New York Timesin vertailu: Trump valehdellut jo kuusi kertaa enemmän kuin Obama iltalehti 14:28 15.12

Presidentti Donald Trump valehtelee paljon, varsinkin verrattuna edeltäjäänsä Barack Obamaan. New York Times -sanomalehti on nyt Trumpin ja Obaman valheelliset väittämät, ja ero on huomattava. Trump on valehdellut vajaan vuoden aikana kuusi kertaa enemmän kuin Obama kahden virkakauden eli kahdeksan vuoden aikana. - Trump yrittää tehdä totuudesta epäolennaisen, lehti kirjoittaa.


Ministeri korkeammasta prosentista: Hallitus ei voi ummistaa silmiään todellisuudelta MTV 13:40 15.12

Alkoholiprosentin korotuksen puolesta äänestänyt vastuuministeri muistuttaa, että korotus tarkoittaa enemmän haittoja, jotka näkyvät niin lastensuojelussa kuin päivystyksessäkin.


Nyrkkeilytähdeltä ivalliset somenaurut haastajansa piikittelylle MTV 09:46 15.12

WBO-liiton välisarjan mestaruuden mestaruuden viime kesänä menettänyt Manny Pacquiao ei juuri perusta häntä vastaan ottelemaan pyrkineen Amir Khanin kuittailuista.


Yle Areenassa julkaistaan tänään liuta lastenelokuvia - mukana Rölli, Poika ja ilves, Risto Räppääjä... iltalehti 08:41 15.12

Yle Areenassa hemmotellaan tästä päivästä lähtien lapsia ja lapsenmielisiä mittavalla elokuvapaketilla. Rölli-peikon ystäville luvassa on jopa kaksi elokuvaa. Röllin sydän vuodelta 2007 on elokuva, jossa Rölli esiintyy ensimmäisen kerran animoituna piirroshahmona, mutta sen äänenä kuullaan Allu Tuppuraista. Tarina saa alkunsa, kun Rölli ystävystyy menninkäistyttö Millin kanssa. Menninkäisten metsä uhkaa kivettyä ja ainoa keino pelastaa se, on hankkia maaginen sydän Talvenmaasta. Menninkäisten ja röllien tulee tehdä yhteistyötä yhteisen hyvän eteen, vaikka normaalisti he eivät tule toimeen keskenään. Rölli ja kultainen avain -elokuvassa Tuppurainen veti jälleen ylleen Röllin kuteet, joissa hän on viihdyttänyt lapsia jo 1980-luvulta lähtien. Vuonna 2013 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa Röllin kera keskiössä on Linnea Röhrin näyttelemä, haikaran tuoma Juurakko-tyttö, jonka sukujuuret ovat yhtä hämärän peitossa kuin Röllinkin. Kaksikko tempautuu seikkailuun, jossa sankarien täytyisi pelastaa Röllikylä varmalta tuholta.


Yhdysvaltojen opioidiriippuvaiset takaavat ison kysynnän - meksikolaiset rikollisryhmät alkavat itse fentanyylin valmistukseen iltalehti 06:16 15.12

Fentanyyli on synteettinen opioidi, jonka yliannostus aiheuttaa yleensä kuoleman. Meksikolaiset rikollisryhmät ovat alkaneet perustaa laboratorioita fentanyylin valmistusta varten. Asiasta kertoi tiedotusvälineille Yhdysvaltojen oikeusministeri Jeff Sessions torstaina. Sessionsin ulostulo edeltää Meksikon ja Yhdysvaltojen kahdenvälistä kokousta koskien rajat ylittävää rikollisuutta.


Suomen NHL-tähdeltä upea ele: ajoi päänsä kaljuksi syöpälasten hyväksi - isältä jäätävä kuitti uudesta tyylistä iltalehti 14:25 14.12

Montréal Canadiensin Artturi Lehkonen kävi parturoitavana. Lehkonen osallistui keskiviikkona Leucan Shaved Head Challenge -haasteeseen, jonka tarkoituksena on kerätä varoja syöpää sairastavien lasten hyväksi. Toimittaja Stu Cowenin julkaisemassa kuvassa suomalaisen vierellä leikkauskoneen alla on Karl Alzner. Ismo Lehkonen otti poikansa uudesta lookista kaiken irti.


KKO torppasi Sebastian Tynkkysen valituksen - Tynkkysen katse kohti ihmisoikeustuomioistuinta iltalehti 10:13 14.12

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt PS-nuorten puheenjohtajana toimineen Sebastian Tynkkysen valituslupahakemuksen. Valituslupa koski Tynkkysen oikeutta valittaa hovioikeuteen Oulun käräjäoikeudesta saamastaan tuomiosta. Käräjäoikeus tuomitsi Tynkkysen viime tammikuussa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta 50 päiväsakon sakkorangaistukseen. Tynkkynen haki tuomioon muutosta Rovaniemen hovioikeudelta. Se ei kuitenkaan myöntänyt hänelle jatkokäsittelylupaa.


Sebastian Tynkkysen 300 €:n sakot pysyvät – Korkeimmalta oikeudelta päätös uusisuomi 09:15 14.12

Korkein oikeus (KKO) ei myöntänyt valituslupaa Sebastian Tynkkysen tuomioon uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.


Kolumni: Suurseura teki erikoisen ratkaisun – palkkasi edeltäjäänsä huonomman valmentajan iltasanomat 07:19 14.12

Dortmund palkkasi valmentajan, joka vastaa seuran tämänhetkisiä tarpeita, kirjoittaa Johanna Nordling.


