Presidentti Ahtisaari moittii YK:ta kovin sanoin Syyrian sodasta: ”Turvallisuusneuvosto on epäonnistunut” iltalehti 22:18 20.04

Nobelin rauhanpalkinnon voittanut presidentti Martti Ahtisaari kertoo uskovansa vankasti Yhdistyneisiin kansakuntiin, minkä vuoksi hän kertoo tietävänsä, että se pystyy Syyriassa myös parempaan. - Seitsemän vuotta sotaa. Vähintään puoli miljoonaa kuollutta. Yli viisi miljoonaa pakolaista. Katsoipa asiaa mistä suunnasta tahansa, Syyrian sota on jatkunut aivan liian kauan, presidentti Martti Ahtisaari kertoo mielipidekirjoituksen ensimmäisessä kappaleessa. Syyriassa riehuva sisällissota otti jälleen uuden käänteen, kun Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, joka tappoi ainakin 70 ihmistä huhtikuun alkupuolella. Länsi syyttää iskusta presidentti Bashar al-Assadia, joka taas on tärkeimmän liittolaisensa Venäjän säestyksellä kiistänyt kaiken. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska rankaisivat Syyriaa tekemällä ilmaiskuja Assadin joukkoihin. Asetelmassa nähdään vaara laajemmalle yhteenotolle Yhdysvaltain ja Venäjän välillä.


USA:n puolustusministeri halusi Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän - Trump kielsi iltalehti 15:57 18.04

New York Timesin mukaan Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattis kehotti presidentti Donald Trumpia hakemaan Syyrian ilmaiskuille kongressin hyväksynnän, mutta presidentti halusi ”nopeita ja dramaattisia toimia”. Syyrian murheellinen ja sekava sota sai viime viikonloppuna uuden käänteen, kun Yhdysvallat teki yhdessä Britannian ja Ranskan kanssa ilmaiskuja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukkoja vastaan. Kyseessä oli kostoisku Itä-Ghoutan huhtikuisesta kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 70 ihmistä. Länsi syyttää Assadin hallintoa kemiallisten aseiden käytöstä, mutta Assad ja hänen tärkein liittolaisensa Venäjä ovat kiistäneet kaiken. Yhdistyneet kansakunnat ei ole pystynyt tekemään Syyrian tilanteelle juuri mitään, koska Venäjällä on veto-oikeus. Venäjä on torpannut Syyriaan kohdistettavat rangaistustoimet yli kymmenen kertaa. Vastaavasti Venäjän tekemät vastaehdotukset eivät ole kelvanneet lännelle.


Syyrian YK-lähettiläs: OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä aloittaneet tutkimuksiaan Syyrian Dumassa MTV 07:09 18.04

Syyrian YK-lähettiläs Bashar Jaafarin mukaan kemiallisten aseiden vastaisen järjestön OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä aloittaneet tutkimuksiaan Syyrian Dumassa.


Syyria: OPCW:n tarkastajat eivät ole vieläkään päässeet aloittamaan tutkintaa Dumassa iltalehti 02:02 18.04

Kemiallisten aseiden kieltojärjestön asiantuntijat pääsivät Dumaan tiistaina. Syyrian YK-edustajan mukaan Kemiallisten aseiden kieltojärjestö OPCW:n tarkastajat eivät ole vielä päässeet aloittamaan tutkintaa Dumassa. Tutkijaryhmä odottaa lupaa YK:n turvallisuusarviota ennen tutkinnan aloittamista, kertoi Syyrian YK-edustaja Bashar Jaafari tiistaina. Turvallisuusryhmä eteni Dumaan aikaisemmin selvittääkseen, voidaanko asiantuntijat päästää sinne keskiviikkona.


Suomi vaatii rangaistuksia kemiallisten aseiden käytöstä - Soini: ”Hirvittävien aseiden käyttö on vaarallisesti arkipäiväistymässä” iltalehti 17:50 16.04

Ulkoministeriö kertoo, että Suomi on liittynyt maanantaina kansainväliseen aloitteeseen, joka vaatii seurauksia ja rangaistusta kemiallisten aseiden käyttämisestä. Suomi on liittynyt maanantaina 25 maan rintamaan, mikä taistelee kemiallisten aseiden käytön rankaisemattomuutta vastaan. Ulkoministeriö kertoo tiedotteessaan, että vaikka kemiallisten aseiden käyttö on kielletty kieltosopimuksessa ja kansainvälisessä tapaoikeudessa, kieltoa on viime vuosina haastettu ennennäkemättömällä tavalla. Ulkoministeriö viittaa Syyriaan. Huhtikuun alkupuolella Itä-Ghoutassa tapahtui kaasuisku, jossa on kuollut ainakin ainakin 70 ihmistä. Länsimaat syyttävät asiasta presidentti Bashar al-Assadin hallintoa. Yhdysvallat, Britannia ja Ranska vastasivat kaasuiskuun tekemällä ilmaiskuja Syyriassa.


