Olympiapronssia voittaneille Naisleijonille 10 000 euron apurahat jatkoaika.com 18:25 01.06

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi 105 talvilajien urheilijalle jaettavat urheilija-apurahat. Merkittävä asia listauksessa oli Pyeongchangin olympialaisissa pronssia voittaneiden Naisleijonien 22 pelaajan nouseminen 10 000 euron apurahalle.


Kovaa kuhinaa USA:n ja Pohjois-Korean välillä: Trump vahvistaa, että Kimin ”oikea käsi” on tulossa Yhdysvaltoihin iltalehti 13:55 29.05

Pohjoiskorealaiset ja amerikkalaiset ovat järjestämässä tapaamisia ainakin kolmessa eri paikassa. Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välisen huippukokouksen valmistelut etenevät, vaikka USA ehti sen jo kerran perua. Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin lähimpiin luottohenkilöihin kuuluva kansliapäällikkö Kim Chang-son lensi Singaporeen maanantaiyönä, Japanin yleisradioyhtiö NHK kertoo. Kim Chang-son tavoitettiin Pekingin lentokentältä, jolla hänellä kysyttiin, onko hän menossa tapaamaan amerikkalaisia. Hän vastasi, että on menossa paikalle "pelaamaan".


Kovaa kuhinaa USA:n ja Pohjois-Korean välillä: korkean tason virkamiehet valmistelevat Trumpin ja Kimin kohtaamista - Kimin ”oikea käsi” menossa Yhdysvaltoihin iltalehti 09:34 29.05

Pohjoiskorealaiset ja amerikkalaiset ovat järjestämässä tapaamisia ainakin kolmessa eri paikassa. Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean välisen huippukokouksen valmistelut etenevät, vaikka USA ehti sen jo kerran perua. Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin lähimpiin luottohenkilöihin kuuluva kansliapäällikkö Kim Chang-son lensi Singaporeen maanantaiyönä, Japanin yleisradioyhtiö NHK kertoo. Kim Chang-son tavoitettiin Pekingin lentokentältä, jolla hänellä kysyttiin, onko hän menossa tapaamaan amerikkalaisia. Hän vastasi, että on menossa paikalle "pelaamaan".


Yhdysvaltalainen taitoluistelija Adam Rippon iski suomalaisen Jussi-Pekan - avoliitto! iltalehti 11:45 24.05

Yhdysvaltalainen taitoluistelija Adam Rippon, 28, iski suomalaisen Jussi-Pekan Tinderissä viime vuonna, nyt pari muuttaa yhteen. Adam Rippon, 28, on Yhdysvalloissa megatähti. Hän on olympiamitalisti, sillä Pyeongchangin talviolympialaissa hän sai joukkuepronssia. Yksilökilpailussa hän sijoittui kymmenenneksi.


Potkut saanut Tapio Suominen haki tavaransa pois Yleltä - julkaisi tunteikkaan viestin: ”Ankara päivä” iltalehti 21:22 17.05

Yleltä irtisanottu suosikkiselostaja Tapio Suominen kertoi Twitter-tilillään, että kävi tänään hakemassa tavaransa pois Ylen urheilutoimituksesta. Suominen, 54, ehti työskennellä Yleisradion palveluksessa peräti kolme vuosikymmentä. Hänet irtisanottiin helmikuun lopulla Pyeongchangin olympialaisten aikaan. - Ankara päivä tänään. Kävin noutamassa tavarani Yleltä. 30 vuoden aikana kertyy monenlaista, mutta tähdellistä lopulta vain vähän. Haikealta tuntui hyvästellä urheilutoimitus, Suominen kirjoitti julkaisemassaan tunteikkaassa viestissä.


