Arsenalin kapteeni kieltäytyi matkustamasta treenikiertueelle, seura toi kiistan julkisuuteen: ”Olemme hyvin pettyneitä” iltasanomat 16:45 11.07

Laurent Koscielny ei matkustanut joukkueen mukana pre season -kiertueelle.


Arsenalin ex-pelaaja José Antonio Reyes kuoli traagisesti vain 35-vuotiaana iltalehti 14:26 01.06

Viisinkertainen Eurooppa-liigan voittaja José Antonio Reyes on menehtynyt auto-onnettomuudessa kotikaupungissaan Sevillassa. José Antonio Reyes nousi jo teini-ikäisenä maailmanmaineeseen Sevillassa, josta Arsenal-manageri Arsène Wenger noukki hänet Valioliigaan. Espanjalainen oli maaleillaan siivittämässä Tykkimiehiä keväällä 2004 mestariksi, ja nuorukaisen nopeus yhdistettynä pallokontrolliin teki hänestä oivan aseen hyökkäyspeliin. Reyes on historian ensimmäisen espanjanlainen Valioliigan mestari.


Chelsea-tähti nosti pöydälle hurjat nimet: Eden Hazardin voi korvata vain kaksi pelaajaa maailmassa MTV 20:18 30.05

Belgialainen jalkapallotähti Eden Hazard vahvisti myöhään keskiviikkona pelatun Eurooppa-liigan finaalin jälkeen, että ottelu oli mitä luultavimmin hänen viimeisensä englantilaisseura Chelseassa. Chelsea kukisti finaalissa Arsenalin 4–1 Hazardin tehtyä kaksi maalia, ja espanjalaislehti AS kertoi, että Hazardia havitteleva Real Madrid jättää torstaina Chelsealle siirron kenties sinetöivän "lopullisen" tarjouksensa Hazardista.


Chelsea-timantti Eden Hazard mestaruusjuhlissa: "Ehkä nyt on aika sanoa hyvästit" MTV 08:24 30.05

Tähtilaituri Eden Hazard oli Chelsean ykköstykki, kun lontoolaisjoukkue jyräsi Arsenalin yli jalkapallon Eurooppa-liigan mestariksi keskiviikkona. Ottelun jälkeen belgialainen vihjasi vahvasti, että kyseessä oli hänen viimeinen pelinsä Chelseassa. 


Konkarivahdin upea ura päättyi tylyyn kylvetykseen – Chelsea murjoi Arsenalin Eurooppa-liigan finaalissa MTV 23:50 29.05

Chelsea voitti Eurooppa-liigan murjomalla finaalissa Arsenalin peräti 4-1-lukemin.


Täydellinen pusku! Olivier Giroud rokotti entistä seuraansa – Chelsea otti komennon Eurooppa-liigan finaalissa MTV 23:18 29.05

Chelsea avasi Eurooppa-liigan finaalin maalihanat, kun Olivier Giroud nikkasi pallon komeasti Arsenalin verkkoon. 


Chelsea murskavoitolla Eurooppa-liigan valtiaaksi - Arsenal romahti Sinisten salamamaaleihin iltalehti 22:46 29.05

Chelsea voitti Arsenalin 4-1 Eurooppa-liigan loppuottelussa. Arsenal ja Chelsea matkasivat noin 4000 kilometrin matkan Azerbaidzhanin pääkaupunkiin. Ja vaikka tarjolla oli kahden lontoolaisseuran keskinäinen mittelö, avauksessa kentälle pääsi vain yksi englantilaispelaaja (Arsenalin Ainsley Maitland-Niles). Suurimmat uutiset kokoonpanossa liittyivätkin Chelseaan: maailmanmestari N’Golo Kanté oli tervehtynyt pelikuntoon.


Chelsea tekee reikäjuustoa Arsenalin puolustuksesta - Eurooppa-liiga värjäytyy Siniseksi iltalehti 22:46 29.05

Chelsea johtaa Arsenalia jo 4-1 Eurooppa-liigan loppuottelussa. Arsenal ja Chelsea matkasivat noin 4000 kilometrin matkan Azerbaidzhanin pääkaupunkiin. Ja vaikka tarjolla oli kahden lontoolaisseuran keskinäinen mittelö, avauksessa kentälle pääsi vain yksi englantilaispelaaja (Arsenalin Ainsley Maitland-Niles). Suurimmat uutiset kokoonpanossa liittyivätkin Chelseaan: maailmanmestari N’Golo Kanté oli tervehtynyt pelikuntoon.


