Virhe Bremenissä ravisteli Hradeckya, tahallisuudesta puhuttiin: ”Se nyt on ihan puuta heinää” - IL näyttää Bundesliigaa ilmaiseksi iltalehti 11:57 21.04

Kuluva kevätkausi ei ole ollut Lukas Hradeckylle helppo avoimen seuratilanteen vuoksi. Berliinin Olympiastadionilla huutaa 75 000 fania 19. toukokuuta cupfinaalissa. Paine tuntuu myös Lukas Hradeckyn ohimoilla. Hän tietää, että paineet pitää ottaa tietyllä tavalla kaveriksi. Lähetys ei toimi Windows Phone -laitteilla


Saksalainen futistähti julkaisi hämmentävän kuvan suihkuhuoneesta - ”Epätoivoiset kotirouvat” iltalehti 09:58 21.04

Bayern München eteni tiistaina Saksan cupin finaaliin. Müncheniläisjätti kaatoi välierässä Leverkusenin murskaavin 6-2-lukemin. Voiton myötä Bayern eteni siis loppuotteluun, jossa se kohtaa Lukas Hradeckýn Frankfurtin. Finaali pelataan Berliinin olympiastadionilla. Loppuottelu on edessä vasta toukokuun 19. päivä, mutta Bayern on ilmeisesti jo valmistautumassa tuohon kyseiseen koitokseen. Ainakin näin voisi päätellä kuvasta, jonka Bayernin tähtitoppari Mats Hummels jakoi Instagramissa.


Tältä näyttää Berliinin autioksi evakuoitu päärautatieasema – sodanaikainen pommi tyhjensi alueen MTV 17:08 20.04

Pommiasiantuntijat tekivät tänään vaarattomaksi toisen maailmansodan aikaisen pommin Berliinin ydinkeskustassa. 500 kilon painoinen pommi löytyi Berliinin päärautatieaseman lähistöltä aiemmin tältä viikolla. Alueella toimii paitsi rautatieasema, myös useita museoita, kaksi sairaalaa sekä talousministeriö.


Camilla Richardsson löysi vuoristoleiriltä ennätysvauhdin – kympin EM-raja alittui 40 sekunnilla iltasanomat 10:35 20.04

Estejuoksija Camilla Richardsson huristeli torstaina 10?000 metrin juoksussa ennätyksensä ja alitti samalla sivulajissaan Berliinin EM-kisojen tulosrajan.


Sodanaikainen pommi lamautti Berliinin liikenteen iltalehti 10:10 20.04

Berliinin päärautatieaseman lähistöltä löytynyt sodanaikainen lentopommi puretaan puoleenpäivään mennessä. Pommin purkamista varten päärautatieaseman ympäristö on evakuoitu 800 metrin säteeltä aamuyhdeksästä lähtien. Evakuointi vaikuttaa Bild-lehden mukaan jopa 300 000 ihmisen matkoihin, kun juna- ja bussiliikennettä alueella on rajoitettu. Lisäksi 10 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa, kaksi ministeriötä sekä sotilasairaala ja evakuointialueella sijaitsevat yritykset on tyhjennetty.


Pommin purkaminen hiljentää Berliinin keskustan – aamun työmatkalaiset uusille reiteille iltasanomat 00:41 20.04

Toisen maailmansodan aikainen pommi löytyi rakennustyön yhteydessä.


Berliinin päärauta­tieasemalle tulossa jätti­evakuointi brittien lento­pommin vuoksi iltasanomat 16:16 18.04

Berliinin päärautatieasema ja sen lähialueet evakuoidaan perjantaina toisen maailmansodan aikaisen lentopommin purkamisen vuoksi.


Berliinissä edessä laaja evakuointi – syynä sodanaikainen pommi MTV 15:12 18.04

Berliinin poliisin mukaan kaupungissa tullaan suorittamaan laaja evakuointi tulevana perjantaina, kertovat saksalaismediat. Evakuoinnin taustalla on rakennustöiden aikana löytynyt toisen maailmansodan aikainen viisisataakiloinen pommi.


