Oikeus hylkäsi todistuksen Auerin tulonmenetyksistä - Todistaja oli tuomittu talousrikoksista vain viikkoa aiemmin iltalehti 18:42 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi Anneli Auerin maksamaan valtion oikeudenkäyntikuluja yli 17 000 euroa perjantaina ja hylkäsi suurimman osan Auerin korvausvaatimuksista. Oikeus hylkäsi kokonaan Auerin todistelun tulonmenetyksistä, koska Auerin liiketoimista todistanut yrityskauppa-asiantuntijana toimiva mies on saanut tuomion törkeästä velallisen epärehellisyydestä, kirjanpitorikoksista ja rekisterimerkintärikoksesta. Oikeus kuuli yrityskauppa-asiantuntijaa Auria koskevassa oikeudenkäynnissä 13. joulukuuta. Mies oli tuomittu vain viikkoa aiemmin ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Tuomio ei ole lainvoimainen.


8 syytä: Näin oikeus perusteli Anneli Auerin miljoonavaatimusten hylkäämistä iltasanomat 17:28 19.01

Käräjäoikeus myönsi Anneli Auerille vain pienen lisäkorvauksen menetetyistä vankilomista, koevapauden lykkääntymisestä ja Porin poliisivankilan surkeista oloista.


Auer saa 800 euroa päivästä vankeusajaltaan – "Suurin päiväkorvaus mitä koskaan maksettu" MTV 17:05 19.01

Valtiokonttori maksaa miehensä murhaan syyttömäksi todetulle Anneli Auerille vankeusajasta kärsimyskorvauksia 800 euroa per päivä. Se on historian suurin päiväkohtainen korvaussumma.


Oikeus hylkäsi Anneli Auerin asiantuntijatodistajan – mies paljastui talousrikolliseksi iltasanomat 14:59 19.01

Käräjäoikeudelle selvisi vasta käsittelyn jälkeen, että yrityskauppojen asiantuntijana kuultu mies oli juuri tuomittu ehdolliseen vankeuteen ja liiketoimintakieltoon.


Oikeus hylkäsi Auerin miljoonavaateet ? istui syyttömänä vankilassa 801 päivää iltalehti 14:28 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on pääosin hylännyt miehensä murhasyytteistä vapautetun Anneli Auerin korvausvaatimukset. Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut valtion korvaamaan miehensä murhasyytteistä vapautetulle Anneli Auerille 22 800 euroa korkoineen kärsimyksestä. Oikeus hylkäsi yli 300 000 euron vaatimukset tulonmenetysten korvaamisesta. Auer vaati valtiolta yhteensä yli kolmea miljoonaa euroa kärsimyksestä ja tulonmenetyksistä.


Anneli Auerille yli puolen miljoonan koppikorvaukset vankeusajasta – oli vaatinut itse 2,5 miljoonaa MTV 14:16 19.01

Valtaosa Anneli Auerin vaatimista niin sanotuista koppikorvauksista hylättiin. Syyttömänä vankeudessa istuneelle Auerille määrättiin maksettavaksi korvauksia kärsimyksestä 511 600 euroa.


Anneli Auer jäi korvauskäräjillä miinukselle – vaati miljoonakorotusta iltasanomat 14:12 19.01

Käräjäoikeus määräsi valtion maksamaan Anneli Auerille hieman lisää korvausta, mutta oikeudenkäyntikulujen jälkeen hän jää tappiolle.


Anneli Auerille runsaat 22 000 euroa lisää - oikeus hylkäsi tulonmenetysvaatimukset iltalehti 14:11 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut valtion korvaamaan miehensä murhasyytteistä vapautetulle Anneli Auerille 22 800 euroa korkoineen kärsimyksestä. Oikeus hylkäsi yli 300 000 euron vaatimukset tulonmenetysten korvaamisesta. Valtio maksoi aiheettomasta vapaudenmenetyksestä 488 800 ja tulonmenetyksestä 57 000 euroa vuonna 2016. Korvaussummat olivat Suomen rikoshistorian suurimmat. Aiheesta lisää hetken kuluttua.


Anneli Auerin korvaustuomio julki tänään - yli 2,5 miljoonan euron riita iltalehti 06:42 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tänään tuomionsa miehensä murhasyytteistä vapautetun Anneli Auerin korvauksista. Anneli Auer hakee valtiolta kaikkiaan yli kolmea miljoonaa euroa kärsimyksestä ja tulonmenetyksistä. Auerin ja Valtion kiistaa käsiteltiin käräjillä 13. joulukuuta.


Käräjäoikeus päättää Auerin korvauksista –? vaatii 2,5 miljoonaa euroa MTV 05:29 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tänään päätöksensä Anneli Auerin niin sanotuista koppikorvauksista. Miehensä murhaan syyttömäksi todettu Auer ehti istua Valtiokonttorin mukaan vankilassa 611 päivää.


Käräjäoikeus päättää Auerin korvauksista –? istui syyttömänä vankilassa yli 600 päivää MTV 05:29 19.01

Varsinais-Suomen käräjäoikeus antaa tänään päätöksensä Anneli Auerin niin sanotuista koppikorvauksista. Miehensä murhaan syyttömäksi todettu Auer ehti istua Valtiokonttorin mukaan vankilassa 611 päivää.


