Koulujen avaaminen lisäsi taas pesuaineiden menekkiä – pienen Kemvitin tehtailija joutui itsekin yövuoroon: "Koko ajan on ollut Alavetelissä valot päällä"

yle 09:27 14.05

EK:n koronakyselyn mukaan suurin osa yrityksistä arvioi, että työntekijöiden on turvallista siirtyä etätöistä takaisin lähitöihin.


Kotimainen 20 minuutissa tuloksen antava koronatesti saa viranomais­hyväksynnän pian – EK hoputtaa jo ministeriötä, testit uhkaavat valua ulkomaille

iltasanomat 16:26 06.05

EK:n mielestä Suomen pitäisi toimia nopeasti, ennen kuin testit myydään muualle.


”Kansanmaskit” polttelevat hallituksen näpeissä – selvitys valmistumassa vasta kesäkuun lopussa

iltasanomat 19:07 05.05

Jos tavalliset suomalaiset ottaisivat suojamaskit käyttöön arjessa, niiden tarve moninkertaistuisi. EK:n visiossa maskeja tarvittaisiin jopa 180 miljoonaa kuukaudessa.


EK:n exit-ryhmä väläytti ”kansanmaskien” käyttöön­ottoa – näin STM kommentoi

iltasanomat 17:11 02.05

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ei ota suoraan kantaa EK:n työryhmän ehdotukseen.


EK:n exit-ryhmä väläytti ”kansanmaskien” käyttöön­ottoa – STM ei vastusta mutta ei valmistele suositusta

iltasanomat 17:11 02.05

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila ei ota suoraan kantaa EK:n työryhmän ehdotukseen.


Elinkeinoelämä vetoaa valtioon: Yritykset ovat vajaakäytössä koronakriisin ratkaisussa, valmiutta on enempään

yle 16:56 12.04

"Meillä on valtavasti lahjakkaista ihmisiä, jotka voivat tuottaa ideoita", sanooo EK:n Pekka Lundmark.


Ylen soittokierros: Moni ravintola sulkee nyt salinsa, kuten hallitus toivoi – "Pelkään, että juhannustansseja tanssitaan vielä kotona"

yle 15:38 26.03

MaRa toivoo yrityksille nopeaa apua ja kannattaa EK:n esittämää tilapäistä kriisipalkkatukea.


EK:n Häkämies: Valtion turvattava yritysten rahoitus – ”Yrityksillä on kassakriisi tänään, tässä ja nyt”

iltasanomat 19:43 18.03

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vaatii hallitusta turvaamaan yritysten rahoituksen.


Kommentti: Kuka puhuu? Lasse Laatunen syyttää EK:ta Antti Rinteen kaatamisesta, mutta oli itse mukana Rinteen Posti-operaatioissa

iltasanomat 13:19 27.02

EK:n entinen työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen syyttää EK:ta ja sen entisiä työntekijöitä pääministeri Antti Rinteen (sd) kaatamisesta. Näin, vaikka hän oli itse mukana Rinteen junailemissa Posti-kuvioissa, mikä johti lopulta hallituksen eroon, ihmettelee politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Suomen MM-rallin reitti paljastettiin – mukana yllättävä EK: Humalamäessä nähtiin hurja onnettomuus 36 vuotta sitten

iltalehti 12:52 20.02

Tämän vuoden Suomen MM-rallin reitillä kunnioitetaan jokaista seitsemää rallivuosikymmentä. Elokuussa ajettava Suomen MM-ralli juhlii tänä vuonna komeita tasalukemia, kun Sorateiden Grand Prix juhlii 70-vuotista taivaltaan. Pitkä ja komea historia näkyy myös tämän vuoden kilpailun reitissä. 24 EK:n joukkoon on mahdutettu melkoinen liuta klassikoita. MM-kalenterin nopeimman osakilpailun reittivastaava Kari Nuutinen kertoo Iltalehdelle olevansa ylpeä tämän vuoden pikataipalevalinnoista.


Jälleen yksi EK pelistä pois – Ruotsin rallin ”huipennus” supistui tyngäksi, hurja sääennuste herättää huolta

iltalehti 19:50 15.02

Sunnuntaina ajetaan vain yksi, mutta sitäkin arvokkaampi kertarykäisy. Ruotsin MM-rallia ajetaan sunnuntaina vain yhden EK:n verran. Saapuva rajuilma vesisateineen pakotti kisajärjestäjät napsaisemaan ohjelmasta jälleen yhden erikoiskokeen. Vielä ennen rallin alkua jo valmiiksi rajusti muutetussa kisaohjelmassa sunnuntaina oli tarkoitus ajaa kaksi kertaa Likenäsin 21,19 kilometriä pitkä pikataival. Sääennustuksen povatessa sunnuntaiksi rallireitin ylle rajuja sadekuuroja ja tuulenpuuskia sekä runsaita plusasteita järjestäjät joutuivat tekemään päätöksen ensimmäisen Likenäsin lenkin tiputtamisesta pois ohjelmasta.


Jari-Matti Latvala keskeytys johtui Toyotan mokasta – Tommi Mäkinen pyysi nöyrästi anteeksi: ”Ensimmäinen kerta, kun näin käy”

iltalehti 11:39 15.02

Jari-Matti Latvalan paluukisa päättyi perjantaina tekniseen ongelmaan. Konkarikuski Jari-Matti Latvala yritti antaa näyttöjä Ruotsin MM-rallissa ensi kautta varten, mutta operaatio päättyi jo perjantaina kolmen erikoiskokeen jälkeen tekniseen vikaan. – Hypyn jälkeen tuli pieni kosketus tiehen, ja 300 metriä myöhemmin moottori alkoi pätkiä. Moottorista lähti kaikki tehot muutamaksi sekunniksi. Se heräsi uudestaan ja mietin, että ei tässä sen kummempaa. Muutamaa kilometriä myöhemmin moottori teki saman tempun mutkassa, minkä takia spinnasimme, Latvala kertoi ongelmistaan toisen ek:n jälkeen.