Trumpin käsky iskeä Syyriaan herätti närää omienkin piirissä - näin Trump ohitti kongressin iltalehti 22:55 15.04

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin päätös iskeä Syyriaan on saanut aikaan kritiikkiä. Asiantuntijoiden mukaan hänellä kuitenkin oli oikeus päättää iskuista ilman kongressia. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua lauantaina Syyriassa vastalauseena epäillylle kemiallisten aseiden käytölle Itä-Ghoutassa 7. huhtikuuta. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitus on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 40 ihmistä. Lännen iskut tehtiin kemiallisten ja biologisten aseiden tutkimuskeskukseen, kemiallisten aineiden säilytyslaitokseen ja kemiallisten aseisiin liittyvän kaluston varastoon. Tällä haluttiin vaikeuttaa kemiallisten aseiden tuottamista Syyriassa.


Macron: Vakuutin Trumpin olemaan vetäytymättä Syyriasta – ”Siellä on pysyttävä pitkään” iltasanomat 22:28 15.04

Presidentti korostaa, ettei Ranska ole julistanut sotaa Bashar al-Assadia vastaan.


Macron: Vakuutin Trumpin olemaan vetäytymättä Syyriasta iltasanomat 22:28 15.04

Presidentti korostaa, ettei Ranska ole julistanut sotaa Bashar al-Assadia vastaan.


YK-lähettiläs: Yhdysvallat asettaa uusia pakotteita Venäjälle iltalehti 19:00 15.04

Yhdysvaltojen YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi sunnuntaina televisioyhtiö CBS:n haastattelussa, että Yhdysvallat aikoo määrätä uusia pakotteita Venäjälle. Yhdysvaltain YK-lähettilään Nikki Haleyn mukaan uudet pakotteet Venäjälle ovat vastaus Venäjän Syyrian hallitukselle antamalle tuelle. Pakotteet julkistetaan Haleyn mukaan maanantaina. Haley kertoi , että pakotteet kohdistetaan yhtiöihin, jotka ovat toimittaneet kalustoa Syyrian presidentti Bashar al-Assadille tai olleet osallisia kemiallisten aseiden käyttöön.


Video näyttää kohteen täystuhon - Tämä Syyrian iskuista tiedetään nyt iltalehti 22:42 14.04

Yhdysvallat liittolaisineen iskivät lauantaina kolmeen kohteeseen Syyriassa. Iltalehti koosti olennaisimmat tiedot iskuista ja niistä seuranneista reaktioista. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua lauantaina Syyriassa vastalauseena epäillylle kemiallisten aseiden käytölle Itä-Ghoutassa 7. huhtikuuta. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitus on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli ainakin 40 ihmistä. Käskyn iskujen tekemisestä antoi Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. Yhdysvaltain puolustusministeriö ilmoitti viiden jälkeen Suomen aikaan, että operaatio on ohi.


MTV Uutisten ulkomaantoimittaja arvioi: Putinin vastaisku tulee yllätysrintamalle mutkan kautta MTV 21:10 14.04

Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Ranskan liittouman viimeöisen iskun aiheuttamia reaktiota odotetaan ympäri maailmaa. Syyrian Bashar al-Assadin hallintoa tukeva Venäjä on tuominut iskun, ja maailmalla odotetaan, miten Venäjä vastaa tapahtuneeseen, jos vastaa.


Venäjän vaatimus hylättiin: YK:n turvallisuusneuvosto ei tuomitse lännen iskuja Syyriassa iltalehti 20:36 14.04

Venäjä katsoi, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat rikkoneet kansainvälistä oikeutta tekemillään vastaiskuilla. Venäjän näkemys ei kuitenkaan saanut riittävästi kannatusta turvallisuusneuvostossa. Venäjän pyynnöstä YK:n turvallisuusneuvosto äänesti lauantaina siitä, tuleeko neuvoston tuomita Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan tekemät iskut Syyriassa. Yhdysvallat liittolaisineen ovat pitäneet iskuja välttämättömänä vastauksena kemiallisten aseiden käytölle. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinto on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä viime viikolla.


