Huhtasaari: ”Jos otamme liian suuren päästövähennystaakan, Suomesta lähtee teollisuus” iltalehti 12:39 17.12

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaan Laura Huhtasaaren mukaan päättäjiemme moraaliselle ylemmyydentunnolle tulee kova hinta, jos samalla häädämme teollisuutemme pois maasta. Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaaren mukaan kaikki muut presidenttiehdokkaat ovat jättäneet jotain kertomatta, kun ovat "hehkuttaneet EU:n ratkaisevaa roolia Pariisin ilmastosopimuksen synnyttämisessä". - He jättävät tietoisesti kertomatta, ketkä ovat sopimuksen maksumiehiä ja ketkä sillä rahastavat. Päätös korottaa jokaisen suomalaisen asumisen ja liikkumisen hintaa tuntuvasti.


EU:n jättävä Britannia vahvistaa suhteitaan Kiinaan MTV 10:09 16.12

Kiina ja Britannia ovat sopineet vahvistavansa siteitään talouden ja kaupankäynnin saralla. Britannian valtiovarainministeri Philip Hammond on ollut Pekingissä tapaamassa Kiinan valtion edustajia.


Theresa May: Neuvottelut brexitistä jatkuvat heti MTV 17:09 15.12

Britannian pääministeri Theresa Mayn mukaan brexit neuvottelut Britannian ja EU:n tulevasta suhteesta alkavat välittömästi.


EU:n hiilinielusäännöistä sopu – Sipilä: Investointien esteet poistuivat, Suomi voi olla tyytyväinen iltasanomat 16:26 14.12

Suomi voi pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan olla tyytyväinen EU:ssa löydettyyn sopuun metsien hiilinielulaskelmista.


EU:n metsäkiistassa saavutettiin alustava sopu - Suomi sai mukaan erillisjouston iltalehti 15:39 14.12

Jouston avulla Suomi voi tarvittaessa kompensoida esimerkiksi maankäytön muutoksesta aiheutuvia päästöjä. EU:n jäsenmaat, komissio ja parlamentti pääsivät torstaina kolmikantaneuvotteluissaan alustavaan sopuun EU:n LULUCF-asetuksesta eli siitä, miten hiilinielut ja metsien ja maankäytöstä aiheutuvat päästöt otetaan huomioon EU:n ilmastotavoitteissa vuoteen 2030 saakka. Suomi sai neuvotteluissa laadittuun asetukseen erillisjouston, jonka avulla se voi kompensoida esimerkiksi maankäytön muutoksesta aiheutuvia päästöjä. Kiistakapulana laskentasääntö


Syntyykö Suomelle tärkeässä EU:n metsäkiistassa tänään vihdoin sopu? iltalehti 10:09 14.12

EU-instituutiot neuvottelevat tänään Suomelle tärkeistä metsien hiilinielujen laskentasäännöistä Ranskan Strasbourgissa. Metsien hiilinielujen laskentasääntöjä (lulucf) viimeistellään torstaina Strasbourgissa niin kutsutussa trilogissa, eli isojen EU-instituutioiden, komission, parlamentin ja neuvoston kesken. Voimakkaasti hakkuita lisäävä Suomi ja Sipilän (kesk) hallitus ovat vastustaneet sitä, että metsien käytön tulevaa intensiteettiä verrattaisiin menneeseen ajanjaksoon, joka olisi Suomen nopeasti kasvavien metsien hakkuiden käytön kannalta epäedullista.


"EU:n yhteinen maahanmuuttopolitiikka mahalasku, kiintiöillä ei tulevaisuutta" – maahanmuutto kuumentaa EU-huippukokousta MTV 05:25 14.12

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään Brysseliin poikkeuksellisen


Sipilä: ”Suomi olisi valmis nostamaan pakolais­kiintiöitä” iltasanomat 16:49 13.12

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) odottaa loppuviikon EU:n huippukokoukselta ”sekavaa keskustelua” turvapaikkajärjestelmän uudistamisesta.


