Mika Poutala valittiin Suomen lipunkantajaksi päättäjäisissä - ”Valovoimaisimpia suomalaisurheilijoita” iltalehti 07:18 25.02

Pyeongchangin olympialaisten päättäjäisjuhlallisuuksia vietetään Suomen aikaa kello 13 alkaen. Video: Eurosport. Mika Poutala sijoittui 500 metrillä neljänneksi. Suomen lippua päättäjäisissä kantaa pikaluistelija Mika Poutala.


Merkel ja Macron keskustelevat tänään Putinin kanssa - aiheena Syyrian tilanne ja tulitauon toimeenpano iltalehti 07:12 25.02

Saksan liittokansleri Angela Merkelin ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta. Kolmikon välisestä keskustelusta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun YK:n turvallisuuskokous oli yksimielisestä äänestänyt 30 päivää kestävän tulitauon puolesta. Merkel, Macron ja Putin keskustelevat tulitauon toimeenpanosta ja poliittisista keinoista, joita vaaditaan kestävän rauhan saamiseksi Syyriaan, Macronin kanslia ilmoittaa.


Demokraatit julkaisivat FBI-muistionsa - kumoaa republikaanien muistion väitteet, puolustaa Venäjä-tutkintaa iltalehti 07:11 25.02

Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean demokraatit julkaisivat lauantaina oman FBI-muistionsa vastatoimena republikaanien helmikuun alussa julkaisemalle FBI-muistiolle. Yhdysvaltain kongressin edustajainhuoneen tiedustelukomitea puolsi demokraattien FBI-muistion julkaisemista jo 6. helmikuuta, mutta Donald Trump ei suostunut poistamaan sen salaisuusluokitusta. Trump oli aiemmin antanut luvan julkistaa tiedustelukomitean republikaanien muistion, joka hänen mielestään puhdisti hänet epäilyksistä Venäjä-tutkinnassa. FBI ja oikeusministeriö vastustivat republikaanien muistion julkaisemista.


Macron, Merkel ja Putin aikovat keskustella tänään – käsittelyssä Syyrian tulitauko MTV 07:11 25.02

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin ja Ranskan presidentin Emmanuel Macronin on määrä keskustella tänään Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa Syyriasta.


Venäläisten toiveet murskattiin: päättäjäisiin ilman maan tunnuksia – "Olen todella pettynyt" MTV 07:10 25.02

Venäläisurheilijat eivät saa kävelle Pyeongchangin olympialaisten päättäjäisissä maansa lipun kanssa, Kansainvälinen olympiakomitea KOK on päättänyt.


Hellyttävä video: Hirvi kasvoi ruotsalaishuvilassa ihmisten kanssa – käy edelleen vierailulla, syö välipalaksi tulppaaneja MTV 07:00 25.02

Ruotsalaisesta hirvikuuluisuudesta Oliviasta on tullut sosiaalisen median uusi tähti. Sen elämä muistuttaakin jo melkein Peppi Pitkätossun hevosen, Lilla Gubbenin elämää.


Talvitestien kuumimmat kysymykset: Onko Mersulla yhä nopein auto – pysyykö Ferrari kehityksen kelkassa? MTV 07:00 25.02

Ferrari saattaa olla jäämässä Mercedeksen lisäksi myös Red Bullin vauhdista formula ykkösten kaudella 2018, ounastelee C Moren F1-selostaja Niki Juusela.


Talvitestien kuumimmat kysymykset: Nouseeko McLaren takaisin huipulle? MTV 07:00 25.02

Fernando Alonson päästäminen F1-kauden ohessa WEC-sarjan kestävyyskisoihin on merkki McLaren-tallin epäammattimaisesta johtamisesta, sanoo C Moren F1-selostaja Niki Juusela, joka ei usko tiimin nousevan vielä takaisin suurten tallien joukkoon.


Päivän veto- ja vakiovihjeet: Real Sociedadin puolustus ei kestä - rokotetaan Laziota ruuhkan takia iltalehti 06:37 25.02

Sunnuntain vetovihje ei usko Real Sociedadin puolustuksen kestävän Valencian hyökkäysvoimaa. Real Sociedad on viime aikoina ollut siinä ja liipaisimella, että kuuluuko se määritellä kriisijoukkueeksi. Joukkueen pelitapa ja etenkin puolustuspelaaminen ovat hajonneet pahasti, ja ehkä vain muutamat helpot vastustajat ja voitot niitä vastaan ovat pelastaneet seuran pahemmalta ja samalla valmentaja Sacristanin potkuilta. Toki jo pelkät jatkuvat huhut tekevät hallaa joukkueen yhtenäisyydelle.


Putouksen yllätystehtävät herättävät hämmennystä - Roope Salminen paljastaa totuuden iltalehti 06:31 25.02

Putousta juontava Roope Salminen on selventänyt ohjelman yllätystehtävien herättämää hämmennystä. Salminen kommentoi asiaa Twitterissä. Ohjelmaa katsova Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Joonas Könttä kysyi Salmiselta, harjoittelevatko näyttelijät Putouksen niin sanottuja yllätystehtäviä eli esimerkiksi Tulikoe-osuutta etukäteen.


