Sipilä esitteli sote-nuijansa ja arvosteli oppositiota: Teidän jälkiänne olen viimeiset vuodet korjannut MTV 13:21 21.08

Pääministeri Juha Sipilä korosti keskustan eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Vantaan Tikkurilassa, että vihervasemmiston leikkauspolitiikka on sekä virheellinen että epäoikeudenmukainen.


Pertti Salolainen ei lähde ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa iltasanomat 13:08 21.08

Pertti Salolainen ei lähde ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa


Lenita Toivakka moittii politiikkaa ja jättää eduskunnan: "Paljon itsekkyyttä, joka ajaa ohi yhteisten tavoitteiden ja suomalaisten edun" MTV 11:27 20.08

Kokoomuksen kansanedustaja Lenita Toivakka ei ryhdy ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.


SDP:n eduskuntaryhmän lakimies: ”Aika iso ero verrattuna hallituksen sote-malliin” uusisuomi 10:10 18.08

SDP:n eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen kuittaa SDP:n sote-mallista nousseen kohun toteamalla, että mallin ongelmalliseksi arveltuja kohtia yhdistää ennen kaikkea yksi asia: ne eivät sisälly SDP:n sote-malliin.


Perussuomalaiset väläyttävät Ylen viemistä ”maksukortin taakse” – ”Ne jotka eivät halua, eivät maksa” uusisuomi 15:00 17.08

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri väläyttää Ylen ohjelmiston viemistä maksukortin taakse. Meren mukaan vain näin voitaisiin ”murtaa” Ylen nykyinen toimintamalli, jota perussuomalaisissa pidetään puoluetta syrjivänä.


Hakkarainen ja Vähämäki pyysivät lisäaikaa asumis­järjestelyistään kertomiseen iltasanomat 10:21 15.08

Eduskunta on pyytänyt selvitystä kansanedustaja Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyistä.


Mikko Kärnä pyrkii takaisin eduskuntaan uusisuomi 09:26 15.08

Keskustan varakansanedustaja Mikko Kärnä ei aio lähteä ehdolle eurovaaleihin. Sen sijaan hän pyrkii takaisin eduskuntaan ensi kevään eduskuntavaaleissa.


Keskustakonkari Seppo Kääriäiselle riitti ”50 vuotta sylkykuppina”: Ei pyri enää eduskuntaan uusisuomi 14:20 13.08

Keskustan konkaripoliitikko Seppo Kääriäinen ei lähde enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hän kertoo asiasta blogissaan.


Konkarikansanedustaja Seppo Kääriäinen jättää eduskunnan – "Se on nyt tässä" MTV 12:14 13.08

Pitkäaikainen kansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk.) ei lähde ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa.


Kommentti: Tyyntä myrskyn edellä – puolueet ajavat nyt tykistöä asemiin iltasanomat 06:38 13.08

Ensi kevään eduskuntavaalit alkavat kuumentaa politiikan syksyä, kirjoittaa politiikan toimittaja Mika Lehto.


Eduskuntaan pyrkivä Kaisa Liski raivostuu rakentamisen tiukoista säädöksistä: ”Minulla on jäätävä polte” mtv 07:01 12.08

Kunnallispolitiikassa toiminut kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski pyrkii eduskuntaan keskustan ehdokkaana. Liski haluaa keventää etenkin rakentamisen kustannuksia.


Puoluesihteerin työt jättävä Riikka Slunga-Poutsalo käytettävissä eduskuntavaaleissa iltasanomat 17:52 09.08

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on kertonut olevansa käytettävissä ensi kevään eduskuntavaaleissa.


Eduskunta aloittaa selvityksen Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyistä iltasanomat 14:55 06.08

Eduskunnan tuskin tarvitsee harkita tutkintapyynnön tekemistä, uskoo hallintojohtaja.


Eduskunta aloittaa huomenna selvityksen Hakkaraisen ja Vähämäen asumisjärjestelyistä iltasanomat 14:55 06.08

Eduskunnan tuskin tarvitsee harkita tutkintapyynnön tekemistä, uskoo hallintojohtaja.


Vihreiden poliitikko protestoi lennolla – saako lainsäätäjä vastustaa sääntöjä? "Suomalaisten sokea usko järjestelmään on vaarallista" MTV 07:18 04.08

Vihreiden eduskuntaryhmän lainsäädäntösihteeri Aino Pennanen poistettiin tiistaina Finnairin lennolta protestoimisensa takia. Hän ei suostunut istumaan, koska kyydissä oli pakkopalautettava mies. Tapaus on herättänyt paljon keskustelua siitä, onko lakia oikein vastustaa, vaikka sitä pitäisi vääränä – etenkin, kun vastustaja on myös lainsäätäjä.


Kova takaisku sinisille: 5583 äänen ex-puhemies Lohela jättäytyy eduskunnasta uusisuomi 13:45 03.08

Eduskunnan entinen puhemies, kansanedustaja Maria Lohela (sin.) kertoo, ettei hän hae jatkokautta kevään 2019 eduskuntavaaleissa.


Sinisten Maria Lohela ei asetu ehdolle seuraavissa vaaleissa iltasanomat 12:39 03.08

Kansanedustaja Maria Lohela (sin.) ei pyri ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa. Lohela ilmoittaa asiasta Facebookissa.


Nyt puhuu Touko Aallon kansalaistottelemattomuudesta parjaama Päivi Räsänen: "Vain viidesosa palautuksista on kielteisiä turvapaikkapäätöksiä" MTV 09:01 03.08

Vihreiden eduskuntaryhmän Aino Pennanen yritti estää käännytetyn turvapaikanhakijan pakkopalautuksen kieltäytymällä istumasta lennolla. Missä tilanteissa kansalaistottelemattomuus on hyväksyttyä ja milloin ei?


Kokoomuksesta kova ryöpytys vihreille: ”Oman käden oikeus ei kuulu suomalaiseen demokratiaan vuonna 2018” uusisuomi 14:53 02.08

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra ryöpyttää vihreiden toimintaa puolueen lainsäädäntösihteerin Aino Pennasen tapauksessa. Kopran mukaan vihreiden toiminta on epäjohdonmukaista ja sekavaa.


hallituksen kanssa viimeiset heitä on kiusattu

Uutiset