Suomessa asuva virolainen muutti Viron 100-vuotispäivän alkoholiveron vastaiseksi protestiksi - Kilometrien autoletka ajoi Tallinnasta viinarallin uuteen keskipisteeseen Latviaan iltalehti 19:05 24.02

Tänään lauantaina vietetään Viron satavuotispäivää, mutta huomion virallisilta juhlallisuuksilta on vienyt massiivinen alkoholiveron vastainen autokulkue, johon on ottanut osaa arviolta 5000 ihmistä. Protestikulkue kulki aamu- ja iltapäivän aikana Tallinnasta läpi Viron Latvian puolelle, jossa pidettiin puheita ja suunniteltiin lisäprotesteja. Kulkueessa oli jopa 2000 autoa, ja järjestäjien mukaan sen pituus hipoi 20 kilometriä. Mediatietojen mukaan kulkue olisi ollut jopa 35 kilometriä pitkä. Kulkueeseen liittyi lisää autoja koko sen matkan ajan.


Kuva: Liekit syövät kääpiöauton Kehä I:llä iltasanomat 16:30 24.02

Heti perään kaksi autoa juuttui hinauskoukusta toisiinsa kiinni.


Nuori mies kuoli Kuutostien rajussa kolarissa – rekkaan törmännyt auto syttyi tuleen MTV 14:53 24.02

Parikkalassa Kuutostiellä aamupäivällä sattuneessa liikenneonnettomuudessa on kuollut nuori henkilöautoa kuljettanut mies, kertoo Kaakkois-Suomen poliisi.


Auto törmäsi suojatiellä 10-vuotiaaseen poikaan - tärkeä liikennesääntö unohtui taas iltalehti 09:46 24.02

Toinen auto oli pysähtynyt antamaan pojalle tietä, mutta Fiat-kuski tuli oikealta ohi lennättäen pojan kaaressa pyörätielle. Poliisi tiedottaa Valkeakoskella perjantaina kello 17 aikaan tapahtuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa loukkaantui 10-vuotias poika. Vuonna 1947 syntynyt mies kuljetti Fiat Punto merkkistä henkilöautoa Lempääläntiellä. Niementien risteyksessä suojatien eteen oli pysähtynyt musta auto, mutta Fiat-kuski ajoi siitä oikealta ohi tärkeästä, vastaavissa tilanteissa pysähtymään määräävästä suojatiesäännöstä piittaamatta.


Nainen ajoi auton tahallaan päin Valkoisen talon turvapuomia - Valkoinen talo suljettiin tunniksi iltalehti 02:06 24.02

Yhdysvalloissa Valkoinen talo suljettiin perjantaina noin tunniksi sen jälkeen, kun auto ajoi päin turvallisuuspuomia päin lähellä Valkoista taloa. Asiasta ilmoitti Yhdysvaltain Salainen palvelu. Mediatietojen mukaan autoa ajanut nainen saattaa kärsiä mielenterveysongelmista. Nainen ajoi puomia päin tahallaan, mutta ei päässyt siitä läpi.


Varas murtautui autokauppaan Helsingissä – vei seitsemän autoa iltasanomat 14:16 23.02

Poliisi epäilee 30–vuotiasta miestä törkeästä varkaudesta.


Autoliikkeestä anastettiin seitsemän autoa – teosta epäilty pakeni poliisia peruuttaen MTV 12:50 23.02

Helsinkiläisestä autoliikkeestä anastettiin toissayönä seitsemän autoa, tiedottaa Helsingin poliisi. Teosta epäillään miestä, joka otettiin kiinni eilen erikoisen, peruuttaen tapahtuneen pakomatkan jälkeen.


Helsingin ydinkeskustaan halutaan rakentaa uusi maanalainen elokuvateatteri iltalehti 08:48 23.02

Helsingin vanhaan linja-autoasemaan on suunnitteilla monisalinen elokuvateatteri. Kolme yhtiötä on jättänyt Helsingin kaupunginhallitukselle 17. elokuuta 2017 hakemuksen vanhan linja-autoasemarakennuksen varaamisesta elokuvakulttuuria ja -taidetta vaalivalle hankkeelle Tarkoitus on perustaa monisalinen elokuvateatteri Helsingin ydinkeskustaan. Hankkeen takana ovat Aristo-Invest Oy, M1 Capital Oy ja Oy Bufo Ab.


Bussi rysäytti omakotitalon puutarhaan Lahdessa - ”Onneksi äijä oli kaatanut puut siitä” iltalehti 15:34 22.02

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa. Paikallisliikenteen linja-auto rysäytti syvälle omakotitalon pihaan Lahdessa Kaukkarintien ja Tuohimäentien risteyksessä torstaiaamuna noin kello 7.50. Lähistöllä asuva mies kertoo, että tie oli poikki työmatkalla, kun hän paikalle sattui. Linja-autoa hinattiin pois syvältä pihan puolelta.


12 paloautoa ampaisi kohti Helsinki-Vantaata turhan takia - ”Mieluummin näin päin kuin että lentokone olisi tärähtänyt ramppiin” iltalehti 12:04 22.02

Virheellinen suuronnettomuushälytys käynnisti pelastuslaitoksella tositoimet. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella valmistauduttiin torstaina aamupäivällä suureen operaatioon, kun Helsinki-Vantaan lentoasemalta tuli kello 11 hälytys tunnisteella "ilmaliikenneonnettomuus, suuri". Kaikkiaan 12 paloautoa lähti ajamaan kohti lentoasemaa pillit ujeltaen, mutta jo puolimatkassa selvisi, että kyseessä olikin väärä hälytys.