Chelsea matkalla Eurooppa-liigan mestariksi - Arsenalin unelma särkymässä Bakun illassa iltalehti 22:46 29.05

Chelsea johtaa jo 2-0 Eurooppa-liigan loppuottelua. Arsenal ja Chelsea matkasivat noin 4000 kilometrin matkan Azerbaidzhanin pääkaupunkiin. Ja vaikka tarjolla oli kahden lontoolaisseuran keskinäinen mittelö, avauksessa kentälle pääsi vain yksi englantilaispelaaja (Arsenalin Ainsley Maitland-Niles). Suurimmat uutiset kokoonpanossa liittyivätkin Chelseaan: maailmanmestari N’Golo Kanté oli tervehtynyt pelikuntoon.


Chelsea iski ensimmäisenä - päättyykö Arsenalin kausi tuplapettymykseen? iltalehti 22:46 29.05

Chelsea siirtyi 1-0-johtoon Eurooppa-liigan loppuottelussa. Arsenal ja Chelsea matkasivat noin 4000 kilometrin matkan Azerbaidzhanin pääkaupunkiin. Ja vaikka tarjolla oli kahden lontoolaisseuran keskinäinen mittelö, avauksessa kentälle pääsi vain yksi englantilaispelaaja (Arsenalin Ainsley Maitland-Niles). Suurimmat uutiset kokoonpanossa liittyivätkin Chelseaan: maailmanmestari N’Golo Kanté oli tervehtynyt pelikuntoon.


Arsenal ja Chelsea nyhjäsivät maalittoman avausjakson - maalipaikat kortilla Eurooppa-liigan finaalissa iltalehti 22:46 29.05

Eurooppa-liigan finaali on käynnissä Bakun Olympiastadionilla. Arsenal ja Chelsea matkasivat noin 4000 kilometrin matkan Azerbaidzhanin pääkaupunkiin. Ja vaikka tarjolla oli kahden lontoolaisseuran keskinäinen mittelö, avauksessa kentälle pääsi vain yksi englantilaispelaaja (Arsenalin Ainsley Maitland-Niles). Suurimmat uutiset kokoonpanossa liittyivätkin Chelseaan: maailmanmestari N’Golo Kanté oli tervehtynyt pelikuntoon.


Arsenalin ja Chelsean nykyvire herättää suuria kysymyksiä – "En osaa yhtään odottaa, mitä tulee" MTV 21:46 29.05

Lontoolaisseurat Arsenal ja Chelsea kohtaavat toiseensa keskiviikkona Eurooppa-liigan finaalissa. C Moren selostaja Tuomas Virkkunen nostaa esiin molempien joukkueiden vaihtelevan kevätvireen.


Onko tässä mitään järkeä? Fanit matkustavat hirveillä summilla Aasian rajalle Lontoon paikallispelin vuoksi iltalehti 20:44 29.05

Eurooppa-liigan finaali pelataan keskiviikkona kahden lontoolaisjoukkueen välillä. Azerbaidzhanin pääkaupunki Baku isännöi tämän kevään Eurooppa-liigan finaalia. Syvällä Kaukasuksella sijaitseva isäntäkaupunki on jo aiheuttanut harmaita hiuksia sekä Arsenalin että Chelsean faneille. Heidän pitää nimittäin maksaa tuhansia euroja päästääkseen seuraamaan kahden lontoolaisjoukkueen taistelua europytystä ja sen tuomasta työrauhasta koko joukkueelle.


Poliisit tarkastavat fanien pelipaitoja – eivät saa kantaa Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä pois jääneen tähtipelaajan nimeä MTV 17:44 29.05

Arsenalin tähtipelaaja Henrikh Mkhitarjan ei uskaltanut matkustaa turvallisuussyistä Eurooppa-liigan finaaliin, joka järjestetään Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa. Hänen joukkuetoverinsa olisivat halunneet tehdä kunniaa armenialaiselle, mutta Uefa kielsi tämän. Nyt useat brittimediat kirjoittavat, että poliisi tarkastavat fanien pelipaitoja siltä varalta, jos selässä olisi armenialaisen Mkhitarjanin nimi.