Jackpot-ravivihje: Kuningas jatkaa iskussa - ”Tuntui pirun hyvältä hiitissä” MTV 11:21 13.12

Päätöskohteen Axel Foley on valintamme keskiviikon Toto76-jackpotkierroksen tukipilariksi. Ravikuningas Köppinen on puolestaan illan pelatuin hevonen, mutta kahdelta takamatkalta starttaava ori ei välttämättä pääse tänään yhtä helpolla kuin viimeksi Turussa.


Paikallisvaalista syntyi valtava sirkus – Trumpin tukema kohuehdokas saapui paikalle hevosella iltasanomat 20:28 12.12

Alabaman kuumassa senaattorivaalissa myös presidentti Donald Trump ja edeltäjä Barack Obama ovat laittaneet arvovaltansa peliin.


Kommentti: Hyvä, paha ja niiden eri muodot ovat The Last Jedin sielu – uusi Tähtien sota -elokuva on tunteiden kavalkadi mtv 19:00 12.12

The Last Jedi on jatkoa vahvaksi nostalgiatripiksi osoittautuneelle The Force Awakensille (2015). Se on myös edeltäjäänsä parempi elokuva.


Näin tanskalaiskeksijä Peter Madsen elää vankilassa - viihtyy omissa oloissaan, tekee ruutupaperille laskelmia iltalehti 10:21 12.12

Madsenin mielentilatutkimus on valmistunut, mutta siitä ei anneta vielä tietoja julkisuuteen. Tuomion antaminen venynee tammikuulle. Ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta epäilty tanskalainen keksijä Peter Madsen asuu tällä hetkellä vankilassa Kööpenhaminassa Tanskassa. Hän odottaa siellä tuomiotaan, jonka antaminen viivästynee tammikuulle saakka. Vestre Fængselin vankilassa on 442 vankia, sekä miehiä että naisia. Vankilassa on tarkat aikataulut, ja aamu alkaa joka päivä kuudelta. Silloin syödään aamiainen. Kahdeksalta illalla päivä päättyy, ja vangit valmistautuvat yöuniin sellissään.


Lumipyry muuttaa ajokelin erittäin huonoksi suuressa osassa maata – Saattaa aiheuttaa sähkökatkoja MTV 09:04 12.12

Ajokeli on tänään huono tai erittäin huono koko maassa Lappia lukuun ottamatta. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta sataa eniten etelärannikolla, Uudeltamaalta Kymenlaaksoon ulottuvalla alueella, jossa sitä voi paikoin tulla yli 20 senttiä. Voimakkaimmat sateet saadaan iltapäivällä, mikä hankaloittaa kotiinpaluuliikennettä.


Temptation Island Suomen Vilma ja Juuso kihlautuivat iltalehti 17:09 11.12

Temptation Islandista tutut Vilma ja Juuso ovat kihlautuneet. Asia selviää Vilman Facebook-sivulta. Temptation Island Suomen kolmannelta kaudelta tutut Vilma ja Juuso ovat kihlautuneet 7.12. Kihlausuutinen selviää molempien Facebook-sivulta ja myös Instagramista. Kihlapäiväksi kaksikko on merkinnyt 7.12. Tuoreimmassa Youtube -videossaan Vilma kertoo kaksikon yhteisestä lomamatkasta.


Kalifornian paloalue on jo New Yorkin kokoinen - tältä se näyttää ilmasta iltalehti 12:55 11.12

USA:n Kaliforniaa koettelevat maastopalot ovat pahimmat vuosikymmeneen. Kaliforniassa palanut alue on laajuudeltaan 930 neliökilometriä ja näin ollen New Yorkin kaupunkia suurempi, yhdysvaltalaismedia kertoo. Suomeen suhteutettuna pinta-ala vastaa Sysmän kuntaa ja on parisataa neliökilometriä pääkaupunkiseutua suurempi. Thomasiksi nimetty suurpalo ja muut pienemmät palot ovat viikon aikana tuhonneet noin tuhat kotia ja pakottaneet 200 000 ihmistä pois kodeistaan. Tähän mennessä vasta yksi ihminen on kuollut.


Ruotsalaislehdeltä tylyä tekstiä suomalaisnaisten otteista hiihdon maailmancupissa – ”Suomalainen fiasko” suomiurheilu 11:32 11.12

Ruotsalaislehti Expressen ei antanut kovinkaan mairittelevaa arviota suomalaisnaisten panoksesta maastohiihdon maailmancupissa sunnuntaina. Krista Pärmäkoski ylsi komeasti kolmanneksi naisten vapaan hiihtotavan 10 kilometrillä Davosissa (uutinen). Kerttu...


Futistähdeltä töykeä teko Leo Komarovia kohtaan, pahoitteli jälkeenpäin – katso kuva kiusallisesta tilanteesta! suomikiekko 07:34 11.12

Toronto Maple Leafsin ja Edmonton Oilersin välisen NHL-ottelun alun juhlallisuuksissa kävi melkoisen kiusallinen tilanne. Maple Leafs oli kutsunut kotiareenalleen vieraaksi Pohjois-Amerikan jalkapalloliiga MLS:n mestaruuden viime...


Leijonien yllätysvalinta ihastuttaa Ruotsissa – yltynyt upeaan vireeseen! MTV 14:26 10.12

Brynäsin suomalaishyökkääjä Juuso Ikonen oli yksi yllättävimmistä nimistä, kun Lauri Marjamäki julkaisi Leijonien joukkueen Venäjän EHT-turnaukseen. Ikonen debytoi A-maajoukkuetasolla olympialaisia edeltävässä turnauksessa.


Uutiset