Syyrialaismiehen, 19, epäillään suunnitelleen terrori-iskua Saksassa iltalehti 10:45 21.02

Nuoren syyrialaismiehen hallusta löytyi pomminteko-opas ja Isis-videoita. Mamdoh A. -niminen syyrialaismies on nyt Bayreuthin käräjäoikeudessa syytettynä terrori-iskun suunnittelusta. Oikeudenkäynti vuonna 2015 Saksaan saapunutta turvapaikanhakijaa vastaan alkoi jo helmikuun alussa. Syyttäjän mukaan Mamdoh suunnitteli terrori-iskua Saksaan tai Syyriaan. Poliisi pääsi Pegnitzissa asuneen Mamdohin jäljille sattumalta. Poliisi teki Mamdohin asunnossa kotietsinnän muun asian tiimoilta ja löysi pomminteko-oppaan ja Isis-videoita. Miehen puhelimesta löytyi myös lapsipornoa, ja hän oli ajanut autoa ajokortitta.


Gangsterityylistä murhaa yrittäneen tuomio koveni – ampui käsiaseella uhrien autoa takaa-ajotilanteessa MTV 17:55 20.02

Itä-Suomen hovioikeus on korottanut toisen tuomitun vankeusrangaistusta vuodella Kerimäen takaa-ajojutussa. Takaa-ajetut mies ja nainen yritettiin surmata ampumalla Kerimäellä joulukuussa 2016.


Sauber-autoa uusittu isosti - ei enää vanhaa moottoria MTV 14:04 20.02

Alfa Romeo Sauberin tämän kauden F1-auto julkistettiin tiistaina. Auto on muuttunut paljon viime kaudelta.


Ricciardo toiveikkaana uudesta autosta: "Rohkaisevia merkkejä" MTV 09:15 20.02

Uutta Red Bullin RB14-autoa maanantaina Silverstonen radalla mainoskuvauksissa ajanut Daniel Ricciardo paljastaa auton antaneen hänelle hyvän ensivaikutelman.


Video: Autoilija kiilasi bussin eteen Tampereella ja kävi kuljettajan kimppuun rautaputkella iltalehti 08:42 20.02

TKL:n mukaan kuljettaja taltutti autoa ajaneen miehen lumipenkkaa vasten. Poliisi tutkii tapausta. Tampereen kaupungin liikennelaitoksen (TKL) bussinkuljettaja joutui tappeluun henkilöauton kuljettajan kanssa Hervannan alueella lauantai-iltana, kun autoa kuljettanut mies kävi bussinkuljettajan kertoman mukaan tämän kimppuun rautaputkella varustettuna. TKL:n toimitusjohtaja Pekka Pirhonen kertoo, että poikkeuksellista tapahtumaa on käsitelty maanantaina myös kuljettajan kanssa.


Ajokiellossa ollut mies törttöili kuorma-autolla Vihdissä - puhalsi 3,10 promillea iltalehti 16:48 19.02

Lauantai-iltana poliisi sai ilmoituksen Lohjanharjun moottoritiellä kaistoilla heittelehtineestä autosta. Poliisi epäilee miehen ajaneen Vihdissä päihtyneenä kuorma-autoa Lohjanharjun moottoriliikennetiellä ja suistuneen tieltä ulos Porintien alussa lauantaina hieman ennen iltakahdeksaa. Hätäkeskukseen oli tullut ilmoitus kaistoilla heittelevästä autosta, joka ajoi Lohjanharjun moottoriliikennetietä Espoon suuntaan. Poliisi tavoitti auton Nummenkylän kohdalla Lohjan moottoriliikennetiellä. Poliisi näytti autolle pysähtymismerkkiä, mutta auto jatkoi ajoaan noin kolme kilometriä pysähtymättä, kunnes kääntyi Porintien rampista kohti Nummelaa, ja suistui ulos tieltä rampin käännöksen ulkokaarteessa.


Poliisi: Kuorma-auton kuljettaja pakeni poliisia ja suistui tieltä – puhalsi yli 3 promillen lukemat MTV 15:52 19.02

Kuorma-autoa kuljettanut mies ei pysähtynyt poliisin käskyistä huolimatta, suistui tieltä ja puhalsi alkometriin yli kolmen promillen lukemat Vihdissä, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan.


Luonto kostaa! Kenguru antoi kunnolla köniin - mursi metsästäjän leuan iltalehti 11:04 19.02

Australialaismies koki kengurun raivon metsästysretkellään. Australialaismedia on julkaissut karun otoksen Joshua Hayden -nimisestä miehestä, jolle kenguru rökitti mustan silmän ja murtuneen leuan. Mies kertoo olleensa veljensä kanssa autoillen metsästämässä läntisessä Australiassa, Kellerberrinin liepeillä viime tiistaina. Veljekset olivat huomanneet kolme kengurua ampumaetäisyydellä. Kuitenkin yhtäkkiä kolmas kenguru oli pinkaissut kohti autoa. Hayden oli kurottautunut ampumaan kahta muuta kengurua eikä siksi huomannut, että kolmas kenguru kävi salakavalasti hänen kimppuunsa. Hayden sai rytäkässä kengurulta kovan tällin päähänsä. Hän kertoo menettäneensä tajuntansa noin puoleksi minuutiksi. Kun hän tuli tajuihinsa, hänen ensimmäinen ajatuksensa oli, että hänen veljensä oli antanut hänelle turpaan. Yllätys olikin melkoinen, kun veli kertoi syypään olleen raivostunut kenguru.


Uutiset