Jättievakuointi Berliinissä - päärautatieaseman läheltä löytyi räjähtämätön pommi iltalehti 13:18 18.04

Berliinin Potzdamer Platzin ympäristö evakuoidaan perjantaina aamulla 800 metrin säteeltä. Berliinin päärautatieaseman läheltä on löytynyt toisen maailmansodan aikainen, räjähtämätön 500-kiloinen pommi. Pommin purkutyöt alkavat perjantaina aamuseitsemältä. Purkutyön ajaksi vilkasliikenteinen, Potsdamer Platzilla oleva rautatieasema, sen läheiset ministeriöt ja sairaala evakuoidaan.


Aitajuoksija Oskari Mörö haluaa EM-mitalin: ”Ei ole mieltä hakea sellaista, mitä on jo saavuttanut” iltalehti 06:57 10.04

Suomalainen tekee vammojen jälkeen paluuta Euroopan huipulle. Aitajuoksija Oskari Möröllä on tällä kaudella kaksi selkää tavoitetta: kesäkuun alussa Turun Paavo Nurmi Games ja elokuun alussa Berliinin EM-kisat. - Siellä on aina kova kansainvälinen kilpailu. Tupa on täynnä ja huikea tunnelma, Mörö sanoo.


Maratoniskun suunnittelusta epäillyt vapautettu Saksassa iltalehti 18:41 09.04

Saksan poliisi on päästänyt kaikki kuusi väkivaltarikoksen suunnittelusta aiemmin epäiltyä nuorukaista vapaaksi. Poliisi otti viikonloppuna kuusi ihmistä kiinni, koska uskoi, että ääri-islamistit valmistelivat Berliinin puolimaratonille "väkivaltaista rikosta". Yhdellä epäillyistä oli väitetysti yhteyksiä joulutorille Berliinissä vuonna 2016 iskeneeseen terroristiin. Die Welt kertoi sunnuntaina, että kyseisellä henkilöllä oli hallussaan kaksi teräasetta.


Napakympin neiti B Veera ”ihmekeppien” kera kiipelissä Berliinin-lomalla - herra X Jonne patisti haasteeseen iltalehti 20:44 08.04

Napakymppi-matkalle Berliiniin lähteneet Veera ja Jonne tutustuivat laaja-alaisesti paikalliseen ruokakulttuuriin. Sunnuntain Napakympissä herra X Jonne, 28-vuotias tietojärjestelmätieteen opiskelija Jyväskylästä valitsi matkakumppanikseen neiti B Veeran, 22-vuotiaan vammaisten liikuntaneuvojana työskentelevän tamperelaisen. Kääreestä matkakohteeksi paljastui Berliini, jossa kumpikaan ei ollut aiemmin käynyt. Kaksikko kertoo matkavideolla, että he olivat nähneet toisiaan jo ennen reissua. Matkaan ei siis lähdetty täysin ventovieraan kanssa.


Neljä terroriepäiltyä pidätetty Saksassa - yhteys Berliinin rekkaiskun tekijään ja suunnitelma iskeä puolimaratonille iltalehti 17:44 08.04

Saksalaislehti Die Weltin mukaan yksi pidätetyistä aikoi tehdä puukotusiskun urheilukisassa. Saksan poliisi on Die Welt -lehden tietojen mukaan pidättänyt neljä miestä, joilla epäillään olleen yhteyksiä joulutorille iskeneeseen terroristiin. Kyseinen tunisialaismies ajoi rekalla ihmisjoukkoon Berliinissä joulukuussa 2016.


Saksan poliisi esti veitsi-iskun Berliinin maratonille iltasanomat 17:20 08.04

Saksan poliisi on pidättänyt neljä miestä, joista yhden epäillään suunnitelleen veitsi-iskua Berliinin puolimaratonille sunnuntaina.


