Seksiskandaali Australiassa - varapääministeri jättää tehtävänsä iltalehti 09:17 23.02

Varapääministeriä on syytetty seksuaalisesta ahdistelusta. Australian varapääministeri ja kansallispuolueen johtaja Barnaby Joyce ilmoitti perjantaina eroavansa sekä puolueen johdosta että varapääministerin tehtävästä. Joyce on ollut Australiaa puhuttaneen skandaalin keskiössä jo useita viikkoja. Muutama viikko sitten kävi ilmi, että Joycella on suhde entisen lehdistöavustajansa kanssa, joka odottaa lasta.


Australiaa ryöpytetään jälleen pakolaisten huonosta hoidosta – "Leireillä näkyy yhä syvempi epätoivo" MTV 20:51 13.02

YK kritisoi Australiaa kovin sanoin pakolaisasioiden huonosta hoidosta. Järjestö vaatii Australiaa huolehtimaan noin 800:sta pakolaisesta ja turvapaikanhakijasta, jotka ovat jääneet eristyneeseen pidätyskeskukseen Papua Uuteen Guineaan.


Amerikkalainen professori ei tiennyt, että Australia on maa iltalehti 19:55 11.02

Professori hylkäsi opiskelijan harjoitustyön, jossa Australiaa käsiteltiin valtiona. Sosiologiaa opiskeleva Ashley Arnold oli saanut yliopistolta tehtäväksi vertailla USA:n sosiaalisia normeja jonkun toisen maan vastaaviin. Arnold vertaili harjoitustyössään sitä, miten Yhdysvalloissa ja Australiassa käytetään sosiaalista mediaa. Southern New Hampshire Universityssä opiskeleva Arnold palautti harjoitustyönsä. Professori hylkäsi esseen. Perusteluna oli se, että Australia ei ole valtio, se on maanosa.


Niinistön huima vaali- ja vauvaviikko herätti huomiota maailmalla: 69-vuotiasta isää hämmästeltiin Venäjällä, nimipohdinta käynnistyi Kiinassa iltalehti 10:18 03.02

Ulkomaiset mediat Kiinaa ja Australiaa myöten ovat uutisoineet presidenttiparin vastasyntyneestä vauvasta. - Suomen valtionpäämiehellä on ollut kiireinen viikko. Hän voitti uudelleenvalinnassa vaalit äänivyöryllä viime sunnuntaina, hänet nimitettiin presidentiksi toiselle kuuden vuoden kaudelle ja hänen toinen vaimonsa synnytti terveen pojan perjantai-iltana, uutisoi australialaislehti The Australian. Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vauvauutinen on ylittänyt uutiskynnyksen maailmalla.


Homoparit ryntäsivät keskiyöllä naimisiin Australiassa iltalehti 08:38 09.01

Tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan keskiyöllä. Lukuisat parit pääsivät vihdoin virallisesti tunnustamaan rakkautensa. Heti keskiyöllä ja sen jälkeisinä tunteina kymmenet samaa sukupuolta olevat pariskunnat vihittiin avioliittoon eri puolilla Australiaa. Australiasta tuli maailman 26. maa, joka salli homoliitot.


Vessanpöntössä kutsumaton vieras – nainen ehti kuvata ikävän yllätyksen stara 17:00 05.01

Ruotsalainen reppureissaaja Jessica Espvall oli ollut ystävänsä kanssa kiertämässä Australiaa.


Viihdelehti Stara.fi stara 17:00 05.01

Ruotsalainen reppureissaaja Jessica Espvall oli ollut ystävänsä kanssa kiertämässä Australiaa.


Uutiset