Lännen Media: EU:ssa keskustellaan tänään siitä, tulisiko natsien symbolit ja iskulauseet kieltää iltalehti 15:52 13.12

Parlamentissa keskustellaan iltapäivällä siitä, tulisiko jäsenmaissa kieltää natsisymbolien käyttäminen. EU:lla ei kuitenkaan ole toimivaltaa kiellon toimeenpanoon. Euroopan parlamentissa keskustellaan keskiviikkona siitä, tulisiko natseihin ja fasisteihin liitetyt symbolit ja iskulauseet kieltää EU:n jäsenmaissa. Täysistunnon ohjelmaan sisällytetystä puheenaiheesta ei ole ollut juurikaan saatavilla tietoa etukäteen. Kyse on vain keskustelusta, sillä parlamentti ei päätä tai äänestä asiasta. Keskustelu käydään kello 16.00 Suomen aikaa alkavassa istunnossa.


Poika tuli! Suurlähettiläs Jari Vilén, 53, sai esikoisensa – ”Elämänarvot menevät uuteen järjestykseen” iltasanomat 13:15 12.12

EU:n suurlähettiläs ja ex-ministeri Jari Vilén iloitsee esikoispoikansa syntymästä.


Israelin pääministeri vetosi EU:hun Jerusalemista – EU kieltäytyy tunnustamasta MTV 20:01 11.12

EU:n ulkoministerit ovat torjuneet Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun toiveen siitä, että EU tunnustaisi Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi.


EU-raportti antaa karun kuvan Suomesta: Euroopan toiseksi syrjivin maa iltalehti 14:18 11.12

Lähes joka toinen Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta kotoisin oleva maahanmuuttaja on kokenut Suomessa syrjintää. Suomi on osoittautunut yhdeksi Euroopan syrjivimmistä maista uudessa EU:n perusoikeusvirasto FRA:n , jossa haastateltiin yli 25 000 ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajaa ja etniseen vähemmistöön kuuluvaa ihmistä 28 maassa. Suomessa haastateltiin ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajia Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta.


EU:n uuteen puolustus­yhteistyöhön lisää maita – Irlanti ja Portugali mukaan iltasanomat 13:43 11.12

EU:n uuteen puolustusyhteistyöhön lähtee mukaan yhteensä 25 jäsenmaata. Vain Britannia, Tanska ja Malta ovat jäämässä ulkopuolelle.


Netanjahu puhui Brysselissä: "Aika tunnustaa tosiasiat" MTV 11:26 11.12

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu vierailee parhaillaan Brysselissä EU:n ulkoministerikokouksessa. Netanjahu piti ennen ministeritapaamista tiedotustilaisuuden yhdessä EU:n ulkopoliittisen edustajan Federica Mogherinin kanssa. Netanjahu toisti aiemman kantansa siitä, että Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin viimeviikkoinen päätös tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi oli oikea.


Netanjahu odottaa EU:nkin tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi iltalehti 10:00 11.12

Brysselissä vieraileva Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ylisti presidentti Donald Trumpin päätöstä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Netanjahu sanoi samaan hengenvetoon odottavansa eurooppalaisten seuraavan Trumpin esimerkkiä ja tunnustavan Jerusalemin pääkaupungiksi. Netanjahun mukaan Trumpin tunnustuspäätös edistäisi rauhaa Lähi-idässä. Eurooppalaiset hallitukset ja palestiinalaiset ovat tuominneet Jerusalemin tunnustamisen Israelin pääkaupungiksi.


Israelin pääministeri Netanjahu mukaan EU:n ulkoministerikokoukseen MTV 05:33 11.12

Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun on määrä tänään osallistua EU:n ulkoministerikokoukseen Brysselissä.


Britannian brexit-neuvottelijalta jättiyllätys: "Jos emme pääse sopuun kauppasopimuksesta, emme maksa" uusisuomi 19:33 10.12

Britannian brexit-neuvottelija David Davis ilmoitti sunnuntaina yllättäen BBC:n haastattelussa, ettei pääministeri Theresa Mayn EU:n kanssa neuvottelema brexit-sopimus olekaan sitova.


Saksan demarijohtajan avaus närästää: "Olisi valmis pudottamaan esimerkiksi Suomen pois EU:sta" uusisuomi 18:34 10.12

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtajan, Euroopan parlamentin entisen puhemiehen Martin Schulzin viikolla antama lausunto EU:n kehittämisestä liittovaltion suuntaan on kiristänyt jännitteitä Saksan hallitusneuvotteluissa ja aiheuttanut närää myös Suomessa. 


Uutiset