Halo-debaatti ihmetyttää Alonsoa: "Mitään väittelyä ei tulisi olla" MTV 06:30 25.02

Formula ykkösissä kisaavan McLaren-tallin kuljettaja Fernando Alonso ihmettelee halo-turvakaaren ympärillä yhä vellovaa keskustelua.


Iivo Niskanen suree Matti Heikkisen kohtaloa - ”En halua sitä asiaa esiin” iltalehti 06:26 25.02

Hiihtokaverusten huumoripitoinen nokittelu päättyi olympiakultamitalihiihdon jälkeen. Video: Eurosport. Iivo Niskanen on 50 kilometrin olympiavoittaja! Hiihtokaverukset Iivo Niskanen ja Matti Heikkinen arvostavat toisiaan, kirittävät toisiaan ja treenaavat jonkin verran kimpassa, mutta herrojen välillä on sopivaa huumoripitoista kissanhännänvetoa. Tämän kauden aikana he ovat nokitelleet toisiaan hyvähenkisesti julkisuudessa.


Trump demokraattien FBI-muistiosta: Vahvistaa kaiken sen kamalan, mitä on tehty MTV 06:16 25.02

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin mukaan demokraattien FBI-muistio vain vahvistaa kaiken "sen kamalan, mitä on tehty".


Olympiaurheilija pelasti koiran kuolemalta – "Nämä kasvatetaan ruuaksi" MTV 06:06 25.02

Yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä Gus Kenworthy lähtee Pyeongchangin olympialaisista kotiin ilman mitalia, mutta ei tyhjin käsin. Kenworthy on pelastanut paikallisen koiran todennäköiseltä teloitukselta ottamalla sen omakseen.


Arizonalainen Jerry osti aseen ja vaatii niitä myös koululuokkiin – ”Opettajat asekurssille ja suojelemaan oppilaita” iltasanomat 06:04 25.02

Presidentti Donald Trumpin idea opettajien aseistamisesta oppilaiden suojaamiseksi sai kannatusta Arizonassa.


Näkökulma: Häpeällistä sumutusta - Venäjä yrittää peitellä sen joukkojen rinnalla kuolleiden sotilaiden määrää iltalehti 06:01 25.02

Venäjä ei myönnä palkkasotilaiden läsnäoloa Syyriassa ja Ukrainassa, vaikka se on ilmeistä, kirjoittaa toimittaja Nina Järvenkylä. Venäjä ei myönnä sotilaidensa läsnäoloa kaikissa taistelutoimissa Syyriassa tai lainkaan Itä-Ukrainassa. Yhdysvaltojen ja sitä tukevien joukkojen mukaan venäläisiä on kuitenkin ollut taisteluissa ja kuollut kymmeniä, jopa satoja Syyriassa, muun muassa Deir al-Zorissa helmikuussa. Itä-Ukrainan taisteluissa kuoli noin sata venäläissotilasta, joiden olemassa oloa Venäjä ei myönnä. Se ei myönnä, että Ukrainassa on ollut tai on venäläissotilaita, asevoimissa tai palkkasotilaina. Ukrainan sodan oltua kuumimmillaan 2014 Venäjälle kuitenkin tuotiin haavoittuneita ja kuolleita sotilaita, jotka olivat lääkäreiden mukaan loukkaantuneet sotatoimissa.


Kremlin varjoarmeija ottaa tappiot konflikteissa - Venäjä kuitenkin kieltää sen koko olemassa olon iltalehti 06:01 25.02

Venäjän tappiot esimerkiksi Syyriassa ja Ukrainassa näyttävät tosiasiallista pienemmiltä, koska pahimpiin paikkoihin menevät palkkasotilaat, joiden olemassa oloa Venäjä ei myönnä. Videolla CNN:n raportti venäläisistä palkkasotilaista. Venäjän käyttämistä palkkasotilaista on uutisoitu aiemminkin, mutta helmikuun alussa Wagner-ryhmänä tunnettu joukko nousi jälleen uutisiin. Noin kolme viikkoa sitten 7. helmikuuta Deir al-Zorissa Syyriassa amerikkalaisjoukot ottivat yhteen venäläissotilaiden kanssa.


NHL-legendojen seassa! Rajapyykin rikkonut Patrik Laine mukaan harvinaiseen joukkoon MTV 05:51 25.02

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine sai myös tällä kaudella täyteen 30 tehtyä maalia, kun hän ylitti kyseisen rajapyykin Suomen aikaan sunnuntain vastaisena yönä ottelussa Dallas Starsia vastaan.


Media: Demokraattien FBI-muistio julki – osia sensuroitu MTV 05:47 25.02

Yhdysvalloissa edustajainhuoneen tiedustelukomitea on julkaissut demokraattien FBI-muistion, kertoo yhdysvaltalaismedia. Muun muassa Washington Post kertoo, että muistiosta on peitetty osia.


Sirotkin ei surkuttele Kubican kohtaloa: "Emme ole täällä antamassa tilaa toisille" MTV 05:30 25.02

Williams-tallissa alkavalla F1-kaudella kisaava Sergei Sirotkin ei pahoittele sitä, että hän torppasi Robert Kubican paluun kilpakuljettajaksi.


Uutiset