Venäjä: Kemiallisten aseiden tutkijat Doumassa iltalehti 16:00 21.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tutkijaryhmä on viimein tänään pääsemässä töihin. OPCW:n tutkijat ovat tänään aamulla lähteneet Doumaan, Venäjän ulkoministeriö sanoo Reutersin mukaan. Ryhmä on tutkimassa epäiltyä kemiallisten aseiden iskua. Ryhmä on odottanut Syyrian ja Venäjän viranomaisten lupaa matkustaa paikalle viikon ajan. Douma on ollut Syyrian hallituksen hallussa noin puolitoista viikkoa.


OPCW ei päässyt vieläkään Doumaan - nyt esteenä tulitus iltalehti 12:40 18.04

Kemiallisten aseiden vastaisen järjestön tarkastajien tutkimuskäynti Doumaan jouduttiin siirtämään jälleen kerran, nyt tulituksen takia. OPCW:n tarkastajien käyntiä Syyrian Doumassa on lykätty keskiviikkona alueella sattuneen tulituksen takia. YK:n turvallisuusryhmä kävi kartoittamassa Douman turvallisuustilannetta OPCW:n tarkastajien vierailun alla. Uutistoimisto Reutersin yhden lähteen mukaan YK:n turvallisuusryhmä oli kohdannut turvallisuusongelmia muun muassa tulitusta, joka johti tarkastajien käynnin peruuntumiseen. Toisen lähteen mukaan peruminen olisi johtunut apua vaativista mielenosoittajista.


Syyrian tv: Tarkastajat ovat päässeet Doumaan MTV 17:56 17.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n tarkastajat ovat tänään päässeet Douman kaupunkiin Syyriassa, sanoo Syyrian valtiollinen televisio. Tarkastajien pääsy alueelle estettiin eilen.


Syyria: OPCW:n tarkastajat ovat päässeet Doumaan iltalehti 16:20 17.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön asiantuntijat ovat pyrkineet kaupunkiin lauantaista lähtien. Syyrian valtiollinen media SANA kertoo, että Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW;n tarkastajat ovat päässeet Doumaan. OPCW:n asiantuntijat saapuivat keräämään todistusaineistoa väitetystä kaasuiskusta, joka kapinalliskaupunkiin tehtiin toissa viikonloppuna.


Syyria ja Venäjä viivyttävät asetutkijoiden menoa Doumaan, vetoavat ”turvallisuuteen” - toimittajat päästettiin silti paikalle iltalehti 10:09 17.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön OPCW:n ryhmä on odottanut useita päiviä Damaskoksessa. USA epäilee, että Venäjä on pyrkinyt siivoamaan todisteita epäillyn kemiallisten aseiden iskun tapahtumapaikalla Doumassa. Maan OPCW-lähettiläs Ken Ward väitti maanantaina, että venäläiset aikovat häiritä OPCW:n työtä. OPCW lähetti yhdeksänhenkisen tutkimusryhmän Syyriaan jo viime viikon lopulla, mutta heitä ei ole päästetty lähtemään Damaskoksesta Doumaan, joka sijaitsee aivan pääkaupungin vieressä. OPCW:n johtajan Ahmet Üzümcün mukaan syyrialaiset ja venäläiset viranomaiset ovat vedonneet "turvallisuuskysymyksiin". Venäjän mukaan tutkijat päästetään paikalle keskiviikkona.


Tarkastajat eivät päässeet Syyrian Doumaan tutkimaan kaasuiskua – "Venäjä saattaa peukaloida todisteita" MTV 17:54 16.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajien matka Syyrian Doumaan viivästyy. Tarkastajien oli tänään määrä saapua kaupunkiin tutkimaan siellä toissa viikonloppuna tapahtunutta väitettyä kaasuiskua, mutta valtuuskuntaa ei päästetty paikalle. Asiasta kertovat Britannian viranomaiset.


Britannia: Venäjä ja Syyria eivät ole päästäneet kemiallisten aseiden kieltojärjestön tarkastajia Doumaan iltalehti 16:08 16.04

OPCW:n on määrä kerätä aineistoa väitetystä kaasuiskusta. Venäjä ja Syyria eivät toistaiseksi ole päästäneet kemiallisten aseiden kieltojärjestön (OPCW) tarkastajia Syyrian Doumaan, kertoi Britannian Hollannin-suurlähetystö maanantaina. Doumassa tehtiin epäilyjen mukaan kaasuisku toissa lauantaina 7. huhtikuuta. Väitetyssä iskussa kuoli kymmeniä ihmisiä ja noin 500 sai sairaalahoitoa oireisiinsa. Kaasuiskusta epäillään Syyrian hallintoa.


