Katalonialla 24 tuntia aikaa - Espanja muistutti taas seurauksista iltalehti 12:24 18.10

Espanja lakkauttaa Katalonian itsehallinnon, jos itsenäisyyshankkeesta ei luovuta. Kello käy Katalonialle. Aluejohtaja Carles Puigdemontilla on enää vajaat 24 tuntia aikaa ilmoittaa Katalonian perääntyvän itsenäisyyshankkeesta. - Jos näin ei tapahdu, Espanja aikoo ryhtyä toimiin Katalonian itsehallinnon lopettamiseksi, Espanjan apulaispääministeri Soraya Saenz de Santamaria muistutti keskiviikkona uutistoimisto AFP:n mukaan.


Teuvo Teräväinen syttyi liekkeihin - kuiva putki katki komealla tavalla iltalehti 07:30 18.10

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen veti kauden kolme ensimmäistä ottelua kiikaritehoilla. Tahti muuttui viime yönä, kun Carolina vieraili Edmontonissa. Teräväinen värkkäsi maaleillaan vierasjoukkueen 2-0-johtoon ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana.


Trumpin maahantulokielto torpattiin jälleen - Tuomari: Kärsii samoista ongelmista kuin edellinen iltalehti 05:26 18.10

Yhdysvalloissa havaijilainen liittovaltion tuomari on päättänyt osittain jäädyttää presidentti Donald Trumpin tuoreimman maahantulokiellon täytäntöönpanon. Kiellon oli määrä astua voimaan varhain keskiviikkoaamuna. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on määrännyt kautensa aikana tähän mennessä kolme maahantulokieltoa, joista jokaisen toimeenpano on lopulta estetty tuomioistuimessa. Maahantulokielto erosi aiemmin helmikuussa voimaan asetetusta ja sittemmin hylätystä toisesta kiellosta, joka koski Libyaa, Syyriaa, Sudania, Irania, Jemeniä ja Somaliaa. Päätöstä nimitettiin laajasti muslimikielloksi, koska se koski kuutta muslimienemmistöistä valtiota. Uusi kielto olisi vaikuttanut myös Venezuelaan, Tšadiin ja Pohjois-Koreaan. Sudania ei uudessa maahantulokiellossa mainittu. Tuomarin päätös ei kuitenkaan jäädytä Venezuelalle ja Pohjois-Korealle asetettuja matkustuskieltoja.


Katalonian vastaus ei muutu torstaina iltalehti 15:27 17.10

Katalonian hallitus ei aio luopua itsenäisyyshankkeestaan ja antaa torstaina keskushallinnolle saman vastauksen kuin maanantaina. Asiasta kertoi tiistaina Katalonian hallinnon edustaja. Espanjan hallitus antoi maanantaina Katalonian johtajalle Carles Puigdemontille torstaihin aikaa vastata, julistautuiko Katalonia itsenäiseksi vai ei 10. lokakuuta. Carles Puigdemont ei antanut maanantaina selkeää vastausta Espanjalle kysymykseen, vaan ehdotti neuvottelujen aloittamista kahden kuukauden sisällä.


Omaan autoon asennettu pommi tappoi nimekkään bloggarin Maltalla - oli syyttänyt hallitusta korruptiosta iltalehti 08:32 17.10

Autopommi tappoi nimekkään bloggarin ja toimittajan Daphne Caruana Galizian Maltalla maanantaina. Hänen autonsa räjähti Bidnijassa saaren pohjoisosassa pian sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt ajamaan. Silminnäkijöiden mukaan auto repeytyi räjähdyksessä kappaleiksi ja toimittajan ruumis sinkoutui autosta läheiselle pellolle. Caruana Galizia oli ilmoittanut poliisille tässä kuussa saamistaan uhkauksista, mutta iskun tekijästä tai motiivista ei ollut heti tietoa. Poliisi ei kertonut tarkemmin uhkauksista.


