Yleisurheilutähti Maria Huntington poseeraa aavikolla! Jäi Dohaan MM-kisojen jälkeen – kokeilee videolla uutta ja eksoottista lajia

iltalehti 08:58 12.10

Maria Huntington oli kertomansa mukaan ensimmäistä kertaa laudan päällä. Seitsenottelija Maria Huntingtonin kausi päättyi ikävästi ja ennenaikaisesti Dohan MM-kisoissa. Ottelu keskeytyi suomalaisen osalta, kun hän sairastui vatsatautiin ja joutui jättämään kakkospäivän väliin. Kausi oli Huntingtonille silti varmasti ikimuistoinen, sillä hän saavutti Lappeenrannan Kalevan kisoissa Suomen mestaruuden ja oman piste-ennätyksensä 6339.


"Se oli raskasta" – Nooralotta Neziri menetti Suomen ykkösaiturin paikan, ensi kaudella selkeä tavoite

MTV 06:03 11.10

Nooralotta Neziri oli vuosia Suomen ykkösnainen 100 metrin aidoissa, mutta tällä kaudella hän joutui luovuttamaan asemansa. Keskikesällä tullut jalkavamma söi tulostasoa. Dohan MM-kisoissa tullut kauden paras juoksu antoi kuitenkin uskoa tulevaan.


Yleisurheilun maailmanmestarin olematon dopingtestaus hämmentää – sama linja koko maassa

MTV 17:34 10.10

Bahrainia edustava ja Nigeriassa syntynyt Salwa Eid Naser voitti Dohan yleisurheilun MM-kilpailuissa 400 metrillä kultaa. Hämmentävää Eid Naserissa on se, että Wadan mukaan häntä ei ole testattu vuosiin maan antidopingviranomaisten toimesta.


Urheilulehti 41: Huuhkajat on vihdoin valmis murtamaan arvokisakirouksensa

iltasanomat 07:30 10.10

Jalkapallon lisäksi tuoreessa numerossa ovat esillä Dohan MM-kisojen jälkipyykki ja NHL:ään tähyävä Jukka Jalonen.


Nähdäänkö olympialaisissa ihme? Viron keihäskarju Magnus Kirt sai tuomion lääkäriltä – ”Toivoa on”

iltalehti 21:03 09.10

Magnus Kirt sai lääkäriltä hyviä uutisia, mutta virolaisheittäjän tilanne ei silti ole erityisen lupaava. Dohan MM-kisoissa keihäänheiton finaalissa olkapäänsä loukannut Magnus Kirt kävi Virossa magneettikuvissa ja sai lääkäriltä tuomion. –?Olkanivelen vammat olivat ensiarviota pienemmät. Tällä hetkellä voi sanoa, että Magnuksella on toivoa kilpailla olympiavuonna, lääkäri Madis Rahu sanoi Postimees-lehden mukaan.


Näin kovia yleisurheilun Suomen ennätykset ovat – niillä olisi tullut Dohan MM-kisoista kultamitalien vyöry!

iltasanomat 12:45 09.10

Ulkoratojen SE-tulokset olisivat tuoneet Suomeen 11 MM-mitalia Dohasta.


Asiantuntija piiskaa Suomen yleisurheilua ja kehuu naapurimaita: ”Miksi Ruotsissa ja Norjassa saadaan ne timantit hiottua?”

iltasanomat 20:15 08.10

Yleisurheiluvaikuttajat pitävät Dohan MM-kisoja onnistuneina suomalaisilta.


Totuus tiskiin: Tässä on Suomen keihäsmiesten todellinen taso – merkittävä muutos tapahtui vuoden 2015 jälkeen

iltalehti 20:04 08.10

Suomen kärki on jäänyt viime vuosina maailman huippujen kyydistä, mutta tilanteen vakavuutta on liioiteltu. Tilastot paljastavat totuuden. Jos on Suomen yleisurheilussa edetty viime vuosina lähinnä takapakkia, niin viimeisen vuosikymmenen aikana keihäsmiehet ovat pitäneet arvokisoissa mitalitoiveet hengissä – ja arvometallia myös saalistaneet. Dohan MM-kisoissa keihään karsinta oli kuitenkin suomalaisittain kokonaiskuvassa heikko, kun Lassi Etelätalo eteni loppukilpailuun viimeisenä rimaa hipoen. Finaalin neljäs sija oli Etelätalolta hieno suoritus, vaikkakin tulostaso oli rehellisyyden nimissä kohtalaisen heikko. Mediassa on nähty ja kuultu laajalti linjanvetoja: suomalaisessa keihäänheitossa eletään taantuman aikakautta ja keihäänheittoa seuraava urheiluväki on yhtynyt alakuloon. Tietty lyhytkatseisuus kommenteissa kuitenkin kuultaa, kun ainoa mittari tason määrittelemiseksi tuntuu olevan menestys arvokisoissa.


Keihäsfinaalin järjestelyt puhuttavat yhä – jopa Jan Zelezny oli raivona ja Lassi Etelätalo pyöritteli päätään: "Kyllä me osattais katsoa sen verran"

yle 18:45 08.10

Miesten keihäsfinaalin taso lopahti karsinnasta rajusti. Moni oli tyytymätön Dohan MM-kisojen järjestelyihin.


