Ravivihje: Toto75 Färjestad 21.9.2019

iltasanomat 11:05 21.09

Färjestadin Toto75-kierroksella Odd Herakles ja Perfect Spirit keräävät suurimmat peliosuudet, mutta vain toinen kelpuutetaan vihjesysteemien tukipilariksi.


Big Brother: Estotonta seksiä talossa harrastanut Eeva-Leena vakuutti vanhemmilleen käyttäytyvänsä siveellisesti: ”Vetosin akateemiseen uskottavuuteen"

iltalehti 20:41 20.09

Big Brother -talossa seksin harrastaminen ei ollut Eeva-Leenan suunnitelmissa - mutta toisin kävi. Perjantaina BB-talon asukkaat saivat tehtäväkseen maalata elämänsä noloimmasta tilanteesta taulun. Kukin asukas vuorollaan esitteli teoksensa ja tarinan sen takaa. Kun tuli Eeva-Leenan eli Eeviksen vuoro, hän viittasi maalauksellaan seksin harrastamiseen BB-talossa. Eevis ja Jukka ovat harrastaneet hyvin tiuhaan seksiä talossa.


Viihdettä vai aivopesua? Meemit vaikuttavat ajatuksiisi, etkä välttämättä edes huomaa sitä

yle 07:16 20.09

Meemit vaikuttavat tehokkaasti, koska huumoriin verhottua viestiä ei osata aina tulkita haitalliseksi.


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 19.9.

iltalehti 07:51 19.09

Callela Louis kevyessä seurassa. Lahden Jokimaan Toto4-vihjesysteemi sommitellaan päätöskohteen Callela Louisin varaan. Nappisarjassa starttaava ruuna on viime aikoina kilpaillut paljon tätä kovemmissa koitoksissa. Viimeksi Mika Forssin ajokki osallistui Derbyyn, missä laukkasi loppukaarteessa tototaistosta. Toto4-vihjerivi:


Miksi Elmo Lakka ei päässyt mukaan MM-kisoihin? – kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksen suomalaisjäsen näkee valintajärjestelmässä useita ongelmia

yle 12:15 17.09

Kansainvälisen yleisurheiluliiton hallituksessa vaikuttava Antti Pihlakoski myöntää, että valintasysteemiä on syytä vielä tarkentaa jatkossa.


Yhdessä liikennemerkissä on kuusi lisäkilpeä: Osaatko lukea, mitä Leppävaaran ”toteemipaalu” yrittää sanoa?

iltasanomat 08:50 17.09

Leppävaarassa Sokerilinnantielle pysäköivän kannattaa olla tarkkana.


Päivän ravivihje: Toto5, Joensuu 17.9.

iltalehti 07:08 17.09

Iikori on iskussa. Joensuun tiistairavien Toto5-vihjesysteemi suunnitellaan kolmannen kohteen Iikorin varaan. 12-vuotias ori kilpailee hienossa vireessä ja tavoittelee jo kauden kuudetta voittoaan. Markus Porikan ajokki lähtee matkaan 60 metrin takamatkalta, mutta sinnikäs kilpuri kykynee kirimään päätöskierroksen jopa alle 23-lukemiin. Ykköshaastaja on Myrskyri, jonka juoksu meni viimeksi Kuopiossa pieleen liikaan kiertelemiseen. Toto5-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto65, Teivo & Rovaniemi 16.9.

iltalehti 06:42 16.09

Magic Monday Teivossa ja Rovaniemellä. Maanantain tuplakierros käydään vuorolähdöin Teivon ja Rovaniemen välillä. Vihjesysteemi rakennetaan kolmen varman varaan. Samalla vihjesysteemi nelinkertaistetaan nostamalla 10 sentin minimipanos 40 senttiin. Varsinainen pelihevonen on Mopoheikki, joka viimeksi palasi yli kolmen kuukauden tauolta. Ruuna laukkasi Killerjärvellä ensimmäisessä kaarteessä, mutta nousi senkin jälkeen voittoon vahvan kirinsä päätteeksi. Toto65-vihejrivi:


Perhekodista toiseen lapsuutensa kulkenut Saku asuu autossa, koska haluaa ulos systeemistä: "Meikäläisen mielestä kaikki on hyvin"

yle 19:00 15.09

Repaleinen elämänhistoria voi johtaa epätavallisiin ratkaisuihin. Jos lapsuudessa ei kiinnity mihinkään eikä keneenkään, ei siihen pysty ehkä aikuisenakaan.


Suomen huippuaituri pettyi rajusti – päättäjät jättivät kyseenalaisesti rannalle MM-kisoista: ”Systeemi haiskahtaa”

iltasanomat 14:02 14.09

Elmo Lakka luuli lähtevänsä syyskuun lopulla Dohan MM-kisoihin. Kutsua ei kuitenkaan tullut, vaikka rankingin perusteella hänen olisi pitänyt päästä kisoihin.