Autopommi tappoi nimekkään bloggarin Maltalla - Pääministeri: Musta päivä demokratiallemme iltalehti 08:03 17.10

Autopommi tappoi nimekkään bloggarin ja toimittajan Daphne Caruana Galizian Maltalla maanantaina. Hänen autonsa räjähti Bidnijassa saaren pohjoisosassa. Caruana Galizia oli ilmoittanut poliisille tässä kuussa saamistaan uhkauksista, mutta iskun tekijästä tai motiivista ei ollut heti tietoa. Poliisi ei kertonut tarkemmin uhkauksista.


Joshuan vastustaja vaihtui, Robert Helenius pääsee kehään Cardiffissa iltalehti 00:05 17.10

MM-titteliottelu ei peruunnu, ja se on hyvä uutinen myös Robert Heleniukselle. Ensi viikon lauantaiksi Cardiffiin suunniteltu ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu mestari Anthony Joshuan ja hänen bulgarialaisen haastajansa Kubrat Pulevin välillä on peruuntunut. Monien eri lähteiden mukaan Pulev loukkasi oikean olkapäänsä harjoitusleirillään Saksassa. Loukkaantuminen tapahtui jo 10 päivää sitten, mutta Pulevin leiri piti asian salassa.


Joshuan vastustaja loukkaantui, Robert Helenius ei ehkä pääse kehään Cardiffissa iltalehti 00:05 17.10

Jos MM-titteliottelu ei toteudu, koko ilta saatetaan perua. Ensi viikon lauantaiksi Cardiffiin suunniteltu ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan MM-ottelu mestari Anthony Joshuan ja hänen bulgarialaisen haastajansa Kubrat Pulevin välillä on peruuntumassa. Monien eri lähteiden mukaan Pulev loukkasi oikean olkapäänsä harjoitusleirillään Saksassa. Loukkaantuminen tapahtui jo 10 päivää sitten, mutta Pulevin leiri piti asian salassa.


Seksilomapaketin "huumeystävällisessä ympäristössä" ostaneille luvassa ikävä yllätys iltalehti 13:54 16.10

Kolumbian viranomaiset aikovat estää tapahtuman. Kolumbialainen matkatoimisto Good Girls Company on myynyt neljän päivän pakettia, johon kuuluu rajaton määrä seksiä prostituoitujen kanssa. Ympäristö on ”huumeystävällinen”, kerrotaan mainoksessa. Seksiloma järjestetään yksityissaarella Cartagenan edustalla Kolumbian pohjoisrannikolla marraskuun lopulla.


Espanja: Katalonialla torstaihin aikaa iltalehti 12:47 16.10

Espanjan varapääministeri vaatii Katalonian johtajaa antamaan vastauksensa itsenäistymisestä torstaihin mennessä. Espanjan hallitus ottaa Katalonian hallintaansa, jos Carles Puigdemont ei vastaa Espanjan kysymykseen itsenäistymisestä torstaihin kello 11.00 mennessä Suomen aikaa. -Puigdemontilla on vielä tilaisuus ratkaista tilanne. Hänen pitää vastata kyllä tai ei itsenäisyysjulistukseen .


Epäilykset heräsivät Donald Trumpin huimasta golf-kierroksesta - "Täysin uskomaton" iltalehti 11:23 16.10

Republikaanisenaattori Lindsey O. Graham pelasi golfia presidentti Donald Trumpin kanssa viime maanantaina. Pelipäivän jälkeen Graham intoutui hehkuttamaan Trumpin golftaitoja. - Presidentti Trump löi tuloksen 73 tuulisissa ja sateisissa olosuhteissa, Etelä-Carolinan senaattori twiittasi.


