Ampumahiihdon olympiamitalisti vaihtoi lajia - on nyt riippuliidossa Suomen parhaita iltalehti 06:58 25.02

Ampumahiihdon olympiapronssimitalisti Ville Räikkönen opiskeli diplomi-insinööriksi ja kisaa nyt riippuliidossa. Elettiin 1990-lukua, kun Suomen ampumahiihtäjät olivat kisareissulla Keski-Euroopassa. Ville Räikkönen ja Vesa Hietalahti vilkuilivat kiinnostuneena taivaalle. Se oli ensimmäinen kerta, kun Räikkönen näki varjoliitäjiä. Hän suhtautui näkyyn suurella mielenkiinnolla.


Rakastuneiden ruotsalaisten olympiavoittajien bonusrahojen käyttökohde: ”Menevät vessaan” iltasanomat 21:04 23.02

Ampumahiihtäjät Hanna Öberg ja Jesper Nelin remontoivat asuntonsa.


Ampumahiihtoluotsi myönsi, että sekaviestissä saattoi mennä mitali: ”Jos meillä olisi ollut viime vuoden Mari Laukkanen mukana” iltalehti 23:14 22.02

Antti Leppävuori loihti parissa vuodessa Suomen ampumahiihtäjät sekaviestissä kuudenneksi. Luotsi jossitteli torstaina, että mitali saattoi mennä, kun Mari Laukkanen ei ollut mukana. Video: Eurosport. Mari Laukkanen oli torstain viestin jälkeen murheen murtama. Päävalmentaja Antti Leppävuori loihti parissa vuodessa Suomen ampumahiihtäjät sekaviestissä kuudenneksi, vaikka ennalta joukkueen toiseksi paras urheilija Mari Laukkanen ei edes ollut mukana tiistain kilpailussa.


Laura Toivanen ennakoi osuutensa jälkeen: ”Mari Laukkaselle kova paikka” MTV 22:08 22.02

Ampumahiihtäjä Laura Toivanen on ollut monille penkkiurheilijoille suhteellisen tuntematon suuruus. Ensimmäisissä olympialaisissaan Pyeongchangissa Toivanen oli kuitenkin yllättäen Suomen naisten ampumahiihtojoukkueen toiseksi paras urheilija, kun Mari Laukkanen epäonnistui.


Mari Laukkanen itki haastattelussa: "Tunnen häpeää" uusisuomi 20:14 22.02

Ampumahiihtäjä Mari Laukkasta ei voi syyttää ainakaan selittelyistä tai tekopirteydestä. Kun Suomi oli päätynyt ampumahiihtoviestissä sijalle 15, paljolti Laukkasen epäonnistuneen ammunnan takia, saivat toimittajat haastatella itkuista Laukkasta, joka ruoski itseään kovin sanoin.


Kaisa Mäkäräinen paljastaa, miksei halunnut mukaan hiihdon pariviestiin: ”Olympialaiset ei ole oikea paikka” iltalehti 20:02 22.02

Ampumahiihtäjä kertoo, ettei ole koskaan kilpaillut hiihdon pariviestissä. Video: Santtu Silvennoisen analyysi Kaisa Mäkäräisen henkilökohtasten matkojen suorituksista Pyeongchangin olympialaisissa. Kaisa Mäkäräinen ja hiihdon arvokisat.


Kommentti: Mari Laukkanen paljastaa Suomi-hiihdon karun kuvan iltasanomat 08:41 20.02

Ampumahiihtäjän pestaaminen maastohiihtoon on eksoottista, mutta merkki isosta ongelmasta, kirjoittaa Pekka Holopainen Pyeongchangista.


Pärmäkoski varmana: Parisprintti palvelee myös 30 kilometriä MTV 08:35 20.02

Krista Pärmäkoski uskoo, että keskiviikon parisprintistä on hänelle hyötyä kisojen päättävää 30 kilometrin yhteislähtökilpailua varten. Pärmäkoski hiihtää Pyeongchangin olympialaisten parisprintissä ampumahiihtäjä Mari Laukkasen kanssa.


Mari Laukkanen osallistuu maastohiihdon parisprinttiin MTV 05:36 20.02

Ampumahiihtäjä Mari Laukkanen osallistuu Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaisissa maastohiihdon naisten vapaan parisprinttiin. 


Varmistus tuli: Pärmäkoski ja Laukkanen naisten parisprinttijoukkueena MTV 05:32 20.02

Etelä-Korean Pyeongchangin olympialaisissa maastohiihdon naisten parisprinttijoukkueessa nähdään ampumahiihtäjän Mari Laukkasen lisäksi hiihtäjätykki Krista Pärmäkoski.