Yhdysvallat varoittaa: Olemme valmiina uusiin iskuihin, jos kemiallisia aseita käytetään uudelleen iltalehti 19:34 14.04

Yhdysvallat on YK-lähettilään mukaan varautunut pitämään yllä painetta Syyriassa. Yhdysvallat kertoo olevansa valmiudessa tekemään uusia iskuja Syyriaan, mikäli Syyrian presidentin Bashar al-Assadin joukot käyttävät uudelleen kemiallisia aseita iskussa, kertoo AFP. Yhdysvaltain YK-lähettiläs Nikki Haley sanoi YK:n turvallisuusneuvoston tapaamisessa, että hän puhui lauantaiaamuna presidentti Donald Trumpin kanssa. - Hän sanoi: jos Syyrian hallitus käyttää uudelleen tätä myrkyllistä kaasua, Yhdysvallat on "lukittu ja ladattu", Haley kertoi Trumpin sanoneen.


Venäjä pyytää YK:n turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan lännen iskut Syyriassa iltalehti 18:10 14.04

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään. Venäjä haluaa neuvoston tuomitsevan lännen iskut. Venäjä on pyytänyt YK:n turvallisuusneuvostoa tuomitsemaan "hyökkäyksen" Syyriaa vastaan, kertoo AFP, joka on nähnyt asiasta luonnoksen. Venäjä viittaa Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Ranskan tekemiin kolmeen iskuun. Länsimaiden mukaan iskut olivat vastalause epäillylle kemiallisten aseiden käytölle Itä-Ghoutassa viime viikolla. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallinto on vastuussa epäillystä kaasuiskusta, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä.


Turkin Erdogan pitää lännen iskuja tervetulleina: ”Hyväksyttävä kosto epäinhimillisille iskuille” iltalehti 17:14 14.04

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin mukaan kemiallisia aseita käyttäneiden tulee maksaa hinta teoistaan. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan pitää tervetulleina lännen iskuja Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallitusta vastaan, kertoo AFP. Lauantaina Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua Syyriassa vastalauseena epäillylle kaasuiskulle Itä-Ghoutassa. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että al-Assadin hallitus on vastuussa iskusta, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä viime viikolla. Erdogan kuvailee lännen iskuja "hyväksyttäväksi kostoksi epäinhimillisille iskuille". AFP:n mukaan Erdogan sanoi, ettei Turkki voi hyväksyä tilannetta. Erdogan katsoo, että kemiallisia aseita iskussa käyttäneiden tulee maksaa hinta teoistaan.


EU-komissio jyrähtää Syyrian hallitukselle - ”Täytyy olla viimeinen kerta, kun kemiallisia aseita käytetään siviilejä vastaan” iltalehti 16:05 14.04

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker korostaa komission kannanotossa, ettei kemiallisten aseiden käyttöä ei voi hyväksyä missään olosuhteissa. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kertoo EU-komission näkemyksen Syyrian tilanteeseen. Lauantaina Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska tekivät kolme iskua Syyriassa vastalauseena epäillylle kaasuiskulle Itä-Ghoutassa viime viikolla. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinto on vastuussa iskusta, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä.


Al-Assad lännen iskuista: Saa Syyrian taistelemaan entistä kovemmin ”terrorismia vastaan” iltalehti 15:04 14.04

Syyrian presidentti Bashar al-Assadin mukaan maan hallitus aikoo taistella entistä päättäväisemmin lännen vastaiskujen jälkeen. Syyrian presidentti Bashar al-Assad on kommentoinut lännen lauantaina tekemiä vastaiskuja. Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Ranska iskivät kolmeen kohteeseen Syyriassa vastalauseena epäillystä kemiallisten aseiden käytöstä Itä-Ghoutassa viime viikolla. Yhdysvaltojen mukaan heillä on todisteita siitä, että al-Assadin hallinto on vastuussa epäillystä kaasuiskussa, jossa kuoli kymmeniä ihmisiä. AFP:n mukaan al-Assad on sanonut, että lännen iskut vain saavat hänet taistelemaan entistä päättäväisin vastustajiaan vastaan.


jatkosta "Yritän saada Jyväskylän ja Pieksämäen keskeyttää ydin- ökyseuraa vastaan voittaisi seurahistorian – ”Suurta

Uutiset