Tekniikka petti Jari-Matti Latvalan – aikoo keskustella korvauksesta Tommi Mäkisen kanssa

iltalehti 14:35 14.02

Jari-Matti Latvalan näytönpaikka kaatui Toyotan voimanlähdeongelmaan. Jari-Matti Latvalan haaveet näyttöjen antamisesta ja hyvästä sijoituksesta Ruotsin MM-rallissa lässähtivät heti alkuunsa. Se pisti harmittamaan nelinkertaista kilpailun voittajaa. Latvala myönsi Iltalehdelle aloittaneensa perjantain avaus-EK:n turhan varovaisesti. Ajofiilis löytyi kuitenkin metri metriltä, ja seuraava, Finnskogenin pikataival lähtikin mukavasti käyntiin.


Suomen urheilussa uusi ahdisteluskandaali – urheilijat kertovat alapään koskettelusta ja häiriköinnistä: ”Vitsaili tulevansa kuvaamaan, jotta saisi runkkumatskua”

iltalehti 17:03 13.02

SUEK:n julkaiseman selvityksen mukaan lähes puolet vastaajista on kokenut kiusaamista ja jopa neljännes seksuaalista häirintää. Suomen urheilun eettinen keskus ry (SUEK) julkaisi torstaina selvityksen luistelulajien häirinnästä ja kiusaamisesta. Selvitykseen kuuluivat Luisteluliiton alaisista lajeista pikaluistelu, roller derby ja rullaluistelu. Peräti 48 prosenttia vastaajista oli havainnut kiusaamista. Noin neljännes, 24 prosenttia vastaajista, oli puolestaan kokenut tai havainnut seksuaalista häirintää, SUEKin selvityksellä kerrotaan.


EK1: Kalle Rovanperältä upea startti Monte Carlossa – ”Olin aivan liian aggressiivinen”

iltalehti 22:23 23.01

Kalle Rovanperä väläytteli heti osaamistaan Monte Carlon MM-rallin ensimmäisellä erikoiskokeella. Suomalainen superlupaus Kalle Rovanperä oli ensimmäisen pätkän viidenneksi nopein kuski. Kylmähermoinen suomalainen jäi pohjat tykittäneestä Sébastien Ogierista 10,2 sekuntia. – Se oli kivaa. Menimme supersoft-renkailla. Ajoin varmasti liian aggressiivinen näille renkaille, minkä vuoksi renkaat kuumenivat paljon. Taisin vähän sulattaa niitä, Rovanperä totesi heti ek:n jälkeen.


Palkansaajat vaativat muutoksia valtakunnansovittelijan rooliin – SAK:n Eloranta ehdottaa monen sovittelijan mallia

yle 17:27 18.01

Vuokko Piekkalan toiminta on kerännyt kritiikkiä palkansaajien puolelta. EK:n Jyri Häkämies pitää erikoisena, että valtakunnansovittelijan asema kyseenalaistetaan.


Kalle Rovanperä tuskailee aura-autona – veti risteyksen pitkäksi, silti selvät pohjat: ”Jouduin pakittamaan”

iltalehti 14:55 18.01

EK8: Kalle Rovanperä on ajamassa selvään voittoon Toyota-debyytissään Rovaniemellä. Arctic Lapland -rallin lauantai-iltapäivä alkoi Sarriojärven 30 kilometrin erikoiskokeella. Tulosliuskan ylälaita näytti tutulta. Toyotan 19-vuotias WRC-pilotti Kalle Rovanperä voitti erikoiskokeen. Rovanperä tviittasi pian ek:n jälkeen, että olosuhteet Rovaniemellä ovat muuttuneet vaikeammaksi. Nuori MM-rallikuski joutuu lumiränniin aura-autoksi.


Yllätys Tunturirallissa: SM-kuski päihitti Kalle Rovanperän, Valtteri Bottakselle täydellinen romahdus

iltalehti 18:30 17.01

Kalle Rovanperä jätti kolmannen ek:n sekoilut taakseen. Tunturirallissa ajettiin perjantaina viisi erikoiskoetta. Kalle Rovanperä oli kovassa vireessä, sillä hän voitti koitoksista kolme. Ainoa moka tuli kolmannella erikoiskokeella Kaihuavaarassa. Rallilupauksen mukaan Toyotaan oli unohdettu moottorin peitteet, jotka saivat auton ylikuumenemaan. Rovanperä joutui pysähtymään kesken erikoiskokeen ja jäi tuloksissa seitsemänneksi.


Kalle Rovanperä palasi Tunturirallin kärkeen kovalla erolla – Valtteri Bottaksen vauhti hyytyi pahasti

iltalehti 18:30 17.01

Kalle Rovanperä jätti kolmannen ek:n sekoilut taakseen. Kalle Rovanperä palasi neljännellä erikoiskokeella takaisin Tunturirallin kärkipäähän ja kellotti Jyrhämäjärven 33,38 kilometrin pätkältä pohja-ajan 14:54,4. Rovanperä kärsi kolmannella erikoiskokeella erikoisesta ongelmasta. Hän kertoi Twitterissä, että Toyotaan oli unohdettu moottorin peitteet, jotka saivat auton ylikuumenemaan. Rovanperä joutui pysähtymään kesken erikoiskokeen ja jäi tuloksissa seitsemänneksi.


Hot topics