Muistatko yhden Suomen suurimmista olympiayllätyksistä? Mies tuntemattomuudesta porhalsi ainoan kerran urallaan palkintopallille iltalehti 22:31 18.02

Ampumahiihtäjä Ville Räikkönen säväytti Naganon olympiakisoissa 1998. Ville Räikkösen uran tähtihetki oli 18.2.1998 Naganon olympialaisissa miesten 10 kilometrin pikakilpailussa. Tapahtuma oli edellisenä päivänä keskeytetty sankan lumisateen takia, kun näkyvyys ammuntapenkalla oli huono.


Mäkäräinen tunnustaa itseluottamuksen menneen: "Sairastelu olisi voinut jäädä välistä" MTV 18:18 17.02

Olympialaisten henkilökohtaisten matkojen urakkansa pettymykseen päättänyt ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen myöntää, että viime hetkien sairastelu vei häneltä tarvittavaa itseluottamusta.


Yksi sakko liikaa! Kaisa Mäkäräisen olympiamitali jäi haaveeksi MTV 13:51 17.02

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on sijoittunut kymmenenneksi Pyeongchangin olympialaisten 12,5 kilometrin yhteislähtökisassa. Olympiavoittoon viiletti Slovakian Anastasia Kuzmina.


Tänään olympialaisissa: Mäkäräisen viimeinen sauma – viestinaiset mitalijahtiin MTV 00:01 17.02

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisellä on tänään lauantaina viimeinen mahdollisuus napata häneltä uupuva henkilökohtainen olympiamitali Pyeongchangissa. Myös maastohiihdossa Suomi lähtee viestinaisillaan mitalijahtiin.


Kaisa Mäkäräinen kaivoi takataskusta vanhan meriselityksen - sama tarina kuultiin myös Sotshissa iltalehti 09:32 16.02

Suomalaisampumahiihtäjä tykkää puhua arvokisojen aikaan ammuntaprosenteistaan. Kaisa Mäkäräinen kaivoi torstaina takataskustaan vanhan meriselityksen, kun hän epäonnistui Korean olympiakisojen normaalimatkan kilpailun ammunnassaan. Mäkäräinen tulitti kolme sakkoa, sai osumatarkkuudeksi 85 ja jäi sijalle 13.


Suomen ampumahiihtäjillä tökkii – valmentaja hämmästelee tason laskua MTV 20:01 15.02

Suomalaiset ampumahiihtäjät ovat esiintyneet edukseen vain miesten pikamatkalla. Muilla matkoilla esitykset eivät ole vastanneet odotuksia.


Käsittämätön tilanne Ruotsissa! Ampumahiihtäjät ottavat jättiyllätysmitaleja, päävalmentajaa epäillään systemaattisesta dopingista iltalehti 17:50 15.02

Sinikeltaisten luotsi Wolfgang Pichler oli mukana Venäjän joukkueessa Sotshin olympiakisoissa. Iltalehden asiantuntija Toni Roposen analyysiä ruotsalaismenestyksestä oheisella videolla. Ruotsalaisilla on käsittämätön tilanne Pyeongchangin ampumahiihtopaikalla: urheilijat vetävät jättiyllätysmitaleja kotiin, mutta päävalmentaja on luupin alla systemaattisen dopingin takia.


Ampumahiihtäjä Toivanen hämmästeli: "Harjoiteltu 10 000 kertaa – miten tuossa voi ampua ohi?" MTV 17:33 15.02

Laura Toivanen oli ampumahiihdon 15 kilometrin normaalikisassa 49:s.


Käsittämätön tilanne Ruotsissa! Ampumahiihtäjät ottavat jättiyllätysmitaleja, päävalmentaja suljettiin kisoista systemaattisen dopingin takia iltalehti 15:48 15.02

Sinikeltaisten luotsi Wolfgang Pichler ei saa osallistua Korean kisoihin Venäjän dopingsotkujen takia. Ruotsalaisilla on käsittämätön tilanne Pyeongchangin ampumahiihtopaikalla: urheilijat vetävät jättiyllätysmitaleja kotiin, mutta päävalmentaja on jäähyllä systemaattisen dopingin takia. Sebastian Samuelsson otti maanantaina hopeaa miesten takaa-ajosta ja torstaina Hanna Öberg nappasi sensaatiomaisesti olympiakultaa naisten 15 kilometrin kilpailussa.


Uutiset