Syyrian presidentti syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta: "Seurausta Israelin röyhkeydestä ja irstailusta" MTV 05:26 20.09

Syyrian presidentti Bashar al-Assad syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta. Syyrian ilmavoimat ampui tiistaina vahingossa alas venäläiskoneen, jossa oli 15 ihmistä. Kaikki kyydissä olleet kuolivat.


Syyrian presidentti syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta –? "Seurausta Israelin röyhkeydestä ja irstailusta" iltasanomat 01:12 20.09

Syyrian presidentti Bashar al-Assad syyttää Israelia venäläiskoneen putoamisesta.


Pohjois-Korean uutistoimistolta yllättävä tieto: Pohjois-Korean johtaja ja Syyrian presidentti tapaavat MTV 05:31 04.06

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ja Syyrian presidentti Bashar al-Assad aikovat tavata, kertoo Pohjois-Korean äänitorvena toimiva uutistoimisto KCNA. Uutistoimiston mukaan Assad vierailee Pohjois-Koreassa Kimin luona.


Israelin puolustus­ministeri Syyrian presidentille: ”Karkota iranilaiset” iltasanomat 14:57 11.05

Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman kehottaa Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia karkottamaan Iranin asevoimat maastaan.


Israelin puolustusministeri Assadille: Heittäkää iranilaiset ulos! iltalehti 14:49 11.05

Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman vaati perjantaina Syyrian presidenttiä Bashar al-Assadia karkottamaan Iranin joukot Syyriasta. - Käytän hyväkseni tämän tilaisuuden lähettää viesti Assadille: heittäkää iranilaiset ulos, Israelin puolustusministeri Avigdor Lieberman sanoi vieraillessaan Israelin miehittämillä Golanin kukkuloilla. - He eivät auta teitä. He tekevät vain vahinkoa, ja heidän läsnäolonsa tuo vahinkoa ja ongelmia. Lieberman sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.


Näkökulma: Hyvät ja todelliset syyt Trumpin ”typerän” Iran-päätöksen takana - vaarana jopa Irakin sotaa pahempi katastrofi iltalehti 16:28 09.05

Trump lyö kiilaa omien liittolaistensa väliin ja tanssii Saudi-Arabian sekä Israelin pillin mukaan, kirjoittaa Iltalehden ulkomaantoimittaja Jaakko Isoniemi. - Ihmisellä on aina kaksi syytä teolleen: hyvä syy ja todellinen syy, lausui väitetysti Titanicinkin omistanut yhdysvaltalainen liikemies John Pierpont Morgan aikanaan. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump esitteli eilen tiedotustilaisuudessa hyviä syitä vetäytyä Iranin niin sanotusta ydinsopimuksesta eli JCPOA:sta, jolla kolme vuotta sitten varmistettiin, ettei maa saa haltuunsa ydinasetta. Trump selitti, että sopimus antaa Iranille mahdollisuuden palata hyvin nopeasti ydintielle. Hän nosti esiin Iranin häiriköinnin Lähi-idässä, kuten tuen Syyrian diktaattorille Bashar al-Assadille ja Libanonin Hizbollahille sekä maan kovaa vauhtia kehittyvän ohjusohjelman, joka hiertää länsimaita. Hän myös toisti Israelin hiljattain esittelemän kannan, että Iran on valehdellut ydinohjelmansa tarkoituksesta.


Venäjä ”erittäin pettynyt” Trumpin päätökseen hylätä Iranin ydinsopimus - Syyria tuomitsee aggressiona iltalehti 04:15 09.05

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump tiedotti myöhään maanantaina hylkäävänsä Iranin ydinsopimuksen. Syyrian hallinto tuomitsee voimakkaasti USA:n päätöksen vetäytyä Iranin ydinsopimuksesta ja sanoo liittolaisensa Iranin pystyvän vastaamaan USA:n "aggressioon". Asiasta kertoo Syyrian valtiollinen media. Iran on ollut yksi Syyrian presidentti Bashar al-Assadin tärkeimmistä liittolaisista Syyrian sisällissodan aikana. Iran on tarjonnut maalle sotilaallista neuvontaa ja jopa lähettänyt " vapaaehtoisia taistelijoita".


Agentin myrkytys, Syyrian hirmuhallinnon tukeminen ja Ukrainan kriisi - Venäjän uhoilusta huolestuneet G7-maiden ministerit pitävät kokouksen iltalehti 11:23 22.04

Teollisuusmaiden ulkoministerit pohtivat Venäjän provokaatioita Kanadan Torontossa pidettävässä kokouksessa. Johtavien G7-teollisuusmaiden ulkoministerit ovat sunnuntaina kokoontuneet Kanadan Torontoon tapaamiseen, jossa käsitellään presidentti Vladimir Putinin johtaman Venäjän toimintaa. Teollisuusmaiden johtajat ovat huolissaan Venäjän antamasta tuesta Syyrian presidentti Bashar al-Assadille Syyrian sisällissodassa sekä entisen venäläisvakoojan maaliskuisesta myrkytystapauksesta Britannian Salisburyssa.


Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


USA:n puolustusministeri halusi Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän - Trump kielsi iltalehti 15:57 18.04

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. Syyrian murheellinen ja sekava sota sai viime viikonloppuna uuden käänteen, kun Yhdysvallat teki yhdessä Britannian ja Ranskan kanssa ilmaiskuja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Kyseessä oli kostoisku Itä-Ghoutan huhtikuisesta kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Länsi syyttää Assadin hallintoa kemiallisten aseiden käytöstä, mutta Assad ja hänen tärkein liittolaisensa Venäjä ovat kiistäneet kaiken. Yhdistyneet kansakunnat ei ole pystynyt tekemään Syyrian tilanteelle juuri mitään, koska Venäjällä on veto-oikeus. Venäjä on torpannut Syyriaan kohdistettavat rangaistustoimet yli kymmenen kertaa. Vastaavasti Venäjän tekemät vastaehdotukset eivät ole kelvanneet lännelle.


Syyrian YK-lähettiläs: OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä aloittaneet tutkimuksiaan Syyrian Dumassa MTV 07:09 18.04

Syyrian YK-lähettiläs Bashar Jaafarin mukaan kemiallisten aseiden vastaisen järjestön OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä aloittaneet tutkimuksiaan Syyrian Dumassa.


Syyria: OPCW:n tarkastajat eivät ole vieläkään päässeet aloittamaan tutkintaa Dumassa iltalehti 02:02 18.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön asiantuntijat pääsivät Dumaan tiistaina. Syyrian YK-edustajan mukaan Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä päässeet aloittamaan tutkintaa Dumassa. Tutkijaryhmä odottaa lupaa YK:n turvallisuusarviota ennen tutkinnan aloittamista, kertoi Syyrian YK-edustaja Bashar Jaafari tiistaina. Turvallisuusryhmä eteni Dumaan aikaisemmin selvittääkseen, voidaanko asiantuntijat päästää sinne keskiviikkona.


Suomi vaatii rangaistuksia kemiallisten aseiden käytöstä - Soini: ”Hirvittävien aseiden käyttö on vaarallisesti arkipäiväistymässä” iltalehti 17:50 16.04

Ulkoministeriö kertoo, että Suomi on liittynyt maanantaina kansainväliseen aloitteeseen, joka vaatii seurauksia ja rangaistusta kemiallisten aseiden käyttämisestä. Suomi on liittynyt maanantaina 25 maan rintamaan, mikä taistelee kemiallisten aseiden käytön rankaisemattomuutta vastaan. Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että vaikka kemiallisten aseiden käyttö on kielletty kieltosopimuksessa ja kansainvälisessä tapaoikeudessa, kieltoa on viime vuosina haastettu ennennäkemättömällä tavalla. Ulkoministeriö viittaa Syyriaan. Huhtikuun alkupuolella Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, jossa on kuollut ainakin ainakin 70 ihmistä. Länsimaat syyttävät asiasta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska vastasivat kaasuiskuun tekemällä ilmaiskuja Syyriassa.


Trumpin käsky iskeä Syyriaan herätti närää omienkin piirissä - näin Trump ohitti kongressin iltalehti 22:55 15.04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös iskeä Syyriaan on saanut aikaan kritiikkiä. Asiantuntijoiden mukaan hänellä kuitenkin oli oikeus päättää iskuista ilman kongressia. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua lauantaina Syyriassa vastalauseena epäillylle kemiallisten aseiden käytölle Itä-Ghoutassa 7. huhtikuuta. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitus on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 40 ihmistä. Lännen iskut tehtiin kemiallisten ja biologisten aseiden tutkimuskeskukseen, kemiallisten aineiden säilytyslaitokseen ja kemiallisten aseisiin liittyvän kaluston varastoon. Tällä haluttiin vaikeuttaa kemiallisten aseiden tuottamista Syyriassa.


Macron: Vakuutin Trumpin olemaan vetäytymättä Syyriasta – ”Siellä on pysyttävä pitkään” iltasanomat 22:28 15.04

Presidentti korostaa, ettei Ranska ole julistanut sotaa Bashar al-Assadia vastaan.


Macron: Vakuutin Trumpin olemaan vetäytymättä Syyriasta iltasanomat 22:28 15.04

Presidentti korostaa, ettei Ranska ole julistanut sotaa Bashar al-Assadia vastaan.


YK-lähettiläs: Yhdysvallat asettaa uusia pakotteita Venäjälle iltalehti 19:00 15.04

Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi sunnuntaina televisioyhtiö CBS:n haastattelussa, että Yhdysvallat aikoo määrätä uusia pakotteita Venäjälle. Yhdysvaltain YK-lähettilään Nikki Haleyn mukaan uudet pakotteet Venäjälle ovat vastaus Venäjän Syyrian hallitukselle antamalle tuelle. Pakotteet julkistetaan Haleyn mukaan maanantaina. Haley kertoi , että pakotteet kohdistetaan yhtiöihin, jotka ovat toimittaneet kalustoa Syyrian presidentti Bashar al-Assadille tai olleet osallisia kemiallisten aseiden käyttöön.


Video näyttää kohteen täystuhon - Tämä Syyrian iskuista tiedetään nyt iltalehti 22:42 14.04

Yhdysvallat liittolaisineen iskivät lauantaina kolmeen kohteeseen Syyriassa. Iltalehti koosti olennaisimmat tiedot iskuista ja niistä seuranneista reaktioista. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua lauantaina Syyriassa vastalauseena epäillylle kemiallisten aseiden käytölle Itä-Ghoutassa 7. huhtikuuta. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitus on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 40 ihmistä. Käskyn iskujen tekemisestä antoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti viiden jälkeen Suomen aikaan, että operaatio on ohi.


3? 300 aikapuoluetta ja toinen rantasaunassa, Selänne hehkuttaa voittajaksi – uhriluku noussut

Uutiset