Anne-Mari Hyryläinen juoksi ennätyksensä Berliinin puolimaratonilla iltasanomat 14:59 08.04

Anne Mari Hyryläisen ennätysajaksi kirjattiin 1.11.04.


Napakympin neiti X Nooran ja herra A Santerin yhteydenpito tyssäsi Berliinin-matkan jälkeen - holokaustin kauheudet ja olut matkan kantavina teemoina iltalehti 20:52 01.04

Napakymppi-matkalla Berliinissä olleet Noora ja Santeri tutustuivat etenkin holokaustin karmeuksiin. Sunnuntain Napakympissä neiti X Noora, 30-vuotias sosionomiopiskelija ja baarityöntekijä Kotkasta valitsi matkaseuralaisekseen herra A Santerin, 31-vuotiaan koneenasentajan Myllykoskelta. Kääreestä matkakohteeksi paljastui Berliini. Matkavideolta selviää, että kaksikon matkakohteen aktiviteetit eivät ole olleet sieltä riemullisimmasta päästä. Reissussa kaksikko kävi muun muassa Sachsenhausenin keskitysleirimuseossa sekä tutustuivat natseista kertovaan näyttelyyn. Kaksikko suhasi pitkin kaupunkia metrolla ja piipahti junalla myös kaupungin ulkopuolisilla alueilla. Noora kertoo videolla olleensa erityisen innoissaan How I met your mother -sarjan henkeen tehdystä ravintolasta. Santeri taas intoili halvasta ruoasta ja juomasta.


Kuvailutulkkausta tänään tv:ssä - Näkövammaisten ja rekkakuskien suosiossa iltalehti 12:15 01.04

Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen saa tänään ensi-iltansa tv:ssä. Aki Kaurismäen ohjaama, käsikirjoittama ja tuottama Toivon tuolla puolen palkittiin viime vuonna kahdella merkittävällä kansainvälisellä palkinnolla. Berliinin elokuvajuhlilla Kaurismäelle myönnettiin Hopeinen karhu. San Sebastianissa kansainvälinen elokuvakriitikoiden järjestö Fipresci äänesti elokuvan festivaalien parhaaksi.


Italia pidätti viisi terroristiepäiltyä: Olivat Berliinin terrori-iskun tekijän verkostossa iltalehti 12:27 29.03

Epäiltyjen uskotaan olevan äärijärjestö Isisin kannattajia. Isisin uhka on nyt Italiassa korkea. Italian poliisi on pidättänyt viisi terroristiepäiltyä ratsioissa Keski- ja Etelä-Italiassa. Samankaltaisia ratsioita on tehty Italiassa jo aiemminkin tässä kuussa. The Local kertoo, että viisi pidätettyä liittyisivät Berliinin joulumarkkinoille tuhoisan terrori-iskun tehneeseen tunisialaiseen Anis Amriin. Torstaina pidätetyistä henkilöistä yksi on palestiinalainen ja neljä tunisialaista. Tunisialainen Anis Amri ajoi rekka-autolla joulukuussa 2016 ihmisten päälle tappaen 12 ja vammauttaen 56 ihmistä. Poliisi jäljitti Amrin neljä päivää iskun jälkeen Milanossa, missä hän kuoli tulitaistelussa.


Venäjä: Brittien ulkoministerin natsi-vertaus on inhottava MTV 13:25 22.03

Venäjän mukaan Britannian ulkoministerin tekemä vertaus ensi kesän jalkapallon MM-kisojen ja Berliinin vuoden 1936 kesäolympialaisten propagandan välillä on kohtuuton.


Jets-yleisöltä tyylikäs ele käyttäytyneet niin kuin kumpi voittaisi lumilaudan kahvipaahtimoon ja moneen kertaan öljynporausalus lupasi Politiikkaa on Sivullinen epäili vanhempien suosikit Harkimon täysin samalla miehistöllä

Uutiset