Bernie Ecclestone sai tylyn viestin uudelta F1-pomolta - brittimiljardööri laukoo seuraajastaan suorat sanat: "Käy sääliksi" iltalehti 11:09 16.10

Lähes 40 vuoden ajan formulaimperiumia hallinnut Bernie Ecclestone on harmissaan. Ecclestone menetti asemansa Formula 1 Groupin toimitusjohtana viime talvena, kun amerikkalainen Liberty media otti vallan yhtiössä. Entinen F1-moguli sai vielä alkukaudella kutsun kisoihin, mutta Itävallan osakilpailun jälkeen uusi toimitusjohtaja Chase Carey ilmoitti tilanteen muuttuneen.


Katalonian "vastaus" Espanjalle: Puigdemont ehdotti neuvotteluja iltalehti 09:36 16.10

Katalonian johtaja Carles Puigdemont ei selventänyt maanantaina, oliko hän julistanut Katalonian itsenäiseksi viime viikolla. Pääministeri Mariano Rajoy oli antanut Katalonian johtajalle aikaa maanantaihin kello 10.00 saakka aikaa selventää viimeviikkoista lausuntoaan Katalonian alueparlamentissa ja pyörtää itsenäisyysjulistuksensa torstaihin mennessä. Jos näin ei tapahdu, Espanjan on uhannut ottaa Katalonian hallintaansa. Kirjeessään pääministeri Rajoylle Puigdemont ei vastaa suoraan pääministerin kysymykseen, vaan sanoo, että miesten pitäisi tavata mahdollisimman pian ja aloittaa neuvottelut kahden kuukauden sisällä. Uutistoimisto Reutersin mukaan kirjeen sisältö oli vuodatettu katalonialaislehtiin.


Matti Vanhanen ottaa presidenttikampanjaansa mallia Oscar-palkitusta elokuvasta: "Änkytyksestä moittiminen on mennyt ihon alle" iltalehti 07:40 16.10

Keskustan ex-puheenjohtaja uskoo kannatuksensa nousevan kahdesta prosentista. Keskusta järjesti viikonloppuna aktiivijäsenilleen presidentti- ja maakuntaristeilyn, johon osallistui yli 700 puolueen jäsentä, kannattajaa ja aina pakollista politiikan lobbaria. Suomenlahden aalloilla Helsingin ja Tallinnan välissä puhallettiin henkeä puolueen ex-puheenjohtajan ja Suomen ex-pääministerin Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjaan, joka tosin on ollut käynnissä jo puolitoista vuotta - monen huomaamatta.


Katalonian johtajan odotetaan selventävän itsenäistymisjulistustaan - Espanjan asettama takaraja umpeutuu tänään iltalehti 04:35 16.10

Espanjan Katalonialle asettama itsenäistymisjulistuksen selvennystä koskeva takaraja umpeutuu tänään aamupäivällä. Katalonian johtajan Carles Puigdemontin on viimeistään kello 10 aamupäivällä ilmoitettava, julistautuiko Katalonia itsenäiseksi viime maanantaina. Katalonian johtajan itsenäistymisjulistus viime tiistaina oli monitulkintainen. Hän ilmoitti ottavansa vastaan tehtävän Katalonian tasavallan perustamiseksi, mutta sanoi sitten lykkäävänsä itsenäisyysjulistuksen toimeenpanoa.


Inter-kipparin täydellinen viikko - MM-paikka ja hattutemppu Milanon paikallispelissä iltalehti 23:54 15.10

Mauro Icardin hattutemppu toi Interille 3-2-voiton Derby della Madonninasta. Mauro Icardilla on takanaan erinomainen futisviikko. Tiistaina hän oli maajoukkueen mukana, kun Argentiina varmisti Ecuadorissa paikan Venäjän MM-kisoista. Hyökkääjä pääsi viimeiseksi vartiksi Quiton Atahualpa-stadionin nurmelle hakemaan ensimmäistä maajoukkuemaaliaan. Sitä ei tullut, mutta kisapassi Venäjälle leimattiin myös Leo Messin hattutempulla.


Uutiset