Sokea yksinhuoltaja Anneli meni töihin - talous romahti, oli joutua kodittomaksi iltalehti 09:00 13.01

Sokea yksinhuoltaja Anneli Iltanen oli joutua kodittomaksi, kun hän lähti työelämään. Velkojat alkoivat periä saataviaan pienestä palkasta samalla, kun asumistuki väheni. Lue koko tarina IL Plus -palvelusta. Anneli Iltasella on synnynnäinen silmäsairaus. Sen takia hän alkoi 18-vuotiaana saada työkyvyttömyyseläkettä. Parilta aiemmalta vuodelta sitä maksettiin takautuvasti. Iltanen sai yliopistosta humanististen tieteiden kandidaatin paperit, mutta hänen näkönsä huononi niin paljon, ettei hän voinut jatkaa opiskelua maisteriksi asti. Kun Iltanen sai lapsensa, hän oli jo täysin sokea. Hän hoiti lapsiaan työkyvyttömyyseläkkeellä.


Riita kalakeitosta johti miehen puukotukseen, pari kuukautta myöhemmin nainen tappoi - 8 vuoden vankeustuomio iltalehti 14:32 28.12

27-vuotias nainen tuomittiin miesystävänsä taposta ja pahoinpitelystä kahdeksan vuoden vankeuteen. Kainuun käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuonna 1990 syntyneen Niina Sisko Anneli Vikstedtin kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeustuomioon taposta ja pahoinpitelystä. Tuomion mukaan nainen puukotti vuonna 1988 syntyneen miesystävänsä yksityisasunnossa Kajaanissa syyskuun 1. päivänä kuluvaa vuotta.


Riita kalakeitosta johti miehen puukotukseen - pari kuukautta myöhemmin nainen tappoi iltalehti 14:23 28.12

27-vuotias nainen tuomittiin miesystävänsä taposta ja pahoinpitelystä kahdeksan vuoden vankeuteen. Kainuun käräjäoikeus tuomitsi torstaina vuonna 1990 syntyneen Niina Sisko Anneli Vikstedtin kahdeksan vuoden ehdottomaan vankeustuomioon taposta ja pahoinpitelystä. Tuomion mukaan nainen puukotti vuonna 1988 syntyneen miesystävänsä yksityisasunnossa Kajaanissa syyskuun 1. päivänä kuluvaa vuotta.


Tarja Halonen palasi Anneli Jäätteenmäen dramaattiseen eroon - ”Hänen tappionsa oli kovin turha” iltalehti 21:45 15.12

Presidentti Tarja Halonen palasi IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa vuoden 2003 dramaattisiin käänteisiin. Pääministeri Anneli Jäätteenmäki joutui tuolloin kesällä eroamaan ns. Irak-vuotojupakan takia oltuaan virassa vain muutamia kuukausia. Erikoistoimittaja Susanne Päivärinta kysyi Haloselta, olisiko Jäätteenmäki kenties ollut vaikeampi heivata pois pääministerin paikalta, jos hän olisi ollut mies.


Anneli Auerin Perhekerho tarjoaa ”parhaita paloja lapsiperheen arkeen ja juhlaan”: askarteluja, värityskuvia ja Toukkis iltasanomat 07:06 14.12

Anneli Auer vaatii valtiolta miljoonakorvauksia, koska aiheeton vangitseminen tuhosi hänen liiketoimintansa.


Asiantuntija Anneli Auerin korvausvaatimuksista: ”Kyllähän nämä ovat ihan tähtitieteellisiä” iltalehti 20:02 13.12

Helsingin yliopiston rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio sanoo, että Anneli Auerin 2,5 miljoonan korvausvaatimukset on juttuna poikkeuksellinen. Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa puidaan Suomen rikoshistorian suurinta korvausoikeudenkäyntiä. Miehensä murhasyytteistä vapautunut Anneli Auer vaatii valtiokonttorilta lähes 2,5 miljoonaa euroa perusteettomasta vapaudenmenetyksestä. Hän oli pidätettynä ja vangittuna vuosina 2009-2011 sekä 2013-2015 yhteensä 1044 päivää, eli lähes kolmen vuoden ajan. Auerin alkuperäiset vaatimukset olivat yli kolme miljoonaa euroa. Valtiokonttori korvasi Auerille 611 päivästä yhteensä noin 490 000 euroa. Päiväkorvaus oli 800 euroa. Korvauksesta vähennettiin 433 päivää, jolloin Auer istui seksuaalirikoksesta tuomittuna.


Valtio ja Auer erimielisiä lähes kaikesta - valtio: liiketoiminnalla ei arvoa, Auer: minut on leimattu omituiseksi iltalehti 19:57 13.12

Turkulaisen, miehensä murhasyytteistä vapautetun Anneli Auerin ja valtion välistä korvauskiistaa puitiin koko päivä Varsinais- Suomen käräjäoikeudessa keskiviikkona. Osapuolet eivät olleet yhtä mieltä oikeastaan mistään. Valtiokonttori ei hyväksy korvattavaksi koko Auerin esittämää vapaudenmenetysaikaa ja kiistää vaaditun 2500 euron päiväkorvaustason.


Valtiolta 2,5 miljoonan korvauksia hakeva Auer perustelee summaa perhesuhteiden romuttumisella: "Olen tavannut vain vanhinta tytärtäni" MTV 19:00 13.12

Miehensä murhaan syyttömäksi todettu Anneli Auer vaatii Suomen valtiolta korvauksia myös ajasta, jolloin hän istui seksuaalirikostuomiotaan.


Todistaja: Näin julmasti Anneli Aueria on ivattu ja pilkattu iltasanomat 15:52 13.12

Anneli Auerin käräjille kutsuma todistaja esitteli laatimaansa koostetta netin ja viihdeohjelmien iva- ja vihapuheesta.


Uutiset