöön liittyy muitakin kilpailuoikeudellisia ongelmia kuin valtiontuki, jonka Elinkeinoelämän valtuuskunta (EVA) 


EVA: Suomi yrittää kiertää EU:n sääntöjä – Sote-kikkaa ”ei ole tarkoitettu porsaanreiäksi” uusisuomi 08:34 04.01

Perustuslakivaliokuntaan edenneessä valinnanvapauslaissa yritetään johdonmukaisesti kiertää Euroopan unionin valtiontukisäännöksiä, väitetään Elinkeinoelämän valtuuskunnan (Eva) tuoreessa sote-arviossa. Elinkeinoelämää hiertää liikelaitosmalliin liittyvä kikkailu.


Etlalta kallis arvio syntyvyyden laskun vaikutuksista Suomen talouteen iltasanomat 03:06 15.12

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) arvioi kestävyysvajeeseen olevan tulossa miljardiluokan kasvu, kun Suomeen syntyy selvästi aiempaa vähemmän lapsia.


Etla: Syntyvyyden laskulla miljardiluokan vaikutus kestävyysvajeeseen – ministeriö julkistaa päivitetyn arvionsa iltasanomat 03:06 15.12

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos (Etla) arvioi kestävyysvajeeseen olevan tulossa miljardiluokan kasvu, kun Suomeen syntyy selvästi aiempaa vähemmän lapsia.


Professori: Huippulahjakkaiden siirtolaisuus kuumentaa tunteet – Suomi yllättäen voiton puolella uusisuomi 11:08 11.12

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan tutkimusjohtaja ja Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun professori Mika Maliranta arvioi huippulahjakkaiden liikkuvuutta käsittelevää kirjaa tänään ilmestyneessä Kansantaloudellisessa aikakauskirjassa


Matti Apunen sai jatkopestin iltasanomat 21:34 28.11

Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) johtaja Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana.


Evan kysely: Nato-jäsenyyden kannatus Suomessa jatkaa laskuaan iltasanomat 07:23 28.11

Suomalaisista 23 prosenttia on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että Suomen pitäisi liittyä sotilasliitto Naton jäseneksi, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan kyselystä. Jäsenyyttä vastustaa hieman alle puolet kansalaisista.


Etla: Taantuma kolkuttelee jo rakennusalalla uusisuomi 07:58 26.11

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tänään julkistaman Toimialakatsauksen mukaan teollisuustuotanto saattaa jäädä tänä vuonna hieman odotettua ripeää kasvua pienemmäksi. Teollisuuden tuotanto kasvoi tammi–syyskuussa 3,6 prosenttia vuodentakaisesta.


Kysely: Sauli Niinistölle huippulukema suomalaisilta – Sipilälle ja Soinille kylmää kyytiä uusisuomi 08:06 23.11

Suomalaisten luottamus presidentti Sauli Niinistön toimiin ulkopolitiikan johtajana on huipussaan, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) tuore arvokysely. Sen sijaan Sipilän hallitukseen ei luoteta suuresti.


Pääkirjoitus: Työperäinen maahanmuutto nosti tentissä erot pintaan – Rinne ja Halla-aho ajautuivat samalle puolelle iltasanomat 21:00 22.11

Eduskuntavaalien tentit pääsivät vauhtiin, kun yhdeksän eduskuntapuolueen puheenjohtajaa ottivat mittaa toisistaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n järjestämässä tilaisuudessa keskiviikkona. Jo ensimmäinen yhteistentti osoitti, että vaaleissa esille nousee todella isoja asioita, joissa puolueilla on myös suuria eroja.


Andersson ja Sipilä varoittavat perussuomalaisten demonisoinnista – Orpo ja Rinne tyrmäsivät hallitusyhteistyön heti uusisuomi 16:36 22.11

Eilisessä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n puheenjohtajatentissä nousi jälleen esiin kysymys siitä, mitkä puolueet olisivat valmiita menemään samaan hallitukseen perussuomalaisten kanssa.


Viisi puoluejohtajaa rajoittaisi lakko-oikeutta Suomessa uusisuomi 18:24 21.11

Poliittista lakko-oikeutta Suomessa haluaisi rajoittaa yhteensä viisi eduskuntapuolueen puheenjohtajaa. Asiaa kysyttiin Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) vaalitentissä tänään keskiviikkona.


Sipilä: Perhevapaa­uudistus maksaa 200 miljoonaa iltasanomat 16:11 21.11

Perhevapaiden uudistaminen on saanut laajan tuen Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n järjestämässä puoluejohtajien tentissä.


EK tyrmää lisäverot – Vaaliohjelmassa panostuksia peruskouluun ja alennus päivähoitomaksuihin uusisuomi 11:48 20.11

Elinkeinoelämän keskusliitto esittää vaaliohjelmassaan panostuksia muun muassa koulutukseen, syrjäytymisen ehkäisyyn ja tutkimus- sekä kehitystyöhön.


Eva väittää: Yksityisiä terveysyrityksiä sorsitaan sote-uudistuksessa uusisuomi 08:06 20.11

Evan mukaan julkista toimijaa perusteettomasti suosiva sääntely loukkaa tervettä kilpailua. Yksityistä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaa säännellään ja valvotaan tiukemmin kuin vastaavaa tehtävää hoitavaa julkista toimijaa, väitetään Elinkeinoelämän Valtuuskunnan Evan Soten sokeat pisteet -analyysissa.


Uutiset