Onnistuuko Eurooppa-liigan kultasormi jälleen? Tänään tarjolla jo neljäs pytty iltalehti 12:24 29.05

Eurooppalainen jalkapallokausi huipentuu tällä viikolla Mestarien liigan ja Euroopan liigan finaaleihin. Molemmat käydään täysin englantilaisin joukkuein. Tänään Bakussa Chelsea ja Arsenal ratkaisevat Eurooppa-liigan mestaruuden. Itse annan tämän ottelun voimasuhteita arvioidessani aika suuren painon sille ajatukselle, että miten joukkueiden valmennus on pystynyt ylläpitämään niiden vireen ja koheesion kauden varsinaisen päättymisen jälkeen. Toki joukkueiden materiaaleilla, loukkaantumisilla ja pelin rakenteilla on merkitystä, mutta etenkin tässä vaiheessa kautta ne ovat kaikki jo varmuudella sisällä ottelun voitontodennäköisyyksissä - ja vedonlyöntikertoimissa. Nyt etua voikin löytyä siitä, miten joukkueet ovat pitäneet (peli)virettään yllä ja valmistautuneet kauden päättävään koitokseen. Myös joukkueiden tuleville pelaajasiirtokuvioille kannattaa varata tässä mietinnässä pieni rooli juuri koheesion merkityksessä. Arsenalin manageri Unai Emery voitti vastaavan kilpailun Sevillan peräsimessä kolmena keväänä (2014, 2015 ja 2016) peräkkäin. Sen perusteella ainakin Arsenalin leirissä tiedetään miten tähän vähän muusta kaudesta irrallaan olevan tapahtumaan pitää valmistautua.


Tv-kamerat tallensivat Chelsean päävalmentajan raivokohtauksen – paiskoi ja potki lippalakkiaan iltasanomat 11:27 29.05

Chelsea kohtaa Arsenalin keskiviikkona Euroopan liigan finaalissa.


Baku ei innosta brittifaneja – Arsenal ja Chelsea palauttivat yli puolet Eurooppa-liigan finaalilipuista yle 06:28 25.05

Arsenalin ja Chelsean välinen jalkapallon Eurooppa-liigan finaali pelataan ensi viikon keskiviikkona Bakussa Azerbaidzhanissa.


Arsenal julkaisi surullisen viestin - tähtipelaaja ei lähde Eurooppa-liigan finaaliin harvinaisesta syystä: Pelkää turvallisuutensa puolesta iltalehti 20:08 21.05

Arsenalin armenialaistähti Henrikh Mkhitarjan ei pelaa Eurooppa-liigan tulevassa finaalissa, joka pelataan Armenian arkkivihollisen Azerbaidzhanin maaperällä. Arsenal julkaisi verkkosivuillaan tiedotteen, joka on melkoisen surullista luettavaa. Armenialaistähti Henrikh Mkhitarjan ei lähde joukkueen matkaan Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa pelattavaan Eurooppa-liigan finaaliin, vaikka on täysin kunnossa. Syy on, murheellista kyllä, poliittinen. Naapurimaat Armenia ja Azerbaidzhan ovat verivihollisia, joilla ei ole ollut keskenään diplomaattisia suhteita vuosiin. Taustalla on maiden vuosikymmenten mittainen kiista Vuoristo-Karabahin alueesta, joka poiki täysimittaisen sodan viimeksi 1990-luvun alussa. Satunnaisia rajakahakoita on ollut varsinaisen sodan jälkeenkin.


Arsenalin Henrikh Mkhitarjan jää pois Eurooppa-liigan finaalista turvallisuussyistä yle 14:41 21.05

Armenian ja finaalin järjestäjämaa Azerbaidzhanin välit ovat kireät, eikä armenialainen Mkhitarjan usko turvallisuutensa olevan taattu.


Hurja etäisyys! Arsenalin ja Chelsean kannattajat joutuvat taivaltamaan finaaliotteluun yli 4 500 kilometrin matkan – "Tätä on mahdotonta hyväksyä" yle 20:09 16.05

Lontoolaisseurojen kannattajat saavat jalkapallon Eurooppa-liigan finaaliin vain pienen määrän lippuja, koska pelipaikkakunnalle Bakuun on vaikea matkustaa.


Arttu Mattila venyi hyppäsi samalla keskusteluja ei käyty Ricassa, useille valmentajalta kuitenkin

Uutiset