Urheiluliitossa on opittu virheistä – huippulahjakkaisiin nuoriin kaavaillaan 200 000 euron lisäpanostusta

yle 07:05 08.10

Suomalainen yleisurheilu ei juhlinut Dohan MM-kisoissa. Urheiluliitossa ollaankin nyt valmiita panostamaan nuoriin, huippulahjakkaisiin urheilijoihin.


Kommentti: Dopingleima nykyään ikuinen taakka, mutta tähtiurheilijat ottavat sen vapaaehtoisesti – Dohan mestarit varoittavina esimerkkeinä

MTV 07:02 08.10

On hämmästyttävää, kuinka tähtiurheilijat altistavat itsensä dopingepäilyille, kun hennoinkin häivähdys kielletyistä keinoista voi nykypäivänä johtaa maineen menetykseen, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen. 


Viron keihästähti loukkaantui karmealla tavalla – toipuminen voi viedä mielettömän pitkään: ”Heittäjälle se on dramaattinen asia”

iltalehti 22:26 07.10

Tero Järvenpää ennustaa, että Dohan keihäsfinaalissa loukkaantunut virolaistähti Magnus Kirt ei ehdi kuntoutua Tokion olympialaisiin. Pitkän kauden heittäneet olivat loppukilpailussa pulassa. Dohan keihäsfinaali muistetaan ainakin yllätysvoittaja Anderson Petersistä, vaisusta tulostasosta ja Magnus Kirtin dramaattisesta loukkaantumisesta.


Magnus Kirtin olkapää vedettiin takaisin paikoilleen Dohan stadionin uumenissa – suomalainen ortopedi arvioi vamman vakavuutta

iltasanomat 20:11 07.10

Virolaiskeihäänheittäjä voitti Dohan MM-kisoissa hopeaa, mutta saattoi maksaa siitä kovan hinnan.


Annimari Korte väittelee kiivaasti Ylen tv-kasvon kanssa MM-tavoitteistaan – tilastot eivät tue pika-aiturin argumentteja

iltalehti 19:32 07.10

Pika-aituri Annimari Korte on ollut MM-kisojen jälkeen aktiivinen keskustelija Twitterissä. Sunnuntaina Dohan MM-kisojen päätöspäivänä 100 metrin aitajuoksun välierässä juossut Annimari Korte ei osannut olla pettynyt, vaikka paikka finaalissa jäikin saavuttamatta. Oman eränsä kuudenneksi ajallaan 12,97 yltänyt Korte esiintyi Ylen tv-haastattelussa iloisena. Hän kertoi saavuttaneensa kaikki kautta ennen asetetut tavoitteensa.


Annimari Korte myönsi lipsahduksen – tätä ei sentään pitänyt sanoa suorassa tv-lähetyksessä koko kansalle

MTV 17:58 07.10

Annimari Kortteen pitkä kausi päättyi sunnuntaina Dohan MM-kisojen naisten pika-aitojen välierin. Ajatukset olivat juoksun jälkeen vielä ilmeisesti hieman sekaisin, sillä hän kertoo pienestä juoksun jälkeisestä lipsautuksestaan.


Kommentti: Kännisen qatarilaisen röyhkeä käytös on kaksinaismoralismia räikeimmillään – Dohan MM-kisat muistetaan valtavista ristiriidoista

iltasanomat 14:06 07.10

Vähintään kymmenet miljoonat lapset syövät siksi, että isä tai äiti on Persianlahden alueen maissa töissä, kirjoittaa Ilta-Sanomien Pekka Holopainen.


Kommentti: Kännisen qatarilaisen röyhkeä käytös siirtotyöläiselle pysäytti – Dohan MM-kisat muistetaan valtavista ristiriidoista

iltasanomat 13:35 07.10

Vähintään kymmenet miljoonat lapset syövät siksi, että isä tai äiti on Persianlahden alueen maissa töissä, kirjoittaa Ilta-Sanomien Pekka Holopainen.


Annimari Korte kommentoi puheistaan noussutta kohua: ”Kelpaako?”

MTV 12:08 07.10

Aitajuoksija Annimari Korte sanoo tarkoittaneensa MM-kisojen tavoitteiden saavuttamisella Dohan merkitystä välietappina matkalla ensi kesän Tokion olympiakisoihin.


Magnus Kirt makasi minuutteja tuskissaan Dohan stadionin kentän pinnassa – asiantuntija parahti suorassa lähetyksessä: ”Missä ovat sairaanhoitajat?”

iltasanomat 11:45 07.10

Virolainen Magnus Kirt loukkaantui keihäänheiton MM-finaalissa. Asiantuntijat ihmettelevät, miksi avun saaminen kesti pitkään.


Suomen yleisurheilupomo pamauttaa kovan lupauksen: eroaa jos seuraavista arvokisoista ei tule mitalia – ensi vuoteen isoilla lisäpanostuksilla

MTV 10:42 07.10

Ilman mitaleita Dohan MM-kisoissa jääneet suomalaiset yleisurheiluhuiput saavat ensi vuoteen tuntuvaa lisätukea, lupaa Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani. Hän on valmis jättämään paikkansa, jos EM- tai olympiakisoista ei mitaleita tule.


dominointiin – maajoukkuetoveri EM-kisapaikan Hexi Riihiranta entisestä KOOVEEn virheet Simone Bilesin MM-kisojen susia Tunisian presidentinvaalit – vajaamiehinen huippujoukkue

Hot topics