Pitkään NHL:ssä torjunut suomalaisvahti Miro Heiskasesta: "Kovin lahjakkuus, jonka kanssa olen pelannut" MTV 14:47 14.02

Torstaina Leijonien riveissä nähdään useita olympiatason debytantteja, kun miesten jääkiekkoturnaus pyörähtää käyntiin. Yksi debytoijista on Miro Heiskanen, joka kerää suurta hehkutusta pitkään NHL:ssä pelanneelta Niklas Bäckströmiltä.


Pitkän linjan suomalainen NHL-vahti näkee: olympiaturnauksen isolla ennakkosuosikilla omat uhkakuvat MTV 22:33 13.02

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen eli Leijonien osalta Etelä-Korean Pyeongchangin olympiaturnaus lähtee liikkeelle torstaina, jolloin vastaan asettuu Saksa. Kaksinkertainen olympiamitalisti ja pitkään NHL:ssä pelannut Niklas Bäckström pitää Venäjän olympiaurheilijoita turnauksen ennakkosuosikkina. Bäckströmin mukaan myös heillä on omat uhkakuvat.


Pitkään NHL:ssä pelannut suomalaisvahti olympiakokemuksistaan: "Se oli yksi Suomen historian parhaimmista joukkueista" MTV 17:46 13.02

Leijonat lähtee mitaliputkesta Etelä-Korean talviolympialaisiin, sillä edellisistä kolmista kisoista mukaan on tarttunut kotiin viemisiä. Niklas Bäckström oli mukana rivistössä, kun Leijonat otti Torinosta hopeaa ja Vancouverista pronssia.


Rajun ulostulon tehnyt Niklas Bäckström kiittelee vuolaasti kiekkoyhteisöä – "Ihan uskomatonta" MTV 21:20 12.02

Pitkään jääkiekkoliiga NHL:ssä pelannut Niklas Bäckström avautui tammikuussa Ilta-Sanomien verkkosivuilla tilanteesta, johon hän on päätynyt nykyisessä seurassaan HIFK:ssa. Bäckström antoi isolla kädellä rapaa urheilujohdolle, joka vehkeili erikoisella tavalla syksyn hankintakuvioiden yhteydessä.


Bäckström-mediakohun ympäröimä HIFK pelasi nihkeästi uusisuomi 23:35 09.01

HIFK voitti jääkiekon Liigassa tiistaina Vaasan Sportin jatkoajalla 2-1. HIFK:n voitto tuli kaikkea muuta kuin hyvällä peliesityksellä.


HIFK:n urheilujohtaja Salmelainen tiukkana Niklas Bäckströmistä: ”Hän on tärkeä osa meidän joukkuetta” iltalehti 22:16 09.01

- Olemme käsitelleet asian joukkueen sisäisesti, ja kopissa on levollinen fiilis, Tobias Salmelainen kommentoi tapaus Niklas Bäckströmiä. HIFK otti liigajumbo Sportista 2-1-jatkoaikavoiton ilman kolmosmaalivahdiksi pudonnutta Niklas Bäckströmiä. Maalilla torjui Kevin Lankinen, ja varalla istui Atte Engren. Urheilujohtaja Tobias Salmelaisen mukaan Bäckström seurasi ottelun katsomosta.


HIFK-fanit pahoillaan Niklas Bäckströmin kohtalosta, mutta ymmärtävät ratkaisun: ”Surullistahan se on” iltalehti 20:33 09.01

HIFK on kahden erän jälkeen 0-1-tappiolla kotiottelussaan liigajumbo Sportia vastaan. IFK:n kolmosvahdiksi ja sitä kautta joukkuetreenien ulkopuolelle pudonneen Niklas Bäckströmin tapaus on ollut alkuviikolla kiekko-Suomen puheenaihe numero yksi. Nordiksen käytävällä IFK:n fanikatsomon kohdalla oli muutama minuutti ennen Sport-matsin alkua rauhallinen tunnelma. Pitkän linjan fanit Janne Yrjölä ja Ari Laukkanen odottivat ottelun alkua muiden punaisiin sonnustautuneiden kannattajien joukossa.


HIFK:n urheilupomo Tobias Salmelainen vastasi Bäckströmin kritiikkiin – ”Ikävä nähdä, että ”Nikellä” on niin huono olla” iltasanomat 19:38 09.01

HIFK:n uusi urheilutoimenjohtaja vastasi kysymyksiin Niklas Bäckströmistä.