Päivän ravivihje: Toto75, Turku 14.9.

iltalehti 08:28 14.09

Turun Metsämäessä ravataan sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantain Toto75-kierros huipentuu kylmäveristen Pohjoismaiseen mestaruuteen. Toto75-1: Avauskohde vaatii runsaan rastituksen. Perushevoseksi napataan Staro Moschino, joka viimeksi Vermossa kiri päätöspuolikkaan 09,5-kyytiä. Ykköshaastaja on viimeksi laukkoihin pilannut Batman Godiva. Toto75-2: Harvinaista herkkua tai ylimääräistä päänvaivaa aiheuttava monté eli raviratsastuslähtö. Epätoivoisimmat lyövät lähdön tukkoon, mutta vihjesysteemiin tulee mukaan vain monté-spesialisti Ato ja hyväkuntoinen Vilma Lyydia.


Huippuvireinen Eemil Ruusuvuori tasoitti puntit Davis Cupissa, kohtaa lauantaina Thiemin – "Minulla oli koko ajan hyvä fiilis"

iltasanomat 00:02 14.09

Eemil Ruusuvuori voitti Davis Cupin ottelussa perjantaina Itävallan Sebastian Ofnerin. Suomi ja Itävalta ovat maaottelussa avauspäivän jälkeen tasoissa.


Kapteeni Tervaportti valaa uskoa lentismiesten riveihin karvaiden pettymysten jälkeen – "Kaikki, jotka tulevat kentälle, haluavat voittaa"

yle 07:58 12.09

“Pallo on pyöreä ja ihan mitä tahansa voi sattua” on ollut Suomen lentopallomaajoukkueen kapteenin Eemi Tervaportin käyttämä perusolettamus. Nyt maajoukkue tarvitsisi voittoja EM-kisoissa.


Päivän ravivihje: Toto65, Lappeenranta 12.9.

iltalehti 07:48 12.09

Villinmiehen Tammakilvan karsinnat Lappeessa. Torstain Lappeenrannan ravit kulminoituvat suomenhevosten ja lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan karsintoihin. Tasoerot ovat melkoiset, joten joihinkin lähtöihin ei rukseja kannata uhrata. Vihjesysteemin pankeiksi valitaan viime aikoina loistaneet MAS Chili ja Bosses Lady. Toto65-vihjerivi:


Lentopallotähti Lelu Ojansivu tylytti tappiovalmentajaa ”junnutreeneistä” – Suomen maajoukkueen kapteeni vastasi kritiikkiin

iltasanomat 20:02 11.09

Suomen kapteeni Eemi Tervaportti ei allekirjoita Ojansivun kommentteja.


Päivän ravivihje: Toto5, Teivo 10.9.

iltalehti 08:32 10.09

Morison on hirmuiskussa. Teivon tiistairavien Toto5-vihjesysteemi rakennetaan avauskohteen Morisonin varaan. Ruuna lähtee matkaan 40 metrin takamatkalta, mutta sekin on korkeintaan hidaste voittokululle. Viimeksi Tapio Perttusen ajokki kulki päätöskierroksen peräti 20,7-tempossa. Toto5-vihjerivi:


Päivän ravivihje: Toto75, Oulu 7.9.

iltalehti 07:24 07.09

Suuria suosikkeja Oulussa. Toto75-1: Oulun lauantain Toto75-kohteet huipentuvat molempien rotujen Oulu Express -loppukilpailuihin. Varmaehdokkaita on tarjolla tavallista enemmän, joten voittopotti voi jäädä pieneksi. Vihjesysteemissäkin on kolme pankkia. Avauskohde on erittäin tasokas suomenhevoskohde, missä monikin kilpuri pystyy ainakin hetkittäin kulkemaan alle 20-kyytiä. Niukaksi suosikiksi nostetaan Lakuri, joka Porissa kulki päätöspuolikkaan 19,8-tempossa. Lähdön pelisuosikki lienee Kartier, joka kuitenkin nyt palaa neljän kuukauden tauolta. Toto75-2: Kakkoskohde lienee kierroksen visaisin vailla suurta suosikkia. Pakkorasteja ovat ainakin perusmatkan ykkösradan War Child ja kahdenkympin pakilta matkaan singahtava Anni Sue.


Meemitähti BB-Kristian joutui varkaaksi – vinkkasi silmää kameralle

stara 14:40 05.09

Big Brother Suomi 2019 käynnistyi sunnuntaina. Taloon on koottu sekalainen


Päivän ravivihje: Toto4, Kouvola 5.9.

iltalehti 06:18 05.09

Kouvolaan ilman pankkia. Torstairavien Toto4-vihjesysteemi rakennetaan tasapaksusti vailla yhtään varmaa. Suuretkin yllätykset ovat mahdollisia tällä haastavalla kierroksella. Kakkoskohde on mielenkiintoinen: vastakkain ovat viimeksi 07,5-vauhtia avannut Sanni Sky ja lopulta voittoon 10-vauhtisella kirillään purjehtinut Gashaw Boko. Nyt matkana on mailin sijasta reilut kaksi kierrosta. Kolmanneksi otetaan vielä mukaan Olle Roc, joka Teivossa spurttasi viimeiset 800 metriä 12,4-tempossa. Toto4-vihjerivi:


ei unohda Lewis saivat Lähi-idän jännitteet

Hot topics