Suomalainen olympiaurheilija lopettaa täysin yllättäen vain 26-vuotiaana - julkaisi koskettavan viestin iltalehti 15:44 16.05

Suomea Pyeongchangin olympialaisten pikaluistelussa edustanut Elina Risku lopettaa yllättäen luistelu-uransa. Vasta 26-vuotias Risku ilmoitti asiasta Instagram-tilillään julkaistussa pitkässä päivityksessä. Hän kertoi viestissään myös päätöksen taustoista. Yksi suuri syy oli Suomen kehnoissa harjoitteluolosuhteissa. Maassamme ei vieläkään ole ainuttakaan pikaluisteluun soveltuvaa hallia, joten huippujen on jatkuvasti reissattava ulkomailla jo pelkän treenin takia. Lisäksi Risku paljasti, että on urheillut viimeiset kymmenen vuotta selkävaurion rasittamana.


Muistatko öljytyn lipunkantajan? Norjalaiset paljastivat miehen härskin huijauksen - ”On tapahtunut petos” iltalehti 14:56 16.05

Norjalaislehti Dagbladetin tietojen mukaan öljyttynä lipunkantajana maailmankuuluksi nousseen Pita Taufatofuan ei olisi koskaan pitänyt saada kilpailla Pyeongchangin olympialaisissa. Tältä öljytty lipunkantaja Pita Taufatofua näytti Pyeongchangin olympialaisissa. Tongalainen Taufatofua osallistui helmikuussa Pyeongchangin olympialaisissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailuun ja sijoittui kolmanneksi viimeiseksi eli sijalle 114.


Miten käy Suomen pikaluistelun? – Kaikki olympiaedustajat lopettavat uusisuomi 20:38 15.05

Suomalaisesta pikaluistelusta on tällä viikolla kuultu synkkiä uutisia. Kaikki kolme Suomea Pyeongchangin olympiakisoissa edustanutta pikaluistelijaa lopettavat uransa tähän kauteen.


Mika Poutala lopettaa upean uransa: Vaimon puhelu olympialaisiin käänsi pään lopullisesti - ”ei voi olla totta” iltalehti 08:31 14.05

Suomen pikaluistelun viime vuosien ehdoton ykköstähti Mika Poutala kertoi, että ura on nyt ohi. Kesäkuussa 35 vuotta täyttävä Poutala osallistui vielä Pyeongchangin olympialaisissa sekä 500 että tuhannen metrin matkoille. Päämatkallaan 500 metrillä Poutala jäi olympiamitalista vaivaiset kolme sadasosaa. Myös Vancouverin kisoissa kahdeksan vuotta aiemmin sattunut horjahdus jätti hänet viidenneksi hiuksenhienolla erolla mitaliin. Poutala osallistui neljiin olympialaisiin, mutta upeasta urasta huolimatta mitali jäi puuttumaan. Poutala voitti arvokisaurallaan kaksi EM-hopeaa. Hänellä on edelleen hallussaan 500 metrin Suomen ennätysaika.


Leijonille jälleen uusi NHL-vahvistus - maalitykki Eeli Tolvanen saapuu MM-kisoihin! iltalehti 16:19 11.05

Nashvillen hyökkääjä Eeli Tolvanen, 19, saapuu vahvistamaan Suomen MM-kisajoukkuetta. Jokereissa kautensa aloittanut ja Nashvillessä sen viime yönä päättänyt Eeli Tolvanen laskeutuu Tanskan MM-jäille Herningiin jo lauantaina ja hänen on määrä pelata samana iltana Kanadaa vastaan. 19-vuotias Tolvanen on tällä kaudella edustanut Suomea jo Pyeongchangin olympiakisoissa sekä vuodenvaihteessa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Buffalossa.


"Parempi kuin olympialaisissa" – Hannu Jortikan mielestä Leijonilla paras MM-joukkue vuosiin MTV 08:32 11.05

Suomella on Tanskan jääkiekon MM-kisoissa kovempi kärki joukkueessa kuin Pyeongchangin olympialaisissa, arvioi legendaarinen valmentaja Hannu Jortikka. Hän seuraa kisoja Radio Cityn ja Radio Novan kommentaattorina.