Venäjä väittää nyt: Britannia sekaantunut Syyrian kaasuiskuun iltalehti 18:20 13.04

Venäjän puolustusministeriö sanoo, että sillä on todisteita Britannian osallisuudesta Douman kaasuiskuun. Puolustusministeriön mukaan väitetty kemiallinen isku Syyrian Doumaan lavastettiin Lontoon määräyksestä. Venäjän väitteistä kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters. - Armeijalla on todisteita, jotka osoittavat Britannian suoran osallisuuden tämän provokaation järjestämisessä itäisessä Ghoutassa, Venäjän puolustusministeriön edustaja Igor Konashenkov sanoi.


Venäjä väittää nyt: Britannia Syyrian kemiallisen iskun syypää iltalehti 18:20 13.04

Venäjän puolustusministeriö sanoo, että sillä on todisteita Britannian osallisuudesta Douman kaasuiskuun. Puolustusministeriön mukaan väitetty kemiallinen isku Syyrian Doumaan lavastettiin Lontoon määräyksestä. Venäjän väitteistä kertoivat uutistoimistot AFP ja Reuters. - Armeijalla on todisteita, jotka osoittavat Britannian suoran osallisuuden tämän provokaation järjestämisessä itäisessä Ghoutassa, Venäjän puolustusministeriön edustaja Igor Konashenkov sanoi.


Venäjä kutsui YK:n turvaneuvoston koolle perjantaiksi ”USA:n johtaman sotilaallisen uhan” takia iltalehti 21:58 12.04

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontunee pian uudestaan. Venäjä on esittänyt pyynnön, että YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuisi perjantaina, diplomaattilähteet kertovat uutistoimisto AFP:lle. Tapaamisen aihe olisi Yhdysvaltojen johtaman sotilasoperaation uhka Syyriassa. USA:n presidentti Donald Trump on uhannut kostaa viime lauantaina Doumaan tehdyn kemiallisten aseiden iskun, josta syytetään Syyrian hallintoa.


Tutkiva kansalaisryhmä Bellingcat: Doumaan tehtiin varmasti kaasuisku iltasanomat 16:25 12.04

Kaasusäiliön pudotti Syyrian armeijan tukikohdasta lähtenyt taisteluhelikopteri.


Kemiallisten aseiden kieltojärjestö lähettää tutkimusryhmän Syyriaan - Venäjä lupaa täyden tukensa iltalehti 20:28 10.04

OPCW lähtee tutkimaan mahdollista sotarikosta Syyriassa. Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW ilmoitti tiistaina lähettävänsä pikapuolin tutkimusyhmänsä Syyrian Doumaan tutkimaan lauantaina tapahtunutta väitettyä kaasuiskua. OPCW on pyytänyt Syyrian valtiota hoitamaan tarvittavat järjestelyt.


Venäjä tyrmäsi Yhdysvaltojen ehdotuksen Syyrian kaasuiskun tukinnasta – tarjoaa tilalle omaa iltasanomat 19:13 10.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW ilmoitti tiistaina lähettävänsä tutkijaryhmän Syyrian Doumaan selvittämään epäiltyä kaasuiskua.


Iskeekö USA? Trump lupaa tehdä ”merkittävän päätöksen” Syyriaa koskien 24-48 tunnin kuluessa iltalehti 18:59 09.04

USA:n presidentti tuomitsi viikonlopun epäillyn kaasuiskun katalaksi hyökkäykseksi viattomia siviileitä vastaan. Yhdysvallat ei toistaiseksi ole päättänyt, miten se aikoo reagoida epäiltyyn kemiallisten aseiden käyttöön Syyriassa. Syyrian diktaattorin Bashar al-Assadin epäillään iskeneen kemiallisilla aseilla tai hermokaasulla Itä-Ghoutan Doumaan. Vähintään kymmeniä ihmisiä kuoli ja noin 1 000 haavoittui. - Kyse on ihmisyydestä. Tällaista ei voi sallia, Trump sanoi maanantaina uutistoimistojen mukaan.


euroon – kierroksen Ilveksen tehomiehenä kasvihuonepalo lähtivät uistelemaan osallistuneen toimittaja Oulun keskustassa – pahasti - HIFK

Uutiset