Ferrarilta äärimmäisen tärkeitä ratkaisuja viikonlopun kisaan – "Kisat eivät todellakaan ole menneet kuten olemme halunneet" MTV 08:37 24.04

Ferrari-talli tuo SF90-autoonsa kauden ensimmäiset päivitykset tulevana viikonloppuna ajettavassa Azerbaidzhanin F1-osakilpailussa, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.


Ferrarin tallipomo ei kainostele – vertaa Mick Schumacheria jo estottomasti legendaariseen Michael-isään iltasanomat 11:43 21.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto näkee yhtäläisyyksiä Mick Schumacherissa ja Michael Schumacherissa.


Entinen Ferrari-kuljettaja lyö löylyä Maranelloon - kuljettajien kohtelu sapettaa: ”Se ei vain riitä” iltalehti 16:10 20.04

Ferrari sanoi jo ennen kauden alkua asettavansa tarpeen mukaan munansa täysin Sebastian Vettelin koriin. Monet ovat yllättyneet, että talli on tehnyt niin heti kauden alusta lähtien. Ferrarin toiminta F1-kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa on herättänyt lajipiireissä runsaasti keskustelua. Viime kauden päätteeksi Maranelloon siirtynyt superlupaus Charles Leclerc on saanut kaikissa kolmessa osakilpailussa tallimääräyksen, ja Ferrari on tehnyt näin selväksi sen, että nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on tallin ykkösori MM-taistelussa. Ferrarin toiminnassa ei pitäisi olla mitään uutta ja ihmeellistä, sillä esimerkiksi tallipäällikkö Mattia Binotto on puhunut talvitesteistä lähtien siitä, että asetelma on lähtökohtaisesti juuri tällainen. Tapa, jolla tallimääräyksiä toteutetaan jo tässä vaiheessa kautta, kismittää kuitenkin monia, ja yksi tympääntynyt on entinen Ferrari-kuljettaja Gerhard Berger.


”He toimivat väärin” – Ferrarin ex-kuski ei voi käsittää italialaistallin taktiikkaa iltalehti 14:12 20.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi jo ennen kauden alkua, että Sebastian Vettel on tallin ykköskuski, mikäli hän on yhtä nopea kuin Charles Leclerc. Saksalainen on myös ollut tallin ykköskuski kolmessa ensimmäisessä kisassa, vaikka Leclerc on ollut jokaisessa kisassa nelinkertaista maalimanmestaria nopeampi. Ferrari on tallimääräyksillään pakottanut Leclercin antamaan tilaa Vettelille, jolla ei ole ollut mitään mahdollisuutta taistella voitosta.


Ferrari-pomo vähättelee tallin nopeusetua Bakussa: "Kyse ei ole ainoastaan moottoreista" MTV 13:55 19.04

Ferrari-tallipäällikkö Mattia Binotto ei usko tallillaan olevan reilun viikon kuluttua ajettavassa Azerbaidzhanin osakilpailussa merkittävää etua suoranopeudessa Mercedekseen nähden.


Näkökulma: Maranellossa on ikävä Rauta-Mauria – ”Tekosyiden varasto on tyhjennetty jo ensimmäisessä kisassa” iltalehti 12:13 19.04

Mattia Binotto ei hallitse tuplarooliaan, kirjoittaa Janne Palomäki. F1-kautta on takana kolme kisaa. Samat kolme kertaa Mercedes-talli on myös ottanut kaksoisvoiton. Testikauden ylivoimainen ”voittaja” Ferrari on jäänyt nuolemaan näppejään. Sen ykköspyssy Sebastian Vettel oli kauden ensimmäisen kerran palkintopallilla Kiinan GP:n jälkeen.


F1-pomolta puolustuspuhe Ferrarin tallipäällikölle: “Binotto hoitaa tilannetta hyvin” MTV 12:51 17.04

Ferrari-tallipäällikkö Mattia Binotto hallitsee hyvin tilanteen tallin kuljettajaparin Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä, katsoo formula ykkösten urheilujohtaja Ross Brawn.


Toto Wolff varoittaa Ferraria: Kahden alfauroksen nokittelussa piilee iso vaara – ”Olimme samassa tilanteessa Nicon ja Lewisin kanssa” iltalehti 12:44 16.04

Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff tuntee sympatiaa Ferrari-kollega Mattia Binottoa kohtaan. Kiinan GP tarjoaa F1-puheenaiheen vielä pitkäksi aikaa. On selvää, että Ferrarin on kohdattava tallinsa sisällä kytevä jännite jotenkin, koska kovin pitkään keinotekoinen hierarkia Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä ei toimi. Leclerc on ollut kollegaansa nopeampi jokaisessa kauden kolmessa osakilpailussa. Siitä huolimatta tallipäällikkö Mattia Binotto siunasi päätöksen, jolla Vettel nostettiin monacolaisen edelle.


Toto Wolff varoittaa Ferraria: Kahden alfauroksen nokittelussa piilee iso vaara – ”Olimme samassa tilanteessa Nicon ja Lewisin” iltalehti 12:44 16.04

Mercedes-tallipäällikkö Toto Wolff tuntee sympatiaa Ferrari-kollega Mattia Binottoa kohtaan. Kiinan GP tarjoaa F1-puheenaiheen vielä pitkäksi aikaa. On selvää, että Ferrarin on kohdattava tallinsa sisällä kytevä jännite jotenkin, koska kovin pitkään keinotekoinen hierarkia Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä ei toimi. Leclerc on ollut kollegaansa nopeampi jokaisessa kauden kolmessa osakilpailussa. Siitä huolimatta tallipäällikkö Mattia Binotto siunasi päätöksen, jolla Vettel nostettiin monacolaisen edelle.