Kommentti: Pelko iski HIFK:n urheilupomoon – jopa NHL:ssä menestynyt Niklas Bäckström päätyi uhriksi iltasanomat 12:06 09.01

Kun pelaaja ei enää myy pääsylippuja, hän lakkaa olemasta. Niin kävi Niklas Bäckströmillekin, kirjoittaa Marko Lempinen.


Näkökulma: Niklas Bäckströmin ura päättyy kyyneliin - tekikö hän ratkaisevan virheen sopimusneuvotteluissa? iltalehti 09:55 09.01

Niklas Bäckströmin tuska osoittaa, ettei HIFK-perhe voi hyvin, kirjoittaa Sasha Huttunen. Se oli harvinainen, jopa häkellyttävä ulostulo suomalaisessa jääkiekossa. HIFK:hon uraansa päättämään mennyt NHL:n konkarivahti Niklas Bäckström istui Ruutu Urheilun Liigastudion Facebook-lähetyksessä ja vastaili Sebastian Waheebin kysymyksiin silmät kosteina, kuin koulukiusattu kuraattorin puheilla.


HIFK:n päävalmentaja avaa joukkueen harjoituksista poistetun Niklas Bäckströmin tapausta iltasanomat 08:51 09.01

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ymmärtää maalivahtilegenda Niklas Bäckströmin pettymyksen, mutta katsoo, ettei seura ole salannut asioita.


Niklas Bäckström teki HIFK:lle palveluksen, jonka seuraukset voivat vihdoin tehdä siitä suurseuran jatkoaika.com 07:30 09.01

Tähtimaalivahti Niklas Bäckströmin raju purkaus maanantaina HIFK:n entisestä urheilujohtajasta Tom Nybondaksesta on herättänyt valtavasti keskustelua. Tärkeintä 39-vuotiaan konkarimaalivahdin purkauksessa ei ollut huoli omasta roolista, vaan seurasta.


Kommentti: Miksi HIFK ajautui potkaisemaan NHL:ssä menestyneen pelaajansa katsomoon? iltasanomat 06:45 09.01

Kun pelaaja ei enää myy pääsylippuja, hän lakkaa olemasta. Niin kävi Niklas Bäckströmillekin, kirjoittaa Marko Lempinen.


HIFK:n johtajuuskriisi ei rajoitu Nybondasiin jatkoaika.com 19:19 08.01

Maanantaina Liigassa puhutti HIFK-vahti Niklas Bäckströmin puheenvuoro omasta tilanteestaan sekä HIFK:n urheilujohdon toimivuudesta. Bäckströmin puheenvuoro oli kuitenkin vain jäävuoren huippu.


HIFK-pomo vastaa Bäckströmin kritiikkiin: "Ikävä nähdä, että Nikkeen sattuu noin paljon" MTV 15:56 08.01

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen on pahoillaan maalivahti Niklas Bäckströmin kokemasta mielipahasta, mutta tukee joukkueen valmennuksen ratkaisua pudottaa NHL-veteraani harjoitusvahvuuden ulkopuolelle.


Ruutu: Syrjään heitetty Niklas Bäckström syyttää HIFK:ta valehtelusta - ”Nyt ollaan erittäin ikävässä tilanteessa” iltalehti 14:30 08.01

NHL-konkari Niklas Bäckström on juuttunut HIFK:ssa kolmosvahdiksi. Bäckström on aloittanut HIFK:n maalilla viimeksi yli kuukausi sitten, eikä hän ole tämän vuoden puolella ollut edes kokoonpanossa. Torjuntavastuun ovat jakaneet Kevin Lankinen ja viime elokuussa Lankisen tuuraajaksi hankittu Atte Engren. Lankinen joutui jalkavamman takia kuukausiksi sivuun, mikä pakotti HIFK:n hankkimaan uuden maalivahdin.


Niklas Bäckströmin silmät kostuivat – katso HIFK:n maalivahdin tunteikas haastattelu: ”Se tässä on suurimpia ongelmia, kun ruvetaan valehtelemaan” iltasanomat 13:07 08.01

Päivän kuumaa puheenaihetta käsiteltiin Ruudun Liigastudiossa.


Niklas Bäckströmin silmät kostuivat – katso HIFK:n maalivahdin tunteikas haastattelu iltasanomat 13:07 08.01

Päivän kuumaa puheenaihetta käsiteltiin Ruudun Liigastudiossa.


Suora lähetys: HIFK:n seurajohtaminen päivän puheenaiheena – Niklas Bäckström studiovieraana iltasanomat 13:07 08.01

Päivän kuumaa puheenaihetta käsitellään Ruudun Liigastudiossa.


Uutiset