Näin järkyttävää räpeltämistä ei ole MM-lätkässä nähty kuuteen vuoteen - tilastot umpisurkean Etelä-Korean taustalla kertovat karua kieltä iltalehti 11:55 10.05

1-8, 0-10, 0-5, 1-6. Kyllä vain, nämä ovat miesten MM-tason jääkiekkomaan neljän ensimmäisen ottelun tulokset. Yllättäen MM-kisojen pääsarjaan nousseen Etelä-Korean visiitti kirkkaisiin parrasvaloihin on jäämässä todella lyhyeksi. Vaikka kotiolympialaisissaan maa esiintyi pirteästi ja ajoi ajoittain jopa Leijonat ahtaalle, on pelaajamateriaalien puolesta kovatasoisempi MM-turnaus lyönyt märän rätin kiekkokääpiön kasvoille. Korealaiset operoivat MM-jäillä suunnilleen samalla materiaalilla kuin Pyeongchangissa, kun taas vastustajat ovat haalineet kosolti vahvikkeita NHL-jäiltä. Tulos on ollut murhaava: neljä ottelua, nolla pistettä, maaliero -27.


Mielenkiintoinen kuvio SM-liigan televisioinneissa uusisuomi 13:38 08.05

Pyeongchangin olympiakisoista tutuksi tullut Discovery tiedotti tiistaina näyttävänsä jääkiekon SM-liigan pelejä tulevalla kaudella. Liigan tv-oikeudet ovat Telialla, mutta Discovery näyttää pelejä vapaalla TV5-kanavalla.


Ainoa maailmassa: suomalainen Oona kilpaili olympialaisissa - on nyt mukana Suomen euroviisutiimissä iltalehti 07:28 08.05

Olympiaurheilijoita harvemmin nähdään Euroviisuissa, mutta suomalainen Oona Kauste on poikkeus. Helmikuu 2018. Paikkana Etelä-Korean Pyeongchang ja talviolympialaiset. Oona Kauste kisaa curlingin sekanelinpelissä yhdessä parinsa Tomi Rantamäen kanssa. Mitali jää haaveeksi, mutta Kausteen unelma olympialaisiin osallistumisesta on toteutunut. - Olen curlannut käytännössä koko ikäni, perheessänikin kaikki harrastivat curlingia, Kauste sanoo Iltalehdelle Lissabonissa.


Olympialaisten sensaatiojoukkue Saksalla kehno startti MM-kiekossa - nyt tuli kuokkaan Norjalta iltalehti 20:32 06.05

Saksa lähti MM-kisoihin huomattavasti nuoremmalla joukkueella kuin olympialaisiin, eikä alku ole ollut järin hyvä. Jääkiekon MM-kisojen sunnuntain iltapäiväpeleissä Norja voitti Saksan voittolaukauskilpailussa 5-4 ja Ruotsi voitti Tshekin varsinaisella peliajalla 3-2. Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa sensaatiomaisesti hopeaa napannut Saksa hävisi MM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Tanskalle niin ikään voittolaukauskilpailussa.


Tanska avasi MM-kiekon voitolla – Olympiakakkonen kaatui uusisuomi 00:23 05.05

Jääkiekon MM-turnaus alkoi perjantaina Herningissä ja Kööpenhaminassa neljällä ottelulla. Turnausisäntä Tanska huudattikin heti täyttä Herningin Jyske Bank Boxen -areenaa voittamalla Pyeongchangin olympialaisten hopeajoukkueen Saksan voittolaukauskisassa 3-2. Katsomossa juhli prinssitason edustusta Tanskan kuningasperheestä.


Aarnio kertoo hämmentävistä hyllyjen väliin ja jo jakanut MM-Moniveto Uruguay MM-peli! Heti pilkku Rostoviin – kone Sariolassa sivussa avausottelusta tietoja Saudi-Arabian

Uutiset