Charles Leclerc joutui väistymään Kiinan GP:ssä Sebastian Vettelin tieltä – Ferrari myönsi päätöksen olleen vaikea: "Minun täytyy kiittää häntä" MTV 18:54 15.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto on myöntänyt, että  päätös Charles Leclercille osoitetusta käskystä antaa Sebastian Vettelin mennä hänestä ohi, oli vaikea tehdä, asiasta kertoi Autosport.


Näkökulma: "Ja mitä nyt sitten?” Maranello näyttää nyt Hölmölältä - on päätösten aika! iltalehti 09:28 15.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binottolla on kaksi viikkoa aikaa nostaa kuskit tasa-arvoiseen asemaan, kirjoittaa Janne Palomäki – Anteeksi siitä ensimmäisestä stintistä. Luulin, että olisin voinut ajaa lujempaa. Sebastian Vettel tunnusti Kiinan GP:n jälkeen arvioineensa oman vauhtireservinsä väärin. Hän ei kuitenkaan ollut ainoa, joka sortui samaan.


Ferrari-pomolta yllättävä vastaus tallimääräysjupakkaan: "Ehkä ensi kerralla..." MTV 13:54 14.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto sanoi suoraan, että Charles Leclercillä on oikeus olla allapäin tallimääräyksestä, jonka myötä hän joutui päästämään Sebastian Vettelin Kiinan F1-kisan alkupuolella ohitseen.


Ferrari-pomolta hämmentävä lausunto mahalaskun jälkeen: "Emme lähde Kiinasta kovinkaan pettyneinä” iltalehti 13:43 14.04

Ferrarin Mattia Binotton ja Mercedeksen Toto Wolffin kommenteista oli vaikea päätellä, kumman talli oli oikeastaan voittanut Kiinan GP:n. Oikea vastaus oli tietenkin Toto Wolffin johtama Mercedes-AMG, joka otti jo kolmannen peräkkäisen kaksoisvoiton. Edellisen kerran tempussa onnistui Williams 27 vuotta sitten. – Williams on myös entinen tiimini, ja Frank Williams oli loistava tallipäällikkö. On suuri kunnia yltää samaan kuin hän, Wolff sanoi Tuttosportin mukaan.


Ferrarin tallipomolta suoraa puhetta Sebastian Vettelin asemasta iltasanomat 16:17 12.04

Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton mukaan Sebastian Vettel on edelleen italialaistallin ykköskuski.


Ferrarilla muuttui jo ääni kellossa: Charles Leclerc saatetaan nostaa ykköseksi heti alkukaudesta MTV 09:20 12.04

Ferrarin marssijärjestys Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välillä saattaa muuttua jo varhaisessa vaiheessa, jos nuorempi haastaja jatkaa mestarin edellä, kertoo tallipäällikkö Mattia Binotto.


Ferrarin ex-tallipomo kritisoi Binottoa: ”Oli virhe tehdä Sebastian Vettelistä ykkönen” MTV 08:55 11.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto teki pahan virheen nimetessään Sebastian Vettelin ykköskuskiksi ennen kauden alkua, tuomitsee italialaistiimiä luotsannut Cesare Fiorio.


Ferrari-pomo paljasti tiukat vaatimuksensa uusien sääntömuutoksien varalle – "Lista on melko pitkä" MTV 17:38 06.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto paljasti, että italialaistallilla on pitkä vaatimuslista kaudeksi 2021 muuttuvien sääntöjen varalle.


Ferrari-pomo jyrähti Sebastian Vettelin haukkujille – “Meidän ei tulisi keskustella virheistä” MTV 14:53 03.04

Ferrari-tallipäällikkö Mattia Binotton mielestä italialaistallin ei ole syytä tuhlata aikaa Sebastian Vettelin Bahrainin GP:n ajovirheen jälkipyykkiin.


Näin Ferrarin tallipäällikkö kommentoi Sebastian Vettelin tunarointia - kaksoisvoiton menettäminen otti koville: ”Olisimme voineet hoitaa sen paremmin” iltalehti 23:00 01.04

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto puhui Bahrainin GP:n katastrofin jälkeen työnteon merkityksestä. F1-kauden avausosakilpailussa Australiassa epäonnistuneen Ferrarin olisi pitänyt ottaa Bahrainin GP:stä kaksoisvoitto. Charles Leclerc ja Sebastian Vettel valloittivat lauantain aika-ajoissa eturivin italialaisvalmistajalle, ja sama tahti jatkui 38. kierroksen alkuun saakka myös kilpailussa. Sitten Lewis Hamilton teki todella uskaliaan ohituksen Vettelistä, joka pyörähti, rikkoi myöhemmin etusiipensä ja putosi lopputuloksissa viidenneksi.


Ferrari-pomo heti kiusalliseen tilanteeseen: saako Charles Leclerc nyt voittaa Sebastian Vettelin nenän edestä? MTV 08:00 31.03

F1-uransa ensimmäisen paalupaikan napannut Charles Leclerc saa Ferrarin puolesta pitää paikkansa Sebastian Vettelin edellä, jos pystyy sen itse pitämään kisan loppuun asti, kertoo aiemmin tiukkaa roolijakoa ylläpitänyt tallipäällikkö Mattia Binotto.


Uutiset